Podbara stvarno ne razumem odakle potreba za tolikom demagogijom? Pa mi zadnjih 20 godina u fudbalu nemamo para ali smo neverovatno talentovan narod i to nadoknadjujemo na taj nacin.podbara wrote: Сада сам погледао неке од коментаре упућених играчима, па не могу а да не кажем по коју. Да ти фудбалери све знају шта им ви замерате они не би сигурно играли у Војводини. Чак шта више, не би играли ни у земљи коју је по БНД претекла и Албанија. Зa професионални фудбал потребне су паре које наше осиромашено друштво једноставно нема! Нарoчито ми је жао што тако нападате децу која су дошла из омладинског погона, уместо да им пружамо безрезевну подршку управо због чињенице што су наши. У таквим размишљањима видим тријумф малограђанске свести која је тако карактеристична за наш свет. Све је то давно описао Стерија Поповић:Jovan Sterija Popović-Rodoljupci wrote:NAĐ: Koliko ja srpski narod poznajem, on je dobar, osobito prost; sluša svoje starije i daje se navesti i na zlo i na dobro; ali vaši učeni ljudi, vaše nadriknjige, trgovčići i gdikoji majstorčići, to su takvi ljudi kakve ja 'nisam video. Ništa ne zna, a 'oće sve da zna, razmeće se, viče i rad je da se svi okreću po njegovoj glavi. — Kad ste vi još videli da Srblji poklone poverenje jednom čoveku koji je inače, razuman i pošten, nego kako se ko podigne, svi gledaju da ga obore.
Sta nas to sad od jednom sprecava da proizvodimo kvalitetne mlade igrace a sto nas nije sputavalo zadnjih 10-20 godina?
Apsolutno nije istina da oni ne mogu da postanu bolji zato sto nema para. Ne trebaju ti pare da objasnis igracu da treba da ostane posle treninga i da vezba centarsut.
Pa kako oni jadni crnci iz Afrike i ko zna kakvi siromasni latinosi godinama izvoze takve igracine? Jel Maradona imao ne znam kakve uslove? O cemu mi pricamo?
Naravno da nam pare nedostaju za velike rezultate ali to ne moze i ne sme biti izgovor za ono sto se ovde desava u proteklom periodu.
Bila su ovde i mnogo gora vremena, pa su i za vreme bombardovanja iz ove drzave izasli u beli svet jedan Vidic,Jankovic,Krasic itd.
Ne znam samo dokle cemo da lazemo sami sebe? Ajmo vec jednom da se pogledamo u oci i vidimo gde smo. Da sednemo i kazemo bez obzira sto je neko prosao nasu skoli ne moze da bude zasticen kao beli medved.
Sa takvim stavom mi direktno omalovazavamo nasu skolu fudbala. Pa iz nje su izlazili mnogo veci igraci nego sto su to Stevanovic i Medojevic npr.
Sve ja ovo govorim za njihovo dobro, pa naravno da treba da im se pruzi podrska. Nisam ja niti iko ovde za stav da se oni najure jer nemaju pojma.
Ja samo ukazujem koliko ocajno je stanje u klubu i koliko mi ne zelimo da stanemo ispred ogledala i pogledamo sami sebe u oci.
Ovde se lose radi, trulo je u korenu!