Danas sam ceo dan proveo u putu, za koji sam mislio da mi neće teško pasti uz prenos utakmice dva VOJVOĐANSKA kluba na radiu VOJVODINE (Novi Sad), ali su se moja nadanja raspršila u 14:01h sa početkom emisije pop-ekspres... Nije mi dugo trebalo da skontam kako je petokraka igrala juče, a nkp svoju utakmicu igra kasno popodne, pa stvarno nije bilo razloga da se reporteri šalju na ostale utakmice, jer ko još u Srbiji prati neki treći klub. STOKO PRIMITIVNA!!!
Stigoh i ja iz Indjije. Prvo poluvreme jako lose. Drugo poluvreme dali gas i dobili. Taman koliko treba za pobedu. Igra losija od subotnje sa Hajdukom za klasu ali pobedi se u zube ne gleda. Mereba dao prelep gol i vratio nas iz mrtvih ali Branin gol me je odusevio. Procitajte moje postove od ranije i videcete da sam Branu gomilu puta nagrdio ali danasnji gol je bio bas lep. I vazan. Bas inteligentan gol. Iskosa sa leve strane bocno je loptu vrhom kopacke i prebacio golmana. Nisam verovao da je u stanju da na takav nacin da gol jer i dalje mislim da je limitiran igrac. Na nekog klupa deluje porazno a neko na klupi dobije novi motiv. Ako je Brana taj koji ce sa klupe donositi prevagu, onda ga podrzavam. Nas je bilo oko 200, sve ukupno na stadionu najvise 500. Utisak utakmice je golman domacina koji je ukrao bar 15 minuta svojim odugovlacenjem ali i pesma od bar 5 min u kome smo ga dobro napusili. Svoju nekulturu ponovo je ispoljio nas golman Supic jer nas je na neko dobacivanje ( nisam cuo koje) bas dobro napusio. Gol je na metar od tribine i sve se dobro cuje ali on nesme tako da reaguje. Primitivac. Sve u svemu,idemo dalje. KUP JE NAS
Mislim da je malo deplasirano spominjati namestaljku svaki put kada rezultat odgovara nekoj od "atraktivnih" igara iz kladionice. Ama bas nijedan potez danas, ni igraca ni sudija, nisu dali povoda da se pomisli tako nesto.
Igrali smo onako, kao i obicno ove sezone. Primili smo gol jer igramo prakticno sa jednim defanzivnim veznim igracem, gde bekovima vrlo retko neko pomaze, tako da je prilicna promaja sa obe strane (Brankovic potpuno ispao pre centarsuta, Vule bio daleko da stigne da blokira, stoperi gledali kako lopta ide kroz kazneni prostor). Suvise lako gubimo lopte u napadu, a to je u ovakvoj formaciji za iole ozbiljniju ekipu protivnika svaki put kontra i sansa. Takodje jos jedna velika nasa mana, nemamo igraca osim Merebe, koji moze da sutne i da gol izvan kaznenog prostora. Mozda je to Vuk, ali on je cesto daleko od prilike za udarac. I povrh svega, u postavi sa tri napadaca i dva ofanzivna vezna igraca sutera, mi opet sutiramo svega par puta u gol na celoj utakmici. Nadam se da ce se to sve popraviti kako prolaze utakmice, vazno je da napadamo, i da pobedjujemo.
Mene vredja kada neko bez razloga, argumenata, obrazlozenja vredja klub za koji navijam i poredi ga sa titovim blizancima, a da pri tome nije bio na utakmici o kojoj pise, vec je pratio preko livescora!
Brana Ilic je u trenutno maloj krizi igre, ali njemu niko ne moze osporiti zelju, trud, zalaganje i igracki kvalitet. Na individualni kvalitet se sam izborio za priliku i majstorski realizovao. To pokazuje koliko zulja klupa i kako motivise. I pored toga mislim da mora da se bori za prvih 11. Treba napomenuti da je izuzetno posten decko i da mu je odnos prema klubu za primer. Druga je stvar sto ovde uvek neko mora da bude na tapetu za pljuvanje, a u tome prednjac nasi navijaci koji ne gledaju utakmicu koju prvi komentarisu. Bez uvrede, mislim da to sto radite nije u redu.
Prvi gol ide Vuletu na dušu, em je zakasnio da se izvuče za ofsajd, em je posle bio daleko od igrača. No, ja mu ne zameram. Dobili smo.
Što se tiče naša dva gola, prava remek dela! Osporavani Brana je dokazao da je bolji kad igramo u gostima. Nadam se da je to i Vukićević shvatio. Ista priča je bila i prošle godine kod Zokija. Uvek je bio bolji kad smo igrali na strani.
Što se tiče Merebe mislim da ove godine igra svoju najbolju sezonu. I da ćemo videti još pregršt lepih driblinga i golova od njega.
Jedina zamerka je što mi već duže vreme igramo loše prvo poluvreme, ili ne bar onako kako možemo. Da je drugačije sigurno bismo imali još poneki bod više.
Fudbalski klub Inđija saopštio je danas da je sudijska četvorka koja je vodila meč osmine finala Kupa Srbije između Inđije i novosadske Vojvodine odbila da se odrekne dela honorara u prilog akciji "Bitka za bebe"!
Glavni sudija Vlado Glođović (Vrbas), pomoćnici Branko Pavlović iz Zrenjanina i Zoran Mićanović iz Sremske Mitrovice, kao i četvrti sudija Novak Simović iz Lovćenca odbili su da se odreknu dela svog honorara, insistirajući da im i dnevnice i putni troškovi budu isplaćeni u celosti, saopštila je Inđija, izražavajući zaprepašćenje njihovim postupkom.
"Humanitarna akcija prikupljanja sredstava za pomoć Fondu B92 u akciji 'Bitka za bebe' koja je sprovedena na utakmici osmine finala Kupa Srbije između Inđije i Vojvodine u potpunosti je uspela, jer su od prodaje ulaznica sakupljena značajna sredstva za kupovinu novih inkubatora u Srbiji. Međutim, utakmica je imala i svoju ružnu stranu zahvaljujući sudijama, ali ovaj put nevezano za suđenje na samom terenu", navedeno je u saopštenju Inđije.
Klub je posebno zgrožen činjenicom da su, iako rade u državnoj službi, tj. policiji i iako se utakmica odigrala u radno vreme, glavni sudija Glođević i četvrti sudija Simović, juče rešili da zarade duple dnevnice kako na svom radnom mestu tako i na fudbalskom terenu.
"Fudbal je sport, a sport je uvek bio skup humanih ljudi, međutim, pomenuta četvorka nam je, po ko zna koji put, pokazala ko su naši sportski radnici i kakvi ljudi dele sudijsku pravdu u Srbiji. Naša sreća je u tome, što možemo samo da se nadamo da su takvi ljudi u manjini, a pravi primer je pokazao delegat utakmice Matija Radojičić iz Beograda koji je jedini od službenih lica svojim prilogom učestvovao u našoj akciji", ističe se u saopštenju.
Inđija je posebno naglasila da su svi članovi oba kluba, od fudbalera preko članova uprava Inđije i Vojvodine, sponzori, radnici u obezbeđenju i organizaciji utakmice platili su ulaznicu ili se odrekli svojih honorara kako bi pomogli plemenitu akciju.
"Posebnu zahvalnost dugujemo srpskom reprezentativcu Aleksandru Kolarovu kome nije bilo teško da iz Engleske pošalje dres u kome je odigrao finale engleskog kupa, a koji će naknadno biti prodat na aukciji od čije prodaje će novac, takođe biti uplaćen na račun Fonda B92", saopštila je Inđija.
Tehnicki gledano, nisu u obavezi da daju prilog. Njihova volja, i njihova stvar. Bio bi red da su prilozili sredstva, ali kad nisu, nisu i kraj. Oni su tu sluzbeno, a kako pravdaju izostanak sa radnog mesta, to vec neko drugi treba da vodi racuna.
Mislim da je Indjija pogresila sa ovakvim saopstenjem. Verovatno su ocekivali da ce se svi ukljuciti u akciju, pa su se tesko razocarali. Razumem ih.
Nisu pogresili sto su ih kritikovali. Na slicnim dogadjajima se desava da i novinari placaju ulaznice, iako im je posao da izvestavaju sa tog dogadjaja. Bedan postupak sudija, ne bi crkli od gladi da su se prikljucili humanitarnoj akciji.