Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Deep Purple

Re: Transferi

Post by Deep Purple »

Bakajoko odbio pozajmicu u Novi Pazar i definitivno raskida saradnju sa zvezdom. Potpisujem da bi momak bio pun pogodak. Može da odgovori na više pozicija i mislim da je veoma kvalitetan i da bi nam to bila jedna od većih krađa.
Priča se da se traži stranac na mestu beka, ne bi me začudilo da je on u priči.
Danas bi već sve trebalo sve da se zna oko potencijalnih dolazaka. Mada je onaj Gambijac slobodan igrač pa može da potpiše kada god hoće.
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Sigurno nije u priči, bar ne ovaj prelazni rok, pošto ga ne možemo registrovati više. Prošao je prelazni rok a on je i dalje pod ugovorom.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Djisa

Post by Djisa »

Rabba wrote:Sigurno nije u priči, bar ne ovaj prelazni rok, pošto ga ne možemo registrovati više. Prošao je prelazni rok a on je i dalje pod ugovorom.

Nisi u pravu. Ako cigani raskinu ugovor sa njim, automatski postaje slobodan igrac i mozemo ga potpisati kad hocemo.
Kup je nas!
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Djisa wrote:Nisi u pravu. Ako cigani raskinu ugovor sa njim, automatski postaje slobodan igrac i mozemo ga potpisati kad hocemo.
Oko mnogih stvari nisam u pravu, prijatelju, oko ove itekako jesam.

Prelazni rok u Srbiji je gotov. Ekipe mogu dalje da potpisuju jedino igrače koji su u trenutku kraja prelaznog roka bili slobodni. Ako malo razmisliš, ima smisla. Kada menjaš firme, ti sa jednom firmom raskineš ugovor, da bi sa drugom potpisao. Tako i u fudbalu. Jedan ugovor se raskine da bi se drugi mogao potpisati. Ista stvar se desi i prilikom prodaje i prilikom "raskida ugovora". Klub i igrač raskinu ugovor. Samo, prilikom transfera dodatno se desi da igrač potpiše ugovor sa klubom koji ga je kupio. E, prelazni rok ti definiše pravila pod kojima igrači mogu da potpišu za drugi klub. I pravila vrlo nedvosmisleno kažu, samo igrači koji su raskinuli ugovor pre kraja prelaznog roka mogu potpisati za drugi klub van prelaznog roka. Stoga, ako hipotetički mi hoćemo tog Garija, i on raskine ugovor sa zvezdom danas, što se nas tiče, u kontekstu prelaska, on je igrač pod ugovorom i ne može kod nas. Kao slobodan igrač može da pređe u neku državu gde prelazni rok i dalje traje. Hajde, za kraj da budem skroz tačan, da se neko ne nađe opet uvređen, može on da potpiše za nas, ali mi ne možemo da ga registrujemo za takmičenja do sledećeg prelaznog roka.
Djisa

Post by Djisa »

Rabba wrote:
Djisa wrote:Nisi u pravu. Ako cigani raskinu ugovor sa njim, automatski postaje slobodan igrac i mozemo ga potpisati kad hocemo.
Oko mnogih stvari nisam u pravu, prijatelju, oko ove itekako jesam.

Prelazni rok u Srbiji je gotov. Ekipe mogu dalje da potpisuju jedino igrače koji su u trenutku kraja prelaznog roka bili slobodni. Ako malo razmisliš, ima smisla. Kada menjaš firme, ti sa jednom firmom raskineš ugovor, da bi sa drugom potpisao. Tako i u fudbalu. Jedan ugovor se raskine da bi se drugi mogao potpisati. Ista stvar se desi i prilikom prodaje i prilikom "raskida ugovora". Klub i igrač raskinu ugovor. Samo, prilikom transfera dodatno se desi da igrač potpiše ugovor sa klubom koji ga je kupio. E, prelazni rok ti definiše pravila pod kojima igrači mogu da potpišu za drugi klub. I pravila vrlo nedvosmisleno kažu, samo igrači koji su raskinuli ugovor pre kraja prelaznog roka mogu potpisati za drugi klub van prelaznog roka. Stoga, ako hipotetički mi hoćemo tog Garija, i on raskine ugovor sa zvezdom danas, što se nas tiče, u kontekstu prelaska, on je igrač pod ugovorom i ne može kod nas. Kao slobodan igrač može da pređe u neku državu gde prelazni rok i dalje traje. Hajde, za kraj da budem skroz tačan, da se neko ne nađe opet uvređen, može on da potpiše za nas, ali mi ne možemo da ga registrujemo za takmičenja do sledećeg prelaznog roka.
Slobodan igrac moze da potpise za bilo koji klub. A slobodan igrac se postaje raskidom ugovora. Ne mora da raskine ugovor u toku prelazmog roka. Prelazni rok vazi samo za igrace pod ugovorom koji prelaze iz jednog u drugi klub, ne za slobodne igrace. Ali da se ne nastavljamo, niti on ima zelju da predje kod nas, niti ce ga nasi zvati. Ali pravilo je ovakvo i uvedeno je upravo iz razloga da se ne desi da neki igrac mora da odsedi 6 meseci bez kluba.
Kup je nas!
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Ocigledno je "desetka" zabranjena tema :D

Sad se osecam kao voditelj TV Arene (postavljas razlicita pitanja,a odgovori su svi isti :D )

Inace pisem ovde da ne zbunjujem na drugom mestu :)
Image
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Bezveze mi ovo, ko zidu da pričam...

Jedna od prvih rečenica:
Free agents can be signed by a club at any time during the season, if they had been released by their previous club before the end of the transfer window.
E sad, tumači kako god tebi odgovara.
Djisa wrote:Ali pravilo je ovakvo i uvedeno je upravo iz razloga da se ne desi da neki igrac mora da odsedi 6 meseci bez kluba.
Ni ova konstatacija nije tačna... Ono što mi se čini da ne razumeš je koncept prelaznog roka. Prelazni rok je definisan u svakoj državi kako toj državi odgovara. On ako dobije raskid ugovora, može da ode da igra negde gde prelazni rok nije završen. Znači ne mora da sedi 6 meseci. Njegov je problem ako nije na vreme sa klubom dogovarao raskid pa da može da ode u neku državu koju on želi.

Da stvari funkcionišu tako kako si ih ti opisao, to velike klubove uopšte ne bi ograničavalo da nagovore igrača da raskine ugovor sa klubom u po sezone, klub iz kojeg igrač odlazi naplati kaznu od igrača, a klub u koji igrač ide isplati taj iznos igraču. E sad, ili misliš da je FIFA uvela regulaciju koju ti i ja ovde na forumu možemo da izjebemo, a dodatno, da je tako, ne misliš da bi ajkule koje krstare fudbalom već to iskoristile u svoju korist?
slanobarac

Post by slanobarac »

Voja wrote:Ocigledno je "desetka" zabranjena tema :D

Sad se osecam kao voditelj TV Arene (postavljas razlicita pitanja,a odgovori su svi isti :D )

Jednom rečju.... demagog.
Takvog smo već imali.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Turija

Post by Turija »

Voja wrote:Ocigledno je "desetka" zabranjena tema :D

Ako je to sve sto cemo cuti i saznati, onda:
hvala (kao i Mrkaicu) na dobroj volji i potrosenom vremenu za navijace Vose.
Nadajmo se da ce, bar nesto, konkretnije biti na terenu, vec od sutra?
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Djisa

Post by Djisa »

Rabba wrote:Bezveze mi ovo, ko zidu da pričam...

Jedna od prvih rečenica:
Free agents can be signed by a club at any time during the season, if they had been released by their previous club before the end of the transfer window.
E sad, tumači kako god tebi odgovara.
Djisa wrote:Ali pravilo je ovakvo i uvedeno je upravo iz razloga da se ne desi da neki igrac mora da odsedi 6 meseci bez kluba.
Ni ova konstatacija nije tačna... Ono što mi se čini da ne razumeš je koncept prelaznog roka. Prelazni rok je definisan u svakoj državi kako toj državi odgovara. On ako dobije raskid ugovora, može da ode da igra negde gde prelazni rok nije završen. Znači ne mora da sedi 6 meseci. Njegov je problem ako nije na vreme sa klubom dogovarao raskid pa da može da ode u neku državu koju on želi.

Da stvari funkcionišu tako kako si ih ti opisao, to velike klubove uopšte ne bi ograničavalo da nagovore igrača da raskine ugovor sa klubom u po sezone, klub iz kojeg igrač odlazi naplati kaznu od igrača, a klub u koji igrač ide isplati taj iznos igraču. E sad, ili misliš da je FIFA uvela regulaciju koju ti i ja ovde na forumu možemo da izjebemo, a dodatno, da je tako, ne misliš da bi ajkule koje krstare fudbalom već to iskoristile u svoju korist?

Ne moze igrac da raskine sa klubom bez razloga, ide na sportsku arbitrazu pa oni odlucuju. Ako je klub ispunio sve uslove, ne moze se samoinicijativno raskidati ugovori.
Kup je nas!
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Djisa wrote:Ne moze igrac da raskine sa klubom bez razloga, ide na sportsku arbitrazu pa oni odlucuju. Ako je klub ispunio sve uslove, ne moze se samoinicijativno raskidati ugovori.
Prijatelju Điso, ni ovo nije tačno... Igrač može jednostrano da raskine ugovor sa klubom kad god on hoće. Problem sa tim "pristupom" je što klub može od igrača da potražuje penale, koji nikako nisu mali, pogotovo zbog činjenice da iza klubova stoji aparat, a iza običnog igrača ne stoji niko. To je i razlog zašto se igrači neće odlučiti na taj potez, već ukoliko žele raskid će pokušati da pronađu bilo kakav razlog koji bi mogli da iznesu na arbitraži(npr. klub ne isplaćuje plate, ili na neki način diskriminiše igrača, itd). A ne postoji zakon na svetu(bar u civilizovanom delu), koji kaže da zadovoljan radnik ne sme da napusti firmu. Samim tim ni da igrač ne može jednostrano da raskine ugovor.
Deep Purple

Post by Deep Purple »

@Voja
Opet nas lože po komentarima a poslednje ime u nizu je Sejduba Suma, znam koliko ga ceniš a i ja ga cenim pa rekoh da podelim.
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Deep Purple wrote:@Voja
Opet nas lože po komentarima a poslednje ime u nizu je Sejduba Suma, znam koliko ga ceniš a i ja ga cenim pa rekoh da podelim.
Ako sam jednom napisao da ne bih imao nista protiv da i njega dovedu ne znaci i da ga cenim. Nisam bas opcinjen igracima tipa Moreira,Suma... al nama bi i najlosija desetka dobro dosla,a ne Suma.

A sad da vidim sta moze krusevacki Ailton (njihov trener) protiv nas... inace meni je Ailton jedan od najdrazih likova u nasem fudbalu,u ubedjen sam da je jedan od najpostenih ljudi,bar mi tako deluje
Image
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Voja wrote:
Deep Purple wrote:@Voja
Ako sam jednom napisao da ne bih imao nista protiv da i njega dovedu ne znaci i da ga cenim. Nisam bas opcinjen igracima tipa Moreira,Suma... al nama bi i najlosija desetka dobro dosla,a ne Suma.

A sad da vidim sta moze krusevacki Ailton (njihov trener) protiv nas... inace meni je Ailton jedan od najdrazih likova u nasem fudbalu,u ubedjen sam da je jedan od najpostenih ljudi,bar mi tako deluje
Znam da si pisao nešto pozitivno u vezi njega pa sam kroz neko sećanje kroz magnovenje mislio da ga ceniš.
Pera Centar

Post by Pera Centar »

Sprema se čudesan napadački tandem: Lukas Podolski – Nemanja Čović

https://www.mozzartsport.com/fudbal/ves ... vic/412362" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply