Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Turija

Post by Turija »

Voja wrote:
CICA GLISA wrote:1 - dal stvarno mislite da novinari pisu i obavestavaju javnost o PRAVIM pojacanjima sa kojim vosa razgovara ??? ne ljudi , nego to im ljudi iz vose ( zna se ko ) pustaju patkice da bi imali slobodu i mir da pricaju sa pravim pojacanjima koja vosu interesuju , pa kad se posao zavrsi OBELODANI SE da je stigao taj i taj igrac pa nam konkurenti budu u soku koga smo doveli ... a da smo kojim slucajem da li u javnost koga bi sve doveli , zvezda i partizan kao NE ORGANIZOVANI i NE SPOSOBNI klubovi ( njima sve igrace dovode menadzeri , kakav tomic ) bi uleteli da nam otmu igrace ili bar pokvare posao jer su to takvi ljudi .... zato sto se tice pojacanja molim jos malo strpljenja pa mi se slobodno posle javite ...
E da,da... bas tako... patka bi da je Herta zagrizla,patka bi da je onaj zvezdas Vukajlovic ili kako vec,interesantan,patka bi da ce Vukelja doci.... sve patkice,samo.... koliko li je nase jezero!?
Patka je da Vještica potpisao za partizane i nekoliko ranijih imena ovde predlaganih (izgleda da partizani dobro prate i naš forum :cry: a sad će bar Pekara moći u Šinjik?), a nije patka da pomenuti klinci koji nisu stigli ni do klupe Vojvodine ili ih menjaju u poluvremenu kao najslabije igrače, vrede milione.Ma hajde, molim te, ne zanosi se novinarskim patkama.Ko je za njih dao milionsku ponudu?To što su se raspitivali i pozivali u kamp je daleko od miliona.Velik je milion na zapadu, mnogo veći nego kod nas.
Iz svih tih razloga sam rekao da danas samo Đurić (ako ne računamo Popa) vredi, u svako doba, milion(e) evra.Ostali treba još mnogo ,,da jedu pasulja".Pop i Đurić, ako bude pravde i kvalitetne Vojvodine su novi ,,A" reprezentativci, A, zato im treba snažan tim Vojvodine, a ne tim povratnika u Vojvodinu i nekih anonimusa za koje se kao blizanci otimaju.Da se oni za njih zapravo otimaju, već bih ih oteli, kao što će uskoro i Fejsu ili danas Vješticu.Što rekao PRIJATELJ mora se i uložiti.
Što nismo npr vratli Franca i Belića, već Vukelju (još samo i Marka) i može im Pop nameštati, kao što im je Franc nameštao, pa na kraju svi na Kipar?
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
CICA GLISA

Post by CICA GLISA »

Turija lupas glupost ne vidjene , ja sam mislio da znas nesto o fudbalu izgleda da sam pogresio. ako imas neke kontakte u klubu , zatrazi zvanicne faksove za smiljanica i aleksica i vidi SUMEEEEE , nemoj me nervirati i budi siguran da sa tobom ja vise necu komunicirati jer ja imam prave informacije iz kluba a ti .....

dolaze djalovic , vukajlovic , makedonski rep Grozinksi , i kupicemo ilica iz bezanije al ce ostati tamo da igra .....
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

ala ovde odjekuje... 8)

EDIT: vise ne odjekuje, popravio cika-moderator
Last edited by Radoye on Mon Jan 21, 2008 10:46 pm, edited 1 time in total.
Djumi

Post by Djumi »

CICA GLISA wrote:Turija lupas glupost ne vidjene
Auuu da nije malo prejako za diskusiju tog tipa?
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
mihailov

Post by mihailov »

Da,i Kahriman je proglasen za najboljeg golmana prvenstva pa je prodat za najvise pola milionceta.Dalek je put do zvezda...
P.S.Cica Gliso,ako stvarno imas informacije u redu je da to izneses i podelis sa nama(i zahvalni smo ti),al zna se ipak neki red...Turija ti nije nista posebno prigovorio da bi ti na ovaj nacin reagovao.Ipak je on covek koji tekstovima obogacuje i daje kvalitet ovom forumu!Nemoj se ljutis,samo iznosim misljenje :wink:
Napred Voso!
Turija

Post by Turija »

CICA GLISA wrote:Turija lupas glupost ne vidjene , nemoj me nervirati i budi siguran da sa tobom ja vise necu komunicirati jer ja imam prave informacije iz kluba a ti .....

dolaze djalovic , vukajlovic , makedonski rep Grozinksi , i kupicemo ilica iz bezanije al ce ostati tamo da igra .....
Kad osetim da treba da hvalim-hvalio sam. Kad osetim da treba da kritikujem - kritikovao sam.Sve na način na koji osetim da je potrebno, pa ponekad i karikiranjem kao stilom protiv uljuljkivanja, ali se uvek trudim da ne napadam ličnost, već argumente.Ako neko shvati lično, neka zna da sigurno nisam imao takvu nameru.Moja namera je da Voša bude što jača, baš kroz tu kritiku i hvalu, kao najdirektniji navijački način izražavanja.
Ni od koga ne tražim i nikome na zameram kad se usprotivi mom pogledu na događaje.Jednostavno iznosim svoje mišljenje, što je i svrha svakog foruma (bar ja tako shvatam).Ako nema slobode, a ovaj je forum baš po tome prepoznatljiv, teško da će nekog zanimati takva vrsta diskusije.
Ja ću se i dalje voditi samo viđenim, logikom i osećajem koji me retko kad prevari.Međutim, ipak, vreme i događaji su prave sudije, a ne naše mišljenje.

PS
Težu reč koja se omakne na forumu prihvatam kao posledicu velike emocije (u trenutku pisanja) i ona ume da da i dodatnu draž diskusiji.Kad osetim da ,,varnice,, imaju druge konotacije - hvala, ja u tome neću učestvovati.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
021

Post by 021 »

Da se vratimo na temu...
Ako je istina da dolaze ovi iz Bežanije onda ja stvarno više nemam reči. Ovaj prelazni rok se polako pretvara u noćnu moru. I dalje mislim da nismo trebali prodati Kačara i da je dobijena cena više nego mizerna, ali dobro... Šta bude biće, ali kako vreme odmiče sve me više napušta optimizam. Sve čekam da kažu nešto u vezi eventualnog dolaska igrača Herte, jer to je izgleda jedina nada da ćemo dobiti valjana pojačana. Ali neka, prelazni rok još traje... Ma, ne treba se više ni opterećivati tim "pojačanjima" i praznim pričama, imamo mi dovoljno dobrih i vrednih igrača. Samo da Brzić njih dobro pripremi i napravi pravu EKIPU, još bolje ako ona bude bez zvezda i zvezdica (prelaznog roka), jer izgleda da mi ni ne možemo dovesti bolje igrače nego što ih trenutno imamo.

P.S. Samo bih skrenuo pažnju moderatorima da bace pogled na poslednja 42 registrovana člana ovog foruma.
CICA GLISA

Post by CICA GLISA »

Turija , izvini malo sam emotvino reagovao ....

@ 021

druze , djalovica necu da komentarisem jer ga neznam , on je iovako doveden kao zamena kizitu ... vukajlovic je strasan igrac , OTELI SMO GA ZVEZDI KOJA GA JE KAPARISALA vec bila , a makedonac je imao 33 nastupa za repku makedonije , igra levo krilo , desno krilo , poluspic , proverena informacija svi govore da je STRASAN igrac , vreme ce pokazati .....
Djumi

Post by Djumi »

Nisam hteo mnogo da se ukljucujem u ovu pricu ali ajde da i moja malenkost nesto napise.
Evidentno je jedno! Vojvodina je izuzetno dobro zaradila na prodaji Kahrimana,Despotovica,Kacara,Pekarica.Licno mislim da treba prodati i Popovica jer ako se odlucilo za tu opciju onda nema razloga da se jednima dozvoljava a drugima ne.
Ova prodaja je izdefinisala dve stvari a to je da Vosa nema gotovo nikakve sanse za titulu koju svi toliko zeljno ocekuju i drugo je da se vratila na stari oprobani recept da se uzimaju igraci na kilogram.
Onaj ko ke analizirao prethodne dve titule odmah moze da primeti koji su igraci tada dovodjeni i na koji nacin.To sigurno nije ovaj nacin :!: :!: :!:
U poslednjih godinu ipo dana je dovedeno mnogo igraca u Vosu ali ih se malo naigralo.Sustina dovodjenja igraca je da zadovolje dve stvari i to:1) Da naprave konkurenciju (pod uslovom da je procena o igracu bila ispravna) ako su mladi.2) Da podignu nivo igre jednog tima ako su vec gotovi igraci.
Svojevremeno kao trener Vose na poziciji Centralnih bekova igrali su Pekaric i Stepanov ali su bili dovedeni Djuric i Stosic a u klubu je jos bio Branko Lazarevic.Desila se prodaja Stepanova ali se to nije mnogo osetilo(uz duzno postovanje prema Stepiju) jer su Djuric i Pekaric postali izvanredan tandem a Stosic je uskakao kad je trebalo.Sada je prodat Pekaric i bilo bi odlicno da je tu i Lazarevic ali nekome nije odgovarao.
Na poziciji desnog beka igrao je Mandic ali je doveden Nastic(steta za njega).Todic je branio ali su dovedeni Brkic i Ristic a Canovic bio pusten da ode.Zbog Kize je bio pusten Ivan Popovic a zbog Vukobratovica i Kacara Dragutinovic.Primeri sa Buacom i ostalima su identicni ali da ne sirim mnogo temu.
U to vreme su bili aktuelni i jos neki igraci ali transferi se nisu ostvarili kao na primer Djalovic,golman Bozovic (Srem SM),Vukajlovic,Kostic (Borac Cacak) i td.
U to vreme su i neki klinci dobili sansu medju njima i Kacar, Pavlovic,Vukobratovic i dr.
Ovde se sada diskutuje o Aleksicu i Smiljanicu.Pa i onda se najvise diskutovalo o Djurovicu,Kacaru i Pavlovicu.Analizirajte malo sta se desilo sa njima trojicom a istog su dana potpisali profesionalne ugovore.
I tada je PSZ nudio neke pare za Pavlovica.
Mnogi od Vas cesto spominju Govedaricu i to je zaista lepo ali svi vi morate znati da je odlazak Dejana omogucio razvitak Kacara i Vukobratovica.Odlazak Belica,Jovanovica i Vukelje je omogucio prostor Despotovicu.Despotovic je i pored toga sto su bili sva trojica u klubu kod mene igrao 8 utakmica od 15 ali nije postigao ni jedan gol.To nije bio problem Belica ,Jovanovica ili Vukelje vec Rankov.On nije znao da se nosi sa konkurencijom :!:
Mozda ce neki od Vas pomisliti :ma sta prica ovaj sada i to nije problem ali ja znam samo jednu stvar da se titule osvajaju planskim radom :!:
Iskren da budem ,ja licno ovde ne vidim neki plan a posebno kad plan priprema iznosi BRKA koji je mene licno naj vise napadao zbog igraca za koje sada uzima bogami velike pare.
p.s.Za Kacara su me naj vise ubedjivali da je Centralni Bek(u podmlatku je to mesto i igrao) pa je cak i on pomislio da mu to mesto naj vise odgovara.Ali ipak on je vezni igrac a uz to jos i golgeter e zato on i vredi 3 miliona evra.
Sustina je u programu i sprovodjenju programa pa i kad drugi to ne vide.Osnovni koncept programa Vose treba da je okupljen oko promocije fudbala i standardizacije u treningu i selekciji igraca,da ne pominjemo trening i napredovanje tehnickog osoblja koje ucestvuje u igri.Iako je tesko kroz fudbalski trening uspostaviti precizan pravac koji ce zadovoljiti pravac F.K.Vojvodine, to je jedini put da se osvoji titula.
Ima jos jedan ali o tom drugom ne zelim da pricam i ma koliko Bato bio jak nije jaci od drzave.
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
Stoik
Starosedelac

Post by Stoik »

Djumi wrote:Ova prodaja je izdefinisala dve stvari a to je da Vosa nema gotovo nikakve sanse za titulu koju svi toliko zeljno ocekuju i drugo je da se vratila na stari oprobani recept da se uzimaju igraci na kilogram.
Shvatamo mi to Djumi, ali dobro je da si i ti to izlozio pred svima nama. Vec smo navikli na velika obecanja, tj. razocaranja.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Djumi wrote:...
:!:
Treneru, svaka ti je k'o Njegoseva!
Turija

Post by Turija »

Dakle, Kačar je potpisao i neka mu je sa srećom.A, izgleda da je već izvesno da će Pekarić na proleće biti u dresu Šinjika. I njemu puno sreće u daljoj karijeri.
Ostade još Pop, sa iznenadno (ne)očekivano dobrom ponudom (za naše uslove) od oko 2 miliona za prelazak na Apenine, pa da stavimo tačku na odlaske iz Vojvodine.
Logički i ljudski, Post Festum ovakvog razvoja događaja u prelaznom roku, bilo bi da se i Popu da zeleno svetlo za Italiju.Nije fer da se sada kola lome na njemu.Njemu, koji je zaista debelo zaslužio da mu se izađe u susret i po cenu ozbiljno oslabljene Vojvodine.Posle prespavane noći, ,,preboleo" sam i taj odlazak i obradovao bi se da nastavi sa usponom u karijeri.U novom sastavu Voše, teško će to ići.
Ne sumnjam da će se Popović odlično snaći u Kalču. Ja mu od srca želim da uspe u realizaciji spomenutog transfera:
DRUGOG PO VREDNOSTI U ISTORIJI KLUBA

Srećno Pope :!: Šansu, ipak, ne bi trebalo propustiti.
Mi ćemo krpiti, već kako moramo i kako nam je (pre)suđeno.

Nadam se da još nisu otišli svi naši igrači koji su planirani da se daju drugim klubovima.Teško je, bilo kom timu, igrati sa 5-6 potpuno novih ljudi.Zato mislim da će se neuporedivo brže uklopiti oni koji su bili svo vreme u FC Vujadin Boškov, ali u drugom planu - zaboravljeni ili zapostavljeni.Ali zato mi nipošto ne bi smeli zaboraviti da su polurešenja (truli kompromisi) najlošija moguća rešanja.
Nema nama druge, nego ISPOČETKA :cry:
Opet, Jovo nanovo
Brane

Post by Brane »

Ja se ne slazem da Popa treba pustiti da ode. Kakve veze ima sto su Ranko ili Gojko otisli. Pa nije ovo srednja skola pa da moras da je zavrsis sa svojom generacijom.
Treba imati kontinuitet. Posto je neminovno da Vosa prodaje igrace mora se i to raditi planski. JAKO je pogresno imato sliku u glavi da je za Popa "sad il' nikad" situacija. Sta to znaci? Da cemo mi biti sad treci u prvenstvu i nikad vise? Da necemo igrati evropske utakmice sledece godine? Zasto?
Pa treba se pojacati, motivisati igrace koji ostaju i napred u nove pobede.
Jedno je prodaja najboljih igraca koji su realno prevazisli ovaj tim ili su presli svoj zenit i od njih se ne ocekuje napredak a nesto sasvim drugo rasprodati sve koji iole vrede pa stvarati tim iz pocetka.
Turija

Post by Turija »

Iz Sporta
ATOMSKI S LEVA

Vojvodina juče predstavila Grozdanoskog i Vukajlovića
Rešene deficitarne pozicije dvojicom iskusnih „levaka“

Novi Sad – Dvojica 25-ogodišnjaka, levi bek reprezentacije Makedonije i donedavni igrač kiparske Omonije Vlatko Grozdanoski i sada već bivši plejmejker beogradske Bežanije Vladimir Vukajlović, potpisali su juče dvogodišnje ugovore sa Vojvodinom.
Time je „stara dama“ praktično rešila pitanje dveju pozicija u timu koje su ocenjivane kao deficitarne, a pridošlicama su odmah predočeni ciljevi novosadskog kluba.

-Momcima smo odmah naglasili da je naš jedini cilj titula i da to, naravno, i njih obavezuje. Sasvim smo pri kraju zaokruživanja spiska igrača za proleće, a do subote, kada ćemo tu listu i konačno definisati, moguće je dovođenje samo još jednog fudbalera – izjavio je tehnički direktor „lala“ Radisav Rabrenović.

Naglasivši da je o Vojvodini čuo samo lepe reči, Gorzdanoski je dodao da je veoma srećan što je došao baš u Novi Sad.

-Lep je osećaj kada postanete član jednog od najvećih srpskih klubova koji se, uz to, bori za šampionsku titulu, što je, naravno, i moja ambicija – rekao je, neposredno po potpisivanju ugovora momak koji je za makedonsku reprezentaciju odigrao 33 meča. – Nadam se da ćemo prskočiti Partizan i Crvenu zvezdu i biti prvaci.

Mada ga ljubitelji fudbala još pamte po sjajnom izdanju u reprezentativnom dresu u meču sa Engleskom u Londonu, Grozdanoski čiji je matični klub je, inače, skopski Vardar, kao dve najbolje partije u karijeri izdvaja mečeve sa Turskom, u Istanbulu i Skoplju.

-U oba sam dao po gol – ne bez ponosa naglašava novi fudbaler Vojvodine koji je, ove zime, imao i ponude iz Nemačke, Rumunije i Norveške, ali se, na kraju, ipak odlučio za Vojvodinu.

Novosađani mnogo očekuju i od Vukajlovića koji je, u ovom prelaznom roku, takođe imao više ponuda...

-Šampionska ambicija Vojvodine je ono što me je najviše privuklo da dođem u Novi Sad – podvukao je novi igrač našeg najstarijeg superligaša. – To je, ujedno, i moja lična ambicija. Nadam se da ću dati odgovarajući doprinos ostvarivanju ciljeva mog novog kluba.

NEMA DILEME

POPOVIĆ OSTAJE

Uprkos atraktivnim ponudama dva člana italijanske Serije A, teškim čak 1,7 miliona evra, vezista Aleksandar Popović definitivno do leta ostaje u Novom Sadu.

-Bila je to velika dilema, ali smo, na kraju, odlučili da Popovića, ipak, zadržimo – izjavio je za naš list predsednik „lala“ Ratko Butorović.

Đ. VUKMIROVIĆ 22.01.2008 20:21:01

Brane izgleda da Ti se želja ispunila. 8)
Nadam se da milionska ponuda Azura neće ostaviti loš psiholški trag na Popa, već, naprotiv; podsticajni.Videćemo i kako će funkcionisati ,,generalka,, izvršena na levoj strani terena?Šta igra Vukajlović: ,,10" ili ,,11"?
mihailov

Post by mihailov »

Mislim da Popa nikako ne treba prodati,mi i dalje imamo snaznu ekipu spremnu za najvise domete.Ukoliko ne budemo prvi-Boze moj...nije lose biti ni drugi,treci.
Ova ponuda Italijana pokazuje koliko se Vosa vise prati u poslednje vreme.Imali smo prethodnih godina mnogo igraca koji su bili "bolji"od Popovica.A za koliko su prodati i u koje klubove!?To znaci da se ipak radi,da se nesto dogadja,ide uzlaznom putanjom!
Isto tako upraci svaka cast,prodaja igraca je odradjena dosta solidno,super smo zaradili,a igraci koji su otisli zadovoljni su novim klubovima i uslovima u njima.Ipak,na sta su te pare potrosene?!Za sad ni na sta.Dovode se jeftini igraci iliti za dzaba.
Medjutim,klub ocigledno zna sta radi,jer su cak i takva pojacanja dobro selektovana.Cak stavise,misljenja sam da ce moci da zamene igrace koji su napustili klub.Takodje sam misljenja da mozemo da ugrozimo blizance,pogotovo zvezdu,a to bi dosta znacilo i nama i srpskom fudbalu.
Napred Voso!
Post Reply