Transferi
- Deep Purple
Re: Transferi
Ne ulazim u to da li je preplaćen ili ne već u sam srž problema a to je da nemamo novca da privolimo bolje a mislimo da plaćamo ne znam koliko a to nije tačno.
Biću kontraditkoran na ono iznad napisano i dodati da se slažem da mnogi koji imaju te novce ne vrede ali isto tako se ne slažem da u ovoj ligi nema igrača koji vrede jer ih ima i to ne računajući blizance.
Da ne podsećam ljude ali samo u našem klubu ima igrača koji su zaradili nekoliko miliona eur.
Biću kontraditkoran na ono iznad napisano i dodati da se slažem da mnogi koji imaju te novce ne vrede ali isto tako se ne slažem da u ovoj ligi nema igrača koji vrede jer ih ima i to ne računajući blizance.
Da ne podsećam ljude ali samo u našem klubu ima igrača koji su zaradili nekoliko miliona eur.
Last edited by Deep Purple on Fri Dec 15, 2023 9:11 pm, edited 3 times in total.
Mozda je 10k bruto? A, neto...???
U svakom slucaju, preplaceni su i za taj neto, za ono sto se da videti na terenu.
Medjutim, nije glavni problem plata.
Glavni problem je selekcija u svim kategorijama, od pionira, zakljucno sa prvim timom, kao i samo domace takmicenje, tj. regularnost.
Takodje, sada mnogo manje ima dece u Srbiji, nego pre, i njihova zainteresovanost za bavljenjem sportom je daleko manja. A, i puno je nezdravog u sportu, iako je mamac veliki novac.
Dokle god roditelji moraju da placaju treninge deci, nece biti kvalitetnog domaceg sporta.
Gro roditelja u Srbiji nema novca za to, a mozda ima talentovano dete. A to ne zna, jer nema uslove da omoguci detetu bavljenje sportom.
U svakom slucaju, preplaceni su i za taj neto, za ono sto se da videti na terenu.
Medjutim, nije glavni problem plata.
Glavni problem je selekcija u svim kategorijama, od pionira, zakljucno sa prvim timom, kao i samo domace takmicenje, tj. regularnost.
Takodje, sada mnogo manje ima dece u Srbiji, nego pre, i njihova zainteresovanost za bavljenjem sportom je daleko manja. A, i puno je nezdravog u sportu, iako je mamac veliki novac.
Dokle god roditelji moraju da placaju treninge deci, nece biti kvalitetnog domaceg sporta.
Gro roditelja u Srbiji nema novca za to, a mozda ima talentovano dete. A to ne zna, jer nema uslove da omoguci detetu bavljenje sportom.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Mozda jeste to veliki novac za nas, ali vrtimo se u krug onda. Oni da pokazuju vise na terenu, ne bi igrali kod nas za 10k, vec negde drugo za 50k.
To je sad prica ko je stariji kokoska i jaje.
U nasim ocima, ja se slazem, ne vrede te pare. Ali objektivno, da vrede, ne bi bili kod nas.
Drugo, kako da ocekujemo da izbacimo Apoel ili bilo koga, ako tamo igraci za vreme krize igraju za 40-50k a kod nas za 10k, jos smatramo da treba manje.
Znaci mi ako hocemo uspeh i iskorak, moramo dici plate na preko 20k-30k, pa tek onda traziti kvalitetna pojacanja. Kvalitetan igrac, pogotovo stranac nece doci u Srbiju da igra za 10k. Niti za taj novac mozemo naci igraca koji pravi razliku. Za taj novac se mozemo pojacavati iz Lucana i Surdulice (sto i radimo) jer je to za takve igrace iskorak, tj korak napred.
Fudbal je danas novac i biznis, tek onda sport.
U nasim ocima, ja se slazem, ne vrede te pare. Ali objektivno, da vrede, ne bi bili kod nas.
Drugo, kako da ocekujemo da izbacimo Apoel ili bilo koga, ako tamo igraci za vreme krize igraju za 40-50k a kod nas za 10k, jos smatramo da treba manje.
Znaci mi ako hocemo uspeh i iskorak, moramo dici plate na preko 20k-30k, pa tek onda traziti kvalitetna pojacanja. Kvalitetan igrac, pogotovo stranac nece doci u Srbiju da igra za 10k. Niti za taj novac mozemo naci igraca koji pravi razliku. Za taj novac se mozemo pojacavati iz Lucana i Surdulice (sto i radimo) jer je to za takve igrace iskorak, tj korak napred.
-
Ne bih sa ja sasvim složio sa ovim.N13 wrote: ↑Fri Dec 15, 2023 10:39 pm Mozda jeste to veliki novac za nas, ali vrtimo se u krug onda. Oni da pokazuju vise na terenu, ne bi igrali kod nas za 10k, vec negde drugo za 50k.
Novac je naravno bitan, ali bih pre novca stavio jasan cilj, kvalitetan rad i kontinuitet u tom radu.
I pored propasti u Evropi TSC je dobar primer toga.
Klub koji do juče nije ni postojao sada ima mlađe kategorije u vrhu tabele u svim kategorijama.
Prvi tim igra evropsko takmičenje prvi put i definitivno će ga igrati i sledeće.
Mislim da veliki novci i "veliki" igrači nisu nikakav garant bez gore navedenog.
Kao što reče Deep u nekoj drugoj temi, vrhunski fudbal je rezervisan za odabranu elitu.
Mi nemamo šta tu da se nadamo, ali uz dobar rad, jasan cilj može da stvara kvalitet, a onda ponekad i da se iznenadi.
Poenta je da napravimo igrace i onda doselektiramo ekipu sa igracima i platom tih 20-30k.
I kad napravis neki rezultat u Evropi, onda i svoje, koji vrede, platis toliko ( 20-30k) sa novcem uefe, tv prava i sponzora da ostanu jos neko vreme u klubu, dok ne prispe sledeca generacija.
Zato moramo imati dobru selekciju i rad na FCVB, a ne decu preko veze i menadzera ili ciji roditelji to mogu da plate. Gro igraca moramo sami stvoriti i dobro skautirati.
I kad napravis neki rezultat u Evropi, onda i svoje, koji vrede, platis toliko ( 20-30k) sa novcem uefe, tv prava i sponzora da ostanu jos neko vreme u klubu, dok ne prispe sledeca generacija.
Zato moramo imati dobru selekciju i rad na FCVB, a ne decu preko veze i menadzera ili ciji roditelji to mogu da plate. Gro igraca moramo sami stvoriti i dobro skautirati.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Turija, apsolutno se slazrm. Kljuc uspeha je svakako u omladinskoj skoli. Ona ne zahteva previse novca (zahteva malo svakako, jer strucnjaci kostaju), ali zahteva strucan, posten i marljiv rad. Da se tu uspostavi sistem, sve ostalo ce da ide bolje.
Nego ovde je zapocela prica kad je neko napisao zasto je neki igrac pre izabrao Norvesku nego nas. A tu je odgovor i vise nego jasan.
Nego ovde je zapocela prica kad je neko napisao zasto je neki igrac pre izabrao Norvesku nego nas. A tu je odgovor i vise nego jasan.
Pošto se približava pauza i zimski prelazni rok, moje mišljenje je o njemu da bi možda najveća greška bila (opet) nagomilati igrače. Po meni na pojedinim pozicijama u timu ne bi trebalo dovoditi igrače s obzirom da imamo zadovoljavajući kvalitet(imamo možda i najbolji centarhalfski par u ligi a i Jeličić kao zamena nije loš da uskoči a tu je i mladi Tanjga), levih bekova isto imamo kao pleve i svi su po meni OK(Đorđević, Guram, Bukinac). Možda bi se mogao dovesti jedan desni bek mada i to po meni nije prioritetno nisu loši Lazarević pa ni Bjeković.
U sredini sve je bolji Milosavljević, Indio takođe, možda bi bilo bitnije otkupiti njegov ugovor nego dovesti još jednog igrača. Ako će ostati Kajević i ako se oporavi i ako se računa na Miletića da mu se više daje šansa, onda ni tu nismo tako tanki. Na ofanzivnom veznom imamo Zuku, Uroša i malog Jovanovića, trojicu na jedno mesto i ne bi ja tu njima dovodio četvrtog sem ako nije neka baba roga igrač.
Na krilima smo najtanji, Malbašić nikako da počne da ponovo igra ni približno kao kada je bio kod nas u prvom mandatu. Kembel je po meni jako tanak, ne znam da li bi bilo rešenje gurati malog Butrakovića. Radulović praktično nema alternativu.
Na c foru Vukanović mi je OK, tu je i Vukić nije ni on loš, pravi teškaš.
Prema tome, bio bih vrlo oprezan u dovođenju igrača, ne bi ja tu ništa gomilao, a najbolje bi bilo da imamo neki kvalitet u podmlatku i da se to pridodaje prvom timu.
U sredini sve je bolji Milosavljević, Indio takođe, možda bi bilo bitnije otkupiti njegov ugovor nego dovesti još jednog igrača. Ako će ostati Kajević i ako se oporavi i ako se računa na Miletića da mu se više daje šansa, onda ni tu nismo tako tanki. Na ofanzivnom veznom imamo Zuku, Uroša i malog Jovanovića, trojicu na jedno mesto i ne bi ja tu njima dovodio četvrtog sem ako nije neka baba roga igrač.
Na krilima smo najtanji, Malbašić nikako da počne da ponovo igra ni približno kao kada je bio kod nas u prvom mandatu. Kembel je po meni jako tanak, ne znam da li bi bilo rešenje gurati malog Butrakovića. Radulović praktično nema alternativu.
Na c foru Vukanović mi je OK, tu je i Vukić nije ni on loš, pravi teškaš.
Prema tome, bio bih vrlo oprezan u dovođenju igrača, ne bi ja tu ništa gomilao, a najbolje bi bilo da imamo neki kvalitet u podmlatku i da se to pridodaje prvom timu.
@Rakovac
Mora neko doci, ko ce praviti razliku.
Ovaj sastav tesko da moze vise od 5. mesta, a tek ne u Evropi. Premalo je to za Vosu, ma koliko mi bili sentimentalni i spustenih kriterijuma prema nasim igracima.
Nama treba najmanje 3 igraca.
Pravi desni bek, pravi centralni vezni i gol igrac.
Bez takvih pojacanja, bice kao do sada.
Vidite koliko nam znaci samo jedan Mateus (a dat na pozajmicu iz portugalske lige), a sta mislite da imamo jos tri takva u timu. Nema Mateusa na terenu i mi se raspadamo u igri.
Nasi postojeci prvotimci neka se bore za mesto, pa ko bude bolji igrace.
Mora neko doci, ko ce praviti razliku.
Ovaj sastav tesko da moze vise od 5. mesta, a tek ne u Evropi. Premalo je to za Vosu, ma koliko mi bili sentimentalni i spustenih kriterijuma prema nasim igracima.
Nama treba najmanje 3 igraca.
Pravi desni bek, pravi centralni vezni i gol igrac.
Bez takvih pojacanja, bice kao do sada.
Vidite koliko nam znaci samo jedan Mateus (a dat na pozajmicu iz portugalske lige), a sta mislite da imamo jos tri takva u timu. Nema Mateusa na terenu i mi se raspadamo u igri.
Nasi postojeci prvotimci neka se bore za mesto, pa ko bude bolji igrace.
Slažem se da nam treba tri igrača do pet,pre bi rekao tri, ali pažljivo odabranih i ne više od toga. I tu se slažem sa Turijom, desni bek, vezni i napadač. Ništa više o toga. Pitanje je da li će se možda i Bolingi oporaviti.
A što se tiče Mateusa, sa žaljenjem se mora konstatovati da smo ne tako davno iz podmlatka dobijali igrače koji su bili svakako i bolji od njega i/pre/ dugo već čekamo novog Radoju, Poletanovića, Kosovića, Sergeja...
Nekako imam utisak da ovi igrači što ih imamo imaju prostora da napreduju i tome se najviše nadam.
A što se tiče Mateusa, sa žaljenjem se mora konstatovati da smo ne tako davno iz podmlatka dobijali igrače koji su bili svakako i bolji od njega i/pre/ dugo već čekamo novog Radoju, Poletanovića, Kosovića, Sergeja...
Nekako imam utisak da ovi igrači što ih imamo imaju prostora da napreduju i tome se najviše nadam.
- Red Marquis
- Moderator
Ako nastavimo dovođenja kao do sada, to će značiti da ćemo dovesti nekog krilnog veznog, pa opet levog beka. Jer će tako da se poklopi neka menadžersko-agencijska šema, a možda dođe jedan na tri koji nam zaista i treba. Tako radimo na leto dok je manevarski prostor dosta širi, sumnjam da će sad išta bolje biti.
Io odio Belgrado
Jos malo o Malbasicu.
I dalje mislim da je za ovu ligu dobar igrac, ako uspe da se maksimalno koncentrise i pokusa da popravi i koliko-toliko vrati nekadasnju brzinu i eksplozivnost, sto isto fali i Vukanovicu ( kao i mnogim nasim igracima).
Da li zbog gubitka majke ili neuspeha da nadje klub u Spaniji ili ino klub jacih evropskih liga, deluje dosta neprisutno/otsutno u igri. Uvek kasni za pola koraka u duelima i milisekundama u odlukama.
Ono juce sto je promasio - to je los teren i ovo nabrojano. I eto ga na smesnom videu, sta se moze promasiti.
Nadam se da ce ga ova blamaza mentalno resetovati, a pripreme fizicki vratiti u formu?
Na zimu bi se trebalo, najpre, osloboditi nespremnih-stalno povredjenih igraca, koji ne mogu da saniraju povrede i izostaju iz sastava i dovesti 3 igraca koji prave razliku. Samo tako mozemo do mesta 3. Odnosno 4, ako izostane sreca.
I dalje mislim da je za ovu ligu dobar igrac, ako uspe da se maksimalno koncentrise i pokusa da popravi i koliko-toliko vrati nekadasnju brzinu i eksplozivnost, sto isto fali i Vukanovicu ( kao i mnogim nasim igracima).
Da li zbog gubitka majke ili neuspeha da nadje klub u Spaniji ili ino klub jacih evropskih liga, deluje dosta neprisutno/otsutno u igri. Uvek kasni za pola koraka u duelima i milisekundama u odlukama.
Ono juce sto je promasio - to je los teren i ovo nabrojano. I eto ga na smesnom videu, sta se moze promasiti.
Nadam se da ce ga ova blamaza mentalno resetovati, a pripreme fizicki vratiti u formu?
Na zimu bi se trebalo, najpre, osloboditi nespremnih-stalno povredjenih igraca, koji ne mogu da saniraju povrede i izostaju iz sastava i dovesti 3 igraca koji prave razliku. Samo tako mozemo do mesta 3. Odnosno 4, ako izostane sreca.
Malbašić glavom više očigledno nije u fudbalu i našoj ligi. Pretpostavljam da je drugi povratak u Srbiju doživeo kao razočaranje i ovo je klasično odrađivanje ugovora. Ponovo se vraćam na temu sportskog psihologa koji nam je definitivno itekako potreban. Imamo nekoliko igrača koji su motorički i talentom sigurno na mnogo višem nivou nego što igrama na terenu prikazuju. Malbašić, Bjeković, Carević itd.Turija wrote: ↑Sun Dec 17, 2023 9:47 am Jos malo o Malbasicu.
Come on you Reds!
Ne treba nam klupski psiholog, jer tu ulogu u timu ima trener. Ako mu fali, neka ga sam plati, a ne fali mu, očigledno. Isto mislim i za Malbašića i ostale veterane u krizi. Ako imaš platu od preko 10.000 evra valjda možeš da priuštiš dobrog ličnog psihologa.
Mislim da je kod Malbašića veći problem telo, nego glava. Glava hoće, ali telo ne prati. Jednostavno nije vodio tokom karijere dovoljno računa o tome(generalno svi naši fudbaleri, osim možda Tadića) i kad dođeš u 30tu, to dođe na naplatu.
Butraković, Kovačev i njima slični bi do sad napravili veći učinak. Nažalost, naš sportski sektor treba da bude realan da ne može Malbašić da doprinese. Nije ovog leta došao, pa mu se daje šansa da se vrati u nekadašnju formu. Do sad je trebao da pravi razliku na terenu, pošto godinu dana vraćanja je previše za nosioca igre koji bi trebao da bude. Bolje da ulazi sa klupe, 20tak minuta gde će dati sav svoj maskimum i onda doneti prevagu.