Voja wrote:Tadic se igrao,Mrdja uzivao u fudbalu,Brka se busa u grudi... koliko samopuzdanja i "nadmenosti" na jednom mestu u istom trenutku.Djumi,kako ti je to uspelo?
Dodji sutra na utkamicu i pitaj ga lično.
Siguran sam da će ti lepo odgovoriti, a ti ćeš ponovo videti Karađorđe u ovoj godini.
Cetvrtak je to bio, 15 - ti dan aprila meseca tekuce 2010 - te godine. Probudio sam se i rekao "jos jedan lep dan, ajmo u nove radne pobede". U toku pre podneva dobijam sms poruku sadrzine "Hajde sacekaj me kod SNP -a u 15:15 h, lepo je vreme. Volela bi da zajedno prosetamo moje lepe cizme. Hoces li ?". Pola sata razmisljanja. Imao sam na umu dve stvari, ili da prihvatim poziv drage prijateljice ili da posle standardne prepodnevne jurnjave, koja ce stvoriti lepse, bolje sutra, odjezdim kuci i nesto pre 18 h zavalim se u ljuljasku. Posle tridesetak minuta javljam prijateljici da je cekam. Nesto manje od dva sata proveo sam u drustvu ex dugonoge plavuse, sada brinete. Ispratio je na bus a onda lagano se uputio ka stanici gde staje moj plavi "Volvo Trans".
U 17:45 h presvukao sam se u trenerku, majka mi se smejala kada je videla da pravim veliki sendvic. Lepinja rasirena zjapi prazna ali dolazi pavlaka, slanina, naseckani mladi luk, pa malcice kulena i cvaraka sitnih. Stavljam punu lepinju na tacnu, do nje stavljam pepeljaru, belu paklicu "ronhila", crvbeni upalljac. Daljinski u desnoj ruci, prst se zaustavlja na RTS 2. Prolaze reklame, cuje se glas "vaterpoliste sa kacketom" kako najavljuje utakmicu. Jedan od prvih kadrova je semafor a na njemu meni draga prezimena. I pocelo je. Jedem punu lepinju ali se i jedim sto primecujem da u pojedinim momentima nedostaje sinhronizacija, razgovor izmedju LJUDI koji nose crveno - belu boju na svom telu. Na svakih nepunih pet minuta piljim u gornji ugao TV ekrana i gledam u brojke. Mobilni telefon koji je na klaviru me "zove" da cimnem jednog od najboljih prijatelja koji je uzgred veliki fan onih tamo. Odustajem. Majka tiho, jedva cujno pita: "koji je rezultat ?". Pravim se gluv ali da mogu uskocio bi u televizor. Majka ponavlja malo glasnije pitanje. Negledajuci zenu ciji sam produkt smireno odgovaram na pitanje. Sada je vec pripaljena prva cigareta. Gledam na satelitski risiver a na njemu brojke kazu 18:28 h. Onaj tamo sto je provocirao Novakovica juniora me opasno iritira, ali oprostio mu je Boba, oprostio i ja, Dogovorili se Boba i ja - samo primitivan covek dozvoli da bude isprovociran. Onako za sebe konstatujem da je Lazevski los na boku. Duca bi trebao da je to pre mene primetio. Minuti prolaze, prvi opusak se lagano stiska u pepeljari i GOL !!! GGOOOLLLL !!!. Pitam se onako vise za sebe: "Duca jesi isti astroloski znak kao i ja, jel to neka intuicija ili sta vec ?!, e moj banacaninu rekoh ja - popravis skok igru i bices klasa". Miran sam ko buba, usledilo je i izjednacenje preko onog dugajlije. Pauza. Palim cigaretu i zovem gore pomenutog frienda. Iznosim svoje misljenje da se iskreno bojim da me cika Plavi neposlusa i u drugo poluvreme neubaci onog malog "tenka" koji je igrao u Zemunu. Isto tako rekao prijatelju da ocekujem golove u drugom poluvremenu i da sam misljenja da ce prijateljstvo banacanina, mog astroloskog znaka i stisnuta ruka ruci onomad ispred svlacionica na terenu FK "Fruskogorac" pokazati da imaju herca, da su lafovi mekog srca. Prijatelj izneo svoje misljenje koje je govorilo da ce dobri i poslusni lik, koji je bio onomad vise nego dobar fudbaler, podneti ostavku do ponoci. Pesimizam mog prijatelja koji navija za one tamo sam ispratio smejanjem. Cigara ponovo pripaljena, ponovo se oglasava "vaterpolista". Ustajem, odlazim do kuhinje, pravim sebi Cedevitu. Kroz glavu su mi prosle reci mog mudrog calca kada mi je dok je bio u poseti na Kosovu za vreme rata ( ja dobio jos koji mesec "uzivanja" kao redovni vojnik ) mudro zborio: "Nemoj biti obilic, postuj sebe da bi te postovali drugi. I budi fajter mekog srca". I upravo sam to gledao na TV ekranu, postovala je NASA VOSA one tamo, i bili su FAJTERI MEKOG SRCA, nisu bezglavo jurcali ka golu Batinog zemljaka. I tako: tandem DD poklonio svima vezbu iz centra koji nosi ime NASEG BEGECANINA.Verovatno je "afrikanac" jace krestao nego obicno, Vule je ostavio znacajne tragove svojih krampona na travi, vredni, neumorni sapcanin nije zeleo da predahne, tamnoputi smeker je pokazao sta to stasava u FC "Vujadin Boskov". Covek koga zovete Komadant je imao cetvoro ociju, Karan mi potvrdio da mu trebaju "jake" utakmice, Boba bio ladan ko spricer, "stisnuta ruka" pokazao da ima caletove gene, afrikanac u vezi kvario igru onih tamo, "francuz" u koga se zaljubila lepa odbojkasica je svojom pojavom zbunio one tamo, Runi dobio ohrabrenje da nesto mora da promeni u sebi, tovaris ( ups ! hocu reci - tavaris ) koji vec zna neke reci na srpskom odapeo jednom cisto da najavi sta one tamo ceka u sledecejoj utakmici kada nam se budu suprostavili. Covek cija predavanja sam sa uzivanjem slusao je na press konferenciji jasno i glasno rekao sta misli. Smetalo to nekom ili ne, GOSPON DJUMI postavili ste "domaci zadatak" nekim buducim trenerima NASE VOSE. I nisam zaboravio Dimeta, Ljubu, Gogija, gospon Borka, Saleta "celarevca", Saleta koji je pokupio fore i fazone od nemaca, Zagija koji je dobio u Bugarskoj veliko priznanje ... a naravno i probao sam da zamislim kako se u tih 105 i kusur minuta osecaju oni momci koji nisu bili na terenu. Kesa, Slaven, "madridjanin", Vucina ... ako sam nekog zaboravio neka mi nezameri ( nisam imao tu cast da pogledam papir - protokol ) i vi ste deo ovog TIMA. Naravno imam ja u pameti Mudrog i "ostatak sveta" koji krupnim ali sigurnim koracima DOLAZI.
Momci sa kojima sam "osetio" prve dimne bombe, petarde, bili na nivou ali nisu im potrebne baklje, mogu oni sa koreografijom, dlanovima, glasom da zapuse mnogima usta. Minja, COVEK, BUDI JAK, nemoj biti zlopamtilo.
Jos jednom se pokazalo ono sto sam kazo jos posle Beca, ovaj tim, ovi momci imaju stofa, slifa za nesto veliko. Sacuvao sam energiju za najlepsi mesec u godini. NASA VOSA je od cevrtka 15.04.2010 dobila novih 19 navijaca. Toliko sam dobio isto poziva i sms poruka. Za tih 38 dlanova smo, za sada toliko, JACI u maju mesecu. Ja ovom prilikom pozdravljam dame i gospodu koji cine Marketing TIM i predlazem da sada pokazu svoje ZNANJE, kreativnost, mastovitost i LJUBAV prema NASOJ VOSI.
Sa strpljenjem, sa verom u lepse, bolje sutra iskren pozdrav svima od "fruskogorca" koji je produkt banacanina i backulje.
P.S. banacanin - Mrdja
moj astrolski znak - Tadic
stisnuta ruka - Djurovski
ostalo / ostali ?! - ma znate vi to i bez objasnjenja
fruskogorac wrote: Sa strpljenjem, sa verom u lepse, bolje sutra iskren pozdrav svima od "fruskogorca" koji je produkt banacanina i backulje.
,,Gledam Banat, Srem i Bačku s Fruške Gore.... "
Svaka čast za post!
15 04 2010 je bio divan dan za sve nas (još da nam je bila takva popodnevna uvertira, bila bi poezija )
Ume fudbal biti i poezija. Pozdrav Brankovoj Fruškoj Gori
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
"Turija" klopao ja onaj sendvic, pa sve u sesnaes setio se braso tebe (i jos nekih meni dragih likova sa ovog foruma). Ta sladji bi bio sendvic da su neki dodaci iz varosi koja je u blizini Sentomasa. I tako sa Fruske gore se lepo i jasno gledi i vidi da jos moze ( a verujem da i hoce ) mnogo toga da se uradi da bi "naterali" onog derana, sto se dao u rezisere, snimatelje a koji je onomad imo spot na MINJINOM KABELU, da se vrati na NASE TRIBINE. A sto se tice poezije ajde da se nesto napise pa lepo na papir svi svoj autogram pa predamo pomenutom deranu. A on becar ako se ozenio iz inata i to jos iz Banata neka sada iz inata pokaze koliko vole NASU VOSU.
zvezda je dobila pet utakmica igranja bez prisustva publike. Kazna ukljucuje utakmice prvenstva i kupa. Da li se to odnosi i na finale kupa? Finale ne organizuje crena zvezda vec FSS, a stadion je samo crvene zvezde, ne?
Фудбалери Војводине у предстојећем финалу Купа Србије против Црвене звезеде, које ће се играти 5. маја на стадиона Партизана од 20,30 сати, биће домаћин тог сусрета, одлучено је жребом на техничком састанку финалиста
На стастанку су анализирани такмичарски, техничко-безбедности фактори и целокупна организација предстојећег финала између Војводине и Црвене звезде. По пропозицијама такмичења Купа у финалној утакмици, уколико после 90 минута, резултат буде нерешен, играће се продужеци од 2x15 минута. Уколико се и тада не добије победник, изводиће се пенали.
Победник финала Купа освојиће, поред победничког пехара, и новчану награду од 81.000 евра.
Клубови учесници финала и Фудбалски савез Србије ће наредних дана позвати све навијаче на фер и спортско навијање у духу законских мера и принципа хуманости. Клубови и Савез су упутили молбу Министарству унутрашњих послова (МУП) да додатним ангажовањем омогући да финале прође у спортском духу, без проблема и насиља.
На данашњем састанку је договорено да се оргаизује заједничка конференција на новинаре дан пре финалне утакмице. Цене улазница за предстојеће финале Војводина-Црвена звезда, како је саопштено, биће популарне, како би се привукао већи број публике.
Уколико у финалу тријумфује Војводина то ће бити њен први трофеј у Купу. Звезда је до сада 21 пут освајала национални Куп.
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
grof zekula wrote:
A i termin je lep, pa se ne isplati uzimati slobodan dan u sredu, već u četvrtak, jer ko će na posao mamuran od celonoćnog slavlja...
Ma treba uzeti celu tu nedelju slobodnu.
Seti se kako se provuk'o Sisley, seti se kako se provuk'o Werder!