Uprava

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
van der iV a.k.a Totti

Post by van der iV a.k.a Totti »

Zeljafcv wrote:
VOJVODINA:Novosadska čaršija bruji da Vojvodina opet grca u dugovima.

"Tvrdim da su igračima isplaćene sve obaveze. Tačno je i da smo podigli bankarski kredit od 400.000 evra", poručio je predsednik kluba, Vojislav Gajić, u razgovoru za "Sport".

"Imali smo ponudu Viljareala za Danijela Aleksića od šest miliona evra, a upola manje je nudio Ajaks za Dušana Tadića. Mogli smo lako da rešimo sve finansijske probleme, ali bismo onda postavili pitanje kvaliteta ekipe", zaključio je Gajić.

(MONDO, foto MN Press)

Ko je ovde sada lud?Gde su onih 5 miliona od zimus?Jos se zaduzujemo i kod banaka?A kao satro necemo da prodamo igrace,brinemo za kvalitet Kluba.Pa tog kluba mozda ni ne bude uskoro,ako ovi "uspesni biznismeni" nastave ovako da ga vode.Recept-a la crvena zvezda!
DOSTA JE BILO AUTOKRATIJE-UPRAVA NAPOLJE!!!
Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

Ja mislim da je ovo jos jedan u nizu pokusaja da se uzdrmava FK VOJVODINA. go**a ne mogu da podnesu sto se borimo za titulu i zato rade ovakve stvari. Hapsili su nam predsednika prosle godine u ovo vreme... Ponate su Batine ostavke svima jako dobro. Ljudi mislim da nema potrebe da ovo uzimamo za ozbiljno, jer na sve nacine ce da pokusavaju da nas uzdrmavaju! Narocito mi je smesno ovo za Aleksica i Tadica, pa to uopste nema smisla sa realnoscu. Podseticu da je Herta kupila Kacara za cini mi se 3.5 miliona, koji je bio najbolji strelac lige i sto god jos. Aleksic 6 ma da!
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
tulip

Post by tulip »

Smatram da ovo nije momenat za potrese u upravi.
Odmah da se razumemo, nisam ja za ovu upravu, niti sam bio ni za bilo koju predhodu, niti ću biti za bilo koju buduću i tako sve dok se naš klub ne privatizuje.
Dok je ovakvo omogućeno stanje u celokupnom našem sportu, dok klubovi nisu privatizovani, sve uprave će gledati da se okoriste o klub kojim upravljaju.
Tako i u našoj Voši, svi predhodni, sadašnji i budući članovi uprave će manje-više voleti Vošu do poslednjeg dinara.
Teši me samo što je stanje u našem klubu sitan doživljaj u odnosu na Bg blizance. Oni su veštačke tvorevine i smatram da će vrlo brzo nestati isto onako kako su i nastali.
DAJ GOL!!!
Владика
Administrator

Post by Владика »

van der iV a.k.a Totti wrote:
Ko je ovde sada lud?Gde su onih 5 miliona od zimus?Jos se zaduzujemo i kod banaka?A kao satro necemo da prodamo igrace,brinemo za kvalitet Kluba.Pa tog kluba mozda ni ne bude uskoro,ako ovi "uspesni biznismeni" nastave ovako da ga vode.Recept-a la crvena zvezda!
:oops: :oops: :oops:
Дуго смо били мирни?
021

Post by 021 »

Sport wrote:Vojvodina bez Butorovića

Novosadski klub uzdrman u jeku gromoglasno proklamovane borbe za šampionsku titulu. Potpredsednik podneo ostavku, nezadovoljan, prema nezvaničnim informacijama, načinom kako se vodi klub. „Gajić: Viljareal je za Aleksića nudio šest, a Ajaks za Tadića tri miliona evra, mogli smo, dakle, lako da rešimo pitanje finansija, ali bismo onda otvorili pitanje kvaliteta ekipe“.

Novi Sad – Potpredsednik Vojvodine zadužen za sportska pitanja Ratko Butorović podneo je juče neopozivu pismenu ostavku na sve funkcije u klubu i neće prisustvovati zasedanju klupske Skupštine zakazanom za sutra u 19 časova, u amfiteatru SPC „Vojvodina“. Osim što je potvrdio da je njegova ostavka i službeno zaprimljena u klupskoj administraciji, odnosno da nema nameru da je povlači, on nije želeo da komentariše razloge za ovakav korak.

Prema nezvaničnim informacijama, međutim, Butorović se na to odlučio nezadovoljan načinom na koji se, pre svega u materijalnom, a onda i u sportskom smislu, danas vodi klub koji je upravo on, pre otprilike tri godine, bukvalno podigao iz mrtvih. Te informacije idu dotle da se tvrdi da je Vojvodina opet ostala bez novca, da ima velike dugove i ponovo uzima bankarske kredite da bi servisirala svakodnevno funkcionisanje.

- Kao odgovoran čovek, tvrdim da su, zaključno sa današnjim danom, isplaćene sve obaveze prema igračima, stručnom štabu, ostalim zaposlenima, dobavljačima, državi... – komentariše te informacije aktuelni predsednik „lala“ Vojislav Gajić. – Tačno je jedino da smo podigli bankarski kredit od 400.000 evra.

Taj kredit je, tvrdi Gajić, jedini dug našeg najstarijeg superligaša, a odluku da se pribegne baš takvom načinu finansiranja kluba on obrazlaže željom da se, bar za sada, izbegne prodaja najboljih igrača, odnosno sačuva tim.
- Odgovorno tvrdim da nam je Viljareal za Danijela Aleksića nudio šest, a Ajaks za Dušana Tadića tri miliona evra. Mogli smo, dakle, lako da rešimo pitanje finansija, ali bismo onda otvorili pitanje kvaliteta ekipe – dodaje Gajić.

Što se, pak, Butorovićeve ostavke tiče, Gajić kaže da o njoj sa dojučerašnjim prvim saradnikom nije razgovarao, niti će to da učini dok se ne završi zasedanje Skupštine koje, podvlači, nema nameru da otkazuje.
- Ne, za to nema nikakvog razloga. Spreman sam, naravno, da na sednici odgovorim na sva pitanja, štaviše želim da mi ona budu postavljena, jer nemam šta da krijem – dodao je prvi čovek stare dame srpskog fudbala.

Da li će današnji dan, a to, kad je o Vojvodini reč, ne bi bilo nikakvo iznenađenje, doneti prekoret, ostaje da se vidi. U svakom slučaju, ona je, u možda najdelikatnijem trenutku gromoglasno proklamovane borbe za šampionsku titulu, ponovo počela da se bavi samom sobom. Teško da će joj to, u toj borbi, biti od koristi, naprotiv.

IZVEŠTAJ
Gde su milioni

Bar prema dnevnom redu, glavna tačka sutrašnje sednice Skupštine trebalo bi da bude izveštaj o radu kluba u 2008, uključujući, naravno, i finansijsko poslovanje. Otprilike u ovo vreme prošle godine Vojvodina je, kako je zvanično saopštavano, na računu imala preko 4,5 miliona evra, dobijenih od prodaje Gojka Kačara, Ranka Despotovića i još nekih igrača, da bi sada došla u situaciju da ponovo kreditima obezbeđuje svakodnevno funkcionisanje. Ovde, svakako, valja podsetiti i na ranije izjave njenih zvaničnika da je klubu za jednogodišnje normalno funkcionisanje potrebno najviše 1,3 miliona evra.

SKUPŠTINA
Čekajući glas navijača

Značajan deo članova Skupštine Vojvodine čine predstavnici navijača. Tokom jučerašnjeg dana nije, međutim, bilo moguće čuti njihove statove o najnovijim događanjima u klubu. S obzirom da oni, bar do sada, nisu krili otvorenu podršku Butoroviću, biće zanimljivo kako će da nastupe na sutrašnjoj sednici Skupštine kluba.

SPEKULACIJE
Koliko košta zgrada

Koliko košta nova poslovna zgrada Vojvodine, jedna je od tema sa kojima se novosadska fudbalska čaršija poslednjih dana intenzivno bavi. Zgradu je, da podsetimo, izgradilo preduzeće „Karin komerc“, vlasništvo potpredsednika Mirka Dubroje, i ona bi, bez obzira što je sazidana na zemljištu kluba, na njemu trebalo i da se vodi.
- Čuo sam da se pominje cifra od 1,2 miliona evra, ali to još ne treba uzimati kao konačnu vrednost. Definitivnu reč će reći eksperti koji upravo vrše procenu. Cenu te zgrade neće platiti Vojvodina, to će, ako klub jednom bude privatizovan, učiniti budući vlasnik – tvrdi Gajić.

PREDSEDNIK GAJIĆ NE ODUSTAJE OD REZA
Na meti legionari

Prema nalogu koji je od Gajića dobio u nedelju, šef stručnog štaba Ljupko Petrović bi predsedniku Vojvodine danas trebalo da dostavi izveštaj o razlozima za subotnju blamažu tima u Kruševcu.
- Moj stav je nepromenjen: ova situacija ne može da se prevaziđe bez oštrog reza u igračkom kadru i od Petrovića očekujem takav predlog – kaže prvi čovek „lala“.
Gajić ni juče nije želeo da precizira na koga od igrača je, konkretno, mislio izražavajući nezadovoljstvo ne samo učinkom u Kruševcu, nego i ukupnim doprinosom klubu, ponovivši da se to odnosi na igrače dovedene sa strane. U nezvaničnim razgovorima, kao potencijalne žrtve reza koji on traži, najčešće se pominju „legionari“ Mrđa, Mijatović i Leandro.
Turija

Post by Turija »

Gajić ne razume Ljupka!
S. BAJIĆ, 04.03.2009 20:38:22 Ocena: -.-- (Glasova: 0) Komentara: 0

POSLEDICE loše igre u Kruševcu osetiće prvotimci Vojvodine Dragan Mrđa, Aleksandar Mijatović i Risto Lakić. To ističe Ljupko Petrović, trener Novosađana, u izveštaju koji je u sredu podneo Vojislavu Gajiću, predsedniku Upravnog odbora kluba, u kojem takođe navodi da je ekipi u duelu s Napretkom nedostajao Vladimir Buač koji predstavlja „srce tima“.
- Doživeli smo šok, izgubili u vrlo lošem izdanju, i preduzeću sve mere da u narednim utakmicama igramo bolje i da pobeđujemo. Želim da zajedno ostvarimo uspeh, i u tome pomažem svakom igraču da povisi formu, igra bolje... Verujem da ću naći put za postizanje boljih rezultata, ali napominjem da nisam došao nikog da teram niti da pravim rezove za kratko vreme provedeno u klubu. Ako je bilo potrebe, morali ste vi to ranije učiniti. Po pitanju tima i kolektivne igre biću nemilosrdan u odabiru igrača, a one koji mi budu smetali u radu predložiću Upravi da budu odstranjeni. Apelujem na kompletno jedinstvo kluba i jedinstvene stavove po svim pitanjima - kaže se u izveštaju Petrovića.
Međutim, predsednik Gajić naglašava da nije zadovoljan izveštajem trenera.
- Po svemu sudeći, nismo se razumeli - kaže Gajić. - Nisam tražio od šefa struke Petrovića da tera igrače, već da napravi rez. Ko će to da uradi ako ne trener, a ne ja kao predsednik uprave - kaže Gajić.
Predsednik ipak zahteva rez u igračkom kadru.
- To sam tražio još pre tri meseca, a sada insistiram. Svi igrači su ravnopravni, bez obzira na to odakle su. Ali, za one koji ne pružaju dobre igre i ne ponašaju se u skladu s klubom ne bi trebalo da bude mesta. Igrački kadar moramo smanjiti, a tu, pre svega, mislim na „pojačanja“ koja nisu doprinela višem nivou igre. Smatram da je svrsishodnije da su u timu talenti iz našeg pogona, zna se, Aleksić i Tadić, a tu su i mladi Mitošević, Medojević...

ČETVRTA OSTAVKA BUTOROVIĆA
KAO razlog za svoju ostavku, već četvrtu, na mesto potpredsednika kluba zaduženog za sport, Ratko Butorović je naveo nagomilane poslovne obaveze. Navode da je nezadovoljan načinom na koji se vodi klub, on demantuje.
- Ne znam otkud te priče. Jednostavno, ne vidim sebe više tamo. Emotivac sam, pogodio me je i poraz na startu ... Skupštini neću prisustvovati, jer nisam njen član - kaže Butorović.
Gajić ističe da za ostavku Butorovića ne vidi povod.
- Lično smatram da nema razloga za taj potez. Naprotiv. Nikad bolja situacija u klubu nije bila. To je, međutim, njegovo pravo - kaže Gajić.
Gledajući ispod brda, principjelno nemam šta zameriti Gajiću. A, kada bi se pravio rez u igračkom kadru, ako neće posle startne katastrofe u Kruševcu :?: :oops: Na kraju prvenstva?Pa, to je totalno besmisleno.To bi značilo da je prvenstvo za nas već završeno.Da ulazimo u njegov nastavak bez ikakvih ambicija, čekajući kraj proleća, već pre njegovog početka.
Ako ovim igračima nije pružena šansa, onda stvarno ne znam kome je?Naravno, napraviti rez ne znači izbaciti te igrače na ulicu, već ih samo smestiti u drugi plan, da se dobro ohlade umišljene glave i ojačaju slabašne noge i pluća.Zato, po toj tački potpuno razumem Gajića. Dok za ostale ne mogu reći ništa konkretno, iz prostog razloga, jer ko na brdu bar i malo stoji, više vidi no onaj pod brdom.
Skupštinu vidim kao demokratsku proveru poverenja Vladi. I, ne vidim razloga zašto bi to bio toliki kamen spoticanja.Svaka uzdrmana vlast, spolja ili iznutra, traži podršku na Skupštini.To će se dogoditi već sutra, tako da daje sasvim dovoljno vremena da u nedelju, u meč protiv OFKe, uđemo čvrsto.
Ne znam, treneri su nam postali zaista čudna sorta.Ne žele da se mešaju u svoj posao, ni najmanje.Ljupko prvo kaže da je imao 3ipo igrača u Kruševcu, a onda dva dana posle, kaže da ništa radikalno ne bi menjao do leta :shock: .Neverovatno i :oops: , znajući kako je taj čovek 88/89 grmeo sa klupe Vojvodine.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

REZ,REZ,REZ, samo to slusam ovih dana i vise sam se smorio od te reci!!!
Jezim se od tih rezova, jer svaki se ispostavio kao LOS ili PRIVREMEN, a u nasem slucaju mislim da ce pre biti ovo drugo, ne bih da podsecam sta se desavalo posle meca sa Radom (cini mi se)...
Jel moguce da nista od ovog oni nisu mogli da vide za mesec dana priprema nego tek sada posle prve zvanicne utakmice, da ne kazem zar nisu mogli da se opamete iskustvom iz jesenje polusezone i da odstrane "tumor" iz ekipe???Sve mi ovo deluje amaterski i na neki seoski klub u kome se ne zna ko pije, a ko placa...
Sad ce jos sve da se lomi na Lakicu kome je ovo mislim druga utakmica u startnoj postavi na zvanicnim utakmicama?!Ljudi moji pa nije to bas tako jednostavno, u prosloj polusezoni bese to Stosic i Djuric(bez rezultata), a sad neki drugi, ocigledno da je problem malo DUBLJI!
O Mijatovicu necu da trosim reci o njemu je sve ispricano, a ako je nekom trebao Napredak da uvidi kolika je on rupa onda taj treba da se bavi drugim sportom!
Mnogo, mnogo neozbiljno sve ovo deluje, pocevsi od onih propalih priprema u Crnoj Gori pa do ovih rezova, svadja, ostavki, ovo pre prilici jednom klubu koji se bori za opstanak nego za titulu, a da nam je liga malo ozbiljnija ne bi mi ni videli vrha!
Ne znam, mene poraz jeste razocarao, ali nisam mislio da je sve gotovo, do sadanjih dogadjaja, SAMI SEBE SAHRANISMO, a toliko smo pricali o blizanicma i sta nam rade da nas zaustave...
I Bata je odavno izgubio zar koji je imao na pocetku, mislim da je i to jedan od razloga sadasnjih dogadjaja, pustio je miseve da kolo vode...
indjija

Post by indjija »

Zdravo svima,pisem prvi put,a na to su me naveli komentari koje redovno citam na ovom forumu. Mislim da ovo sto se desava u Vojvodini nije nista novo i da ce tako biti sve dok klub vode ljudi koji ne zive od fudbala a jos manje se razumeju u isti. Misle da su igraci njihovi robovi i da je dovoljno reci IDEMO NA TITULU i da se ona i osvoji,pa kad nesto pukne udri po igracima,koji realno nemaju kvalitet za tako nesto,cast izuzecima. To nije uspelo ni Abramovicu,a kamoli Gajicu i kompaniji. I jos nesto,posto sam iz Indjije,a jedan od najboljih igraca nase lige,Djuric,je takodje odavde,zeleo bih da kazem onima koji kazu da je u oblacima zbog reprezentacije da apsolutno nisu u pravu i da ne budu nerealni i ocekuju da on i Kiza sami resavaju utakmice,da odigra bez greske u odbrani,da stigne u napad i postigne gol,cesto pobedonosni,pa nije on Supermen,a ostali da manekenisu,jer fudbal ipak kolektivni sport.
SlobaNN

Post by SlobaNN »

Ako se vec prave rezovi, ja bi dodao Popovica a i Tadica bi prodao sto je pre moguce. Pa decko (Tadic) umislja da je neka zvezda, pa ja ne znam jer svi mi gledamo istu utakmicu da ne vidimo da on (kao i Popovic) nista ne urade na utakmici (pogotovo Tadic, pravi maneken, covek stoji, ne trci, ne trudi se, jednom recju NISTA, dok Popovic se makar trudi ali covek bas ne zna da dodaje lopte!). I opet to pravljenje rezova, odma posle prvog kola je jako glupavo, mozda su igraci imali stvarno slab dan, nikad se ne zna. Ja bi iz ekipe odstranio redom: Lakic, Mijat, Pop, Tadic, Mrdja i uvedes Smiljanica, vratis Stosica, Tumbu, Aleksica, Stjepanovica pa bi se videlo kako bi bolje igrali :!:
Krle

Post by Krle »

Slazem se da treba lepo predociti pojedincima: ili ces dres natapati znojem ili zbogom. I ta stavka treba da se stavi u ugovore - raskid ugovora i povracaj svog ulozenog novca u igraca, ako ne pokaze zalaganje i zelju. Dakle, Mrdja na hladjenje, Mijatovic na javne radove, Tadic na klupu. Jos cemo mi Veseljka od blata praviti.
KLjucna je odgovornost: ako vec igrach nema postovanja za klub, njegove ambicije i ljude, onda mora da ima za one koji svaku utakmicu dodju na stadion, gledaju ga, mrznu se, kisnu, kunu sudiju, protivnike, srecu... i raduju se i tuguju svakom glou ili propustenoj sansi. Jeste to naivno iz ugla profesionalca, ali da su normalne okolnosti, tribine bi bile izvor zarade upravo tog igracha.
A sad, posto su u igri razni predsednici, gazde i menadzeri,(trenere ne spominjem, oni su poslednja rupa na svirali) koji (ne)dele packe, ukore ili premije, od njih zavisi koliko ce igrac ozbiljno da shvati obaveze. Naravno, tu su mnoge "poprechne" veze, kao sto su kumovske, prijateljske, rodbinske, interesne, ali po njavama nasih "celnika" da smo ozbiljan i titule zeljan klub, onda glave moraju da padnu. Ili da se kola slome na nekome. Ili da neko posluzi za primer. A ako je to neko i zasluzio, onda se ja sa time slazem.
Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

Dnevnik:
IZ FK VOJVODINA: U korist sopstvene štete

Jedan u klin, drugi u ploču. Danas je trener ovaj, a sutra onaj. Te, biće Skupštine, te neće je biti. Pa onda, jedan potpredsednik grdi igrače, a oni traže zaštitu kod drugog itd, itd.

Sve ovo je danas Vojvodina, kao što je i drugo mesto na tabeli, velelepni SC “Vujadin Boškov”, nova Upravna zgrada i ona tek nešto starija, dobar igrački kadar, trofejni stručnjak, omladinsko-pionirski pogon sa oko 150 mališana, organizovana navijačka grupa...

U proleće je Vojvodina ušla s jasnom namerom da pokuša da osvoji titulu. Sve je zimus govorilo da su ovakve prognoze realne. No, već prvi poraz u Kruševcu izazvao je lomove. Zahtevan je od stručnog štaba rez u igračkom kadru, sazvana je na inicijativu predsednika Vojislava Gajića za danas Skupština, a potpredsednik Ratko Butorović ponovo je kovertirao ostavku. Po četvrti put, što kao predsednik, što kao potpredsednik.

Na relaciji između onog ko zvanično slovi za prvog čoveka FK Vojvodina (Gajić) i onog kojem igrači jedino veruju (Butorović) ne štima već izvesno vreme. Zbog čega njihove nesuglasice i različiti pogledi po pitanju načina (ruko)vođenja klubom nisu rešeni tokom zime, ostaje pitanje za obojicu.

Ako su čekali da počne prvenstvo pa se onda rešili da krenu u obračun, a sve liči na to, onda je jasno da njihovi potezi idu u korist sopstvene štete. Zapravo, na štetu Fudbalskog kluba Vojvodina, čiju istoriju, tradiciju, dve osvojene titule i plejadu asova, pre ostalih danas predstavljaju upravo njih dvojica.

Danas skupština
PredsednikFudbalskog kluba Vojvodina Vojislav Gajić sazvao je redovnu skupštinu FK Vojvodina za danas u amfitetatru JP SPC “Vojvodina” u Novom Sadu.
Početak je u 19 sati.
Sad jedno glupo pitanje: Da li moze go god oce da prisustvuje skupstini kao posmatrac?
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
budababa

Post by budababa »

Zeljafcv wrote:Sad jedno glupo pitanje: Da li moze go god oce da prisustvuje skupstini kao posmatrac?
Ako je otvorena za javnost, moze...
vladans

Post by vladans »

Klasicna sprdnja potpredsednika zaduzenog za sportska pitanja i njegovih kolega potpredsednika zaduzenih za ostala pitanja od vitalnog interesa za funkcionisanje jednog fudbalskog kluba!
Prvo je nas potpredsednik zaduzen za sporska pitanja,tada jos u ulozi predsednika svih nasih potpredsednika podneo ostavku zbog navodnog ne razumevanja od strane"nase maje",pa se kasnije na nagovor njegovih potpredsednika predomislio(tj.ispostavilo se da se samo salio),zatim je ponovo podneo ostavku,jer mu je nekako interesantnije bilo da sa mesta predsednika predje na mesto potpredsednika za sportska pitanja!
Posle krace pauze,nas potpredsednik zaduzen za sportska pitanja opet biva uvredjen i zanemaren od strane predsednika i ostalih kolega potpredsednika,dolazi na ideju da po 13299405837....put podnese ostavku,koju po recima naseg sadanjeg predsednika i njegovih kolega potpredsednika nikad nije ni podnosio tj.opet se ispostavilo da se nas potpredsednik zaduzen za sportska pitanja samo salio!
Zatim,predsednik i svi njegovi potpredsednici dolaze na otvaranje nove upravne zgrade koju je obezbedio potpredsednik zaduzen za izgradnju,svi deluju srecno i zadovoljno kao i na pocetku priprema kada je posebno za salu bio(sa novinarkom SOS kanala)raspolozen upravo potpredsednik zaduzen za sportska pitanja i niko nije mogao ni da nasluti da ce u bliskoj buducnosti,tj.vec posle prvog kola prvenstva potpredsednik zaduzen za sportska pitanja ponovo ponuditi ostavku!?
Ostaje nam samo da vidimo kako ce na tu ostavku potpredsednika zaduzenog za sportska pitanja reagovati predsednik fk.Vojvodine,potredsednik zaduzen za pravna pitanja,potpredsednik zaduzen za izgradnju,potpredsednik zaduzen za dresove,potpredsednik za procenat i potredsednik za dobru atmosferu na pripremama u narodu i medju njegovim prijateljima od miloste nazvan Dalton!
budababa

Post by budababa »

B92 wrote:Neslaganje Gajića i Petrovića

Trener Vojvodine Ljupko Petrović odbio je zahtev predsednika Vojislava Gajića da zbog poraza od Napretka otpusti nekoliko igrača.

On je, kako je Gajić i tražio, dostavio Upravi izveštaj o uzrocima izgubljene utakmice na startu prolećnog dela šampionata u Kruševcu i u njemu istakao da u Novi Sad nije došao kako bi terao igrače.

„U Vojvodini sam tek dva meseca, što je nedovoljno da potpuno upoznam sve igrače koje sam zatekao. Došao sam ovde sa velikom ljubavlju i željom da zajedno postignemo uspeh, a ne da bih nekoga terao. Za poraz u Kruševcu treba da budemo kažnjeni svi i igrači i stručni štab“, rekao je Petrović za Sport.

Poraz od Napretka, kao i ostavka potpredsednika Ratka Butorovića ne dolaze baš u najboljem trenutku, jer će se u četvrtak od 19 časova održati sednica Skupštine FK „Vojvodina“. Na dnevnom redu trebalo je da bude samo Gajićev izveštaj o poslovanju Kluba u 2008. godine. Ipak sada je sigurno da će se razgovarati i o Butorovićevom odlasku, kao i o razmimoilaženju u razmišljanju predsednika i šefa stručnog štaba.

Predsednik Gajić nije zadovoljan Petrovićevim izveštajem, pošto ne sadrži radikalne mere.

„I dalje sam uveren da je, ako ne želimo da se situacija pretvori u stihiju, taj rez neophodan i još više sam uveren da je moj zahtev potpuno opravdan“, istakao je Gajić.

Petrović je u izveštaju pomenuo Mrđu, Mijatovića i Lakića, kao igrače koji će osetiti posledice igre u Kruševcu. Prema njemu posledica neće biti otkaz, već njih trojica najverovatnije neće biti u sastavu na narednoj utakmici protiv OFK Beograda.
Iako smo to znali i ranije, ovo je prvi put da se uprava javno mesa u posao trenera. Posle vecerasnje skupstine, neke stvari ce biti mnogo jasnije, a ono sto se ne moze poreci to je da u klubu postoje barem dve struje i da sukob postaje otvoren. Rano su poceli...
Last edited by budababa on Thu Mar 05, 2009 8:48 pm, edited 1 time in total.
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

indjija wrote:I jos nesto,posto sam iz Indjije,a jedan od najboljih igraca nase lige,Djuric,je takodje odavde,zeleo bih da kazem onima koji kazu da je u oblacima zbog reprezentacije da apsolutno nisu u pravu i da ne budu nerealni i ocekuju da on i Kiza sami resavaju utakmice,da odigra bez greske u odbrani,da stigne u napad i postigne gol,cesto pobedonosni,pa nije on Supermen,a ostali da manekenisu,jer fudbal ipak kolektivni sport.
Prvo zelim ti dobrodoslicu!
Ali za Djurica se apsolutno ne slazem, na stranu stavi to sto je on tvoj sugradjanin pa da pricamo o cinjenicama, a cinjenice su sledece:
Sa istim tim timom je igrao FENOMENALNO u prvom delu sampionata i bio ponajbolji igrac i nije mu smetao Mijat kiksara i ostali manekeni(koje je izvlacio svojim partijama kako u odbrani tako i u napadu) i zasluzeno(po meni) dobio poziv u reprezentaciju!Nakon toga je sve krenulo nizbrdo, na nekim utakmica cak ga je i Lovric izvlacio, dakle po meni apslolutno stoji to da se pogubio posle reprezentacije i da ne igra ni priblizno kao pre, cak sta vise mislim da otkad je dosao u Vosu nije igrao losije!!!
Na ovom forumu uvek su govorene prave stvari i kritikovali su ljudi koji su zauzeli posebna mesta u nasim srcima poput Kacara i Despota, ni oni nisu bili postedjeni kritike kad su je zasluzili, tako da ni Djura ne moze da prodje bez nje, a zasluzio je :!:
Post Reply