RK Vojvodina

Nije fudbal, ali i oni nose ime Vojvodina!
Grbavica.021*

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

ЂОРЂИЋ: НОВИ КЛУБ, ИЗАЗОВ, МОТИВ, ДОБРО ЈЕ КРЕНУЛО – УЖИВАМ У ВОЈВОДИНИ

Image

„Поносан сам на тим. Видео сам за овај кратак период колико сам овде, уверио се како се ради у Војводини. Увек се игра на 100 одсто. Само тако можемо да испунимо циљеве. Ова екипа има снаге и квалитета и само овако да наставимо и биће све добро“, рекло је велико зимско појачање Новосађана из Бенфике.
Дочекао је Петар Ђорђић да у 33. години заигра први пут за неки српски клуб. Рођени Шапчанин афирмисао се у Немачкој где је његов отац оставио дубок траг, бранио је боје Вецлара, Фленсбурга у два наврата, Хамбурга, белоруског Мешков Бреста и Бенфике, с којом је био победник Лиге Европе 2022. године и најбољи стрелац другорангираног европског такмичења.

Крајем прошле године репрезентативац Србије је изазвао је ерупцију на Сланој бари доласком у редове Војводине. И његов долазак после богате каријере како у Бундеслиги, тако и у међународним оквирима, најавио је још јачу, моћнију Војводину која крупним корацима иде напред и жели за коју годину да се домогне и крема на Старом континенту - Лиге шампиона.

Деби из снова – први меч у црвено-белом и одмах трофеј и победа против панчевачког Динама са 32:22 на Бањици. Суперкуп Србије је у витринама на Сланој бари, једини пехар који је недостајао Лалама (Суперлига, Куп Србије и Свесрпски куп, као и онај највредији међународни ЕХФ куп).

Видело се одмах да ће популарни Паша да буде велики адут Бориса Ројевића у наставку сезоне и поход пре свега на нокаут фазу Лиге Европе. На старту меча је имао две асистенције ка пивотмену Луки Рогану, а у наставку је постигао четири гола, од тога један са линије седам метара.

За почетак у новом клубу, више него добро. Довољно за осмех на лицу левог бека Новосађана.

„Имао сам две пријатељске утакмице у Врбасу, али ово је званично деби у Војводини. Срећан сам због тога. Драго ми је да је овако добро кренуло. Веома сам задовољан са прве две недеље боравка у Новом Саду. Пријала ми је промена средине“, рекао је Ђорђић.

Динамо је побеђен лакше него што се очекивало на Бањици. Већ на старту је било 5:0, предност је у једном моменту била и +13, на крају рутинских 32:22.

„Никада није лако. Мораш то да заслужиш. Није ни лако да добијаш кад си увек фаворит. Поносан сам на тим. Видео сам за овај кратак период колико сам овде, уверио се како се ради у Војводини. Увек се игра на 100 одсто. Само тако можемо да испунимо циљеве. Ова екипа има снаге и квалитета и само овако да наставимо и биће добро“.

Ђорђић, као и још један новајлија Стефан Додић, који ће ове недеље да дебитује за Вошу у четврфиналу Купа Србије против Црвене звезде у Шумицама, долази у скоцкану екипу која се гради већ две године под командом трофејног стручњака Бориса Ројевића. Очекује се да српски репрезентативци донесу још виши ниво.

„Треба да се поштује што је досад изграђено. Војводина је врхунска екипа. Сваки тренинг се максимално одради. Играчи су жељни успеха. Мислим да је то услов за све што долази и убеђен сам да ће тако да тако да буде и убудуће, а онда ће много лепих ствари да се деси. Наравно, биће ми потребно још неко време да се уиграм са екипом, али све идемо баш како треба“.

После Динама, Војводину чекају мечеви с београдским вечитим ривалима звездом у Купу и партизаном у Супер рукометној лиги, пред наставак Лиге Европе и гостовање Кадетен Шафхаузену у Швајцарској 13. фебруара.

„Нисам још размишљао о Лиги Европе. Био сам фокусиран само на Динама, сада следе звезде и партизан. Има времена да се мисли о Европи“.

После болног искуства са репрезентацијом на Европском првенству у Минхену, требало је и глава да се намести за клупске изазове.

„Променио сам клуб, земљу, пријало ми је то. Долазак у Војводину је нови мотив, изазов у каријери, то је позитивно. Уживам“, закључио је Ђорђић.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Освајање Суперкупа рукометашима Војводине сјајна увертира пред изазове у Европи

Image

Да су новосадски рукометаши без премца у домаћим такмичењима дуго се прича и то са разлогом.
Војводина је освајањем Суперкупа, победивши Динамо са 32:22 на Бањици, потврдила то и наговестила успехе и у европским такмичењима. Изабраници Бориса Ројевића прилично су лако, са „пола гаса“ савладали Панчевце, који су неколико сезона међу четири најбоље екипе у Србији.

Црвено-бели немају времена са славље, оставиће га за крај сезоне, пошто их у среду од 17 часова очекује окршај са црвеном звездом у Купу „Проф. др Бранислав Покрајац“, а потом и дерби са партизаном у Суперлиги у суботу од 19.30 часова.

Стратег Новосађана Борис Ројевић рекао је да је задовољан изведбом својих пулена.

До победе смо стигли (не)очекивано лако и драго ми је то што сам имао прилику да поделим минутажу. Ово нам је прва од четири утакмице које ћемо одиграти у девет дана и одлично је то што смо славили и што смо сачували тим. Одиграли смо без Стефана Додића и Дарка Миленковића, док је Мохамед Азиз цео меч преседео на клупи због лакше повреде. Забрињава ме повреда капитена Миљана Вуковљака, али верујем да ће успети да се опорави и помогне екипи командујући одбраном – поручио је Ројевић.

Голман Војводине Фран Лучин имао је солидан меч и истакао да је екипа увек гладна трофеја.

Свака награда и потврда доброг рада весели мене и остале играче. Ниједан трофеј није безначајан. Заслужено смо славили против Динама и одлично је што смо наставили серију победа против Панчеваца и потврдили да смо бољи тим. Одбрана је била на високом нивоу у првом полувремену, напад такође, тако да смо већ након 30 минута били свесни да смо близу тријумфа. Одлично је и што је тренер Борис Ројевић имао прилику да изротира и види на делу нове играче и оне који нису имали већу минутажу током првог дела сезоне. Суперкуп Србије нам је подстрек пред изазове у Купу, Суперлиги и Лиги Европе – јасан је хрватски интернационалац.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Воркапић: Желимо све трофеје у Србији

Image

Вукашин Воркапић, најкориснији играч Супер купа, дан пошто је са Војводиним подигао пехар, био је недвосмислен.
Желимо све трофеје у Србији – ставио је до знања хитро десно крило, потом наставио и о трећем овосезонском убедљивом тријумфу против Динама (32:22).

Без обзира што смо већ два пута ове сезоне изашли као победници из дуела са Панчевцима, спремали смо се озбиљно, као и за сваку утакмицу, а овог пута улог је био и пехар. Одлично смо отворили утакмицу, повели 5:0, одбрана је била савршена, први гол смо примили у 12. минуту...

Изузев малог опуштања и приласка Динама на 9:7, Војводина је контролисала утакмицу од почетка до краја, констатује Воркапић:
Брзо смо се вратили у наш ритам и заслужено победили. Честитке свим момцима на борби и игри. Срећни смо јер смо трофејем почели годину.

Немате много времена за славље и одмор будући да сте дуелом са Динамом ушли паклен ритам играња на свака три, четири дана. Већ сутра (17 часова) вас очекује дуел четвртфинала Купа „Бранислав Покрајац” против црвене звезде?
Супер куп је био само први корак у том низу. Као са Динамом, имали смо прилике ове сезоне да играмо и са звездом. Незгодан је противник, са врло добрим тренером, Матићем... Можда смо фаворити на папиру, али, као и у свакој утакмици, то морамо да покажемо и на терену.

Очекује вас потом и првенствени дуел са партизаном у суботу, па наставак такмичења у Лиги Европе, гостовање Кадетену, 13. фебруара?
Изузетно густ распоред и зато морамо да будемо максимално концентрисани и да сваки тренутак искористимо да се одморимо. Тренер Ројевић је искористио и утакмицу са Динамом да пружи шансу свима који су били у протоколу, успут и одмори неколико важних играча. Иду теже утакмице, партизан је један од конкурената за титулу. Али без обзира што смо на гостујућем терену, идемо на победу. Бићемо спремни, за мог саиграча из репрезентације Уроша Којадиновића и остале црно-беле момке.

Најтеже за крај серије, Лига Европе?
Један циљ смо већ остварили у том такмичењу, а то је пласман у топ 16, сад нас очекују тежи испити у виду Кадетена и Фленсбурга, али сам сигуран да ћемо и у тим мечевима представљати српски рукомет на прави начин - јасан је Воркапић.

6 ГОЛОВА постигао је Вукашин Воркапић у дуелу Суперкупа против Динама
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

ВЕЛИКИ ДОБИТАК ЗА СРПСКИ РУКОМЕТ: СТЕФАН ДОДИЋ ОПЕТ НА ТЕРЕНУ

„Хвала Богу, све је у реду, повреда је санирана. Већ сам одиграо турнир у Врбасу и било је све како треба и надам се да ће тако да остане. Жељно ишчекујем деби у званичним утакмицама за Војводину“, рекао је Додић.
Коначно, Стефан Додић је здрав. Бисер српског рукомета, МВП јуниорског Европског првенства 2022. године у Португалији, имао је много малера у претходних годину дана.

Прошлог јануара дебитовао је за Орлове на великом такмичењу, Светском првенству у Катовицама, наговестио је раскошни таленат, показао да би могао да буде вођа селекције у наредној деценији. Летос га није било на јуниорског СП у Атини и Берлину због повреде пателарног лигамента колена.

Имао је проблема и са клубом. После преласка из Загреба у Цеље, у редовима словеначког шампиона нису имали стрпљења за младог Врањанца, дошло је брзо до раскида сарадње, а средином октобра је стигао у Војводину.

Испунила се велика жеља управе Новосађана и тренера Бориса Ројевића да доведу на Слану бару једног од најталентованијег средњег бека на свету, момка који има само 20 година, а већ сада неколико година сениорског рукомета, прво у Македонији, у Металургу, Охриду и Вардару. Прошле сезоне играо је са Загребом Лигу шампиона, ову је почео у Цељу, а сада ће бити узданица десетоструког узастопног шампиона Србије.

Имали су стрпљења у редовима Лала, чекали су два и по месеца да се Додић опорави, залечи колено. Није га било у црвено-белом дресу у недељу у мечу Суперкупа Србије против панчевачког Динама (победа са 32:22), али не због повреде већ због административних разлога. Није био регистрован за Војводину, али би то требало данас да буде завршено и да Додић дебитује коначно за Вошу у званичним утакмицама. Можда већ данас (17.00), када Лале гостују црвеној звезди у Шумицама у четвртфиналу Купа Србије.

Као и Петар Ђорђић, саиграч из репрезентације, и Додић ће имати деби за неки српски клуб. Као клинац је путовао из родног Врања за Скопље, у Македонији је рукометни стасао, а сада ће и њему да се испуни велика жеља, да заигра у Србији.

Сви верујемо да су су малери прошлост, да ће талентовани организатор игре да потврди класу и да ће ускоро да буде стуб Војводине.

„Хвала Богу, све је у реду, повреда је санирана. Већ сам одиграо турнир у Врбасу и било је све како треба и надам се да ће тако да остане. Жељно ишчекујем деби у званичним утакмицама за Војводину“, рекао је Додић.

Они који су гледали утакмице у Врбасу пре десетак дана кажу да сте одиграли одлично.

„Заиграо сам после два и по месеца паузе. Био сам жељан терена, лопте, игре... Била је тешка рехабилитација јер ми је мишић био слаб због упале колена. Тренирао сам јако, припремао се за повратак на терен. Мислим да најзад улазим 100 одсто“.

„Некада се деси после јачих тренинга да осетим бол, али после терапија се све то смири, па могу да одрадим следећи тренинг на истом нивоу“.

Петар Ђорђић и ви сте дошли у „скоцкану“ екипу која је навикла да побеђује. Од вас се очекује да дигнете Вошу на виши ниво?

„Дошао сам у клуб у коме се зна како се носи с притиском, да се увек иде на победе. Имамо квалитетну екипу. Најбитније да будемо шампиони Србије, да обезбедимо Европу и следеће године, да бисмо имали што више јаких међународних утакмица“.

Већ за шест дана наставак Лиге Европе, дуел у гостима са швајцарским Кадетеном из Шафхаузена. Да ли је тај меч у мислима?

„Спремамо се за то још од средином јануара. Не потцењумо никог ни у домаћим такмичењима. Имали смо Суперкуп Србије против Динама, сада следи звезда, у суботу партизан. Засад је фокус на тим мечевима, али јесте Лига Европе изазов. Верујем да ћемо са ове три утакмице да ухватимо форму пред гостовање у Швајцарску“.

Милан Милић није играо у одбрани док није стигао у Војводину. Да ли можемо да очекујемо и Стефана Додића у дефанзиви?

„Причао сам са тренером Ројевићем. План је да некада останем и у одбрани због полуконтре, али да видимо каква ће бити ситуација кад се вратим на терен, колико ћу моћи да издржим темпо. Имам жељу да играм и у одбрани“.

Није вас било у Минхену на Европском првенству због повреде. Како гледате на тај неуспех репрезентације?

„Теже је направно да се гледа са стране. Једноставно, није нас ишло ово првенство, али морамо да гледамо само напред. Најважније је да не пропуштамо више велика такмичења“, закључио је Додић.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Линк за пренос 1/4 Купа Србије, црвена звезда - Војводина. :arrow:
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Додић дебитује

Image

Војводина гостује у Шумицама.
Стефан Додић, једно од два појачања у зимској паузи шампиона Војводине требало би да дебитује вечерас, у четвртфиналу Купа „Бранислав Покрајац”, против црвене звезде.

Талентовани средњи бек пропустио је, због административних проблема, дуел Супер купа Србије, у недељу против Динама у коме је Војводина освојила први трофеј у 2024. победом 32:22.

У међувремену се радило управо на томе па бисмо вечерас на делу могли да видимо репрезентативца Србије, својевремено најкориснијег играча јуниорског Европског првенства.

Додић је био у саставу Бориса Ројевића на припремном турниру у Врбасу где је изабран за најбољег играча потврђујући да је залечио повреду колена због које није играо ни на јуниорском Светском првенству, а касније ни у Цељу.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Војводина је славила против црвене звезде у четвртфиналу и пласирала се у полуфинале.
црвена звезда - Војводина 29:33 (14:19)
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

КУП СРБИЈЕ ЗА РУКОМЕТАШЕ ,,ПРОФ. ДР БРАНИСЛАВ ПОКРАЈАЦ": Новосађани пребродили црвену звезду, на реду је суперлигашки окршај са партизаном

Рукометаши Војводине савладали су црвену звезду у Београду са 33:29 (14:9) обезбедили пласман међу четири најбоље екипе Купа Србије ,,проф. др Бранислав Покрајац".

Новосађани су, као по обичају добро стартовали и играли су на високом ниову на обе стране. Гранитна одбрана Воше је терала Београђане да имају дуге нападе који су углавно завршавани уз претњу пасивне игре. Расположени су на старту били крилни играчи Воше Стефан Сунајко и Вукашин Воркапић, а посебно је важно за српског шампиона да је прве минуте у званичној утакмици уписао млади средњи бек Стефан Додић који ће луцидним додавањима и добром организацијом напада много значити екипи Бориса Ројевића. Након десет минута Новосађани су водили са 7:3, црвена звезда је успевала да остане у игри и није дозволила противнику да направи осетнију предност, па су на одмор отишли са пет голова заостатка.

У наставку сусрета играло се гол за гол. Средином другог дела уследила је серија црвене звезде која је благо уздрмала Новосађане, али су се гости брзо консолидовали и били ефикаснији. Намучили су Београђани десетоструког узастопног шампиона Србије и упркос негативном резултату показали да су добро радили на припремама и да ће бити претња свим екипа у српској рукометној елити.

Новосадске рукометаше у суботу очекује нови пут за Београд и дерби сусрет 15. кола Суперлиге Србије са партизаном од 19.30 часова на Бањици.
Turija

Post by Turija »

Grbavica.021* wrote: Wed Feb 07, 2024 7:32 pm Војводина је славила против црвене звезде у четвртфиналу и пласирала се у полуфинале.
црвена звезда - Војводина 29:33 (14:19)
Svaka cast momcima i treneru Rojevicu :lala:
Steta sto nema vise navijaca, da isprate velike rezultate RK Vojvodine i nagrade sve ove fantasticne uspehe i igre.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

ВОЈВОДИНА У СУБОТУ ГОСТУЈЕ псртизану У ДЕРБИЈУ СУПЕРЛИГЕ СРБИЈЕ (19.30): Црвено-бели на црно-белом терену

Десетоструки узастопни рукометни шампиони Србије, играчи Војводине након месец дана припрема, освојеног Суперкупа Србије и победе над црвеном звездом у четвртфиналу Купа Србије „проф. Др Бранислав Покрајац” почињу други део полусезоне у домаћем шампипонату.

Први ривал црвено-белима биће београдски партизан који је уз Металопластику највећи конкурент Војводини у борби за титулу.

Меч се игра сутра од 19.30 часова у СЦ Бањица.

Након дуела са Београђанима, Војводини предстоји пут у Швајцарску где ће се у Топ 16 фази Лиге Европе састати са Кадетеном у уторак у 18.45 часова.

Пред окршај са партизаном десни бек црвено-белих Милан Голубовић рекао је да се екипа радује дербију и да верује у позитиван исход меча.

Очекује нас веома битна утакмица, прва у Суперлиги ове године. Знамо колико је важно да сезону почнемо победом, али смо свесни да ће то бити тежак посао, партизан има сјајну екипу која нам је увек задавала доста муке и не сумњам да ће тако да буде и сада. Ипак, ми смо актуелни шампиони, имамо страшан тим и покушаћемо да упишемо нову победу и останемо непоражени – поручио је Милан Голубовић.
VošaNS

Post by VošaNS »

Stojim u mestu gubim vreme
Čekam bolje dane, koji dolaze!
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

VošaNS wrote: Fri Feb 09, 2024 9:53 pm
Очекивано, свако је то знао да ће бити тако. Што се тиче карата и утакмице страшно је то што смо постали навијачи успеха а не клуба. Не треба да буде интересовање за европске мечеве него када се играју лига и куп.
rykerfcv

Post by rykerfcv »

Protiv crnih 13-14 vodimo,ne daju se ali predvidjam da ce da padnu posle 45 minuta kao i uvek.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

партизан - Војводина 25:30 (12:11)
Post Reply