33. kolo: Rad-Vojvodina 2:2

Zavesa se spusta, a mi smo...

...drugi
13
81%
...treci
3
19%

Total votes: 16

etxeberria

Post by etxeberria »

Cestitke na drugom mestu, samo ne znam kome da ih uputim...
Ni goreg tima ni boljeg rezultata...
sam svoj najveci neprijatelj
van der iV a.k.a Totti

Post by van der iV a.k.a Totti »

etxeberria wrote:Cestitke na drugom mestu, samo ne znam kome da ih uputim...
Ni goreg tima ni boljeg rezultata...
Ovo je pravi opis stanja!
DOSTA JE BILO AUTOKRATIJE-UPRAVA NAPOLJE!!!
Владика
Administrator

Post by Владика »

madda fakka wrote:VICESAMPIONI!!!!!!!!VICESAMPIONI!!!!!!!!!
Konаčno smo razdvojili gamad! Čestitke slati na mejl office@fcvojvodina.co.rs
ili telegrame na adresu Novosadski put 114 !! Velik dan za Vojvodinu! Davno je bila 1975!
p.s. Gadno smo pokradeni kod drugog gola!
max

Post by max »

madda fakka wrote:VICESAMPIONI!!!!!!!!VICESAMPIONI!!!!!!!!!
:cheers:
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Pa, napravili smo korak napred, e sad koliko cemo nazad, to cemo tek da vidimo.

No, ne treba o tome razmisljati danas, plasman nam nije realan ali je opet takav kakav je, a i nas je!

Tako da, za vas ne znam, ali ja cu danas da slavim

Do godine jos neki trofej kad bi uzeli to bi bilo sjajno, ali...

Mislim da na leto sledi kolaps, bar sto se igrackog kadra tice, a kako ce Vosa isplivati cemo ostaviti za neko drugo vreme i neko drugo mesto...ili bar neki drugi dan

Ipak, cestitke momcima
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
masta_ace

Post by masta_ace »

честитке, није мала ствар коначно поделити ова комунистичка говна.
иначе катастрофалне грешке овог нашег пековића иначе смо опуштено могли до победе, штета.
021

Post by 021 »

Da li smo mi to nešto osvojili kad vlada euforija? Pa, mi bez ona fiktivna tri boda iz Čačka ni ne bismo bili drugi. Na početku sezone, istaknuta je od strane klupskih zvaničnika kandidatura za titulu, tako da niko iz kluba ne može reći da je drugo mesto uspeh, niti treba za njega da prima bilo kakve čestitke. Naprotiv, pošto je u suprotnosti sa proklamovanim ciljevima, ono je samo potvrda davno izgubljene šanse da se uradi nešto više. Takođe, ne znam koliko je pametno stavljati ovu ekipu u rang sa nekim od najboljih u istoriji FK Vojvodine.

Da se razumemo, i ja mislim da je sasvim OK što smo zauzeli drugu poziciju, ali ne treba od toga praviti ništa spektakularno. Jednostavno, slaba je to satisfakcija posle jedne totalno promašene sezone. Znam da to nikako ne zvuči logično - vicešampioni, a loša sezona, katastrofalna igra i ekipa... Ali upravo je to naša nesreća. U opštoj inflaciji kvaliteta, izgubljeni smo negde između forme i suštine. A taj balon pukne uvek čim se ode malo dalje od svog dvorišta. Treba pogledati u budućnost malo dalje od večere i videti da nismo baš u zavidnoj situaciji. Zar treba sami sebi da mašemo drugim mestom ispred očiju? Realnost je da trenutno drugo mesto ne donosi ništa više osim skraćenja našeg trajanja u Evropi na dve utakmice.
budababa

Post by budababa »

Evo ukratko par reci o utakmici, mada desavanja nisam video najbolje u svakom trenutku zbog tri velika barjaka na tribini. Prvo poluvreme smo propustili da napunimo Rad sa par komada, jer smo pre Tadicevog gola imali jednu povoljnu sansu (sut je izblokiran i odbitak odlazi vrlo blizu pored gola), a posle gola smo imali izlazak Mrdje samog na golmana (sutirao pored gola) i stativu (nisam video ko je uputio udarac). Rad do izjednacenja totalno bezopasan i postavlja se pitanje kako smo mi protiv te ekipe osvojili svega bod u tri utakmice. U drugom poluvremenu smo bili izjednaceniji na sredini terena, ali su sanse ponovo bile na nasoj strani (dve vrlo zrele). Janko nam donosi prednost iz fantasticnog slobodnjaka, koju su nam doslovce oteli u poslednjem minutu zaustavnog vremena, jer nije sviran evidentan faul nad Pekovicem, pa su dva igraca Rada lako izigrala Brkica. Inace, Pekovic je "vecinski" krivac za oba gola, kod prvog jer je totalno nespretno reagovao i spicem "lobovao" istrcalog (a zasto?) Brkica, dok je kod drugog imao barem tri sekunde da izbaci loptu gde god hoce pre nego sto su ga faulirali. Dva takva kiksa mogao bih da istolerisem za jednu polusezonu, ali za jednu utakmicu je previse. Ne bih se previse upustao u ucinak svakog pojedinca i zbog cinjenice da smo ostvarili cilj zacrtan pred ovu utakmicu, pa da ne cepidlacim, jer ipak nam je ovo najveci uspeh od 1989. godine u prvenstvu. Od sporednih detalja treba izdvojiti onaj da je Panti pre utakmice urucen prigodan poklon (neki dres, zastakljen, cini mi se), kao i da mu je Firma skandirala u par navrata. Covek se oprostio od aktivnog igranja i neka mu je sa srecom u daljoj karijeri. Na tribinama odlicno zezanje, navijanje i koreografija, ukratko - jako fino gostovanje.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
mihailov

Post by mihailov »

Vicesampioni konacno nakon duge 34 godine!Danasnjim remijem na Banjici uspeli smo da razdvojimo nerazdvojivo u ovoj zemlji,uspeli smo da upisemo neku novu istoriju i uspeli smo da obezbedimo ucesce u trecem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope!Da ne zaboravim,uspeli smo i da uzmemo bod Radu ove sezone :lol:
Suncano popodne,kisa sansi i golova,sudijsko "neznanje" i oprostaj velikog lava Miodraga Pantelica obelezili su danasnji dan.Dzentlmenski potez fudbalskog kluba Rada desio se pred sam start utakmice kada je nasem asu urucen oprostajni poklon.Hvala mu za sve pruzeno i svi se nadamo da je zavrsio samu epizodu u klubu i da mu uspesi tek predstoje.
Na teren smo izasli u sastavu:Brkic,Kizito,Pekovic,Lovric,Buac,Trivunovic,Tumbasevic,Tadic,Grozdanoski,Lazetic,Mrdja.Krenuli smo agresivno ka golu domacina od prvog minuta.Pocetnu sansu u uvodnim minutima imao je cini mi se Lazetic kada je uspeo da promasi ono sto ne bi poslo za rukom ni velikoj vecini amaterskih fudbalera,a pretpostavljam ni vecini forumasa.Nedugo nakon toga postize pogodak.Lopta je ubacena sa desne strane i zavrsila je pravo na glavu Tadicu kojem nije bilo tesko da je smesti u levi ugao golmana Rada.Sledeca prilika zbila se sradinom poluvremena kada Mrdja u izlazi sam pred cuvara mreze plavih i zavrsava akciju u svom stilu-nema gola.Nesvakidasnji momenat dogodio se u 42.minutu kada je lopta upucena prema najisturenijem spicu Rada i sve je to na prvi pogled delovalo bezazleno po gol.Brkic je krenuo da izlece,ali je do lopte prvi stigao centralni igrac danasnjeg meca-Mitar Pekovic koji je u panici ispucao loptu pravo prema nasem golu i servirao loptu na tacnu Kaludjerovicu koji je imao najlaksi zadatak...1-1
U drugom poluvremenu prikazujemo ponovo bolji fudbal sa po jos kojom sansom od kojih bih izdvojio sut Lazetica sa 10-ak metara koji je golman nakratko odbio do naseg igraca koji sa 4-5 metara pogadja stativu.
Do vodstva Vojvodina stize u 78.minutu.Kratki prekid sa 20 metara izveo je Tumbasevic maestralnim sutem u levi ugao raspolozenog golmana.Nastalo je neopisivo slavlje medju navijacima Vojvodine i sve je to licilo na drugu pobedu naseg tima na Banjici u istoriji.
Medjutim,na scenu stupa glavni arbitar koji ne svira ocigledan faul nad neraspolozenim Pekovicem i Rad postize pogodak vredan boda.
Utisak je da smo debelo osteceni i neverovatnim spletom okolnosti nismo uspeli da odnesemo sva 3 boda iz Beograda.Regularno?Ne bih znao da odgovorim :wink:
Najvaznije u svemu je da smo ponovo drugi i naglasio bih ipak sasvim zasluzeno uprkos neubedljivoj igri i velikim oscilacijama tokom cele sezone.Mi smo tu da igramo fudbal,a nek drugi razmisljaju kakav je kvalitet ovog takmicenja.Sredinom jula krecemo u pohod na Evropu,a nakon toga i na titulu(duplu krunu) :lol: Do tada-uzivajmo!
Napred Voso!
Turija

Post by Turija »

Toliko su me tokom godine iznervirali (pa i danas), da na kraju ne mogu čestito ni da se obradujem (pogotovo znajući šta nas čeka u prelaznom roku).
Sportski ću čestitati drugo mesto samo nekolicini igrača koji su izneli sav teret na svojim plećima.Slavu (drugog mesta), i u životu i sportu, uvek žele svi jednako da podele, dok se sva krivica gleda svaliti na drugoga.
Da smo imali časnije rukovodstvo, ili trenera, verovatno bi se do poslednjeg kola borili za Titulu, (a ne sa katastrofalno slabom zvezdom, za drugu poziciju).
I sad su Lazetić & company ravni sa generacijom iz 1975: Ličinarom, Ivezićem, Nikezićem, Lerincem, Novoselcem ... a trener Zoran Marić sa trenerom Todorom Veselinovićem.
Ja mogu da čestitam osvojeno drugo mesto jedino: Brkiću, Kizitu, Panteliću, Trivunoviću, Buaču, Lovriću i Đuriću, kao i Borcu iz Čačka koji je odigrao ključnu ulogu u ovakvom raspletu.Ali, ko zna da li ćemo naše najbolje igrače moći (i dalje) gledati u najdražem dresu :?:
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Dejan

Post by Dejan »

Воша вицешампион

ЈЕЛЕН СУПЕР ЛИГА - 33 КОЛО

Рад - Војводина 2:2 (1:1)

БЕОГРАД: Стадион Рада на Бањици. Гледалаца: 1.000. Судија: Игор Пауновић (Кладово). Стрелци: Калуђеровић у 40, Александар М. Петровић у 90+3 за Рад, Тадић у 4. и Тумбасевић у 75. минуту за Војводину. Жути картони: Малишић, Савић, Коковић, А. М. Петровић (Рад), Тумбасевић, Лазетић (Војводина).
РАД: Даниловић 7, Малишић 7 (Пршо –), Савић 7, Ранђеловић 7, М. А. Петровић 7, Видовић 7, Коковић 7, Радивојевић 6, Митровић 6, Андрић 6 (Јеремић 6), Калуђеровић 7 (Стојиљковић 7).
ВОЈВОДИНА: Бркић 7, Буач 7, Пековић 6, Ловрић 7, Кизито 7, Тривуновић 7, Тумбасевић 8, Тадић 7 (Лакић –), Грозданоски 7, Лазетић 7, Мрђа 5 (Алексић –).
Реми за све укусе на Бањици. Песма је одзвањала са свих страна – горњег и доњег дела западне трибине, са терена, из тунела и свлачионица... Новосађани су славили друго место, Београђани крај успешне сезоне и останак у елити.
Гости су два пута стизали до предности и изгубили је у трећем минуту надокнаде времена. Погрешила је последња линија одбране, кадет Никола Стојиљковић, дебитант у дресу Рада, приграбио је лопту на левом крилу, убацио је у срце казненог простора, одакле је леви бек Александар М. Петровић проследио у мрежу за коначних 2:2.
Повела је Војводина у 4. минуту. Тадић је био најприсебнији и убачену лопту са десне стране, са гол-линије, убацио у небрањени гол. Претходно је добру шансу имао Грозданоски, одбрана Рада у последњем тренутку изблокирала је ударац македонског репрезентативца.
Грађевинари су до изједначења стигли, такође, уз здушну помоћ одбране гостујућег састава. Калуђеровић је био будан, пребацио истрчалог голмана Бркића и из другог покушаја, уз помоћ стативе, донео огромну радост својим навијачима.
Потрудио се Јанко Тумбасевић, креатор готово свих напада Војводине са средине терена, да отклони дилеме ко је јунак фајронта на Бањици. У 75. минуту наместио је лопту искоса са леве стране, на више од 20 метара од гола Даниловића, циљао и – погодио десни угао.Под пресијом овере другог места, Војводина се није оријентисала на чување гола. Најбоље прилике изабраници Зорана Марића пропустили су у 63. минуту – голман Рада Бранислав Даниловић пантерским акробацијама заустављао је ударце Грозданоског са 15 метара и Тадића са ивице петерца. Запретио је и Лазетић, истрчао је чувар мреже домаћина, али несуђени првотимац Рада није био прецизан.
Од голгетера се очекују голови, а Драган Мрђа је имао две сјајне шансе да се прослави, оба пута био је непрецизан, иако усамљен у казненом простору. Лазетић је средином првог полувремена погодио стативу, после одличне акције Тумбасевића и Тадића. Ударац Тумбасевића, у 58. минуту, са 25 метара одсео је тик пред стативе.

Б. Спасојевић

Дрес Пантелићу

Уочи сусрета капитен Рада уручио је урамљени дрес Рада Миодрагу Пантелићу, првотимцу Војводине, који се опростио од активног играња.
На дресу је написано: „Миодраг Пантелић 30. мај 2009. године, ФК Рад”.
Владика
Administrator

Post by Владика »

Голови са утакмице-http://www.youtube.com/watch?v=er4TOEZPVj0
Која крађа код другог гола Рада! :shock:
budababa

Post by budababa »

Golovi i sanse sa utakmice, izvor RTS

http://www.youtube.com/watch?v=DTqULuA9 ... re=related

P.S. Obratite paznju na to kako su ljigavci sa "javnog servisa" iskusno isekli faul nad Pekovicem kod drugog gola Rada :evil:
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Владика
Administrator

Post by Владика »

budababa wrote:Golovi i sanse sa utakmice, izvor RTS

http://www.youtube.com/watch?v=DTqULuA9 ... re=related

P.S. Obratite paznju na to kako su ljigavci sa "javnog servisa" iskusno isekli faul nad Pekovicem kod drugog gola Rada :evil:
Ајде да стручнији чланови форума изанализирају голове које смо примили(Alan Ford, Grba, FRIEND i Mihailov). Хвала
mihailov

Post by mihailov »

Kod prvog gola neverovatna greska Pekovica,totalna nekomunikacija sa Brkicem,ni sam ne znam sta je hteo i o cemu je razmisljao kada je ispucao tu loptu.
Drugi gol klasican primer kradje,igrac Rada odguruje Mitra,bukvalno ga "sklanja"sa putanje...
U sustini ne bih preterano ni zalazio u te detalje,ova utakmica je kasnila koji minut u odnosu na onu u Krusevcu.Nisu se nasi ni nista izricito bunili,Maric je poviknuo koji put na sudiju radi reda,a ni igraci nisu bili preterano zustri.Sudija je ovde postojao samo formalno...
Napred Voso!
Locked