Transferi
- Deep Purple
Re: Transferi
Hvala Čoviću na golu protiv Čukaričkog u polufinalu kupa i na krvavo odrađenom poslu na terenu u finalu kupa. Po tome ću ga pamtiti i sa tim trofejom upisao se u istoriju kluba. Odličan igrač kada je uklopljen u sistem, gde zna šta radi na terenu. Van sistema prosek. Kao što kažu kolege forumaši iznad neće ga se niko sećati već sledeće sezone a mnogi su ga i već zaboravili. Hvala mu na svemu datom u našem dresu ali niko ne žali preterano za njegovim odlaskom. Nema tu povezanost sa navijačima i klubom. Meni je recimo "lenji" Bojić bio dosta draži ako bih vršio komparaciju sa nekim ko nas je napustio pre ove sezone.
Čović je za Bojića igračina, samo ću toliko reći o poređenju. Redovno je bio među najistaknutijima na terenu, iako retko najbolji igrač. Nije uspeo više zbog povreda, a za ove poljane će uvek ostati igrač koji pravi razliku, pa samim tim očekujem da ga neko vrlo brzo pokupi kad bude završio svoju azijsku avanturu. Najbolji primer je Proleter, koji je do njegovog odlaska bio puno bolja ekipa. U Evropi ove sezone jedini sa iole prelaznom ocenom(uz Kabića). Čini mi se da Voši više nije imao šta da ponudi.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
- gospodinFKV
Kad ispred i iza sebe imas vedete poput Matica, Busnica, Stevanovica, Kovacevica, mislim da ovde ni Mesi ne bi imao puno sta da ponudi.Rabba wrote:Čini mi se da Voši više nije imao šta da ponudi.
Iz Covica je kiptala frustracija ove sezone. Vidno.
Niti je imao s kim da igra, niti je imao trenera, niti je imao sistem. Dobijao je batina svaku utakmicu, davao 110%. Ne mora da bude navijac, niti moramo da ga idealizujemo kao sto smo radili s nekim drugim igracima. Dosao, odigrao iznad svojih mogucnosti, a najbitnije - DALEKO iznad mogucnosti ostatka ovosezonskog tima.
Sto se tice njegove karijere, ne bih komentarisao nesto preterano, jer da je vecina nas dozivela makar jednu od te dve povrede koje je covek imao tokom karijere, ne bismo vise loptu sutnuli u zivotu, a kamoli vukli citav tim na ledjima ovako. Da je mogao biti strpljiviji u Parmi kao klinac, mogao je. Da je mogao biti strpljiviji kod nas, takodje je mogao, ali je i dalje izvukao jednu pristojnu karijeru posle svega. Zelim mu svu srecu u Kini, da se obezbedi, a za kraj karijere ce uvek moci negde ovde da igra, posto izuzev crvenih

- Deep Purple
Znaš kako to je sve subjektivni osećaj ali da je igračima za Bojića jednostavno nije. Bojić em što je imao veliki broj povreda igra i sa kraćom nogom. I pored svih tih problema on ima taj urođen vic u igri. Čovek je lenština na terenu ali jednim potezom rešava mečeve pa mi bi sa njim umesto Čovića bili dosta potentniji u napadu ove sezone. Čović je igrač sistema van sistema ga nema nigde.Rabba wrote:Čović je za Bojića igračina, samo ću toliko reći o poređenju. Redovno je bio među najistaknutijima na terenu, iako retko najbolji igrač. Nije uspeo više zbog povreda, a za ove poljane će uvek ostati igrač koji pravi razliku, pa samim tim očekujem da ga neko vrlo brzo pokupi kad bude završio svoju azijsku avanturu. Najbolji primer je Proleter, koji je do njegovog odlaska bio puno bolja ekipa. U Evropi ove sezone jedini sa iole prelaznom ocenom(uz Kabića). Čini mi se da Voši više nije imao šta da ponudi.
Ali ako se dobro uklopi u sistem onda njegovi izuzetni kvaliteti dolaze do izražaja. On je igrač iz prošlog veka, spor i trom plus ne može potezom da rešava utakmice. Sjajan je u igri iz drugog plana, skok igra mu je za lige petica. I ima dobar udarac sa distance. Solidno je kreativan ali je izuzetno trom i onda ni ta njegova kreativnost ne može do izražaja da dođe osim ako za njega ne radi neki Drinčić. Najopasniji je kada ima slobodu u igri. Ima dobru igru bez lopte, lepo se otvara ali džabe kad je trom. I sa svojom odličnom demarkacijom njega olako stižu protivnički igrači. Ja sam čovek koji izuzetno ceni fudbalere koji imaju te kvalitete koje Čović ima ali nažalost u ovom trenutku nama treba fudbaler koji ima totalno različite atribute, neki pokretljiv fudbaler što na kraju krajeva nije ni Bojić u tolikoj meri ali on može kao i N.N da jednim potezom napravi razliku. Mene zapravo kod Čovića najviše nerviraju lateralne kretnje koje gotovo da ni ne postoje jer svaku ničiju loptu mu protivnici odnose jer on ima sporu reakciju. I za kraj Čovića izuzetno cenim i kvalitetan je fudbaler, dobio je priliku da bude vođa ekipa i već na pripremama se videlo da on ne može da nosi ovaj tim na poziciji polušpica i da on u ovoj ekipi nema korisnu ulogu jer nije okružen fudbalerima u čijem sistemu može da igra. Pod Lalatovićem smo imali Bojića koji je kao i Čović igrao napadača iz senke da li nekad sa krilne pozicije ili sa mesta napadača manje je važno ali Čović i on su se dobro uklopili i imali slobodu kretanja a iza je bio Drinčić koji je ulivao sigurnost i davao im toliku slobodu. Na oraju krajeva sramota je da naši mladi fudbaleri ne mogu ni u manjoj ulozi da odmene Bojića i Čovića koji su fudbalski rekovalescenti. A tu najviše mislim na Zukića koji na terenu deluje kao fudbalski netalentovan sin Bojića i Čovića

Ne znam za 20 godina kada mi neko kaze
Covic - nista,ravnodusnost
Bojic - nista,ravnodusnost
N.N - osmeh na licu i sjaj u ocima
Savo Barac - samo osmeh
Ako razumete sta zelim reci... svaki igrac mora ostaviti neki svoj pecat,asocijaciju.... kad se setim virtouza Miodraga Pantelica,Boze Djurkovica,Darka Anica... juuuu
Covic - nista,ravnodusnost
Bojic - nista,ravnodusnost
N.N - osmeh na licu i sjaj u ocima
Savo Barac - samo osmeh

Ako razumete sta zelim reci... svaki igrac mora ostaviti neki svoj pecat,asocijaciju.... kad se setim virtouza Miodraga Pantelica,Boze Djurkovica,Darka Anica... juuuu
Meni Zukic na terenu deluje bar jedno 30 godina stariji od Ronalda... i ako se gleda iz te perspektive moramo biti zadovoljni onim sto pruzaDeep Purple wrote: A tu najviše mislim na Zukića koji na terenu deluje kao fudbalski netalentovan sin Bojića i Čovića
Last edited by Voja on Fri Apr 29, 2022 3:01 pm, edited 2 times in total.

@gospodinfkv
Slažem se sa tobom(k'o i obično) 1 kroz 1
@deep
Poštujem analizu i mahom si u pravu. Čak imaš opservacije koje ja kao laik nisam primetio. Što je prirodno
Bez želje da idem kontra tebe, i dalje bih Čovića gledao pre Bojića, uvek. Poentirao si sa Zukićem.
Mene Zukić podseća vicem i mentalitetom na mnogo uplašenijeg Ivanića iz perioda pre BATE-a, a sećate se da je i kod Mirka bilo velikog manjka muda na terenu. Kod cigana neko dobro sa njim radi na tome, a strahota je što nema ko sa Zukićem da radi na strahu od fudbala. Odatle i Dejanove skandalozne partije. Iskreno verujem da ćemo duboko zažaliti ako ga pustimo ili skrajnemo, a da možemo puno dobiti ako se neko u klubu pozabavi njim. Odvešće i njega cigani i napraviti tamo aždaju, 100% sam siguran u to, a ako se to sve desi, neko mora da odgovara.
Slažem se sa tobom(k'o i obično) 1 kroz 1
@deep
Poštujem analizu i mahom si u pravu. Čak imaš opservacije koje ja kao laik nisam primetio. Što je prirodno

Mene Zukić podseća vicem i mentalitetom na mnogo uplašenijeg Ivanića iz perioda pre BATE-a, a sećate se da je i kod Mirka bilo velikog manjka muda na terenu. Kod cigana neko dobro sa njim radi na tome, a strahota je što nema ko sa Zukićem da radi na strahu od fudbala. Odatle i Dejanove skandalozne partije. Iskreno verujem da ćemo duboko zažaliti ako ga pustimo ili skrajnemo, a da možemo puno dobiti ako se neko u klubu pozabavi njim. Odvešće i njega cigani i napraviti tamo aždaju, 100% sam siguran u to, a ako se to sve desi, neko mora da odgovara.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
https://www.football365.com/news/man-ut ... eplacement" onclick="window.open(this.href);return false;
Koliki je naš deo ?

- Deep Purple
@Rabba
Ma svi smo mi laici. Uvek daj svoje mišljenje nema potrebe za tim idem kontra tebe i sl. Samo nek je neka konstruktivna kritika ili diskusija i tako jedino može da oostane i ovaj forum i naš klub.
Problem je što mnogi treneri i sportski radnici znaju manje i od nas laika a u to smo se uverili svih ovih godina. Pa sunce mu i ja sam mislio da Đorđević može nešto da napravi od ove ekipe a promašio sam "debelo".
Subjektivno je mišljenje ko je bolji, nekome je jedan dok je drugome drugi fudbaler samo se nisam slagao sa tim da je Čović igračina za Bojića jer sam ubeđen da nije i da su nijanse u pitanju i da na kraju subjektivni izbor stavlja nekog na lestvici iznad.
Imam ja jedno pitanje za sve forumaše i zanima me ova tema, da li neko od vas misli da može da se ponovi 89ta i da neka ekipa sklopi na taj način ekipu i osvoji trofej ispred blizanaca. Znam da tu postoji mnogo faktora ali ja želim da pričam samo o onome na terenu.
Recimo pre godinu, dve sam bio ubeđen da je zvezda kvalitetna baš i da postoje male šanse da neko bez velikih miliona i kamiona stranaca osvoji ligu međutim promenio sam mišljenje i mislim da uz neki kvalitetan skauting, dovođenje dobroh domaćih fudbalera za koje treba određeno obeštećenje i uz neke povratnike da bi mogla da se stvori ekipa za veća dela i za borbu sa blizancima.
Ova pojačanja što ću da iznesem nisu uopšte skupa ako gledamo sastave nekih vodećih ekipa iz bivše Yu a tu pretežno uz naše blizance mislim i na Hrv četvorku.
Mišljenja sam da povratkom Medojevića, dovođenjem igrača kao što su Lukić, Silađi, Zec, Marjanović, Nikolić, Tufegdžić, Bilbija, Memija (njih sam naveo jer se o njima na ovom mestu najviše pisalo a postoji mali milion slično kvalitetnih igrača za dovođenje) sa ovim igračima na gomili i celini mislim da bi se mi kvalitetno potukli sa blizancima a opet bi ekipa bila jeftinija od te šestorke Srb+Hrv fudbala. Naravno neko obeštećenje mora da se plati i da se uloži ali je ulaganje benigno u odnosu na tu šestorku.
Mlađi fudbaleri bi pored njih mnogo bolje napredovali i plus neki stranac kroz neki skauting ili kroz ponude menadžera (utemeljen izbor a ne po principu daj samo nek je stranac)
Da se iskopa neki štoper kao Bralić, koji nije ekstra kvalitet ali ima sve potrebno da drži odbranu itd itd.
Eto zanima me vaše mišljenje i mislim da je ovo dobra tema sa diskusiju.
I da još nešto dodam mislim da to nije toliko ni finansijski neostvarivo ako vidimo postojeća ulaganja u neke košarkaške klubove u Srbiji. Samo mora da se dobro osmisli sistem i da se zategnu redovi u klubu u celini.
Ma svi smo mi laici. Uvek daj svoje mišljenje nema potrebe za tim idem kontra tebe i sl. Samo nek je neka konstruktivna kritika ili diskusija i tako jedino može da oostane i ovaj forum i naš klub.
Problem je što mnogi treneri i sportski radnici znaju manje i od nas laika a u to smo se uverili svih ovih godina. Pa sunce mu i ja sam mislio da Đorđević može nešto da napravi od ove ekipe a promašio sam "debelo".
Subjektivno je mišljenje ko je bolji, nekome je jedan dok je drugome drugi fudbaler samo se nisam slagao sa tim da je Čović igračina za Bojića jer sam ubeđen da nije i da su nijanse u pitanju i da na kraju subjektivni izbor stavlja nekog na lestvici iznad.
Imam ja jedno pitanje za sve forumaše i zanima me ova tema, da li neko od vas misli da može da se ponovi 89ta i da neka ekipa sklopi na taj način ekipu i osvoji trofej ispred blizanaca. Znam da tu postoji mnogo faktora ali ja želim da pričam samo o onome na terenu.
Recimo pre godinu, dve sam bio ubeđen da je zvezda kvalitetna baš i da postoje male šanse da neko bez velikih miliona i kamiona stranaca osvoji ligu međutim promenio sam mišljenje i mislim da uz neki kvalitetan skauting, dovođenje dobroh domaćih fudbalera za koje treba određeno obeštećenje i uz neke povratnike da bi mogla da se stvori ekipa za veća dela i za borbu sa blizancima.
Ova pojačanja što ću da iznesem nisu uopšte skupa ako gledamo sastave nekih vodećih ekipa iz bivše Yu a tu pretežno uz naše blizance mislim i na Hrv četvorku.
Mišljenja sam da povratkom Medojevića, dovođenjem igrača kao što su Lukić, Silađi, Zec, Marjanović, Nikolić, Tufegdžić, Bilbija, Memija (njih sam naveo jer se o njima na ovom mestu najviše pisalo a postoji mali milion slično kvalitetnih igrača za dovođenje) sa ovim igračima na gomili i celini mislim da bi se mi kvalitetno potukli sa blizancima a opet bi ekipa bila jeftinija od te šestorke Srb+Hrv fudbala. Naravno neko obeštećenje mora da se plati i da se uloži ali je ulaganje benigno u odnosu na tu šestorku.
Mlađi fudbaleri bi pored njih mnogo bolje napredovali i plus neki stranac kroz neki skauting ili kroz ponude menadžera (utemeljen izbor a ne po principu daj samo nek je stranac)
Da se iskopa neki štoper kao Bralić, koji nije ekstra kvalitet ali ima sve potrebno da drži odbranu itd itd.
Eto zanima me vaše mišljenje i mislim da je ovo dobra tema sa diskusiju.
I da još nešto dodam mislim da to nije toliko ni finansijski neostvarivo ako vidimo postojeća ulaganja u neke košarkaške klubove u Srbiji. Samo mora da se dobro osmisli sistem i da se zategnu redovi u klubu u celini.
@Deep,
sigurno bi Vosa mnogo bolje izgledala sa nekima od navedenih igraca, ali problem je mnogo dublji od samih igraca.
Dokle god je takmicenje dogovorno, od najnizeg do najviseg ranga, dokle god se duguju i oprastaju plate i rate, nema fudbala, fudbalera i trenera u Srbiji.
Vise ti ne mozes da dovedes iz nizeg ranga takmicenja najboljeg fudbalera i da ti predstavlja pojacanje, manje ili veliko ( npr Vrbasa, Sombora, Zrenjanina, Kikinde, Belog Manastira, Borovo Sela, Obrenovaca, Loznice, Uzica, pa i iz vecih gradova, Nisa, Krusevaca, Subotice...).
Setimo se samo Vose iz 1989. Odakle su dosli skoro svi ti igraci ( Maras, Mijic, Sapuric, Kartalija, Tanjga, Milovac, Jokanovic, Mihajlovic, Vorkapic.., povratnici u YU Sestic, Punisic, Joksimovic Vujacic..) uz nase Mijucica, Dakica... Tih izvora vise nema, jer nema motiva kod igraca i Struke za rad i napredak, posto znaju sta je vaznije od toga. I tu je kraj svakog sportskog uspeha.
Zvezda dovodi igrace iz inostranstva, jer ima neogranicen budzet, a sta tek reci kad partizana spasava savez od kazne UEFA sa smesnom sumom od 250.000 evra.
sigurno bi Vosa mnogo bolje izgledala sa nekima od navedenih igraca, ali problem je mnogo dublji od samih igraca.
Dokle god je takmicenje dogovorno, od najnizeg do najviseg ranga, dokle god se duguju i oprastaju plate i rate, nema fudbala, fudbalera i trenera u Srbiji.
Vise ti ne mozes da dovedes iz nizeg ranga takmicenja najboljeg fudbalera i da ti predstavlja pojacanje, manje ili veliko ( npr Vrbasa, Sombora, Zrenjanina, Kikinde, Belog Manastira, Borovo Sela, Obrenovaca, Loznice, Uzica, pa i iz vecih gradova, Nisa, Krusevaca, Subotice...).
Setimo se samo Vose iz 1989. Odakle su dosli skoro svi ti igraci ( Maras, Mijic, Sapuric, Kartalija, Tanjga, Milovac, Jokanovic, Mihajlovic, Vorkapic.., povratnici u YU Sestic, Punisic, Joksimovic Vujacic..) uz nase Mijucica, Dakica... Tih izvora vise nema, jer nema motiva kod igraca i Struke za rad i napredak, posto znaju sta je vaznije od toga. I tu je kraj svakog sportskog uspeha.
Zvezda dovodi igrace iz inostranstva, jer ima neogranicen budzet, a sta tek reci kad partizana spasava savez od kazne UEFA sa smesnom sumom od 250.000 evra.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Teoretski moze da se ponovi 1989.,ali pod uslovom da budemo svoji,a danas je veoma malo LJUDI u Srbiji koji su svoji,koji ne podlegnu promeni misljenja i stavova (nebitno iz kog razloga),a o klubovima da ne pricamo.Znaci trebalo bi da se u klubu nadje bar 90% ljudi koji bi disali ko jedan,a to je u ovim godinama nemoguce.Deep Purple wrote: Imam ja jedno pitanje za sve forumaše i zanima me ova tema, da li neko od vas misli da može da se ponovi 89ta i da neka ekipa sklopi na taj način ekipu i osvoji trofej ispred blizanaca. Znam da tu postoji mnogo faktora ali ja želim da pričam samo o onome na terenu.
Nemoguca je i totalna reorganizacija,pravljenja novog plana i strategije,jer je pod 1 nemoguce izmenjati kompletno sve ljude u klubu,a oni koji su nauceni da ne rade proraditi ne mogu,a oni koji nemaju znanje isto kupiti ne mogu.
Ono sto je moj stav godinama je da nasa losa pozicija u srpskom fudbalu ne zavisi ni od drzave,ni od zvezde ni od partizana,jednostavno smo decenijama organizaciono losi i da se sutra ugase blizanci tesko bi se borili za titulu.Truli smo iznutra,srozani skroz,ostala samo ljustura,na nasu veliku zalost.Posteni i iskreni ljudi u klubu,profesionalna organizacija i kvalitetna skaut mreza su po mom misljenju osnova. A to se nece desiti dok smo mi zivi... mozda taaamo nekad...
E sad sto se tice igraca koje si naveo... tim bi trebalo da se pravi od nule i sa opet jasnom strategijom.Recimo da mene izaberes za nekog ko se nesto pita u klubu

Mogao bih jos satima palamuditi,jer je lepa tema,ali... znas i sam...
Kao sto rekoh da smo normalan klub vec bi imali kaparisane Gordica,Stojica iz Metalca recimo....

Slazem se sa Vojom.
Nama treba sve novo, nova uprava, novi igraci, nova vizija, novi trener, nova energija. Ne vredi krpljenje, jer ce se i novi uklopiti u postojece sivilo.
Nisam ni za povratnike pri kraju igracke karijere. Sve smo to imali i svi su pokvarili utisak i raniji imidz. Jesam da se vrate neki od njih u Vosu, ali u drugoj ulozi, ako imaju potrebne sposobnosti. Vratili smo npr Dundjetskog, kao dobrog naseg bivseg igraca, ali se lose pokazao u novom poslu. Nedoraslo za tu funkciju.
Taj potpuni reset smo imali 1989 i znamo sta se desilo. Druga Titula.
Da li moze i sada?Tesko, ali bi bili istinski konkurentni, kad bi dosli ljudi koji to zele i mogu. Da nam Predsednik nije figura, vec stvarni predsednik od znanja i organizacionih sposobnosti, prvenstveno, dok se Klub ne privatizuje i postane AD, a onda i finansijskih mogucnosti da investira u razvoj i nastupe u Evropi.
Nama treba sve novo, nova uprava, novi igraci, nova vizija, novi trener, nova energija. Ne vredi krpljenje, jer ce se i novi uklopiti u postojece sivilo.
Nisam ni za povratnike pri kraju igracke karijere. Sve smo to imali i svi su pokvarili utisak i raniji imidz. Jesam da se vrate neki od njih u Vosu, ali u drugoj ulozi, ako imaju potrebne sposobnosti. Vratili smo npr Dundjetskog, kao dobrog naseg bivseg igraca, ali se lose pokazao u novom poslu. Nedoraslo za tu funkciju.
Taj potpuni reset smo imali 1989 i znamo sta se desilo. Druga Titula.
Da li moze i sada?Tesko, ali bi bili istinski konkurentni, kad bi dosli ljudi koji to zele i mogu. Da nam Predsednik nije figura, vec stvarni predsednik od znanja i organizacionih sposobnosti, prvenstveno, dok se Klub ne privatizuje i postane AD, a onda i finansijskih mogucnosti da investira u razvoj i nastupe u Evropi.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
- Deep Purple
@Danilo
Da li si ti pisao o našim potencijalnim pojačanjima na Mondu ili je to neko drugi upisan kao "Danilo" ?
Da li si ti pisao o našim potencijalnim pojačanjima na Mondu ili je to neko drugi upisan kao "Danilo" ?
Metalac ispao mozda bi mogli probati da dovedemo Stuparevica