Stadion "Karađorđe"
Druze,devedeset posto tvojih postova se svodi na dozivanje "Pere,Djoke,Mike...."da reaguju umesto tebe,ajde Ti ukoliko nezelis da prepustis stadion Delti i ostalim lesinarima pokreni neku akciju,ja cu prvi stati iza tebe,jer od prevelike price nikakve vajde biti nece!
Ja cu uvek biti za to da Karadjordje bude nas dom i da ne idemo sa njega ali ako to nebude moguce jedina opcija je selidba jer nikad mi ozbiljan klub biti necemo ukoliko Karadjordje nebude vlasnistvo Fk.Vojvodine!
Ja cu uvek biti za to da Karadjordje bude nas dom i da ne idemo sa njega ali ako to nebude moguce jedina opcija je selidba jer nikad mi ozbiljan klub biti necemo ukoliko Karadjordje nebude vlasnistvo Fk.Vojvodine!
Karadjordje je nas po svim ljudskim principima i po istoriji ali pred zakonom i u vlasnickim knjigama nije nas.Somborac wrote:Karadjordje je nas i ostavite se glupe opcije koju predlazete!
A vec je i vrapcima jasno da ti koji odlucuju o svemu tome i ciji je po zakonu stadion (iako je NAS po svakom drugom pogledu) uopste ne brinu za dobro FK Vojvodine i sto se njih tice sutra klub da nestane ne bi se ni najmanje uzbudili.
I to je problem - mozemo se mi svi pretvarati da nije tako ali citav ovaj cirkus oko rekonstrukcije juzne tribine to lepo pokazuje. I sve dok FK Vojvodina nije upisana kao jedini i iskljucivi vlasnik stadiona mi nikada necemo biti nacisto da li ce nam na tom stadionu biti pruzeni regularni uslovi i da li ce biti ispunjeni standardi UEFA. Mi nismo cak sigurni ni da li ce stadion postojati, ili ce zakonski vlasnici jednostavno jednog dana poslati buldozere i preorati ga.
I sve dok traje takva situacija trajace i to je*anje FK Vojvodine kako ko stigne i hoce zato sto ce FK Vojvodina da zavisi od volje ljudi koji joj ne zele dobro i uvek ce kao prosjak morati da moli da joj se daju uslovi kakvi joj pripadaju.
Ovde parole na tribini ne pomazu, treba navijaci da lobiraju vlast na svim nivoima (one koji odlucuju o tom pitanju) i treba uprava da pokrene to pitanje sa gradskom skupstinom i da postavi pitanje pod kojim uslovima bi vlasnistvo stadiona moglo da predje u ruke kluba (tj. jednostavnim recima, posto ce to da kosta?). To je jedini nacin.
E sad, sta raditi ako odgovor bude negativan? Ako oni koji su po zakonu vlasnici stadiona odluce da im stadion jednostavno ne treba i da tu zele da imaju Delta centar? Mi pred zakonom nismo vlasnici i nista se tu ne pitamo ako dodje do toga. A bez stadiona ne da nece biti evropske Vojvodine, plasim se da nece uopste biti vise Vojvodine!
Mozemo se mi inatiti i vikati "stadion je nas" ali dzabe kada nije nas. To nam nista ne pomaze.
Znaci idealno resenje je da Karadjordje predje u nase vlasnistvo, ako je to ikako moguce. Ali treba biti na sve spreman, narocito kad imas posla sa ljudima koji ti ne misle nista dobro, i ne smemo dozvoliti da budemo dovedeni u situaciju da ostanemo bez kuce. Zato ne treba biti iskljuciv i treba razmotriti i neke rezervne varijante, pa i selidbu ako ne moze drugacije.
Ne treba se predavati, treba sve uciniti da nam Karadjordje ostane (i da postane i istinski nas) ali treba biti spreman na sve situacije i ne dozvoliti da nas dogadjaji iznenade.
Na duge staze bi cak i selidba bila bolja nego jedan ovakav macehinski odnos koji sadasnji vlasnici stadiona imaju prema klubu.
-
Jedno od mogucih resenja u vezi pitanja stadiona, bilo bi moguce da se izglasao zakon o sportu i privatizaciji sportskih klubova. U predlogu tog zakona je jasno stajalo da su stadioni vlasnistvo drzave (ili grada) i da nije moguce nikakvo menjanje namene tih objekata i zemljista na kojima se nalaze. Pri tom bi bili regulisani uslovi koriscenja, pa i renoviranja sportskih objekata...
Elem, zna se koja su dva kluba sabotirali donosenje tog zakona, a kako on do sad nije izglasan, tempom koji radi skupstina nece skoro biti na dnevnom redu.
Isto je zanimljivo da su samo ta dva kluba, od svih sportskih klubova u ovoj zemlji, dobili svoje stadione i zemljiste na kojima se oni nalaze u svoje vlasnistvo. A zna se da ni jedan, ni drugi klub nisu ulozili ni dinara u izgradnju stadiona. S druge strane FK Vojvodina je od izgradnje stadiona 1924. godine, pa kroz brojne obnove i prosirenja ulozila znacajna sredstva u stadion Karadjordje. Da sam ja neka vlas' u klubu, pokrenuo bih pitanje denacionalizacije ukradene imovine
Elem, zna se koja su dva kluba sabotirali donosenje tog zakona, a kako on do sad nije izglasan, tempom koji radi skupstina nece skoro biti na dnevnom redu.
Isto je zanimljivo da su samo ta dva kluba, od svih sportskih klubova u ovoj zemlji, dobili svoje stadione i zemljiste na kojima se oni nalaze u svoje vlasnistvo. A zna se da ni jedan, ni drugi klub nisu ulozili ni dinara u izgradnju stadiona. S druge strane FK Vojvodina je od izgradnje stadiona 1924. godine, pa kroz brojne obnove i prosirenja ulozila znacajna sredstva u stadion Karadjordje. Da sam ja neka vlas' u klubu, pokrenuo bih pitanje denacionalizacije ukradene imovine

Upravo tako kako je Mile rekao: jedino su blizanci dobili stadione, ali ne u vlasništvo nego na korišćenje, pošto u ovoj državi nema još privatnog vlasništva, osim u UStavu i u budućem zakonu o planiranju i gradnji.
JA bih se pak zapitao, a ko nama garantuje da stadion, u slučaju i da pripadne Vojvodini i njenom budućem vlasniku (a da taj ne bude skupština akcionara ili navijača) da taj vlasnik neće prodati stadion za velike pare (to zemljište je jako, jako, jako skupo) i preseliti stadion negde drugde?
PA, u upravi nam sedi preiskusna ekipa u takvim poslovima.
JA bih se pak zapitao, a ko nama garantuje da stadion, u slučaju i da pripadne Vojvodini i njenom budućem vlasniku (a da taj ne bude skupština akcionara ili navijača) da taj vlasnik neće prodati stadion za velike pare (to zemljište je jako, jako, jako skupo) i preseliti stadion negde drugde?
Rekli su da ce se u zakonu o sportu posebno obratiti paznja na taj deo-da ne moze neko da kupi klub zbog zemljista pa da ga proda!Krle wrote:Upravo tako kako je Mile rekao: jedino su blizanci dobili stadione, ali ne u vlasništvo nego na korišćenje, pošto u ovoj državi nema još privatnog vlasništva, osim u UStavu i u budućem zakonu o planiranju i gradnji.
Ako se kupi npr. fudbalski klub, na tom zemljistu nece moci da bude nista drugo osim terena i sportskih sadrzaja tog kluba-nece moci da se rusi pa da se gradi nesto drugo!
-
Jeste! Tako da bi najpovoljnija varijanta bila da su zemljiste i stadion gradski, ali bez prava promene namene zemljista. I onda se, recimo, potpise ugovor o iznajmljivanju stadiona FK-u na skromnih 99 godina i buduci vlasnici kluba imaju neki interes da izgrade/renoviraju stadion, kad vec grad ne vidi koristi od toga...
Samo, nece tog zakona biti jos dugoooo...
Samo, nece tog zakona biti jos dugoooo...
http://www.rtv.rs/sr_ci/vesti/sport/spo ... 118857.jspMondo wrote:Rekonstrukcija "Karađorđa" na vreme
Rekostrukcija novosadskog stadiona "Karadjordje" u potpunosti će biti završena u predviđenim rokovima i u skladu sa najzahtevnijim evropskim standardima.
"U toku su rekonstrukcija, dogradnja i nadogradnja jugoistočne tribine stadiona, a u narednom periodu nas očekuju rekonstrukcija zapadne tribine, izgradnja atletskih borilišta na stadionu i izgradnja privremene staze za zagrevanje koja će biti pored stadiona", najavio je direktor Zavoda za izgradnju grada Borislav Novaković prilikom obilaska gradilišta.
Kapacitet buduće tribine biće 885 gledalaca, a prostor ispod tribine biće namenjen potrebama Atletskog kluba Vojvodina, sa teretanama, kancelarijama i magacinima. Te prostorije biće u funkciji Evropskog juniorskog prvenstva 2009, koje će se održati od 23. do 26. jula.
Najkasnije do 15. maja trebalo bi da bude uređena i atletska staza. Biće izgradjena i nova zaletišta za discipline skok u dalj i troskok. Novaković je rekao da je ukupna vrednost radova 67,4 miliona dinara.
Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić najavio je da će "Karadjordje" dobiti semafor sa velikim LED ekranom veličine 44,24 kvadratna metra, vredan 41 milion dinara.
Prema njegovim rečima, isti semafor ima engleski klub Čelsi na svom stadionu.
Ау,ала ће то лепо да изгледа.Огроман семафор на трибини на којој стаје 885 људи
.Поред ње дупло нижа трибина,а наравно све то без рефлектора.Није ми јасно о каквим то међународним утакмицама прича Новаковић,ако нема рефлектора.Испада да је најбитнија ствар семафор.А шта ће бити са великом југом?Бетон?