Stadion "Karađorđe"

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Firmin mali

Re: Stadion "Karađorđe"

Post by Firmin mali »

Image

Nije moje,nas'o sam :D
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

Радио Телевизија Војводине wrote:Међународне утакмице и даље на Карађорђу

НОВИ САД - Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић хитно је реаговао на званични допис организације УЕФА да се на стадиону Карађорђе забрани одржавање међународних утакмица, као и утакмица репрезентације Републике Србије.

Тим поводом градоначелник је оформио тим који ће се детаљније упознати са овим проблемом како би се у што краћем року приступило реализацији реконструкције и изградње јужне трибине и других пратећих радова на стадиону, а у складу са захтевима УЕФА.

Члан Градског већа за комуналне послове доц. др Никола Ћировић, члан Градског већа за урбанизам и заштиту животне средине Александар Башић, помоћник градоначелника Владимир Стојковић и директор ЈП Завод за изградњу града Горан Вишњић, који су чланови тима, обићи ће сутра тим поводом стадион Карађорђе заједно са представницима ФК "Војводина".
http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi- ... 85469.html" onclick="window.open(this.href);return false;
madda fakka

Post by madda fakka »

Grof Žekula wrote:
Радио Телевизија Војводине wrote:Међународне утакмице и даље на Карађорђу

НОВИ САД - Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић хитно је реаговао на званични допис организације УЕФА да се на стадиону Карађорђе забрани одржавање међународних утакмица, као и утакмица репрезентације Републике Србије.

Тим поводом градоначелник је оформио тим који ће се детаљније упознати са овим проблемом како би се у што краћем року приступило реализацији реконструкције и изградње јужне трибине и других пратећих радова на стадиону, а у складу са захтевима УЕФА.

Члан Градског већа за комуналне послове доц. др Никола Ћировић, члан Градског већа за урбанизам и заштиту животне средине Александар Башић, помоћник градоначелника Владимир Стојковић и директор ЈП Завод за изградњу града Горан Вишњић, који су чланови тима, обићи ће сутра тим поводом стадион Карађорђе заједно са представницима ФК "Војводина".
http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi- ... 85469.html" onclick="window.open(this.href);return false;
hahahaha smesi nam se odlazak na tzv samoproklamovanu marakanu. Scenario: Dolaze sa slemovima na glavi gledaju onako opasno i zabrinuto okolo po stadionu (posto ce im biti prvi put u zivotu) reci ce kako ce uciniti sve da se zavrse radovi do jula/avgusta i bude spremno za Evropska takmicenja. Onda ce doci kamioni sa peskom, sljunkom i mjesal'com i odjednom nece biti para u gradskom budzetu. Ja sam napisao ranije i stojim iza svojih reci, Oni prethodnici ovog sada su sa salevima oko vrata obilazili radove na tribini i dobismo ovo ruglo od tribine, a morali su je napraviti da se ne bi Srbija obrukala a ne zato sto vole sport i klub. Ovaj za kojeg ZNAM da je isao na sever tzv samoproklamovane marakane, koji je namontirao facu kao da uzima kesu g***a u ruke a ne dres FK Vojvodina, sta li ce taj uraditi? Nisam bas ovim recima napisao ali tu je negde... Da podsetim zbog reflektora nismo igrali kod kuce kvalifikacije.Koliko godina smo cekali reflektore? Reflektori su jevtiniji, tehnicki ih je lakse montirati i napraviti od tribine :!:
Da li uopste postoji plan kako ce ta tribina izgledati? Ako postoji jer izvodljiv? Prosle ili pretprosle godine smo se sprdali na onu fotografiju otpalog maltera sa kuce da su poceli radovi... Imam nameru da gasim nade jer politicari kad obecavaju znamo kako se zavrsi od ovog nema nista, sem ako im nije u interesu :!:
I Bog je Slaninar...
Helm

Post by Helm »

Ko zna koji je ovo put da "pocinju" radovi. Vise ne verujem dok ne vidim rusevinu, cak ni Lakijevi bageri me nece ubediti. :deal:
limanfkv

Post by limanfkv »

Svi politicari isti dres nose, ogavniji od zlizancevih. A sto se tice igranja utakmica, pre ce biti da je nesto drugo u pitanju nego nekakvi dopisi UEFA u martu. A i treba stici do te Evrope.
0.0625
Telep

Post by Telep »

Radova i ako bude ocekujem nekakva nakazna resenja za tribine i losu izradu, tek da bi se zadovoljili
neki 'standardi'.. :frown:
Sremac, Sremac Špricer Boys!
laki

Post by laki »

Nece biti nikakvih radova!
Image
Nevernik

Post by Nevernik »

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.p ... _id=705681" onclick="window.open(this.href);return false;
Helm

Post by Helm »

Koliko ja znam taj dogovor nije uopste nova stvar.
Vest iz oktobra prosle godine:
Narednih nedelja konačno bi oko južne tribine stadiona „Karađorđe“ trebalo da se nađu gređavinske mašine, pošto je JP „Poslovni prostor“ završio javnu nabavku za izvođača radova. U tom gradskom preduzeću navode da će rekonstrukcija južne tribine početi čim se obezbedi građevinska dozvola.
KARAĐORĐE - Radovi na „Karađorđu“ počeće posle višemesečnih odlaganja jer je „Poslovni prostor“ odabrao da posao vredan 74 miliona dinara izvede konzorcijum preduzeća koji čine „Radun inženjering“ AD, „GIP Građevinar“, AD „Dunav“ iz Bačke Palanke, AD „Energotehnika - Južna Bačka“ iz Novog Sada i građevinska radnja „Linea“ iz Laćarka.

- Građevinci će početi s radovima čim se završi postupak izdavanja građevinske dozvole jer je projekat rekonstrukcije ranije napravljen. Kako je za radove na ovakvom objektu potrebno mišljenje većeg broja ustanova, izdavanje građevinske dozvole duže traje, ali očekujemo da će vrlo brzo biti izdata i da će rekonstrukcija južne tribine početi uskoro - kaže Milica Milović iz „Poslovnog prostora“.

Nova tribina bi, ako radovi budu tekli po planu, mogla da primi prve gledaoce na proleće 2013. godine.

Prema projektu, radovi će obuhvatiti obnovu jugozapadne tribine i rušenje kućice u kojoj se sada nalaze svlačionice. Na mestu postojeće tribine biće sagrađena nova, u čijem će podnožju biti nove svlačionice i prostorije za delegate.

Nakon što južni deo stadiona bude uređen, uslediće druga faza radova, koja obuhvata rekonstrukciju istočne tribine, koja će biti podignuta na visinu severa i juga. U podnožju će se sagraditi poslovni prostor i kancelarije. Procenjana vrednost radova na južnoj i istočnoj tribini je oko 160 miliona dinara.
http://www.24sata.rs/novi-sad/vesti/ves ... 7498.phtml" onclick="window.open(this.href);return false;

Sa sve slikom kako treba da izgleda. Ono sto je problem jeste gradjevinska dozvola koja tad nije obezbedjenja iz meni nepoznatih razloga, i za koju verujem (iako se ne razumem u gradjevinu pa ne mogu da tvrdim) da ne moze da je obezbedi gradonacelnik. Ispravite me ako gresim.

EDIT:

Upravo sam saznao da nije obezbedjena jedino dozvola od strane MUP-a vezana za protivpožarni put i bezbednost na stadionu. Sad ovi sukobi sa policijom dobijaju potpuno novu dimenziju u mojim ocima, pojma nisam imao da oni blokiraju rekonstrukciju stadiona. Ko zna sta se zapravo nalazi u pozadini ovog niza sukoba izmedju MUP-a i FK Vojvodine, navijaca, i uprave.
Last edited by Helm on Tue Apr 16, 2013 7:35 pm, edited 1 time in total.
the Gari

Post by the Gari »

Ja priznajem da se slabo orjentišem u vremenu i prostoru, ali nije li već počelo proleće 2013. godine? :frown:

A što se tiče same tribine... Ja bih tu dodao još jedno parče s drugačijim izgledom, mislim da ovako cela stvar ne deluje dovoljno konfuzno.
Tovari buraniju!

https://telepapatija.wordpress.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
fare

Post by fare »

http://www.novosti.rs/vesti/sport.294.h ... Novom-Sadu" onclick="window.open(this.href);return false; Dali cemo mi to doziveti ?
Helm

Post by Helm »

Sta je ovo danas, sto bi rekao Milan, niko vise ne prati fabulu? :mrgreen:
budababa

Post by budababa »

[video]http://www.youtube.com/watch?v=GvOYITIcMVo[/video]

[video]http://www.youtube.com/watch&v=eUotzrHA4m4[/video]

Ko zna koje obećanje po redu... Čekamo, bez euforije.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
shecky

Post by shecky »

Streljace te Panticuuuuuuuuuuuu!!
Napravice NAKAZU od vec unakazenog stadiona.... skrojice neku lego juznu tribinu na kojoj nikad nikog nece biti.. istok nece ni pipnuti a o krovu moze da se nada samo onaj ,kojem redari dopuste da unese kisobran...
Boske87

Post by Boske87 »

Ajde da vidimo i to čudo. Naš stadion već jeste ruglo doduše manje ruglo nego pre 6,7 godina :mrgreen: . Ako moram da biram ja bih radije izabrao stadion sa 6 frankenštajn tribina nego da ostane ovakav kakav jeste, sa onim tužnim delom juga, bez stolica i golim betonom u fazi raspadanja. Jedno će mi biti žao ako sruše kućicu, ona bi morala da se sačuva kao centralni deo sa posebnom tradicionalnom vrednošću (neki muzej npr) a fudbaleri kao svlačionice i službene prostorije neka koriste tu novu tribinu.
What else are you gonna do on a Saturday?
http://www.youtube.com/watch?v=aF0uxqolMMk" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply