Transferi
Re: Transferi
I Ivanić je bio grobar, pa je bio ''naš'', a sada je to što jeste.
Ako nam je Rosić nedostižan šta mislite o Mršiću iz Napretka kojem ističe ugovor krajem juna?
Ako nam je Rosić nedostižan šta mislite o Mršiću iz Napretka kojem ističe ugovor krajem juna?
- Deep Purple
Pazite sad ovo, ne volim da spominjem cigane ali samo kao neko poređenje. Oni dovode Osmana Bukarija za dva miliona evra plus bar 400-500 k eur za platu minimum.
Momak je u Belgiji prošle sezone na 26 mečeva dao 4 gola i imao 4 asistencije.
A ove sezone u Francuskoj na 24 utakmice 2 gola i 4 asistencije. Uskoro puni 24 godinu.
U Slovačkoj je na 66 mečeva imao 16 golova i 25 asistencija. E sad zašto ovo spominjem:
Yves Baraye je na 13 mečeva u Portugalskoj ligi imao 2 gola i 2 asistencija.
A prošle na 20 mečeva 5 golova i 2 asistencije.
A u nižim ligama je za Parmu dao dosta golova.
Njih dvoje su u ligama u kojima je njihov klub bio napadački orijentisan bili efikasni.
E sad ja sam ubeđen da ćemo mi ako se sve poklopi biti napadački orijentisani preko 70% mečeva što me dovodii do toga da će i Baraye u nekoj perspektivi biti dosta efikasniji nego u prethodnom delu karijere.
Naravno sve je ovo na nivou teorije ali se to u praksi pokazalo na primeru mnogih igrača a i logično je.
E sad ovaj zvezdin nije mlad više toliko da bi se na njemu ne znam koliko zaradilo jer puni 24tu i oni ga plaćaju dva miliona evra a mi dovodimo igrača u najboljim godinama sa sličnom statistikom besplatno i za sigurno mnogo manju platu.
Izuzev toga on će nama biti sigurno u najgorem slučaju treća napadačka opcija a ovaj Bukari ko zna koja ciganima.
Portugalska liga je kvalitetnija od Belgijske a para para sa Francuskom kada se ne bi računao Pariz.
A i nevezano za ovu temu imao sam prilike da vodim jedan razgovor sa jednim skautom Teleoptika koji mi je rekao da je zapravo Portugalska liga najrealnija liga na svetu po tome kakva statistika / očekivanja od igrača i da retko ko dolazi iz te lige razočara. A i ne znam kada je na kraju krajeva neki veliki klub promašio sa nekim igračem koji je dolazio iz Portugala. Opet ovaj deo je nevezan za našu akviziciju već se samo nadovezujem na priču. Portugalska liga je najcenjenija jer kod njih skauting gotovo da ne greši i realan kvalitet fudbalera se oslikava.
Imala je zvezda slučaj Tomane ali ni on nije igrao u kontinuitetu.
I da rezimiram samo, verujte mi da Baraye može sve ozbiljno da nas iznenadi.
A ove sezone u Francuskoj na 24 utakmice 2 gola i 4 asistencije. Uskoro puni 24 godinu.
U Slovačkoj je na 66 mečeva imao 16 golova i 25 asistencija. E sad zašto ovo spominjem:
Njih dvoje su u ligama u kojima je njihov klub bio napadački orijentisan bili efikasni.
E sad ja sam ubeđen da ćemo mi ako se sve poklopi biti napadački orijentisani preko 70% mečeva što me dovodii do toga da će i Baraye u nekoj perspektivi biti dosta efikasniji nego u prethodnom delu karijere.
Naravno sve je ovo na nivou teorije ali se to u praksi pokazalo na primeru mnogih igrača a i logično je.
E sad ovaj zvezdin nije mlad više toliko da bi se na njemu ne znam koliko zaradilo jer puni 24tu i oni ga plaćaju dva miliona evra a mi dovodimo igrača u najboljim godinama sa sličnom statistikom besplatno i za sigurno mnogo manju platu.
Izuzev toga on će nama biti sigurno u najgorem slučaju treća napadačka opcija a ovaj Bukari ko zna koja ciganima.
Portugalska liga je kvalitetnija od Belgijske a para para sa Francuskom kada se ne bi računao Pariz.
A i nevezano za ovu temu imao sam prilike da vodim jedan razgovor sa jednim skautom Teleoptika koji mi je rekao da je zapravo Portugalska liga najrealnija liga na svetu po tome kakva statistika / očekivanja od igrača i da retko ko dolazi iz te lige razočara. A i ne znam kada je na kraju krajeva neki veliki klub promašio sa nekim igračem koji je dolazio iz Portugala. Opet ovaj deo je nevezan za našu akviziciju već se samo nadovezujem na priču. Portugalska liga je najcenjenija jer kod njih skauting gotovo da ne greši i realan kvalitet fudbalera se oslikava.
I da rezimiram samo, verujte mi da Baraye može sve ozbiljno da nas iznenadi.

Naše veliko pojačanje Luka Cucin je od startera na početku sezone uspeo na kraju iste da dogura do Albanije.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
-
Јел смо овог и ми хтели
https://www.sportskacentrala.com/2022/0 ... -vecitima/
https://www.sportskacentrala.com/2022/0 ... -vecitima/
-
Do sada napustili su nas 3 mozda i najbolja igraca : Covic, Vukadinovic i Rockov.
Dosla su 3 igraca za koja niko ne moze da garantuje da ce biti pojacanja.
Nadam se da je ovo samo pocetak dovodjenja pojacanja, jer trenutno smo bar za dve klase slabiji od Cukarickog. O blizancima i da ne pricam...
Dosla su 3 igraca za koja niko ne moze da garantuje da ce biti pojacanja.
Nadam se da je ovo samo pocetak dovodjenja pojacanja, jer trenutno smo bar za dve klase slabiji od Cukarickog. O blizancima i da ne pricam...
Uprava napolje!
Ja ne razumem toliko oduševljenje Čukaričkim. Doveli su igrače koji ili imaju tek jednu dobru sezonu iza sebe ili kojima je karijera u padu i ne mogu da pronađu strani angažman, a ranij su bili rezerve u blizancima. To su igrači koji donose bodove možda protiv Radnika, Novog Pazara i sličnih, ali ne prave nikakvu razliku u odnosu na Zvezdu, Partizan i Evropu. Takve igrače je Čukarički oduvek imao.
Isto tako ne razumem negativan stav po pitanju Senegalca kod nekih. Ja iskreno ne znam gotovo ništa o njemu, ali došao čovek iz top 10 lige sveta gde je igrao standardno, pa makar i za poslednji tim. Pre toga je dve godine igra0 kao rotacioni igrač za osrednji tim iz iste lige. Od kada nam je ispod časti i renomea da dovodimo takve igrače? Da ga je Čukarički doveo onda bi opet bilo ''Gle ovi kako se pojačavaju, a mi ništa''.
Isto tako ne razumem negativan stav po pitanju Senegalca kod nekih. Ja iskreno ne znam gotovo ništa o njemu, ali došao čovek iz top 10 lige sveta gde je igrao standardno, pa makar i za poslednji tim. Pre toga je dve godine igra0 kao rotacioni igrač za osrednji tim iz iste lige. Od kada nam je ispod časti i renomea da dovodimo takve igrače? Da ga je Čukarički doveo onda bi opet bilo ''Gle ovi kako se pojačavaju, a mi ništa''.
Delimicno se slazem sa tobom.Karlsson wrote: ↑Tue Jun 14, 2022 10:17 am Ja ne razumem toliko oduševljenje Čukaričkim. Doveli su igrače koji ili imaju tek jednu dobru sezonu iza sebe ili kojima je karijera u padu i ne mogu da pronađu strani angažman, a ranij su bili rezerve u blizancima. To su igrači koji donose bodove možda protiv Radnika, Novog Pazara i sličnih, ali ne prave nikakvu razliku u odnosu na Zvezdu, Partizan i Evropu. Takve igrače je Čukarički oduvek imao.
Nasa realnost i jeste da dovodimo igrace koji ce bodove praviti protiv Radnika i slicnih. Mi previse bodova prosipamo protiv takvih ekipa, i realnost je da vecina igraca budu ti koji ce nam makar donositi ulogu favorita protiv vecine ekipa (poslednih sezona kvota na nas kod kuce protiv Radnika i slicnih bude oko 2, i to sa razlogom). Realnost je da vecina igraca budu takvi, uz eventualno 1-2 koji ce praviti dodatnu razliku za Evropi u blizance.
Sto se tice Senegalca, ja sam zadovoljan. Napokon neka promena. Ne znam mnogo o njemu, ali imam visoka ocekivanja.
E sad, ono sto bih vise voleo (jos nije kasno), da smo doveli nekog trkaca iz Afrike. Ovaj to sigurno nije sa svojih navrsenih 30.
Nasa najveca mana je sto vec sezonama nemamo igraca koji moze da stvori gol sansu ni iz cega, svojim sprintom. To je ono sto je Abu imao.
Koliko mi to fali, kada Abu sa sredine terena pocne da se zalece u sprint, a stadion ustaje na noge, jer unapred zna da ce tu da se stvori gol sansa

-
Nema tu nikakvog odusevljenja Cukarickim, nego cisto paralela sa glavnim konkurentom za trece mesto. Ove sezone me ne zanima ni cetvrto ni peto mesto, sada nam se otvorilo, nase je samo da budemo treci.
Oni su imali cak 15 bodova vise od nas, mi smo imali cak 18 poraza, ostali smo bez trojice najboljih igraca, oni nisu toliko oslabljeni plus su se pojacali i naravno da ocekujem od uprave da se DRASTICNO pojacamo.
Oni su imali cak 15 bodova vise od nas, mi smo imali cak 18 poraza, ostali smo bez trojice najboljih igraca, oni nisu toliko oslabljeni plus su se pojacali i naravno da ocekujem od uprave da se DRASTICNO pojacamo.
Uprava napolje!
- Forza Voša
Da se nadovežem. On je tamo igrao sa Andrijom Lukovicem koji je ukupno na 35 utakmica imao 1 gol i 1 asistenciju u portugalskoj ligi (2 poena na 1452 minuta sto je poen na 726 minuta) a Baraye je imao ukupno 6 golova i 6 asistencija na 59 utakmica u istoj toj ligi (sto je 12 poena na 3136 minuta sto je u proseku poen na 261,33 minuta). Iako fudbal nije egzaktna matematika treba napomenuti da je isti taj Lukovic u nasoj Super ligi imao 21 gol i 6 asistencija na 98 utakmica (27 poena za 6673 minuta sto je poen na 247,15 minuta) tako da ja po osnovu ove egzaktne strane ocekujem od Baraya nekih 6 do 7 poena na svakih 10 utakmica.Deep Purple wrote: ↑Mon Jun 13, 2022 11:22 pm Pazite sad ovo, ne volim da spominjem cigane ali samo kao neko poređenje. Oni dovode Osmana Bukarija za dva miliona evra plus bar 400-500 k eur za platu minimum.
I da rezimiram samo, verujte mi da Baraye može sve ozbiljno da nas iznenadi.![]()
Nadalje, njegov klub je u celoj sezoni od 34 utakmice dao ukupno 23 gola, Baraye je na svojih 13 ucestvovao u 4 od ta 23, najbolji strelac tima (napadač) je ucestvovao u 6 golova na 24 utakmice a najbolji asistent (bek) je imao 3 asistencije na 26 utakmica.
„Hasta la Victoria Siempre!“
Ljudi Čukarički zna posao ,nazalost oni nisu toliko jaki da zadrze svoje najbolje igrače...Da ih zadrze pitanje ko bi im bio konkurent, ne racunam bg projekte....Sto mi nismo doveli Dj.Jovanovica, a hocemo spica.Imas sad Tedica koji moze da se obrne, Šaponjica, Joveljica....
Šuska se da Baray nije zavrsen i da se predomislja, e sad ne znam jel potpisao....Dosta igraca je odbilo Vojvodinu....Boje se naseg taloga, neisplacivanja plata...Rosic je odbio
Najtanji smo na štoperima, Šatara se spominje
Šuska se da Baray nije zavrsen i da se predomislja, e sad ne znam jel potpisao....Dosta igraca je odbilo Vojvodinu....Boje se naseg taloga, neisplacivanja plata...Rosic je odbio
Najtanji smo na štoperima, Šatara se spominje
Ako nemamo para zašto ne prodamo onda više Miloševića? Ti si Danilo pisao da nude za njega 3 miliona i procente, pa si onda spominjao 2,5 miliona, a u međuvremenu nikakva vest o tome. Ni na našim, ni na stranim portalima.
Ja ne razumem Čukarički iskreno. Ajde ne mogu u Srbiji da pariraju Zvezdi i Partizanu, ali što ne pokušaju da naprave iskorak u Evropi? Svake godine prave milionske transfere, a njihovom gazdi ni jednom nije palo na pamet da izdvoji nekih pola miliona i dovede 2-3 stranca koji prave razliku i koji će pomoći da se domognu grupnu faze Evrope. Niko ne razmišlja na grupno, niti želi da pravi rezultat. Zadovoljavaju se sitnim prihodima i ne smeju da se kockaju i pucaju na više, da utrostruče novac ili više od toga.
Ako je to naličje kako bi generalno izgledala privatizacija naših klubova onda nisam siguran da je želim. Da, borba za gornji deo tabele bi bila neizvesnija, ali u Evropi nikakvog pomaka ne bi bilo.
Ja ne razumem Čukarički iskreno. Ajde ne mogu u Srbiji da pariraju Zvezdi i Partizanu, ali što ne pokušaju da naprave iskorak u Evropi? Svake godine prave milionske transfere, a njihovom gazdi ni jednom nije palo na pamet da izdvoji nekih pola miliona i dovede 2-3 stranca koji prave razliku i koji će pomoći da se domognu grupnu faze Evrope. Niko ne razmišlja na grupno, niti želi da pravi rezultat. Zadovoljavaju se sitnim prihodima i ne smeju da se kockaju i pucaju na više, da utrostruče novac ili više od toga.
Ako je to naličje kako bi generalno izgledala privatizacija naših klubova onda nisam siguran da je želim. Da, borba za gornji deo tabele bi bila neizvesnija, ali u Evropi nikakvog pomaka ne bi bilo.
- Deep Purple
@Danilo
Preletanović bio dogovoren i ispalio i klub i dogovor, svi su ljuti na njega baš u klubu.
Izbegli smo metak
Rosić nije odbio već je postavio cenu a to ni u ludilu ne možemo u ovom trenutku da platimo. A sad ima i ponudu crnih.
Ja koliko sam čuo Baraye je potpisao ugovor i poslao ga putem emaila što je i praksa.
U vezi njega je jedini problem viza. Bez problema može na pripreme, problem mu je Srbija. Ali će se to valjda ispeglati na pripremama.
Joveljića možemo da dovedemo tačno nikad. Momak igra u MLS-u.
A sa Šaponjićem bi se baš usrećili.
Šatara je dobar igrač i voleo bih da ga vidim kod nas.
Bili bi jedina ekipa sa dva štopera koji izvode prekide
Istina je da nas je mnogo igrača odbilo ali je i istina da se ne potpisuje ono što ne želi Rastavac. Rastavcu se ne sviđa Nikolić po poslednjim informacija. Da mu se sviđa već bi bio predstavljen.
Nikolić može da dođe samo ako se poklopi da mi ne nađemo ono što želi Rastavac a do tad Nikolić ne bude imao angažman.
Preletanović bio dogovoren i ispalio i klub i dogovor, svi su ljuti na njega baš u klubu.
Izbegli smo metak

Rosić nije odbio već je postavio cenu a to ni u ludilu ne možemo u ovom trenutku da platimo. A sad ima i ponudu crnih.
Ja koliko sam čuo Baraye je potpisao ugovor i poslao ga putem emaila što je i praksa.
U vezi njega je jedini problem viza. Bez problema može na pripreme, problem mu je Srbija. Ali će se to valjda ispeglati na pripremama.
Joveljića možemo da dovedemo tačno nikad. Momak igra u MLS-u.
A sa Šaponjićem bi se baš usrećili.
Šatara je dobar igrač i voleo bih da ga vidim kod nas.
Bili bi jedina ekipa sa dva štopera koji izvode prekide

Istina je da nas je mnogo igrača odbilo ali je i istina da se ne potpisuje ono što ne želi Rastavac. Rastavcu se ne sviđa Nikolić po poslednjim informacija. Da mu se sviđa već bi bio predstavljen.
Nikolić može da dođe samo ako se poklopi da mi ne nađemo ono što želi Rastavac a do tad Nikolić ne bude imao angažman.
Šatara bi bio odlično rešenje. Treba iskoristiti ovu politiku krizu i pokušati privući domaće igrače iz Rusije i Belorusije. Filipoviću, Antiću i Igoru Ivanoviću ističu ugovori na zimu. Ivanovića sam gledao par puta dok je igrao u Napretku i svideo mi se. Ne znam kakav je sada.
- Deep Purple
Jojić napustio partizan. Vredi probati.
Sto se tice stranaca: tesko cemo do njih. Na losem smo glasu zbog ,,praznih frizidera" igraca i raznih dubioza. Netransparentan nam je budzet Kluba i sigurnost izvora finansiranja.
Kod blizanaca mogu da dodju stranci, jer drzava stane iza njih ( danas ministar Mali izneo podatke o milionima evra datih blizancima).
Daj da, bar, uzmemo dobre nase.
Recimo, Satara i Micevic ( uigran stoperski tandem u Lucanima) ili Mrksic za stopera. Rastavac se olako odrice npr. Nikolica i preuzima veliku odgovorost u slucaju da ne dodje zeljeni plej - poluspic.
Sumnjivo je, cak, da li je i Barajev mejl potpis konacan, а treba da krenu pripreme i uigravanje tima.
I Jojic bi nam bio pojacanje, kao i Mereba... - neko ko zna da primi lotpu ,,stane na nju" i doda je kako treba.
Kod blizanaca mogu da dodju stranci, jer drzava stane iza njih ( danas ministar Mali izneo podatke o milionima evra datih blizancima).
Daj da, bar, uzmemo dobre nase.
Recimo, Satara i Micevic ( uigran stoperski tandem u Lucanima) ili Mrksic za stopera. Rastavac se olako odrice npr. Nikolica i preuzima veliku odgovorost u slucaju da ne dodje zeljeni plej - poluspic.
Sumnjivo je, cak, da li je i Barajev mejl potpis konacan, а treba da krenu pripreme i uigravanje tima.
I Jojic bi nam bio pojacanje, kao i Mereba... - neko ko zna da primi lotpu ,,stane na nju" i doda je kako treba.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov