Tribina - nekad i sad

Locked
recni galeb

Re: Tribina - nekad i sad

Post by recni galeb »

Brick Liman wrote: Žip se pojavi s vremena na vreme, to mi kažu drugi, ja ga nisam video, a ne znam ni da li bih ga prepoznao sada, u sećanju mi je ona bradurina i kosa, ko zna kako tip sada izgleda.
znaci ziv je matori, e ako, a sad si mi dao zadatak da ga prepoznam makar i cosava... :mrgreen:
e i da, nije bilo viljuske, to je samo mit...
FCVNS

Post by FCVNS »

limanfkv wrote:Jel se seca neko koje godine je bila utakmica sa crnim zlizancem sa parolom BLA, BLA, BLA... ? Isto fenomenalna utakmica, groblje oduvano.
Mislim da je to bilo na onoj utakmici kad je bio koreo sa Mileticem i trakama crvenim i belim...kontam da je sezona 2004-2005,toj utakmici nisam mogao da prisustvujem,ali nikad necu zaboraviti kako su se ljudi smejali dok su mi pricali da kad god bi grobari probali da zapevaju cuvenu KO JE SLANINAR,cela tribina bi im uz parolu BLA BLA BLA,umirala od smeha,totalna nemoc sa njihove strane da ispadnu neko mudo na tribini..odlican tovar,jer su bili smesni sa tom pesmom koja od tih vremena i nema nesto smisla,pa jos ko malo bolje poznaje hool desavanja vezana za nasu grupu,ne moze da se ne nasmesi kad je cuje...jedna odlicna zajebancija iz Firmine kreativne radionice koje se ljudi bas slabo secaju...ipak STA STE VI CIGANI ILI CRNCI,sireno ciganima u trenutku dok u nasoj ligi crnci bili novina ,a zvezda je tad dovela jednog ili dvojicu,i kad je dosao Mateus kao prvi ozbiljniji strani trener u nasu ligu,parola STA STE VI PARTIZANI ILI NEMCI?,to su dve parole koje su mi ostale u glavi (VOSA)forever...tu utakmicu se pevala pesma na melodiju iz Popaja,ako se me pamcenje sluzi ista...
simicpk

Post by simicpk »

U poslednje vreme, veoma dobra mi je bila parola Nova moda, "lav" se pije. NJIMA nikad dosta nije. Protiv Metalca, u Kizinoj sezoni.
ФКВ
uporan

Post by uporan »

Odlicna tema i milina za citanje. Mnogo sjajnih situacija.
Ja bih izdvojio nekoliko stvarcica koje su mi ostale u secanju zbog "ovog" ili "onog" :mrgreen:
- Kesa na malom jugu u koju se ubacivao novac koji je kasnije sluzio za finansiranje grupe (Red Firm, naravno)
- Skinheads na malom jugu, uz cuvenu Futogovu recenicu "Ajmo sad ono zige zage, al da se vidi" :mrgreen:
- Svi ti divni likovi koji su prodefilovali tim jugom - pokojni Dragisa (jedno vreme glavna atrakcija gore spomenutoj drustvenoj grupi), Kiseli, Futog...
- Basket sa Jugotesom iz Bijelog Polja, sa nekoliko stotina navijaca iz te varosice ciji dolazak je finansirao licno Zeljko Raznatovic Arkan
- Final four-ovi u odbojci na kojem Futog dovodi trubace u, nazovi, kop
- Istok sa 1:0 ekipom
- Prelazak na veliki jug 20ak ljudi (uglavnom centar i liman ekipa)
- Sjajna parola na utakmici kojoj je prisustvovao i komesar za bezbednost tadasnje lige Jovo Popovic - parola je bila na svakom kartonu po jedno slovo "Jovo kita"
- Subotica po onom snegu krajem 90ih ili pocetkom 2000ih, gostovanje vozom i "smestaj" na tribini gde su sada marinci
- Cuveni Intertoto kup (dan danas imam neke fotke gde opusteno pijemo pivkana na istoku u sve staklenoj flasi)
- Kup na Banjici i 1:1 (mislim 97.) kad nas je otislo 32
- Finale prvog ukradenog kupa 1997.
seticu se jos po necega...
UH!
PZS

Post by PZS »

Zaboravio si Italijana
i pokojnog Boleta sa Bulevara... Kako je samo taj covek peglao grobare i cigane kada su dolazili na stadion sa z. stanice :D
Vojvodino znaj, da tebe volim ja i dok sam živ, ja bodriću te moja jedina...
FCVF89

Post by FCVF89 »

FCVNS wrote:
limanfkv wrote:Jel se seca neko koje godine je bila utakmica sa crnim zlizancem sa parolom BLA, BLA, BLA... ? Isto fenomenalna utakmica, groblje oduvano.
Mislim da je to bilo na onoj utakmici kad je bio koreo sa Mileticem i trakama crvenim i belim...kontam da je sezona 2004-2005,toj utakmici nisam mogao da prisustvujem,ali nikad necu zaboraviti kako su se ljudi smejali dok su mi pricali da kad god bi grobari probali da zapevaju cuvenu KO JE SLANINAR,cela tribina bi im uz parolu BLA BLA BLA,umirala od smeha,totalna nemoc sa njihove strane da ispadnu neko mudo na tribini..odlican tovar,jer su bili smesni sa tom pesmom koja od tih vremena i nema nesto smisla,pa jos ko malo bolje poznaje hool desavanja vezana za nasu grupu,ne moze da se ne nasmesi kad je cuje...jedna odlicna zajebancija iz Firmine kreativne radionice koje se ljudi bas slabo secaju...ipak STA STE VI CIGANI ILI CRNCI,sireno ciganima u trenutku dok u nasoj ligi crnci bili novina ,a zvezda je tad dovela jednog ili dvojicu,i kad je dosao Mateus kao prvi ozbiljniji strani trener u nasu ligu,parola STA STE VI PARTIZANI ILI NEMCI?,to su dve parole koje su mi ostale u glavi (VOSA)forever...tu utakmicu se pevala pesma na melodiju iz Popaja,ako se me pamcenje sluzi ista...
Evo i slika parole Image Vojvodina-partizan negde 2005.

Image partizan-Vojvodina 2003.

Image

Mislim da je ovo polufinale kupa protiv zvezde,maj 2002. , Koliko se secam da smo tada svi nosili majice sa njegovim likom u pocast njega... Ako ima neko sliku kad je Italijan skocio na teren,ne secam se kad je to bilo tacno mislim protiv Zemuna u maju 2001...Vosa forever.
VOSA FOREVER
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

Ja pripadam nekoj srednjoj generaciji, mada, nikad nisam bio "ultra navijac", ali sam ziveo u svetu ultrasa - Grbavica je disala, dise i uvek ce disati za Vosu, nesmanjenim intenzitetom! Iskren da budem, uvek me je mrzelo da idem na gostovanja (zato sebe nikad nisam ni smatrao nekim navijacem), nisam bio u tom fazonu, a da se silim, cisto da budem vidjen, to me nikad nije interesovalo. Dodjem na Sever, dam glas od prvog do poslednjeg minuta, zavrsi se tekma, malo ke*am kako bih ja vodio navijanje :mrgreen: , i narednih 7 dana razmisljam o tome kako smo zvucali, (uvek sam tripovao da je ono Vojvodina-Novi Sad ovaj put bilo najglasnije), i tako svaku tekmu :mrgreen:

U to vreme, vreme neverovatne ekspanzije Firme, bilo je neopisivo zadovoljstvo biti, na bilo koji nacin, deo te price, deo Vojvodine i deo tog navijackog tripa, ali ne na nacin kako to svi rade, Firma je bila jedinstvena - u navijanju, nasem odnosu na tribini, druzenju van iste - grupa je prosto zracila energijom. Svaki odlazak na utakmice u tom periodu, za mene je bio nevidjeni ugodjaj i dozivljaj. Tad sam krenuo i sa studijama, i zanesen tim nabojem i energijom kojom je grupa zracila, napisao sam, ni sam ne znam koliko seminarskih radova na temu Vojvodine tj. uticaja Firme na ozdravljenje jednog ( za mene najveceg) kluba - zeleo sam svima da pokazem kako nisu svi isti, kako smo mi drugaciji - najbolji. Ne samo ja, vec svi oko mene su bili zarazeni, svi smo nekako zracili sa pozitivnom energijom, i to se videlo na tribini, a i van nje, jer su svi bili u fazonu, "Mi smo Firma, a ko ste vi - sabani", neki neverovatan ponos i inat. Osecao sam se superiorno (ako mogu tako da kazem) dok sam pricao sa navijacima Bg sljama, iskreno sam ih zalio (sto i danas cinim), al tad je to bilo posebno naglaseno. Jednostavno receno, bili smo jedinstveni i unkatni, imali smo svoju pricu i to je funkcionisalo fenomenalno, i moje misljenje je da je grupa zato i rasla tom munjevitom brzinom, toliko, da sam u jednom trenutku raspada grobarije mislio da cemo ih preteci, iskreno. Cim se skrenulo sa tog puta, cim je energija krenula da jenjava, pojavile se neke price koje nisu trebale da se pojave, grupa je pocela da stagnira, a tu sam (i) ja, zajedno sa grupicom drugara napustio sve to i preselio se Zapad. Mada, ja sam uvek bio, pre svega, zaljubljenik u fudbal, i likovima poput mene i jeste mesto na Zapadu, ali bas zato i pricam sve ovo, jer prica je bila toliko "zdrava", da sam cak i ja bio isprovociran da postanem deo svega toga, sto ujedno treba da bude lekcija momcima koji vode Firmu danas, isprovocirajte ljude (stvorite atmosferu) da postanu deo vase price, jer niko, nijedan grad u Srbiji nema potencijal koji mi imamo!

Na kraju, opet da ponovim, bilo je stvarno neverovatno (dok je trajalo), drago mi je sto sam bio deo toga i sto sam osetio to zajednistvo medju nama (sve nas je spajala ista ljubav - bukvalno) i uvek cu to pamtiti, sa zadovljstvom se (pri)secati, i jednog dana (naravno) preneti i usaditi to Vojvodinastvo u svoje klince, jer Vojvodina nisu trofeji i brojke, Vojvodina je posebna i Vojvodina je nesto vise. Ko to shvati jednako je poseban kao i ovaj (nas) Klub.
limanfkv

Post by limanfkv »

Image
Image
Image

Jel na ove slike mislis ili kada je pomenuti utrcao pred Bastiju/Verder (pre ce biti Verder) i poljubio centar? Uf kakva je ovo utakmica sa Zemunom bila mislim da se jedino rezultata ne secam. :mrgreen: Prvo se cini mi se sa velikog juga do Zemunaca u poluvremenu dal odsetao ili otrco nisam zapazio taj detalj D. i skinuo Dragons zastavu (ili se varam, znam da je bila udarna), ali ga zaustavlja cini mi se prvo rezervni golman Zemunaca,a posle i jos par igraca. Nakon toga sa Istoka je skinuta ta zuta fk zemun, oni ulecu kidaju (i to jedan lik ili dva) red firm udarni, ali ga saplice Beli. Potom su se Italijan i taj isti druzili na centru. Secam se RF je pred tu utakmicu izbacio neke crvene majice sa likom sa Bronx zastave ako se ne varam...vide se na slici.
0.0625
uporan

Post by uporan »

PZS wrote:Zaboravio si Italijana
i pokojnog Boleta sa Bulevara... Kako je samo taj covek peglao grobare i cigane kada su dolazili na stadion sa z. stanice :D
Zaboravio i njih, a sad sam se jos setio i Bode i Bucija (kojeg sam pre jedno 6-7 godina sreo u nekom Zarkovu ili tako nesto slicno). Setio sam i malog P... koji se pred tekmu sa zvezdom lepo zaleteo ne neke cigane koji su hteli da prosetaju preko severa do istoka pre nekoliko godina, pa ima i lep klip sa tom "dogodovstinom". Bas sam se pitao sta je sa njim, kad se ni od kud pojavio u Uzicu na tekmi, prvoj koju smo igrali u Uzicu. Lepo sto je medju zivima...
Uh, 90e su bile sjajna vremena
UH!
FCVNS

Post by FCVNS »

FCVF89 wrote:Mislim da je ovo polufinale kupa protiv zvezde,maj 2002. , Koliko se secam da smo tada svi nosili majice sa njegovim likom u pocast njega... Ako ima neko sliku kad je Italijan skocio na teren,ne secam se kad je to bilo tacno mislim protiv Zemuna u maju 2001...Vosa forever.
Ko ce da iskopa fotku sa ovom zastavom,ako se ne varam zelena pozadina zuta slova,i ponosni vlasnik sa Grbe iz cuvene Krilove...

Jeste uskocio sa Zemunom i imao sukob sa vodjom zemunaca,a nesto kontam da je ovo sa ciganima bilo cetvrtfinale kupa kad je bilo 0-0,pa je Krivi promasio prvi penal za njih,a nama posle promasili Batak i Tanasijevic...polufinale je igrano nesto pre ovoga i bilo je 1-1,pa nama Vukelja masio prvi penal a svi do kraja dali,Todic nista da odbrani...ali se kod mene iskupio kad je odbranio Novom Sadu penal za njihovu pobedu,i onda im ga odmah odbrani za nasu pobedu...e u to tesko vreme(rezultatski) jos su samo trebali oni da nas popisaju sa cigansko grobarskim olosem u kopu i tri garesa koride,i onda jos sretnem Todica sa porodicom posle kod futoske izljubim ga ko brata rodjenog,a on mi kaze kako mu je sema uvek bila da se baca levo,desno naizmenicno,a tad odluci da ponovi desno i odbrani,i onda jos jednom desno i pobeda,kralj,moj broj jedan na golu Vose...jos mi je u glavi i scena desetak klinaca koji su sedeli i plakali posle polufinalne utakmice i ispadanja iz polufinala kupa od cigana,a i prica dva NS zvezdasa u ponedeljak u busu,al se deru oni slaninari sa one tribinice nesto IJAO,UAU,da ne verujes da se cuju dok pevamo na Severu(u to vreme su jos bili smesteni na njemu)....a jesmo i urlali,nekako smo svi to kontali ko nekakvu zajebanciju,kao mi tu nesto urlamo da zvucimo ko Englezi,a ono grmi,pa za kraj ide MI SMO FIRMA,na melodiju WE ARE SHEDWEL,pa na gostovanju kraduckamo i pijuckamo,pa se smejemo begesarima kad prodju sa belim carapicama i stegnutim ranflama na trendzama,a vodja im digne samo jednu nogavicu na trendzi,SY kacketi i torbica oko vrata...a mi isterali We are the Firm dukseve i bele bar salove na mali jug i havarisemo...
FCVF89

Post by FCVF89 »

FCVNS wrote:
FCVF89 wrote:Mislim da je ovo polufinale kupa protiv zvezde,maj 2002. , Koliko se secam da smo tada svi nosili majice sa njegovim likom u pocast njega... Ako ima neko sliku kad je Italijan skocio na teren,ne secam se kad je to bilo tacno mislim protiv Zemuna u maju 2001...Vosa forever.
Ko ce da iskopa fotku sa ovom zastavom,ako se ne varam zelena pozadina zuta slova,i ponosni vlasnik sa Grbe iz cuvene Krilove...

Jeste uskocio sa Zemunom i imao sukob sa vodjom zemunaca,a nesto kontam da je ovo sa ciganima bilo cetvrtfinale kupa kad je bilo 0-0,pa je Krivi promasio prvi penal za njih,a nama posle promasili Batak i Tanasijevic...polufinale je igrano nesto pre ovoga i bilo je 1-1,pa nama Vukelja masio prvi penal a svi do kraja dali,Todic nista da odbrani...ali se kod mene iskupio kad je odbranio Novom Sadu penal za njihovu pobedu,i onda im ga odmah odbrani za nasu pobedu...e u to tesko vreme(rezultatski) jos su samo trebali oni da nas popisaju sa cigansko grobarskim olosem u kopu i tri garesa koride,i onda jos sretnem Todica sa porodicom posle kod futoske izljubim ga ko brata rodjenog,a on mi kaze kako mu je sema uvek bila da se baca levo,desno naizmenicno,a tad odluci da ponovi desno i odbrani,i onda jos jednom desno i pobeda,kralj,moj broj jedan na golu Vose...jos mi je u glavi i scena desetak klinaca koji su sedeli i plakali posle polufinalne utakmice i ispadanja iz polufinala kupa od cigana,a i prica dva NS zvezdasa u ponedeljak u busu,al se deru oni slaninari sa one tribinice nesto IJAO,UAU,da ne verujes da se cuju dok pevamo na Severu(u to vreme su jos bili smesteni na njemu)....a jesmo i urlali,nekako smo svi to kontali ko nekakvu zajebanciju,kao mi tu nesto urlamo da zvucimo ko Englezi,a ono grmi,pa za kraj ide MI SMO FIRMA,na melodiju WE ARE SHEDWEL,pa na gostovanju kraduckamo i pijuckamo,pa se smejemo begesarima kad prodju sa belim carapicama i stegnutim ranflama na trendzama,a vodja im digne samo jednu nogavicu na trendzi,SY kacketi i torbica oko vrata...a mi isterali We are the Firm dukseve i bele bar salove na mali jug i havarisemo...
Image Evo slika te zastave.
Last edited by FCVF89 on Sat Mar 09, 2013 1:10 am, edited 1 time in total.
VOSA FOREVER
FCVNS

Post by FCVNS »

Nisam mislio na zastavu zemunaca vec na zastavu VOSA FOREVER,koja je kacena na malom jugu... :D,ali hvala za pokusaj...
Boske87

Post by Boske87 »

Odlična tema, vidim da je mnoge forumaše uhvatila nostalgija :D . Ja nisam iz te ultra priče ali sam osetio atmosferu severa koja je dostigla vrhunac 2006-2007, tada sam bio redovan na tribini. Manje više sve je rečeno, do pada je najviše došlo zbog uplitanja politike ali mislim da se zanemaruje uticaj generacionog jaza i protoka vremena (The Times They Are a-Changin' reče Bob Dylan). Dok je sveta i veka uvek su starije generacije pljuvale mlađe i zgražale se nad njihovim postupcima ali se bojim da trenutna situacija u društvu opravdava ovaj kliše. Na naplatu nam dolaze nesrećne 90-te, sada su konačno stasali klinci rođeni tih godina, pogubljeni u vremenu i prostoru (tj timeline-u na njihovom jeziku :mrgreen: ), generacija bez budućnosti (kao i naša) ali i bez lepe prošlosti, generacija čija je glavna odlika apatija i poziranje, odsustvo volje za bilo kakvom promenom. Sever više nije avangarda, zaboravio se smisao postojanja grupe a da ironija bude veća klub je najstabilniji u zadnjih 15-20 godina. Ne želim da budem pesimističan ali bojim se da je firma izgubila onaj savršeni balans između povezanosti sa klubom a opet nezavisnog delovanja, grupe koje ne zanima preterano sportski aspekt po pravilu zastrane isto kao i one koje održavaju specijalne odnose sa upravom. Kada se povrati taj integritet onda možemo da pričamo o nekom napretku i budućnosti ali to je zadatak za novu generaciju, da kroji svoju sudbinu a mi koji više nismo deo toga sveta možemo samo da komentarišemo iz daljine ova dešavanja, eventualno da se vratimo na tribinu samo u posebnim prilikama. Najverovatnije i najnormalnije rešenje ovog ,,problema,, je jačanje zapada tvz divljeg severozapada, ta priča je počela spontano da se dešava još pre 2 godine a proglašavanje zapadne tribine za domaću daje samo zamajac celoj priči. Nije mi namera da promovišem podele navijača po grupama ali mislim da bi egzistiranje jake navijačke grupe na zapadu doprinelo jačanju severa i povratku na pravi kolosek. Mislim da svakom navijaču na prvom mestu mora da bude FK Vojvodina i podrška koju može da joj pruži, a sve ostalo je manje bitno...
What else are you gonna do on a Saturday?
http://www.youtube.com/watch?v=aF0uxqolMMk" onclick="window.open(this.href);return false;
Dejan

Post by Dejan »

FCVF89 wrote:
Image
Moja prva utakmica na severu.
DUB

Post by DUB »

uporan wrote:Setio sam i malog P... koji se pred tekmu sa zvezdom lepo zaleteo ne neke cigane koji su hteli da prosetaju preko severa do istoka pre nekoliko godina, pa ima i lep klip sa tom "dogodovstinom".
[video]http://www.youtube.com/watch?v=XaV5F1g-qgQ[/video]
Seti se kako se provuk'o Sisley, seti se kako se provuk'o Werder!
Locked