Kup Srbije - sezona 2011/12

Locked
Helm

Re: 1/16 finala Kupa Srbije: Donji Srem-Vojvodina 0:1

Post by Helm »

kej wrote:''Ekipa koja napada mora voditi računa da suparnička ekipa ima bar dva igrača (računajući i golmana) između gol-linije i nekog njihovog igrača, ili da svi igrači ekipe koja napada moraju biti iza lopte tako da ona bude bliže gol-liniji od bilo kojeg njihovog igrača.''

A mi smo ga bogami metnuli iz ofsajda. Snimak ne laže. Bio je mali, ali ipak ofsajd. Inače, akcija je bila odlična, vidi se da se prekidi dobro uigravaju.
Izbrišimo iz sećanja ovu utakmicu.
E tako vec da :D To jest, ono sto sam i napisao, ako je igrac bez lopte iz ekipe koja napada najblizi golmanu ekipe koja se brani u trenutku kada je upucen pas onda je ofsajd. Ili drugim recima, gleda se linija poslednjeg igraca u odbrani, sto je ujedno i razlog sto pomocni sudija trci uporedo sa poslednjim igracem odbrane, a i objasnjava zbog cega Hrvati ofsajd nazivaju i prestupom (igrac koji je u ofsajdu je prestupio liniju u kojoj se nalazi poslednji odbrambeni igrac). Nadam se da smo razjasnili nejasnoce. :cheers:
Casual

Post by Casual »

Nema tu puno mudrovanja. Meda je bio u najmanju ruku u liniji sa Abuom tj iza ili u liniji igrane lopte (sad nema veze gde su protivnicki igraci). Ofsajda nema.
Volem Vošu!
Helm

Post by Helm »

Casual wrote:Nema tu puno mudrovanja. Meda je bio u najmanju ruku u liniji sa Abuom tj iza ili u liniji igrane lopte (sad nema veze gde su protivnicki igraci). Ofsajda nema.
Upravo tako, to sam takodje rekao u jednom od komentara. :cheers:
Vuke

Post by Vuke »

Mislim da preterujete u tome, koliko kao zelite da budete objektivni, pa ne kontate da odlazite u drugu krajnost!
Pogledajte na slici gde se nalazi Abu(lopta je vec nekoliko metara na putu ka Medi koji je u punom trku ka golu) U najgorem slucaju su u liniji, tako da nema govora o nedozvoljenoj poziciji!
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

Ja se nadam da je neko od Vas pogledao izveštaj na, meni mrskom, SOS kanalu!
MEDA JE U OFSAJDU I TU DILEME NEMA...
Ubedljivo (baš ubedljivo) beše najbliži golmanu Starčeviću! Ova slika ne pokazuje to najbolje, jer je i snimak loš za to (sa SOS-a je značajno bolji, čak su i sami zaustavljali pas Abua - Meda je dosta ispred njega).
Helm

Post by Helm »

Grof Žekula wrote:Ja se nadam da je neko od Vas pogledao izveštaj na, meni mrskom, SOS kanalu!
MEDA JE U OFSAJDU I TU DILEME NEMA...
Ubedljivo (baš ubedljivo) beše najbliži golmanu Starčeviću! Ova slika ne pokazuje to najbolje, jer je i snimak loš za to (sa SOS-a je značajno bolji, čak su i sami zaustavljali pas Abua - Meda je dosta ispred njega).
Pa dobro sad, moze jednom da se desi da sudija pogresi i u nasu korist :mrgreen:
slanobarac

Post by slanobarac »

Kada je žreb za osminu finala kupa?
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
lexa

Post by lexa »

Nisam zagovornik kradja ali dajte ljudi, cemu sad toliko polemisanje oko ofsajda.
Utakmica zavrsila, mi prosli dalje, hvala dovidjenja.

Lepo je sto vidimo na koji nacin smo pobedili, i verujem da bi mnogi bili zadovoljniji i srecniji
da je to mozda bilo na drugaciji nacin ali lepo kaze Helm, neka sudija nekad pogresi i u nasu
korist, necemo mu zameriti :nono: :)
Daljac

Post by Daljac »

slanobarac wrote:Kada je žreb za osminu finala kupa?
Žreb za kup, u četvrtak.

http://www.sportal.rs/news.php?id=59377" onclick="window.open(this.href);return false;
lexa

Post by lexa »

Da li u zrebu ima tzv. povlastenih i nepovlastenih ekipa ili jednostavno svako svakoga
moze da izvuce? Pretpostavljam da je prvo spomenuto tacno mada me bune neki parovi 1/16.

Recimo bilo je duela u kojima su igrala dva superligasa (recimo Radnicki - Rad), a bilo je i recimo
duel srpskoligasa i prvoligasa (Sumadija - Indjija).
Jedino ako se u obzir uzima prosla sezona kada su i Indjija i Cukaricki bili clanovi Superlige pa su
na osnovu toga bili povlasteni u zrebu.
Helm

Post by Helm »

lexa wrote:Da li u zrebu ima tzv. povlastenih i nepovlastenih ekipa ili jednostavno svako svakoga
moze da izvuce? Pretpostavljam da je prvo spomenuto tacno mada me bune neki parovi 1/16.

Recimo bilo je duela u kojima su igrala dva superligasa (recimo Radnicki - Rad), a bilo je i recimo
Jedino ako se u obzir uzima prosla sezona kada su i Indjija i Cukaricki bili clanovi Superlige pa su
Ima povlascenih i nepovlascenih cini mi se do polufinala. Radnicki je u prvom kolu bio nepovlascen kao Novi Pazar. E sad, kako se tacno gleda nisam siguran, ali pretpostavljam da ne mozemo igrati sa nekim koje proslu sezonu zavrsio medju prvih 8 (govorim za naredno kolo).
kej

Post by kej »

lexa wrote:Da li u zrebu ima tzv. povlastenih i nepovlastenih ekipa ili jednostavno svako svakoga

Pa to. Gleda se prosla sezona. Radnicki je nepovlascen jer je prosle sezone bio druga liga, Indjija povlascena zato sto je bila u prvoj. Mislim da je sve do polufinala zreb poludirigovan, tacnije ima nepovlascenih i povlascenih. U polufinalu svako moze na svakog.
A ima i ono: ako si igrao u gostima, sledecu igras kod kuce, osim ako i naredni protivnik nije igrao u gostima. Tad se dodatno zreba domacinstvo.
ABU ABU ABUBAKAR, METNI IM GA JEDNOM MAKAR!
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

Poslednji učesnik naredne runde kupa je Jagodina, koja je danas savladala u Nišu Sinđelić sa 2:1.
Oba gola za Jagodince, a drugi u zaustavnom vremenu, postigao je Ognjen Mudrinski!
Baš se Mudri raspucao...
Na kraju, Jagodina je ipak obezbedila plasman u osminu finala Kupa Srbije, zahvaljujući dvostrukom strelcu Ognjenu Mudrinskom. Fudbaler koji je ovog leta stigao iz Vojvodine postigao je vodeći gol za Jagodince u 40. minutu, ali potpunu neizvesnost vratio je Marinković u 77. minutu meča.

Da sve ipak bude rešeno u regularnom toku, Mudrinski se potrudio u nadoknadi vremena, postigavši pobedonosni gol za goste iz Jagodine.
limanfkv

Post by limanfkv »

Svojoj deci maceha.
0.0625
soderstorm

Post by soderstorm »

Sto se tice zreba za sutra ovo su nasi moguci protivnici

DRUGI ŠEŠIR: Smederevo, Jagodina, Metalac, Inđija, Radnički 1923 (Kragujevac), Banat, Proleter (Novi Sad), Kolubara.

Smederevo - igra se u Novom Sadu.
Jagodina - zreb odredjuje
Metalac - igra se u Novom Sadu.
Indjija - zreb odredjuje.
Radnicki (KG) - igra se u Novom Sadu.
Banat - igra se u Novom Sadu.
Proleter (NS) - svejedno je
Kolubara - zreb.
Locked