Vukićević je definitivno slab trener, ali sa jakim vezama - i tu je početak i kraj priče o Vošinom Fergusonu (da ne napišem Jašaru, iako taj duhoviti nadimak najbolje odslikava njegov rad i rezultate u Vojvodini) - jer, ne bi mu tek tako olako bio produžen ugovor, posle samo 4-5 meseci rada (tj što pre - dok nas sreća prati).
U sredu je totalno nefer javno okrivio Bobu za poraz, iako je momak odlično odigrao utakmicu, posle tolike pauze (koju mu je Fergi nametnuo).Po meni, Boba čak nije kriv i što je preuzeo tu loptu (kada se ubacio u kontru), jer, koliko sam ja video, Bobi niko od naših nije prilazio (čini mi se da je Abu čak trčao paralelno sa njim, iako su možda sa klupe vikali da Boba ne dira loptu), Boba je čak i usporio i čekao svog saigrača, ali mu se to učinalo kao ,,večnost" i da će pre dočekati da ga neki partizanov igrač sustigne, te je raspalio po fudbalu.Jedino za šta ga ja krivim je to što je promašio gol (morao ga je dati - ili povesti loptu još bliže golu, pa neka se svira ofsajd, kako je već svirano).
Boba je odlično (za mene jako iznenađujuće) izvodio kornere, i puno pretčao, ali Fergi je javno ocenio da ipak Novakovića treba pitati zašto smo izgubili meč, u kojem smo igrali kao i do sada, veoma loše, samo što je protivnik imao ,,ime" pa se to onda drugačije posmatra i ocenjuje.
S obzirom, kako su domaćini igrali iznenađujuće slabo (za mene) morali smo ih ponovo pobediti na vojnom stadionu (i pored navijačkog suđenja).Međutim, kad je već došlo do ovih silnih isključenja (jer svaki prvi žuti karton našim igračima bio je za Riplija) da je na našoj klupi bio neki npr ,,srpski Murinjo", verujem da bi na 1:2 rezultatu još jedan naš igrač napravio drugi žuti na sredini terena ( namernim povlačenjem protivnika za dres), a odmah potom napravljen još jedan takav prekršaj u naših 16m za penal, koji ne bi bio izveden, jer bi sudija morao prekinuti utakmicu (zbog nedovljno gostujućih igrača na terenu).Mislim, nisam za prljavu igru, ali ako je neko već započinje, onda treba tako (adekvatno) i mudrije odgovoriti.Bilo bi interesanto videti kako bi grujić reagovao ( da li bi propustio da tada dodeli žuti, da li bi propustio da dosudi još jedan penal za domaće, da li prekinuo meč..?.), kako bi nadležni u FSS sudijskoj organizaciji reagovali, kako bi mediji reagovali.... i mnoga pitanja za dobrobit domaćeg fudbala bi se otvorila....? Ovako, još jedan naš debakl 1:4 - rezultat koji će ući u nezasluženo negativniu statistiku Vojvodine u mečevima sa blizancima, koja će se stalno poturati kao argument u svakoj priči o Voši, tj šta se bunite, pogledajte međusobni skor, pogledajte osvojene titule, kupove... i zato mislim da nam ne treba ni ovaj jedan kup (kao izuzetak pravila).I neka nam trener i ostali ne pričaju o kupu, umorni smo od te priče (kao i svih ostalih).
Od trenera i rukovodstva navijači hoće fudbalsku igru u Novom Sadu (a ne igre oko Voše).Nas i ne zanima, poimence, ko je trener, ko predsednik, ko direktor..., nas zanima igra, rezultati i ugled FK Vojvodine, jer to je ona Naša Voša (od 1914) za koju navijamo, sa kojom tugujemo, radujemo se; i PONOSIMO SE.
PS
mislim da će naša deca, danas, prekinuti neugodnu tradiciju u mečevima sa Radom.
Napred momci, i ne slušajte mnogo trenera, već poslušajte svog, koji vas je naučio da igrate fudbal.
Igrajte svoju igru - igru sa kojom ste zauzeli Prvo mesto na Tabeli u svom uzrastu - sa svojim saigračima, vršnjacima, od kojih dosta njih danas neće biti u timu, ali dovoljno da se prepozna nova Voša .
Živeli