Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Turija

Re: Transferi

Post by Turija »

Pera Centar wrote: Mon Jun 26, 2023 9:53 am
Maki wrote: Mon Jun 26, 2023 6:58 am Dobro, de, možda sam preterao, ali svako razume na šta sam mislio. Uzgred, i Voša je austrougarski klub. :)
Da ne rasprodajemo talente i nemamo stalni odliv mozgova i mladih, mi bismo bili Amerika, ili Real.
Nisi preterao, realno situacija je mnogo gora i što kaže neka pesma mi pripadamo "slavno".A i ovaj forum postaje slika i prilika naše nerealnosti i inata.Topić, oko koga se slažem sa tobom, je očit primer.
@ Pera Centar
Topic je sklon povredama, ima solidnu defanzivu, prilicno je spor, mlak u duelu, a ofanzivno bez smelosti i ideje. Daleko, recimo, od Kacara, Radoje, Medojevica, da ne pominjem Jokanovica sa kojim su ga u klubu poredili i najavljivali kao novog Jokanovica.
Tako da nije cudo sto ga prodajemo od osamnaeste godine Sitiju, pa do danasnjih dana.
Voleo bih ja, itekako, da hvalim Topica i kadgod je dobro odigrao, davao sam mu bodove u glasanju. Topic puno trci, disciplinovan je ali fali taj iskorak od proseka. Mozda ga bude u nekom ino klubu i ja mu to zelim, ali partije u Vosi ga nisu izdigle u nasoj ligi. Nije pravio razliku.
Bojim se da ce slicno biti i sa Kabicem. Ceste povrede, ali je obrnuta situacija od Topica, sto se tice defanzive i ofanzive. Kabic vuce loptu i igru unapred, cak previse i sve hoce sam.

Zato i kazem da nam skola nije dobra, jer deca dolaze sa dosta neizgradjenih osnovnih elemenata fudbalske igre - individualnih i kolektivnih. Ne vidi se da su prosli kroz skolu velikog kluba.
Ti zvezdini i partizanovi takozvani djaci budu mnogo obuceniji, kolikogod se to nama nesvidjalo.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Zahuktala se rasprava, čak se pojavljuju i podele među forumašima, pa čak i ljudi kontriraju sami sebi u tim podelama(da li mlade, ne mlade, gde tu onda dolaze Topić i Zukić, da li oni potpadaju pod mlade, itd.). Maši se poenta, iako nije teško za videti da svi imaju želju da svojim "savetom" pomognu klubu. Pokušaću da sumiram moje viđenje:

Mladi igrači: Sadašnja pozicija srpskog fudbala ne omogućuje mladim kvalitetnim igračima da se dugo zadrže, ukoliko se neki ozbiljniji evropski klub zainteresuje za njih. Jednostavno, apetiti mladih igrača i njihovih porodica su veliki, a zašto i ne bi bili veliki, ukoliko im je dete talenat, gotovo izvesno je da neće uspeti ovde. Sistem je unakažen, prolaz imaju oni koji imaju da plate, pa me ne bi iznenadilo da su i Milošević i Kabić dospeli do prvog tima samo zbog toga što ih je neko gurao. Ne kažem da jeste, ali nije nemoguće da su čak i morali da pristanu na saradnju sa nekim bolje pozicioniranim, da bi došli do prilike. Ako to nije problem iz kojeg treba otići, ne znam šta jeste. A ako imaš priliku, zašto je ne iskoristiti? Ako ćeš propasti, propadni zato što svoj talenat nisi mogao da pretvoriš u kvalitet u nekom dobrom okruženju, a ne zato što te je neki kriminogeni pilićar uzeo na zub u ovoj zabiti. Ne zaboravite da je pre koju godinu reketiran naš mladi prvotimac. Zašto, nije ni bitno. Neko ti reketira dete iz škole. Suludo. Klub nije kriv što ne može da zadrži nekog mladog igrača, ovako direktno gledajući. Klub je kriv što je sistem u klubu smeće pa ne omogućuje zaštitu i napredak mladima, koji bi onda želeli i da dođu i da ostanu u Voši. Znači, vreme je za promene u klubu.

Dovođenje igrača: Vraćamo se na sistem. Gomila šljama obitava našim fudbalom, nudeći raznorazna imena, što je dovelo do toga da više nije bitno da li je igrač dovoljno kvalitetan za neki klub, već koliko tu ko može da se ugradi od pregovaračkih strana. Ako je ime neko "zvučnije", tim lakše provući to kao kupovinu iz snova. Kad bi se sa strane gledalo FM očima, znači sterilno i bez upliva kriminalaca, logično je da je Vojvodina želela da dovede i Malbašića i NN i UN, itd. Kad se skinu naočare za filtriranje govana, prvo logično pitanje koje svakoj iole razumnoj osobi koja voli klub mora biti je: "A koliko smo mi platili ovo zadovoljstvo?". Opet ću se pozvati na forumaša, neka mi ne zameri što se ne sećam ko je, koji je preneo informaciju da u prvom timu niko nema ispod 10.000 evra mesečno. Evo, ovako na prvu, razmislite dobro, koliko igrača iz startnih 11 zaslužuje više od 10.000 evra mesečno? Ne po igrama iz prethodne sezone, stavite to po strani, nego po dosadašnjoj karijeri, kao i potencijalu. I šta oni donose za te pare? Osim Čumića i donekle Carevića(koji me i dalje nije ubedio), niko tu ne obećava da će te pare biti ikad vraćene, što kroz rezultate, što kroz prodaje. Znači imamo buljuk preplaćenih sredovečnih likova(sredovečnih u fudbalskom smislu, ničije godine, 29-32, moraš ih platiti puno, a niko ih neće kupiti), koji su izvesno čist trošak. Na sve to, izvesno je da je neko iz kluba ugrađen u njihove plate. Hajde čak i da kažemo da mora tako, sistem je truo i ne možemo baš toliko mimo njega, pa mora biti ugrađenih, pa da to kao malo skrajnemo. Ali opet ću napomenuti, do pre koju godinu, krov je bio 2000, sad se lagano ide preko 10. Ko je onda odgovoran za inicijalno preplaćivanje? Koje je bez pokrića? Dakle, promene.

Skauting: Kao posebna kategorija, mimo dovođenja igrača, je taj skauting. Da li klub ima skaute? I ako nema, zašto nema? Da li je moguće da u 21. veku Voša kao klub nema dovoljno sposobnosti da ima sklopljenu saradnju sa nekim skautovima, da barem imamo upliv u neko manje istraženo tržište? Jasno je da ogromni klubovi imaju monopol nad time. Ali poenta tog skautinga je da otkrije i druge klince, ne samo najbolje. Jer, ne možemo mi dovesti najbolje. Ali da Tanjga "ide u Nemačku da bi video da li ima prostora za dogovor sa nekim igračima" je toliko ludilo mozga, da ne znam šta bih rekao. Voša skautira Nemačku :unnormal: Skauting je to što nama donosi novac. Tj. što bi moglo da nam donosi novac. Nađeš mladog igrača, dovedeš ga, razviješ do neke granice i prodaš. Jel ne postoji sposobnost u klubu da se oformi takav sistem, koji je postojao, ali je ugašen/unakažen? Vreme je za promene.

Lako je reći da nije vreme za promene, uz standardnu floskulu, a ko sledeći? To i jeste problem, ta floskula. Od sledećeg zahtevati bolje. Ako ne može da isporuči, odmah menjati i tako u nedogled, dok se ne dođe do rešenja. Gore nam teško može biti. Da ispadnemo iz "Super"lige bi bilo loše? Nekad mi se čini da kad bismo ispali, da postoji mogućnost da bi nekako svi sjahali sa nas... I tako je ostala samo ljuštura nekad velikog kluba, a ovi su krenuli da skidaju već i ono šta se može skinuti sa te nesrećne preostale karoserije.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Krle

Post by Krle »

@Rabba
Uglavnom se slažem. Dodao bih da jedan od razloga što nikog ne dovodimo jeste što nikog ne možemo da se rešimo. Lepe plate, svaki plasman je dobar ili ne toliko loš, niko ne ubacuje šampon u auto, jednom rečju, rekreativa na budžetu.
I ko sad tu da makar sporazumno raskine ugovor, kad bi sve dalje bila stepenica niže, shodno pokazanom kvalitetu na terenu? Klub da razjuri škart ne može, jer nemamo duha koji lebdi i drži ključeve od bankomata punog naših para.
Što se tiče mladih, ne daje im se dovoljno prostora, pa čak ni onima koje dovedemo sa strane (Vukčević, Bogdanović, Miletić). Šta smo ih onda i dovodili?
Odgovor bih rekao da leži u nedobronamernom vođenju kluba od strane svih uprava, nekad u većoj, nekad u manjoj meri. A mi ovde možemo samo da se šutamo u guzice.
Niko nas ne voli - q.ac nas zaboli
Turija

Post by Turija »

@Rabba
Realna analiza. Nemam sta da kazem suprotno, osim da Zukic i Topic vise nisu mladi igraci. Bili su to pre 4 godine, a sada su igraci koji ulaze u svoje najbolje fudbalske godine. Oni su sada samo dvojica od mladjih igraca u Vojvodini.

Citirao bih ovde i ovaj post naseg forumasa @Istocno stajanje
quote="Istocno stajanje" post_id=205484 time=1687765745 user_id=5410]
Secam se intervjua sa Zbiljicem prosle godine. Na pitanje da li Vosa moze do bar treceg mesta sto je zelja navijaca, on je odgovorio da mi ipak jurimo prvo mesto :oops:
Na kraju smo bili peti.
Hocete lovu, a da ne prodajete sve omladince?
Prodjite Apoel i udjite u grupnu fazu.
Tesko je to?
Onda budite do treceg mesta u prvenstvu.
Tesko i to?
Zasto ste onda tu???

Otvori nam se evropa kao nikada do sada, a oni se ponasaju kao da to nije bitno.
[/quote]
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Deep Purple

Post by Deep Purple »

@Rabba

Nije realna analiza jer trenutno u Superligi Srbije bilo ko iole stariji i sa bilo kakvim malko većm kvalitetom (ne računam klince od 18-20god) nema manje od 10k eur. I ta plata je donja granica u evropskim najvišim rangovima. To što je nama standard nizak i mislimo da je to neki novac u fudbalu ozb se varamo. Npr. Belorusi plaćaju više od nas izuzev partizana i zvezde.

Da bi mi bili konkurentni u evropi mi moramo bar 30k eur da plaćamo mesečno standardne igrače.

Pa Apoel protiv koga igramo plaća igrače minimum toliko. I odakle oni dolaze iz Evropske fudbalske sile Kipra?!?

I još jedna stvar uprave klubova su u našem fudbalu krimogene garniture ali su menadžeri još gori. Pre dva dana sam imao prilike da pričam sa Đurićem bivšim fudbalerom Loznice. Dotakli smo se nekih fudbalera sa kojima je on igrao. On je naveo Bojana Matića i Gobeljića kao primere kako menadžer napravi igraču karijeru. Džabe bez dobrog menadžera nema te nigde. Imamo i primer tvorzića koji produžuje domaće igrače u zvezdi samo ako ih on ili mu prijateljska agencija zastupaju igrače.

I pazi sad ranijih godina je bilo situacija da pojedini igrači u Srpskoj Ligi Vojvodine primaju više novca nego neki igrači u najvišem rangu. Do pre tri sezone jeste bila plata fudbalerima oko 5k eur ali plate moraju da se dižu jer više ti niko neće igrati u Srbiji. Zapaliće na Maltu i igraće za veće novce pa su se plate malo podigle ali je to još uvek jako tanko ako mislimo da dovodimo kvalitet i bolje domaće da sačuvamo.

Tako da ta priča kako plaćamo igrače 10k eur i kako je to neki novac padaju u vodu. Jer gde god da odu imaće više a da imaju iole neki kvalitet. Mi ne možek da pariramo mnogim fudbalskim sredinama koje posmatramo kao “amaterske” u odnosu na nas.

Svi igrači jedva čekaju da odu jer gde god da isplivaju imaće bolje finansijske uslove plus se neće plašiti da će im neko pokucati na vrata i tražiti procenat.

Menadžeri su teško zlo. Mislim da mi nikad veći broj igrača u našem klubu nismo imali koje nemaju menadžera nego protekle sezone. Mislim da čak 6-7 igrača uopšte nisu imali zastupnike i sam Čumić je naveo kako se niko ne “brine” za njegovu karijeru.

EDIT: Današnji intervju Šcepovića: “Promenio sam mnogo klubova kada sam bio mlađi, ali to nije bilo do mene. To je bila volja mojih menadžera, koji su znali da će dobiti proviziju svaki put kada ja promenim klub. Bio sam mlad i nisam u potpunosti razumeo zašto me teraju na određene poteze. Zato, kada sam malo sazreo promenio sam agenciju i stvari su legle na svoje mesto. Igrao sam u raznim evropskim ligama i Australiji, što je ogromno iskustvo. Volim da se susrećem sa različitim kulturama“
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Izvinite što ću sad i drugi upis da ostavim pa zatrpavam temu. Mi smo liga koja ima u proseku najmanje stranaca. Zašto? Da li imamo protiv njih nešto? Ne, već iole provereniji stranac košta.

Taki Nikolić za koga provejava kako ima ne znam koje pare kod nas ima duplo slabiji ugovor u odnosu na ugovor iz Šahtjora. Zašto Tsc ne vrati Lukića? Pa ima 2-3x više u Mađarskoj nego što je imao u Tsc-u.

Problem je taj što dva kluba daju igračima po 70-80k eur plus stanove i ko zna šta još sa strane samo da bi došli.
A ostatak lige se krpi.

Brža, jača i bolja Srbija alal vera.

Nas neka raduje makar ono što je Baray rekao da je dobio sve što je potpisao i da na to kroz karijeru nije navikao.

Koliko god da plaćamo makar to isplaćujemo redovno a pre dve godine smo dugovali i “običnim” radnicima novac. Pre će i igrač doći u sredinu gde mu je 10k eur sigurno nego negde gde će mu ponuditi 15k ali mu neće isplaćivati.

Mene boli to što je za nas 10k eur u klubu nešto kao veliki novac. Pa se o tome priča kao ne znam šta. A mi jebeno treći najveći klub u državi. Pa mi koliko plaćamo fudbalere postižemo impozantne rezultate. Pa onaj kup osvojen pod Lalatovićem treba da se prepričava decenijama. Koji budžet smo imali i osvojili kup… Mi moramo da dajemo 3x veći novac nego trenutno pod Zbiljićem ako mislimo da budemo koliko toliko konkurentniji.

Rastavac je rekao tužnu istinu po dolasku kod nas, mi bi bili u Grčkoj donji dom po budžetu ekipa.
slanobarac

Post by slanobarac »

Mislim da je @Deep Purple u pravu kada kaže da mi i sa ovim timom bez značajnijih pojačanja ostajemo konkurentni za plasman. Vidimo da i konkurencija ništa značajno nije uradila, već naprotiv, odlaze im vrlo bitni igrači.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Duplof

Post by Duplof »

Po meni, TSC radi solidan posao ovog leta, neki se ne slažu s tim ali to je okej, imamo drugačiji pogled na neke stvari. Čuka i partizan ne rade baš najsjajnije, ali uzmite u obzir kada oni počinju sa evropskim kvalifikacijama a kada mi. Ja se više plašim ovih drugih klubova, poput Voždovca npr, da će možda dovesti neke kvalitetnije igrače (iako ne verujem da će to baš biti Vožd jer oni guraju mlađe igrače) i time zakomplikovati stvari više nego Novi Pazar prošle sezone.

Neko je već napisao ovo - bolje da su iz uprave poručili šta zaista da očekujemo od ovog prelaznog roka, a ne da nam mažu oči nekakvim velikim pojačanjima, sređivanjem stadiona, prolaskom APOEL-a i sl. Čak bih im i oprostio zimski prelazni rok da su tada radili na dovođenju igrača za leto, ali to izgleda nije bio slučaj (ili su se okolnosti promenile). Da li ćemo biti konkurenti za Evropu sledeće sezone, da, ali ne za neki bog zna kakav plasman. Do priprema u Sloveniji je ostalo još par dana... Hvala blizancima što su nam obezbedili evropsko leto.
Jedem luka i slanine, navijač sam Vojvodine
Deep Purple

Post by Deep Purple »

slanobarac wrote: Mon Jun 26, 2023 12:09 pm Mislim da je @Deep Purple u pravu kada kaže da mi i sa ovim timom bez značajnijih pojačanja ostajemo konkurentni za plasman. Vidimo da i konkurencija ništa značajno nije uradila, već naprotiv, odlaze im vrlo bitni igrači.
Pa odlaze ljudi da se naplate gde god da odu imaće više novca.

Nama je problem što smo dozvolili da dva smrdljiva košarkaška kluba u neprofitabilnom sportu koji zarade manje u sezoni od jedne naše prodaje Topića imaju budžete od po 20mil. Jedna Gran Kanarija iz Španske Acb Lige (najkvalitetnija liga u Evropi) posle osvajanja EC ne želi da igra EL jer bi upali u veliki minus. A naši klubovi plaćaju i te divlje karte, bore se za više godišnje licence ulupavaju u ekipe po 20 mil eur, raskidaju i dovode igrače. Prođe po 20 igrača u toku sezone kroz klub. Igraj bre Fiba LŠ gde ćeš dobiti više novca a napraviti tim za 70-80% manje novca. Oni samo u kaznama u toku sezone zbog divnih navijača u kazne ulupaju novca koliko mi damo skoro za plate igrača.

Pa zamisli da se tih 40 mil prosledi na ostatak naše fudbalske lige, gde bi nam bio kraj. Arena otkupi odnosno potpiše ugovor na pet godina za 500 mil eur prenos Engleske Premier Lige.

A i ko nas j**e dozvolili smo da Panter i Kampazzo imaju zajedno godišnju platu na nivou budžeta za plate fudbalera na nivou nekoliko fudbalskih klubova kombinovano. Riba smrdi od glave.
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Ne kažem ništa protiv tvog upisa, Deep, ali jedna stvar mene odavno kopka. Otkud nama para za te i tolike plate? Vojvodina nema 4-6 miliona Evra koji su joj potrebni za godišnje funkcionisanje... Nismo imali ni kad nam je godišnji budžet bio 2 miliona, i onda smo išli sve dublje, a sada taj dug raste za 3-4 miliona više, godišnje. Kad nama dođu stvari na naplatu, neće biti nemira na ulicama, samo ćemo moći da konstatujemo da je došao kraj. Gomila klubova tih koji plaćaju ogromne plate u Srbiji, ne razmišljaju šta sutra, jer maltene niko neće ni trepnuti kad recimo Kolubara postane Kolubara 1919 Lazarevac... Problem je što se svi koji su prošli kroz klub igraju direktora, al za tuđe pare. Ovi koji sada jašu nacijom obraza nemaju ni milimetar, a znamo da je iz tih redova Zbiljić i njegova svita. To mene, verujem vrlo sa razlogom, brine.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Rabba wrote: Mon Jun 26, 2023 2:43 pm Ne kažem ništa protiv tvog upisa, Deep, ali jedna stvar mene odavno kopka. Otkud nama para za te i tolike plate? Vojvodina nema 4-6 miliona Evra koji su joj potrebni za godišnje funkcionisanje... Nismo imali ni kad nam je godišnji budžet bio 2 miliona, i onda smo išli sve dublje, a sada taj dug raste za 3-4 miliona više, godišnje. Kad nama dođu stvari na naplatu, neće biti nemira na ulicama, samo ćemo moći da konstatujemo da je došao kraj. Gomila klubova tih koji plaćaju ogromne plate u Srbiji, ne razmišljaju šta sutra, jer maltene niko neće ni trepnuti kad recimo Kolubara postane Kolubara 1919 Lazarevac... Problem je što se svi koji su prošli kroz klub igraju direktora, al za tuđe pare. Ovi koji sada jašu nacijom obraza nemaju ni milimetar, a znamo da je iz tih redova Zbiljić i njegova svita. To mene, verujem vrlo sa razlogom, brine.
Ma ja bih ovde rekao nešto i po cenu toga da budem razapet. Mi nismo nikakav sns sps projekat i pored toga što je Zbiljić ušao u klub. Mi da jesmo ne bi radili ovakve prelazne rokove. Već bi Zbiljić keširao velike državne pare i dovodio jaka imena i samim tim skupljao poene kod navijača. Vidiš da od njegovog ulaska u klub moramo da prodajemo da bi funkcionisali. Ništa nam nije poklonjeno. To što je on čovek blizak vlast to ništa ne znači. Toliko smo bliski vlasti kao klub da nam je i Srbija Gas dužna milion eur po slovu ugovora odnosno nisu nam dali ni centa i zadnjih godinu dana.

Nikog Fk Vojvodina ne interesuje. j**e se ovoj vlasti za klub i dobro je da je tako.

Slažem se sa tvojim upisom od reči do reči.

Lakićević u Želji iz Pančeva da li treba da objašnjvam ovde šta su projekti stranaka? Da li neko od vas zna ko drži Želju i restorane po Beogradu na vodi?
slanobarac

Post by slanobarac »

Nema zbiljić nikakav uticaj u mafiji. On se samo, jadan, bori da uđe u to fino društvo. Dobija poslove od mafije za svoju firmu, hotele itd. Uvalili mu da kao bude neki "sportski radnik" i kao on se razume u odbojku i saf fudbal. Eto naši igraju za 10k a blizanački 70k i to ti je sve mafijaška lova a ovo što se prodaju igrali deli se u nekim% između njih. Eto igramo se loptanja i baš nam je lepo.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Deep Purple

Post by Deep Purple »

slanobarac wrote: Mon Jun 26, 2023 3:30 pm Nema zbiljić nikakav uticaj u mafiji. On se samo, jadan, bori da uđe u to fino društvo. Dobija poslove od mafije za svoju firmu, hotele itd. Uvalili mu da kao bude neki "sportski radnik" i kao on se razume u odbojku i saf fudbal. Eto naši igraju za 10k a blizanački 70k i to ti je sve mafijaška lova a ovo što se prodaju igrali deli se u nekim% između njih. Eto igramo se loptanja i baš nam je lepo.
Ja razumem tvoj pogled na stvari i ti si u pravu toliko da je izlišno o tome diskutovati. Ja samo želim da kažem da mi nismo nikakav državni projekat niti nas gura ne znam koja stranka i vlast jer da jesmo drugačije bi sve funkcionisalo. Da nas bilo ko gura prošlo leto bi se pisalo o Mijatu Gaćinoviću i Radoji kao dvema akvizicijama a ne o Baray-u i Milosavljeviću ako me razumeš.

To što smo mi igračka pojedinca ili više pojedinaca je druga stvar jer je situacija u našem fudbalu takva da su svi nečije igračke.
Turija

Post by Turija »

Nije problem 10k igracima, jer kratka je fudbalska karijera, moraju nesto zaraditi za dalji zivot ( posle zavrsetka aktivne karijere).
Problem je sto ni generalni sponzor, niti firma kojom Zbiljic rukovodi, ne moze samostalno da odluci o uplati nekog iznosa Vosi za transfere, plate i tekuce troskove. Verovatno je klub u bonusu za kredite, pa ni po toj strani nema dotoka novca. Bar ja to tako vidim. Samo ne znam zasto su odustali od Kupa, tu su blli sigurni novci. Ako su i tu morali da povuku rucnu, onda nemaju bas nikakav uticaj.
No, videcemo, posle transformacije naseg generalnog sponzora, mozda Orban uplati koji evric?
MiSmoFKV!

Post by MiSmoFKV! »

Kad su kroz istoriju igrači Vojvodine mogli da pariraju blizancima u platama? Možda jedino pre 1945...
Post Reply