Omladinci i kadeti FK Vojvodina
Re: Omladinci i kadeti FK Vojvodina
http://sport.blic.rs/Fudbal/Domaci-fudb ... bovlasnici" onclick="window.open(this.href);return false;
uvecajte vidi se ponesto.
Jel imao Kacar ikada nekog menadzera da mu nije rodjak? Pitam posto ne znam pa ako neko moze da mi odgovori.
uvecajte vidi se ponesto.
Jel imao Kacar ikada nekog menadzera da mu nije rodjak? Pitam posto ne znam pa ako neko moze da mi odgovori.
[video]http://www.youtube.com/watch?v=dBnrkK1s ... r_embedded[/video]
[video]http://www.youtube.com/watch?v=Th8VQEP1 ... r_embedded[/video]
Писац ових редова тренирао је у Војводини са краја осамдесетих и почетком деведесетих, родитељи су му куповали копачке,тренерица па и саме дресове Војводине. Није нам падало на памет да би могли да будемо плаћени! Чињеница што смо имали шансу да се скинемо у свлачионици првог тима, да тренирамо на Ветернику и да скупљамо лопте на утакмицама била је довољна за срећу и задовољство сваког од нас. Шта се то догодило са овим друштвом? Уговори на двадесет година, ти мени пар хиљада евра а ја теби касније милион? И та сфера односа у фудбалу мора се правно регулисати! Није ово најлон, то су дечији животи и будућност и та деца се морају заштити као и сам интегритет фудбалске игре!
И још да додам, да смо клуб који држи до себе, НИКАДА, понављам НИКАДА играчи који су штрајковали 1999. године не би смели д пређу праг нашег клуба а не да долазе и да вршљају по омладинској школи. Штрајкачи су отворили амбис у који је могао да се сруши наш клуб и то никада не смемо заборавити!
[video]http://www.youtube.com/watch?v=Th8VQEP1 ... r_embedded[/video]
Писац ових редова тренирао је у Војводини са краја осамдесетих и почетком деведесетих, родитељи су му куповали копачке,тренерица па и саме дресове Војводине. Није нам падало на памет да би могли да будемо плаћени! Чињеница што смо имали шансу да се скинемо у свлачионици првог тима, да тренирамо на Ветернику и да скупљамо лопте на утакмицама била је довољна за срећу и задовољство сваког од нас. Шта се то догодило са овим друштвом? Уговори на двадесет година, ти мени пар хиљада евра а ја теби касније милион? И та сфера односа у фудбалу мора се правно регулисати! Није ово најлон, то су дечији животи и будућност и та деца се морају заштити као и сам интегритет фудбалске игре!
И још да додам, да смо клуб који држи до себе, НИКАДА, понављам НИКАДА играчи који су штрајковали 1999. године не би смели д пређу праг нашег клуба а не да долазе и да вршљају по омладинској школи. Штрајкачи су отворили амбис у који је могао да се сруши наш клуб и то никада не смемо заборавити!
vosa do groba wrote:U potpunosti podrzavam klub u ovoj akciji.I da je rec o tome da samo hoce da obezbede pare od eventualne njihove prodaje,iako mislim da to nije slucaj,opet su u pravu.Jer kad smo ih mi stvorili,zasto kasnije i ne bi uzeli pare od njihovog transfera.Pa mi zivimo do tih transfera,to su nam najveca primanja.
To su, menje-vise, jedini ozbiljni prihodi koje klub ima.
Dokle god ta agencija nije prekrsila nijedno slovo u zakonu, ja ne vidim sta je tu problem. Moze se pricati o moralnim vrednostima, ali je to obicno mlacenje prazne slame.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Apsolutno se slazem, jedino sto je pitanje da li roditelj ima pravo da veze svoje dete na toliki period nekim ugovorom, tj. da li je to pravno odrzivo. 10 ili 20 godina je jako dug period.ssnigd wrote:Dokle god ta agencija nije prekrsila nijedno slovo u zakonu, ja ne vidim sta je tu problem. Moze se pricati o moralnim vrednostima, ali je to obicno mlacenje prazne slame.
Sa druge strane, ako agencija u ovom slucaju dobije (eventualni) spor, to ce dovesti do prave devalvacije omladinskih skola sirom zemlje, jer klubovi vise nece imati interes da ih imaju. Sve omladinske skole, manje-vise, i postoje zbog tih nekoliko vise talentovanih igraca koji kasnije kroz transfere donose prihod klubu. Vojvodina, osim tog prihoda, gotovo da i nema drugi. Ulaznice, reklame, TV prava, transferi kupljenih igraca, to sve stane u kategoriju Ostalo. Gotovo nebitne stavke.
A sve OS funkcionisu na isti nacin. Par najtalentovanijih predje u prvi tim, ostali popunjavaju manje klubove ili prestaju da pikaju fucu. To je tako vec 100 godina. Ako se devalviraju OS, a mnogi klubovi ih i ovako vec imaju samo zato sto moraju, vise nece biti ni to malo talenta na nasim terenima. A fudbal je i bez toga u dubokoj komi.
Po meni, sve ova moze da dovede do nesagledivih posledica.
Ugovori koje je ova menadžerska agencija potpisala sa našim omladincima jesu u skladu sa aktuelnim zakonima Srbije, što ne znači da su u skladu sa zakonima drugih zemalja, tako da mislim da su neke globalne posledice isključene. Međutim, ono što je suština u čitavoj priči, ovi ugovori nisu u skladu sa propisima FIFA! Prema propisima FIFA, menadžer sa igračem može da potpiše ugovor na maksimalno 2 + 2 godine. Stanković je izigrao propise time što je sa klincima (roditeljima) potpisao tzv. ''građanske ugovore'', kao što sam mogao da ih potpišem ja ili bilo ko od nas. To je legalno i za to ne treba nikakva menadžerska licenca. Međutim, postavlja se pitanje zašto menadžerska agencija sklapa ''građanske ugovore'' (čiji sadržaj nije u skladu sa propisima FIFA) i mislim da će uprava na tu kartu da ide.
Upravo tako, jer zamisli sad situaciju u kojoj FIFA ili UEFA odbijaju da licenciraju igrace sa takvim ugovorima za transfer u inostranstvo ili igranje u reprezentaciji. To bi u momentu unistilo citav posao ovim tzv. "menadzerima" jer sta da radis sa igracem koga ne mozes nikome prodati?
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
VOJVODINA KUP 2012
http://www.fkvojvodina.rs/vojvodina-kup-2012/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fkvojvodina.rs/vojvodina-kup-2012/" onclick="window.open(this.href);return false;
"I BOJE SE, jer si totalno drugačiji od SVIH, jer si ti stalna opasnost za NJIH, nešto si novo, a ne znaju ŠTA!"
У недељу у 12 часова, наши омладинци ће одмерити снаге са екипом Радничког из Сремске Митровице. Молим упућене да нам кажу на које играче би ваљало да обратимо пажњу, хвала у напред.
Marko Kordic (golman), Petric (stoper-kapiten), Nikolic (desni bek), Nastic (levi bek), Sekulic (zadnji vezni), Ivanic (vezni), Kosovic (vezni), Spremo (bocni-ofanzivni vezni-poluspic), Saleta Kordic(spic), Meleg (ako bude igrao), Ferati (spic).
-
VOŠA „OSVAJA“ REPUBLIKU SRPSKU
29.01.2012. - 18:50 | Urednik portala |
Dobar glas, daleko se čuje…“
Poseta gospodna Slaviše Kralja, predsednika FK „Radnik“ iz Prijedora trenažnom kompleksu Vojvodine, još jedan je u nizu pokazatelja rasta popularnosti našeg kluba i van granica Srbije.
Razlog dolaska čelnog čoveka FK „Radnik“ je želja ljudi iz ovog sportskog kolektiva da uspostave poslovno-spotsku saradnju sa Vojvodinom.
Prema preliminarnim dogovorima, prvi u nizu poteza biće formiranje Škole fudbala „Vojvodina Prijedor“ iz koje će najtalentovaniji dečaci dobijati priliku da karijeru nastavljaju u dresu Vojvodine.
Meleg nije igrao ni danas za omladince. Verovatno ga vise necemo ni gledati, ni cuti nesto o njemu, pa ti potpisuj menadzerske ugovore sa 16 godina, a sredice se da se sve zataska. 

Vojvodina, Vojvodina nepobediva...
Vranjes je u emisiji rekao da ne zna zasto se Vojvodina buni kad ti ugovori ne uzimaju njoj prilikom transfera nista jer regulisu samo odnos igrac menadzer. Finansijski mozda i jeste tako al sta ce ostati od talentovanog igraca kad taj menadzer krene da mu puni glavu da li da potpise novi ili ne, na koliko godina i za kolko para. E to je onda direktno mesanje u interese kluba 

Da, to sa jedne strane, a sa druge ima i ono da bi umesto tamo nekog menadzera gazda kluba licno hteo da ima takav isti ugovor sa igracem na 20 godina da mu uzima % primanja do kraja karijere. I mislim da je upravo po tom pitanju zapelo u ovoj prici, jer "interesi kluba" nikad ovde nisu bili bas najglavniji prioritet nikome.:) wrote:Vranjes je u emisiji rekao da ne zna zasto se Vojvodina buni kad ti ugovori ne uzimaju njoj prilikom transfera nista jer regulisu samo odnos igrac menadzer. Finansijski mozda i jeste tako al sta ce ostati od talentovanog igraca kad taj menadzer krene da mu puni glavu da li da potpise novi ili ne, na koliko godina i za kolko para. E to je onda direktno mesanje u interese kluba
Sto bi se narodski reklo - "i Bog je prvo sebi napravio bradu..."
A cela ta prica o menadzerima i menadzerisanju je vise nego ogavna, narocito kad se radi o klincima koji jos nisu ni postali igraci u pravom smislu a vec kruze k'o lesinari oko njih razni mutni likovi nudeci im "menadzerske" usluge. Roditelji rodjenu decu prodaju za tepsiju ribe u nadi za neku bolju buducnost koja nikad nece doci jer ce neko drugi da pokupi sav kajmak a da nije gram truda ulozio.
I sve to ide uz precutni pristanak fudbalskih celnika kako nacionalnih tako i ovih iz medjunarodnih federacija, koji su kao deklarativno protiv toga a ustvari ne cine nista da se situacija promeni. Jer, da hoce nesto da ucine mogli bi za jedan dan da rese situaciju - jednostavno, sazna li se da je igrac kao maloletan sklopio menadzerski ugovor kojim je i dalje vezan da mu FIFA i ostala nadlezna tela odbiju registraciju za novi klub prilikom svakog buduceg transfera. Takav igrac bi momentalno postao bezvredan za svakog menadzera koji bi morali da raskinu ugovore s njim i oslobode ih.
Uz kladionicarsku mafiju menadzeri su danas najvece zlo u svetu fudbala i sporta uopste!
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
- Tony Starks
Talentovani mladi golman Marko Kordić (rođen 1995) i njegov dve godine stariji brat Šaleta, potpisali su prve profesionalne ugovore sa Vojvodinom. Marko se obavezao na 3-godišnju vernost „crveno-belima“ dok je Šaleta potpisao ugovor na 5 godina.