OK Vojvodina
- vosa do groba
Re: OK Vojvodina
Zvezda vodi 2:0 u setovima,ali stvarno steta posto smo u prvom imali i set lopte a u drugom sve vreme vodili i nasim greskama vratili zvezdu u igru pred sam kraj seta 

Mars iz kluba ciganski olosi !!!
Niko se ne javlja, znači 0-3? 

Lagano smo položili oružje, sledeća je u nedelju.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Ove 2 se igraju u Beogradu jel?
-
Po sistemu 2-2-1.Helm wrote:Ove 2 se igraju u Beogradu jel?
Pa dobro, opeglaćemo ih sledeću i slaviti titulu kući! 

- vosa do groba
budababa wrote:Lagano smo položili oružje, sledeća je u nedelju.
Verovatno nisi gledao utakmicu cim tako kazes.Jako lako je moglo da bude i 3:0 za nas.
Mars iz kluba ciganski olosi !!!
Mislio sam na to da cigani vode 1:0 u seriji, a da im je za to trebalo samo tri seta. U polufinalu nam se to nijednom nije desilo.vosa do groba wrote:Verovatno nisi gledao utakmicu cim tako kazes.Jako lako je moglo da bude i 3:0 za nas.budababa wrote:Lagano smo položili oružje, sledeća je u nedelju.
P.S. Verovatno sam gledao pola drugog i treći set.
Mondo wrote:ODBOJKA (M): Zvezda stigla do meč lopte
Beogradski crveno-beli i u drugom meču savladali Novosađane (3:1) i samo ih još jedna pobeda deli od titule.
Crvena zvezda je na korak od osme titule prvaka države u odbojci, prve od 2008. U finalnoj seriji povela je protiv Vojvodine 2:0, jer je i drugi put bila bolja u Beogradu.
Posle maksimalne pobede u četvrtak, tri dana kasnije, takođe u Šumicama, beogradski crveno-beli su izgubili set - 3:1 (25:19, 24:26, 25:17, 25:20).
Uzbuđenja je bilo samo u drugom setu, koji su gosti dobili. U svim ostalima igrači Željka Bulatovića u dominirali i bez problema ih dobijali.
Prvu meč loptu Zvezda će imati u Spensu, u četvrtak 12. aprila. Ukoliko bude potrebe četvrti meč igraće se takođe u Novom Sadu 16. aprila, a eventualna majstorica 19. aprila u Beogradu.
- Schteph_F89
Izgubili smo 3:1 u drugoj utakmici. Sledece dve utakmice se igraju na Spensu koji bi trebali da napunimo,mislim da su momci zasluzili to! Ako takvom fudbalu posvecujemo paznju,i odbojka zasluzuje bar toliko!
-
Danasnja utakmica sa Zvezdom je bila bruka u rangu jucerasnje sa Borcem.
U prvom setu smo osvojili sramotnih 11 poena,i vec je tad bilo jasno da ce se ovosezonska prica vrlo brzo zavrsiti.
Sa ciganima smo odigrali pet medjusobnih duela ove sezone i na svih pet smo bili porazena strana.
Inace rekao sam vec pre dva tri meseca da necemo osvojiti titulu jer nemamo igru za to i nazalost sada je definitivno jasno da sam bio u pravu.
No ovakvu blamazu nisam ocekivao,ali eto ponovilo se proslogodisnje filnale kad nas je Partizan oprao u tri meca.
Salatic mi deluje kao neznalica u rangu Jasara,samo eto sto je on nas covek i to je jedina pozitivna stavka koja ide uz njegovo ime.
Takodje ostaje problem tehnicara,znam da se kuburi sa novcem ali valjda moze da se pronadje neko pristojno resenje jer ovako vise ne ide.
U prvom setu smo osvojili sramotnih 11 poena,i vec je tad bilo jasno da ce se ovosezonska prica vrlo brzo zavrsiti.
Sa ciganima smo odigrali pet medjusobnih duela ove sezone i na svih pet smo bili porazena strana.
Inace rekao sam vec pre dva tri meseca da necemo osvojiti titulu jer nemamo igru za to i nazalost sada je definitivno jasno da sam bio u pravu.
No ovakvu blamazu nisam ocekivao,ali eto ponovilo se proslogodisnje filnale kad nas je Partizan oprao u tri meca.
Salatic mi deluje kao neznalica u rangu Jasara,samo eto sto je on nas covek i to je jedina pozitivna stavka koja ide uz njegovo ime.
Takodje ostaje problem tehnicara,znam da se kuburi sa novcem ali valjda moze da se pronadje neko pristojno resenje jer ovako vise ne ide.
-
Salatic:Vojvodina je najuspesnija u zemlji
http://kapiten.rs/odbojka/salatic-vojvo ... -u-zemlji/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kapiten.rs/odbojka/salatic-vojvo ... -u-zemlji/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Marić: Ciljevi nisu sto posto ostvareni
Prošlo je više od mesec dana kako je spuštena zavesa na sezonu 2011/2012. Učinak prvog tima na svim frontovima je sabran i prostudiran, utisci su se slegli i kompletirali, pišu se godišnji izveštaji, ili drugačije rečeno Vojvodina NS seme se sprema za još jedno radno leto, u toku kojeg će sagledati mogućnosti i pažljivo, prema kapacitetima i željama, krojiti tim za narednu sezonu.
Podsećamo da su Novosađani u sezoni za nama osvojili Kup Srbije, iz lige su u plej-of ušli sa treće pozicije, stigli do finala i tu izgubili od Crvene zvezde. U Evropi su stali već u drugom kolu, a kompletan učinak kluba zaokružiće juniori i kadeti, koje naredna dva vikenda očekuju završni turniri Prvenstva Srbije. No, o njima kad završe s takmičenjem, a ovoga puta učinak prvog tima sumiraće sportski direktor Nikola Marić.
- Kada je protekla sezona u pitanju ambicije kluba su bile da u Evropi ostane što duže, a da glavna preokupacija bude napad na domaće trofeje, da bar jedan osvoji i da igra finale. Gledano tako cilj je ostvaren, ali ne sto posto pošto je uzet Kup, a ne Prvenstvo koje ima veću vrednost. No, to je stvar utiska i realnosti – kaže na početku Marić i nastavlja: - Ono što se može pojaviti kao problem jeste to što smo drugu godinu ispali na međunarodnoj sceni od austrijske ekipe, koja nije šampion. Uz svo poštovanje sastava rivala, smatram da smo imali mogućnost za bolji rezultat. Takođe, nismo autoritativno igrali tokom lige i zato smo imali problema u utakmicama i sa slabijim rivalima. Zato smo na kraju bili treći, umesto prvi, ili drugi. Trebalo je da tokom sezone unapredimo igru, to se nije desilo, a mislim da smo imali sastav koji je mogao bolje. Dizač Čubrilo je tu četvrtu godinu, Mrdak i Ivović treću, srednji blokeri, mislim na Mirosavljevića i Gerića, spadaju u iskusnije, posebno Gerić koji je dosta dobrog doneo. Sa takvim timom, uz one mlađe koji su pokazali potencijal mislim da smo mogli da budemo bar drugi u ligi i da, što je posebno važno, bolje odigramo finale. Sportski gledano, naravno, postoji i protivnik, ali, da budem malo grublji, realno smo predali finale. To se dešava već drugu sezonu.
Koji su to igrački, odnosno kadrovski problemi, koji su se javili tokom sezone?
- Formacijski problem sa kojim smo ušli u sezonu, bila je pozicija primača, jer kadrovski nismo imali rešeno mesto osnovnog primača, dakle nismo imali specijalistu za prijem servisa. Dodatno nam je situaciju otežala povreda Milana Katića, jer je time bio sužen manevar za rešavanje tog pitanja. Takođe, dva i po meseca smo igrali bez Mrdaka. Postojali su i drugi problemi koji su uticali na rezultat i na ostvarivanje trenažnog i takmičarskog plana.
Kako ocenjujete učinak igrača?
- Daleko naš najbolji igrač je bio Ivović, imao je minimalne probleme zbog sitnih povreda, ali je opravdao očekivanja, posebno sjajno odigrao finiš prvenstva, a po učinku je bio i ukupno drugi igrač u prvenstvu, iza Petkovića. On je 100 posto zadovoljio. Drugi su opravdali očekivanja u određenim periodima. Recimo, Mrdak je sjajno počeo, predstavljao je stožera ekipe, operacija ga je omela, pa je posle oporavka neke utakmice igrao jako dobro, a neke jako loše. Jednostavno, bilo je premalo vremena da se vrati u formu. Gerić je prvi deo sezone odigrao jako dobro, motivisano, drugi deo manje dobro. Mirosavljević je igrao u domenu mogućnosti, imao je konstantu, falilo je možda blokova. Martinović i Vrban su pokazali da imaju potencijal, dok Nemanju Čubrila nismo dugo koristili zbog povrede, a kad se oporavio pomagao nam je na drugim pozicijama. Za njega je važno u kakvom će zdravstvenom stanju biti naredne sezone, jer mislim da je igrač ogromnih mogućnosti i da može da bude dobra perspektiva sa Martinovićem, Vrbanom i Čedomirom Stankovićem. Katić je zadovoljio u prvom delu, bio je nekoliko puta i igrač utakmice i zaista je njegova povreda za nas bila veliki peh. Predstavljao je kompenzaciju za osnovnog primača, jer je visokim napadom sa pozicije četiri nadomestio niz stvari koje su opterećivale naš prijem. Veselinović je odradio sezonu u skladu s mogućnostima. On može dobro da odigra, da bude fajter u napadu, ali ima određene tehničke probleme i videćemo može li da napreduje. Kapur je imao svetle trenutke, ali i one lošije, pogotovo u završniici prvenstva, to sam mu i rekao. Pošto je ovo bila njegova prva sezona mislim da može mnogo bolje i ja to očekujem.
Mnogi mlađi igrači su pokazali potencijal. Od koga očekujete da dobije ozbiljniju ulogu u timu?
- Očekujem da ćemo registrovati dizača Strugara, koji je pokazao raskošan talenat, tu su već pomenuti Martinović i Čedomir Stanković. Naša je želja da primačku dijagonalu čine Mihajlo Stanković i Katić. Stanković će završiti srednju školu, kod njega je problem bio obim rada i treninga, ali pošto je školovanje važno mi smo izašli u susret. Tu je i Luburić. On je došao iz nižeg ranga, pa je sa većim obimom rada došlo do zdravstvenih problema, ali očekujemo da će se to srediti. Takođe, želimo da probamo i Barnu. Mrdak ostaje još godinu dana, tehnički gledano može biti reprezentativan, ali sam mora da reši neke pojedinosti u izvođenju napada, pričali smo i verujem da će to srediti.
Kome ističe ugovor i ima li Vojvodina neke posebne želje?
- Ugovori ističu Mirosavljeviću, Geriću i Stefanoviću. Postoji mogućnost da damo zeleno svetlo Ivoviću. S obzirom na to da je tri godine naš najbolji igrač, mnogo dobrog je uradio i zaslužio je šansu, ako bude imao dobrih ponuda iz inostranstva. Moja želja je da rešimo pitanje osnovnog primača, a postoje tu još neke želje. Zadovoljava me što možemo da razgovaramo o igračima i da kažemo da ako i ne rešimo te neke želje da će Vojvodina imati dobar tim – zaključio je Nikola Marić.
-
"Gerić: "Ostajem u Vojvodini"
Legendarni srednji bloker Andrija Gerić ostaće u Odbojkaškom klubu Vojvodina još najmanje jednu sezonu.
Gerić za Radio 021 navodi da činjenica da je izabran u idealni tim minule sezone pokazuje da igrački još uvek ima šta da pokaže, a odbojke se još nije zasitio.
"Ja sam u duši dete, volim da se igram. Svi sportisti duboko u sebi se zapravo samo igraju, pogotovo kada se bave timskim, loptačkim sportovima poput odbojke. Ja to radim zato što volim, i sve dok budem voleo i fizički mogao da radim, biću u odbojci", kaže 35-godišnji Gerić za 021.
Prema njegovim rečima, nakon završetka karijere ne planira da u odbojci ostane kao trener, ali će u branši ostati kao sportski psiholog. Naime, Gerić je prošle godine upisao fakultet, a vežbe iz sportske psihologije već je počeo da primenjuje na mlađim saoigračima. "Ja sam sa ovim mojim klincima iz tima već radio neke psihološke vežbe, kako bi ih naterao da i posle treninga razmišljaju o odbojci. Znam po sebi, kada sam ja imao 18 godina, posle meča eventualno prokomentarišem igru i počnem da razmišljam o nečemu drugom - a zapravo psihologija igrača ima velikog uticaja na performanse", navodi legenda srpske odbojke.
Gerić navodi da ne odbacuje ni politički angažman nakon završetka karijere, ali objašnjava da to neće učiniti dok se ne vrati direktan izbor za gradonačelnika. Prema njegovim rečima, ukoliko do izmene izbornog sistema dođe, razmislio bi o trci za mesto prvog čoveka grada kao nezavisni kandidat. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)
-
U CEV kupu sa Ukrajincima
Odbojkaši Vojvodine NS seme igraće u šesnaestini finala CEV kupa (u sezoni 2012/2013) sa Lokomotivom iz Harkova, odlučeno je žrebom u sedištu CEV u Luksemburgu.
Prvi meč će se odigrati u Novom Sadu (23/24. oktobra), a revanš u Harkovu (30. oktobra/1. novembra).
Ukoliko eliminišu Ukrajince, Novosađani će u osmini finala igrati protiv pobednika dvomeča Poka Karava (Kipar) – Kan (Francuska), a ukoliko izgube, takmičenje će nastaviti u šesnaestini finala Kupa izazivača, gde bi ih čekao pobednik meča Unirea (Rumunija) - Studenti (Albanija).
Činjenica je da žreb u CEV kupu baš i nije bio naklonjen Vojvodini, ali nema sumnje da će to dodatno motivisati crveno-bele, mečeve učiniti atraktivnijim i, nadamo se, tribine u maloj sali Spensa punijim.
Do početka nove sezone, a posebno do kraja oktobra ima još vremena i svakako da treba videti i sa kojim kadrom će Novosađani raspolagati u sledećoj sezoni.