Uprava

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Avangarda

Re: Uprava

Post by Avangarda »

Сигурно је само да ће наредни период бити несигуран по клуб, ако ова управа заиста оде...

Да се разумемо и ја лично сам против рада ове управе и сматрам да треба да оду, али кроз ову тему намеће се само од себе питање ко ће их заменити?! Пише се свашта, али конкретног предлога нема, само жеље (Вујке, Мандарић, неки бивши играч) и црне слутње (Костић или нека политичка гамад).

Мислим да са тренутном управом мирно плутамо у колотечини званој "Српски фудбал", проблем је што нам је те колотечине већ преко главе и хоћемо промене, хоћемо горе. Одласком ове управе та колотечина ће се сигурно заталасати, али ми не знамо да ли ћемо онда испливати горе или потонути доле?

Ево реално из мог угла о свим могућим евентуалним заменама:

Неко је споменуо искрене и проверене добростојеће Војводинаше, зар такви постоје?! Ако и постоје, а имају име и презиме, да ли имају жељу, вољу и довољна средстава да воде клуб као што је наш?

Бивши играчи? Да се не лажемо, велика већина бивших играча (што наших, што осталих клубова) нажалост има једва за основне животне потребе, одакле им средства да воде клуб?

Мандарић? Немој да се спрдамо, само помињање овог презимена је јако неозбиљно! Прво зато што нас дотични не може купити, а уопште и његова наводна заинтересованост за наш клуб изведена је из само једног интервјуа са њим, а то је далеко од праве и конкретне заинтересованости. Неко је рекао нека буде финансијер ако већ не може да нас купи?! Па дајте људи ко је луд да финансира нешто што није његово?! Што ви комшији не дате део своје плате или му не купите клима уређај? Финансираће нас зато што је одрастао у НС-у и воли ФКВ?! Ма да... Уосталом и енглески клубови које је држао и овај који сад држи се нису баш прославили са њим.

Град? Тек се од те приче "не би 'леба најели"! Иза пола клубова у ЈСЛ и ПЛС наводно стоје градови, па видимо како је њима, зашто би нама било боље?! Од града смо једва добили пишљиве рефлекторе за које сад немамо ни струју. Ми нисмо Динамо и Нови Сад није Загреб, тако да ту причу не треба потенцирати, а и тај Динамо не би био то што јесте да их само град финансира и да нема Мамића, распадали би се исто као и Хајдук, иза кога ето стоји град. Будимо реални градска управа Новог Сада никад није имала превише интересовања за ФКВ. Може нам град бити нека врста спонзора, али ако спаднемо на то да нас само они финансирају не пише нам се добро...

Сви се питају зашто немамо озбиљне спонзоре? Ај опет реално погледајте па ко је луд да нас спонзорише?! Навели сте ту неке фирме и компаније, а поставите се на место директора маркетинга или на место власника тих компанија, а да притом нису навијачи ФКВ, где је њихов интерес да спонзоришу ФКВ?! Зашто би нас спонзорисали? Због армије навијача? Бренда? Имена? Репутације у земљи и свету? Па партизани који имају иза себе милионе симпатизера и навијача, државу и медијску машинерију немају генералног спонзора! Они су бар по мени колико-толико атрактивни за спонзоре, па опет немају, док ми по мени ни по једном основу нисмо атрактивни за неког озбиљног спонзора! Цигани имају Гаспром јер им је то држава средила на силу, а иначе би и они били без озбиљног спонзора! Нама спонзор може бити само неки наш Сланинар који има пара на бацање или неки Арап коме је досадно и не зна где ће да баци паре...

Кукали смо на сва звона што немамо бар веб шоп, а сад откад имамо могу да се кладим да није продато ни 10-20 артикала из њега! Поставља се питање онда за кога је тај веб шоп и који ће нам уопште? Једном је неко на теми маркетинг питао да ли је неко купио дрес, мислим да на то нико није одговорио, нашао се касније изговор у обрнутим бојама, али мислим да то није суштина.

Да клуб живи од чланарина? Угасили би се пре него што би заживели! 5000 чланова да даје по 20е месечно?! Па нисмо у стању да имамо 5000 гледалаца који ће платити карту од 100 дин. сваки меч, а не 5000 чланова који ће месечно да издвајају по 20е. Гарантујем да не би било ни 500 чланова који би издвајали по 20е месечно. Неко је већ навео пример цигана који имају 20 000 чланова, а притом је годишња чланарина 1000 дин.

Знам да све ово што сам написао звучи јако негативно, оштро и песимистично, али нажалост то је наша реалност. Поновићу да сам за промену управе без обзира шта ће нам та промена донети или однети. Време је да се нешто промени, већ дуго тапкамо у месту и ако хоћемо напред морамо ризиковати, па сад ил' пуковници ил' покојници! На крају у срцу увек остаје нада да ћемо из свега овога изаћи јачи и да ћемо једног дана ипак гледати клуб онакав какав желимо...
Љyбaв пpeмa тeби нac je cпojилa, a мpжњa пpeмa њимa ojaчaлa!
Helm

Post by Helm »

Avangarda, neke stvari si skroz u pravu ali oko nekih se baš i ne slažem.
Npr sponzori, ne znam koliko si pratio ostale sportove, ali NIS je pre 10ak godina veštačkoj Vojvodini davao kamione para, pojedini igrači su imali mesečne plate 30.000 evra a možda i više. A i za blizance, rekao bih da si malo pobrkao, nisam siguran da crni uopšte imaju ozbiljnog sponzora, oni su novac zaradili od LŠ i pomaže im država, ali zato crvene finansira Gasprom, a podjednaku količinu novca dobijaju i od Telekoma i postoji još par firmi koje im daju nešto sitnije, ali i to je više nego što mi dobijamo. Ali inače se slažem, zašto bi iko imao interes da nama daje pare? I na tome se zasniva moje razmišljanje oko nove uprave, treba da dođe neko ko neće upropastiti ovo što je Bata uradio ali će usput moći da privuče sponzore. Jer bez dodatnog novca nemamo mogućnosti da budemo bolji od trećeg mesta.
laki

Post by laki »

Nisi u pravu, Radoye. Poenta je u tome da svaki covek treba da ima plan u zivotu. Ako mozes da pises uprava napolje, onda valjda treba da imas predstavu o tome koga bi voleo da vidis kao zamenu. Nismo mi mala deca da vicemo: Hocuuuuu toooooooooooooo! Mama kupi miiiiiiiiiii! Znaci ne treba nikoga da kandidujemo mi ovde na forumu, vec ako neko pise da zeli smenu uprave, onda treba valjda i da napise koga zeli kao zamenu, pa makar to bio i Fox Mulder! Ali cisto da vidim da postoji zdravorazumsko razmisljanje a ne ono koje sam malo pre naveo, tj kako mala deca razmisljaju.
Kao sto sam vec davno negde pisao: Ako ti se ne dopada posao na gradjevini koji radis trenutno, ne mozes dati otkaz koliko god on los bio, jer moras da placas rezije za stan. Kad nadjes drugi posao daj otkaz, brate mili, i oteraj ih sve u k***c ako treba.

Edit: Post iznad mog je nasa surova realnost!!!!!!!!!!!!!!!
Last edited by laki on Fri Apr 13, 2012 10:35 am, edited 1 time in total.
Image
Vuke

Post by Vuke »

Avangarda wrote:Сигурно је само да ће наредни период бити несигуран по клуб, ако ова управа заиста оде...

Да се разумемо и ја лично сам против рада ове управе и сматрам да треба да оду, али кроз ову тему намеће се само од себе питање ко ће их заменити?! Пише се свашта, али конкретног предлога нема, само жеље (Вујке, Мандарић, неки бивши играч) и црне слутње (Костић или нека политичка гамад).

Мислим да са тренутном управом мирно плутамо у колотечини званој "Српски фудбал", проблем је што нам је те колотечине већ преко главе и хоћемо промене, хоћемо горе. Одласком ове управе та колотечина ће се сигурно заталасати, али ми не знамо да ли ћемо онда испливати горе или потонути доле?

Ево реално из мог угла о свим могућим евентуалним заменама:

Неко је споменуо искрене и проверене добростојеће Војводинаше, зар такви постоје?! Ако и постоје, а имају име и презиме, да ли имају жељу, вољу и довољна средстава да воде клуб као што је наш?

Бивши играчи? Да се не лажемо, велика већина бивших играча (што наших, што осталих клубова) нажалост има једва за основне животне потребе, одакле им средства да воде клуб?

Мандарић? Немој да се спрдамо, само помињање овог презимена је јако неозбиљно! Прво зато што нас дотични не може купити, а уопште и његова наводна заинтересованост за наш клуб изведена је из само једног интервјуа са њим, а то је далеко од праве и конкретне заинтересованости. Неко је рекао нека буде финансијер ако већ не може да нас купи?! Па дајте људи ко је луд да финансира нешто што није његово?! Што ви комшији не дате део своје плате или му не купите клима уређај? Финансираће нас зато што је одрастао у НС-у и воли ФКВ?! Ма да... Уосталом и енглески клубови које је држао и овај који сад држи се нису баш прославили са њим.

Град? Тек се од те приче "не би 'леба најели"! Иза пола клубова у ЈСЛ и ПЛС наводно стоје градови, па видимо како је њима, зашто би нама било боље?! Од града смо једва добили пишљиве рефлекторе за које сад немамо ни струју. Ми нисмо Динамо и Нови Сад није Загреб, тако да ту причу не треба потенцирати, а и тај Динамо не би био то што јесте да их само град финансира и да нема Мамића, распадали би се исто као и Хајдук, иза кога ето стоји град. Будимо реални градска управа Новог Сада никад није имала превише интересовања за ФКВ. Може нам град бити нека врста спонзора, али ако спаднемо на то да нас само они финансирају не пише нам се добро...

Сви се питају зашто немамо озбиљне спонзоре? Ај опет реално погледајте па ко је луд да нас спонзорише?! Навели сте ту неке фирме и компаније, а поставите се на место директора маркетинга или на место власника тих компанија, а да притом нису навијачи ФКВ, где је њихов интерес да спонзоришу ФКВ?! Зашто би нас спонзорисали? Због армије навијача? Бренда? Имена? Репутације у земљи и свету? Па партизани који имају иза себе милионе симпатизера и навијача, државу и медијску машинерију немају генералног спонзора! Они су бар по мени колико-толико атрактивни за спонзоре, па опет немају, док ми по мени ни по једном основу нисмо атрактивни за неког озбиљног спонзора! Цигани имају Гаспром јер им је то држава средила на силу, а иначе би и они били без озбиљног спонзора! Нама спонзор може бити само неки наш Сланинар који има пара на бацање или неки Арап коме је досадно и не зна где ће да баци паре...

Кукали смо на сва звона што немамо бар веб шоп, а сад откад имамо могу да се кладим да није продато ни 10-20 артикала из њега! Поставља се питање онда за кога је тај веб шоп и који ће нам уопште? Једном је неко на теми маркетинг питао да ли је неко купио дрес, мислим да на то нико није одговорио, нашао се касније изговор у обрнутим бојама, али мислим да то није суштина.

Да клуб живи од чланарина? Угасили би се пре него што би заживели! 5000 чланова да даје по 20е месечно?! Па нисмо у стању да имамо 5000 гледалаца који ће платити карту од 100 дин. сваки меч, а не 5000 чланова који ће месечно да издвајају по 20е. Гарантујем да не би било ни 500 чланова који би издвајали по 20е месечно. Неко је већ навео пример цигана који имају 20 000 чланова, а притом је годишња чланарина 1000 дин.

Знам да све ово што сам написао звучи јако негативно, оштро и песимистично, али нажалост то је наша реалност. Поновићу да сам за промену управе без обзира шта ће нам та промена донети или однети. Време је да се нешто промени, већ дуго тапкамо у месту и ако хоћемо напред морамо ризиковати, па сад ил' пуковници ил' покојници! На крају у срцу увек остаје нада да ћемо из свега овога изаћи јачи и да ћемо једног дана ипак гледати клуб онакав какав желимо...
Svaka čast za post! Ovo je realnost, samo je pitanje koliko je ko upoznat sa njom i koliko smo spremni da je prihvatimo. Mnogi su daleko od zbivanja i svoje mišljenje formiraju na osnovu pisanja po forumima i na osnovu toga znaju šta neće ali ne i šta hoće.
kej

Post by kej »

laki wrote:Ako ti se ne dopada posao na gradjevini koji radis trenutno, ne mozes dati otkaz koliko god on los bio, jer moras da placas rezije za stan.
A šta ako gazda dođe sa gorilama da malo lupkaju po glavi, tebe ili tvog prijatelja?
Da li je njemu baš sve dozvoljeno zato što je čovek sa lovom? To je pravi pitanje. Ako nije, ajmo da čujemo šta mu nije dozvoljeno? Šta je to preko čega niste spremni da pređete? Svaki čovek bi trebalo da ima nešto preko čega nije spreman da pređe. U suprotnom je kurava.
Ako nema nikog sa tolikom lovom da dođe posle njega, da li to znači da on treba da bude doživotni predsednik bez obzira šta radio?
Ako egzistencija ovog kluba zavisi od jednog čoveka, ako je Vojvodina spala na to da je Ratko B. jedini čovek koji može da je spasi od propasti, onda nek se svi nosimo u nanu naninu!! I grad i navijači i legende kluba i stogodišnja istorija, da se svi lepo nosimo!
ABU ABU ABUBAKAR, METNI IM GA JEDNOM MAKAR!
shecky

Post by shecky »

Vid Lakija sto brani upravu...
Toliko su svi zeleli da ode ..urlao ceo stadion a sad ko pickice ee pa ipak je bolje da ostane... koga umesto njega??
A sto pitate mene ili bilo koga ovde to pitanje?? Jel smo mi ovde njega stavili na ovo mesto? Ja sigurno nisam..Jel ja imam prava glasa o pitanju ko ce biti u novoj upravi? Nemam... dakle za mene je ova uprava odsvirala svoje.. puno je uradila u organizaciji kluba..FC itd itd ali nema nikakav takmicarski rezultat!!! Znaci caooo!

A ko ce biti u novom UO kluba me trenutno totalno ne zanima.
Kej je ubo tacno tamo gde treba.

laki wrote:
Ako ti se ne dopada posao na gradjevini koji radis trenutno, ne mozes dati otkaz koliko god on los bio, jer moras da placas rezije za stan.

Druze bez uvrede ali ovako razmisljaju p***e koje nemaju svoje JA ,i zato nam je i drzava otisla u picku materinu...
Vuke

Post by Vuke »

@shecky

Vrlo je ružan način na koji komuniciraš. Generalno na internetu ima mnogo manje poštovanja i međusobnog uvažavanja nega kada se priča licem u lice. Preko raznih foruma se stvari izvrću i formulišu na način kako to nekom odgovara i onda oni dalji od priče na osnovu tog formiraju svoje mišljenje. Ima i ona 100 puta ponovljena laž postaje istina.

Problem je što svi znaju da viču i pišu šta žele, a čak i na pitanje da daju predlog preko foruma ne mogu i ne znaju. Svi nekako očekuje da neko drugi obavi posao umesto njih.
Kad imaš svoje JA ponudi samo predlog rešenja, samo toliko.

I dalje potpisujem svaku napisanu rec koju je napisao @Avangarda
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Minja wrote:
gospodinFKV wrote:2. Tu na scenu stupaju oni 'koje placa 20e' da vicu: ''Bato, ostani, ti si nas!''. Slede slogani ''Bato, majstore, vodi nas do titule!''.
Imas dokaze da je neko dobijao novac da vice to sto si napisao?
Pogresno si me razumeo. Ne placa ih da bi to vikali, nego ih inace placa :)
Sam covek rekao, kad se svadjao sa ljudima na istoku :D
shecky

Post by shecky »

Evo Vuke ja dajem predlog da Bata bude dozivotni predsjednik. Moze tako?
I mani ti mene kako ja komuniciram ,ne pricamo ovde o meni..niti sam ja tema.
Pitacu ja tebe nesto? Za koga ces glasati na sl politickim izborima? Oces za ove iste jer mss da su losi ali nema boljih pa ces morati za njih? ili kako god vec..
Stvar je jednostavna..kad nemas za koga da glasas..NEMOJ glasati!
nboya
Administrator

Post by nboya »

shecky wrote:Pitacu ja tebe nesto? Za koga ces glasati na sl politickim izborima? Oces za ove iste jer mss da su losi ali nema boljih pa ces morati za njih? ili kako god vec..
Stvar je jednostavna..kad nemas za koga da glasas..NEMOJ glasati!

Post po post, uvuci ce se i prica o strankama u ovu temu. Brisacu ako se nastavi. Ne treba nam to ovde.
UPRAVA NAPOLJE!!!
nssale

Post by nssale »

Moj utisak je da skoro svi kažu: "blizanci, mi nismo isti ko oni, oni su ovakvi i onakvi..."
a onda na pitanje šta želiš od Vojvodine većina kaže: "želim trofej, a da bi to ostvarili trebamo to i to...i svede se na isto ono što imaju i rade blizanci..."
Znači realno, ili želiš da osvojiš nešto i BUDEŠ POTPUNO ISTI KAO BLIZANCI ili želiš da budeš drugačiji i ODREKNEŠ SE BILO KAKVOG TROFEJA. Prosto u fudbalskoj Srbiji 2012, bez kriminala i korumpiranih političara nije moguće postići nikakav uspeh.

A gde se mi trenutno nalazimo? Mi se nalazimo ni na nebu ni na zemlji. Bata nije dovoljno jak da nadjača k***** iz blizanaca i zbog toga je treće mesto uz navodnu stabilnost kluba maksimum za nas, ali je dovoljan k***** da nam blati ime kluba i da se zbog njega u mnogim slučajevima osećamo kao :shit:

Oni koji žele trofej treba za sada da podrže Batu i da sačekaju pojavljivanje jačeg kojeg bi doveli umesto njega,
ovi ostali treba da pišu po forumima iz hobija i da odu na neku ili sve utakmice da se izviču, jer realno osim imena kluba FK Vojvodina, malo je toga što danas čini Vojvodinu a na čega pošten čovek može biti ponosan.

Što se tiče članarina, znam da je to možda i utopističko teoretisanje, al zar celo ovo pisanije po forumu nije isto to?
pa pošto ne škodi, znači može samo da koristi :)
Kaže se da na utakmicama ima par hiljada gledalaca što je malo. Jeste malo, ali šta se nudi da bi došlo više? Da li se igra lep fudbal, da li se igra pošteno ili se namešta, da li igraju zaslužni ili privilegovani itd. kakva je to predstava pa da neko poželi da je gleda? Ali ako oni koji dođu na stadion imaju mogućnost da izaberu i članove skupštine, koji će onda da rade na uspostavljanju vrednosti koje bi nas sve učinile ponosnim i drugačijim od blizanaca, verujem da bi se broj ljudi na stadionu povećao bez obzira i da se igra druga liga.

Pošto ja pripadam ovoj drugoj grupi ljudi koja bi rađe da Vojvodina bude u drugoj ligi nego da je vode *******, ja ću da se bavim piskaranjem po forumu, pa da nastavim sa utopijom i da predložim drugačiji cenovnik:

10 evra mesečno = 120 evra godišnja članarina = propusnica za sve utakmice u godini za bilo koju tribinu i pravo glasa da izabereš ljude koji treba da sede u Skupštini kluba i da glasaš kada se odlučuje o bitnim pitanjima za klub.

20 evra mesečno = 240 evra godišnja članarina = sve isto kao i za prethodnu članarinu s tim da osoba može i da se kandiduje za Skupštinu, pa ako ga ljudi izaberu da ih predstavlja nek izvoli.

40 evra mesečno = 480 evra godišnja članarina = sve isto kao i za prvu članarinu s tim da automatski postaje i član Skupštine, kad već daje tolike pare neka sedi tamo i bavi se važnim pitanjima.

Eto toliko od mene, ja sam svoju jutarnju potrebu za kuckanjem po tastaturi zadovoljio, sad odoh da farbam jaja i da se igram sa detetom...

Edit: Vodi racuna o recniku
Nboya
Boske87

Post by Boske87 »

Radoye wrote:Imam utisak da pojedinci ocekuju od foruma da kandiduje novu upravu i nadje pravo resenje. Kao sto su (uglavnom isti) pojedinci donedavno isticali da se uprava ne smenjuje preko interneta, tako isto ne treba ocekivati ni da ce forum da postavlja novog predsednika.

Nije to u opisu delatnosti foruma, ima ciji je to posao pa se njima obratite.
Forum je mesto za okupljanje i razmenu mišljenja i ideja. An idea is like a virus, resilient, highly contagious - Inception :D. Kome mi navijači kojima je Voša u srcu da se obratimo, jesi li čitao novi statut?
Avangarda wrote:Мислим да са тренутном управом мирно плутамо у колотечини званој "Српски фудбал", проблем је што нам је те колотечине већ преко главе и хоћемо промене, хоћемо горе. Одласком ове управе та колотечина ће се сигурно заталасати, али ми не знамо да ли ћемо онда испливати горе или потонути доле?
Potpuno se slažem.
laki wrote:Nisi u pravu, Radoye. Poenta je u tome da svaki covek treba da ima plan u zivotu. Ako mozes da pises uprava napolje, onda valjda treba da imas predstavu o tome koga bi voleo da vidis kao zamenu.
Delim tvoje mišljenje ali ne možemo očekivati da svi razmišljamo isto, nisu svi ziheraši,neko je sklon upuštanju u nešta zarad promena a da mu je krajnji ishod nepoznat. Mislim da jedina stvar oko koje se svi slažemo je da je trenutni upravljački mehanizam (BB alfa i omega) katastrofalan , rezultati ovog proleća sve govore.
Vuke wrote:Generalno na internetu ima mnogo manje poštovanja i međusobnog uvažavanja nega kada se priča licem u lice. Preko raznih foruma se stvari izvrću i formulišu na način kako to nekom odgovara i onda oni dalji od priče na osnovu tog formiraju svoje mišljenje.
Potpuno se slažem, iako sam nov na forumu odmah sam primetio taj način ponašanje. Ljudi svima nosimo Vošu, klub gospodske tradicije u srcu, hajde da se ponašamo u skladu sa renomeom kluba i grada u kome živimo.
What else are you gonna do on a Saturday?
http://www.youtube.com/watch?v=aF0uxqolMMk" onclick="window.open(this.href);return false;
shecky

Post by shecky »

Nboya ja nmg da verujem da su ljudi ovde toliko limitarni.. zar ne kontas da sam napravio poredjenje samo!!!???! Kakva politika bre o cemu ti pricas leba ti...
nboya
Administrator

Post by nboya »

Znam da si to ubacio samo kao metaforu (nisam limitiran, ne brini). Ali znam kako se "clanovi partija" hvataju za svaku slamku da razrade tu temu. Zato sam i rekao da nastavak te price brisem.
UPRAVA NAPOLJE!!!
severozapad

Post by severozapad »

Vuke, mislim da tvoje deljenje pecki na temu načina komuniciranja na forumu na kom si ne baš davno pisao "internet šmekeru" nikome nije potrebno.
Takođe, prozivanje već ne znam koji put ljudi da se kriju iza tastature a na jednom internet forumu je isto tako neobično. Mislim da svi ovde znaju razliku između stadiona i foruma i ne znam stvarno čemu te neke lekcije.

Što se tiče Bate i te njegove smene. Pa kakva očekivanja su ljudi mogli da imaju kad je on dolazio? Ja prvi ne baš sjajna, a ispalo je da nije sve tako crno bilo i da je bilo dobrih stvari. Bitna je dobra namera ali isto tako i kredibilitet uprave. Kao što mislim da je u nekim stvarima bio uspešan, tako mislim da je negde morao da se zaustavi iz nekih privatnih razloga (najava borbe do kraja posle finala i onda potpisivanje saopštenja).
Ako je mogla da se da šansa Bati, sa takvom pozadinom kakvu ima, je l` toliko teško dati je i nekom drugom ili je on naš večni spasitelj?
Naravno da može da ispadne i gore nego što je sada, ali ako ćemo tako razmišljati ajmo večeras svi u kafanu da proslavimo ta treća mesta i finala kupa kako dolikuje?
Ja ne bih to. Ja bih da budemo normalni pa da se jednom iskreno radujem uspehu bez onoga da mi neko od mojih Vojvodinaša (ne zanima me šta će navijači "onih" reći) kaže, pa to je Bata, možda je bilo i nameštanja a da ja ne mogu sa sigurnošću da mu kažem da odjebe.
Ne gledam fudbal iz fotelje i baš zbog toga sam se nagledao svakakvih stvari u naše fudbalu, prednjači bg dvojac ali se isto tako sećam i penala protib Banata u polu-finalu kupa jedne godine i neverici celog zapada.
Bez obzira koliko volim Vojvodinu i koliko se vežem i za igrače na terenu i smatram ih svojima, ja njima i nama takve titule ne želim, pa ni u takvom lopovskom okruženju gde igraju.
Post Reply