Pripreme

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Siva Eminencija

Post by Siva Eminencija »

Na zalost Minjin fotoaparat ne dodaje kilograme , tuzna je istina da nam POJACANJE ima 10 kg viska po mojoj proceni / neka me neko ispravi / i definitivno ne moze igrati protiv Austrije , jer bi to bilo ravno samoubistvu .Ali posto tehnologija i medicina napreduju iz dana u dan , mozda se cudo i desi pa se Marcelo i stese na razumnu meru /predlazem pranje u hladnoj vodi sa centrifugiranjem -koristiti iskljucivo GORENJE PRALNI STROJ /.
Salu na stranu , ali mislim da cemo ovog igraca morati cekati jedno 2 meseca dok ne dotera liniju .
Jan

Post by Jan »

Hoce li sutra biti neka pripremna utakmica (sreda-nedelja),
niko nista nepise, marketing je jos uvek OUT.

Generalka pred AUSTRIJU ???
VOŠA ZAUVEK !!!
budababa

Post by budababa »

Jan wrote:Hoce li sutra biti neka pripremna utakmica (sreda-nedelja),

Po mojim informacijama, trebalo bi da igramo protiv Javora u cetvrtak, u terminu odigravanja meca sa Austrijom (18h), na terenima SC "Vujadin Boskov".
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Jan

Post by Jan »

budababa wrote:
Jan wrote:Hoce li sutra biti neka pripremna utakmica (sreda-nedelja),

Po mojim informacijama, trebalo bi da igramo protiv Javora u cetvrtak, u terminu odigravanja meca sa Austrijom (18h), na terenima SC "Vujadin Boskov".
Hvala
VOŠA ZAUVEK !!!
Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

Грађанаски 21. 07 . 2009.
Đura bi samo napred i napred

Iako je tek pre mesec dana došao u Vojvodinu, Naemake Ađuru, momak rodom iz Nigerije, kako kaže, u priličnoj meri prilagodio se svemu, i životu u Novom Sadu i igri Vojvodine. Đura, kako su ga nazvali još u Ivanjici gde je započeo karijeru u Srbiji, već je u dobroj meri osvojio srca navijača Novosađana, doduše ne svih, već onih kojima izazov predstavljaju i prijateljske utakmice njihovih ljubimaca.

Fudbalski put, objašnjava Đura, nije mu baš bio posut cvećem. Počeo je da pika loptu kod kuće u Junitu, a onda se otisnuo u Srbiju i prizemljio u ivanjičkom Javoru još kao omladinac. Zatim je bio pozajmljen Metalcu iz Gornjeg Milanovca, da bi se vratio u Javor gde je privukao pažnju i to ne samo ljudi iz Vojvodine.

– Dobro je ovde. Koliko sam video, ljudi su izuzetni. Trener je fantastičan, kao i moj cimer Jozef Kizito. Kiza mi stalno priča sve najbolje o klubu, a što je najvažnije, ne završava se sve na njegovom kazivanju, već na tome što se sve više uveravam da je zaista tako.

Da li se privikao za ovo vreme na sredinu i treninge pitamo ovog 22-godišnjaka, koji se tu i tamo još muči dok govori srpski.

– Jesam, jer sam prilagodljiv. Gde me stave, kao da sam tamo ko zna otkad. Što je najvažnije, treninzi su odlični i verujte mi da sam već mnogo toga ovde naučio.

Kakva bi se ocena mogla dati organizaciji kluba, interesujemo se.

– Odlična. Tako nešto može samo da se poželi, a meni se to ostvarilo. Privikao sam se na sredinu i nemam reči kada je u pitanju odnos ostalih igrača prema meni. Nema zavisti, nema zlobe... Znate, malo se šale sa mnom. Kroz to, zar ne, prolazi svaki novajlija. Šta ću drugo nego da se smejem svemu tome, jer ništa nije ni grubo, ni preterano. Šta sam prvo naučio? Pa, zna se, da psujem. Kada sam progovorio, svi su se iskidali od smeha, ali to već pripada prošlosti. Inače, psovke ne koristim. Nije mi u prirodi da psujem.

Odličan je utisak ostavio, predočavamo mu, a trener ga je nahvalio i nazvao pravim sefom za loptu na sredini terena.

– Pohvala svakom prija, pa i meni. Ali hoću još više da radim, pošto je to dobro za mene, ali i za moj klub koji, vidim, ima velike ambicije. Moram pre svega da popravim igru u napadu. Fudbaler treba da bude kompletan i da na svakom mestu igra dobro. Odgovara mi sredina terena, samo u ofanzivnim zadacima još treba stvari da se doteraju. Što se pak saigrača tiče, odlično sarađujemo i razumemo se dobro u igri.

Udarila vrućina, je li teško?

– Tu reč ne poznajem i ne priznajem. Kad radimo – radimo maksimalno, kad igramo – igrajmo maksimalno. Samo se tako može napred.

Prilikom predstavljanja u Vojvodini, sportski direktor Miodrag Pantelić rekao je da očekuje da bi se Đura uskoro mogao naći među reprezentativcima Nigerije. Je li preterao ili...

– Akobogda, igraću za najbolju selekciju svoje zemlje. Moram da se nametnem tamošnjem selektoru, a znam da to mogu samo dobrom igrom u crveno-belom dresu. Bilo bi lepo kada bi jednog dana igrali Srbija i Nigerija. Zanimljivo, takođe, jer bi se dalo meriti koliko kome leži ovaj fudbal.

Austrija iz Beča je prvi rival Vojvodine u kvalifikacijama za Ligu Evrope – kako gleda na ishod tog duela, pitamo ga.

– Sportista sam, samim tim i optimista. Verujem da ćemo pobediti. Bitna je to utakmica za nas i maksimalno ću se truditi da dam svoj doprinos pobedi. Svi moji klupski drugovi razmišljaju na isti način. Prema tome, i-de-mo da-lje.

Nezgodno

Pitamo Đuru kakva je situacija kada su devojke u pitanju.

– Ha, ha... Nemam devojku, slobodan sam, a kada se o Novosađankama radi, malo je reći da su prelepe.

Ako bi se oženio ovde...

– Uh, nezgodno pitanje... Iskreno, moram bar dvaput godišnje da odem u Nigeriju, jer se zaželim roditelja, braće i sestara. Moja majka izrodila je sedam sinova i dve kćeri. Velika smo porodica, a sem mene, fudbalom se bavi i moj brat koji igra u Nigeriji. Talentovan je i ako bude dosta radio, dovešću ga.

Novi Sad?

– Uh, lep grad, mada ga još nisam sasvim upoznao, pošto najviše vremena provodim na Veterniku... Moram da priznam da je lepši i od mog rodnog grada u Nigeriji, Elugua, koji je veći od Beograda.

Stiže Nguamele

Najduže očekivan među Novosađanima, Kamerunac Džekson Nguamele trebalo bi da postane član Vojvodine naredne nedelje. Kako je juče javio sportskom direktoru novosadskih crveno-belih Miodragu Panteliću, dobio je našu vizu, a stigli su i papiri našeg Ministarstva spoljnih poslova.

– Odmah smo poslali i garanciju, a ovaj kamerunski reprezentativac se iz Nigerije, gde je završavao formalnosti, vratio kući odakle će krenuti u Srbiju – rekao nam je Pantelić.
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
Uvek sa tobom

Post by Uvek sa tobom »

ja se zabrinuto pitam ko ce biti stub odbrane u prvom mecu sa Austrijom :oops: :oops: :?:
Други долазе... одлазе... али ми смо УВЕК СА ТОБОМ !

УПРАВА НАПОЉЕ !
budababa

Post by budababa »

Generalka protiv Javora je rezultatski uspela, ali igra nije zadovoljila. Pobedili smo 2:0, strelci su bili Stjepanovic, posle lepe akcije u kojoj su ucestvovali Tadic i Pekovic, dok je drugi gol bio lep autogol posle nespretne intervencije protivnicke odbrane. Treba istaci jos i da je Mrdja promasio penal koji je lepim prodorom iznudio Maksimovic, pri rezultatu 1:0. Javor, cvrst ali bez prave sanse, mada ih ni mi nismo stvarali. Interesantan je i podatak da je levog beka u drugom delu odigrao Pekovic i dosta se dobro snasao u toj ulozi. Ubedljivo najbolji na terenu bio je Vulicevic, koji je "grizao" svih 90 minuta, a i Tadic je imao zapazenu rolu. Plec nije tako deb'o koliko sam mislio u prvi mah, ali je dosta spor i imao je snage samo za 45 minuta. Stojka dobar, ali ispod onoga sto smo svi ocekivali. Djurovski zapazen, ali je brzo zamenjen jer je izazvao incident posle jednog faula na sredini terena, kada je krenuo da se obracuna sa protivnickim igracem. Stepi ga je dobro "naribao". Brka takodje siguran, mada puno pravog posla nije ni imao.

Sastav: Brkic, Grozdanoski (Karan), Pekovic, Plec (Lovric), Vulicevic, Adjuru, Djurovski (Tumbasevic), Stojka (Maksimovic), Stjepanovic (Smiljanic), Tadic (Mitosevic), Mrdja (Hucisvili)

Utisak je prilicno bled, vidi se neka igra, ali mislim da bi nedelju dana pred prvu zvanicnu utakmicu morali pokazati znatno vise. E sad, da li su Austrijanci gledali mec pa se neke karte nisu izvlacile iz rukava, da li je opet pre podne odradjen jak trening, da li je paklena vrucina sputala nas tim... Mora to bolje.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
ice

Post by ice »

Moja se gledista ipak malo razlikuju od Budinih. :wink:
Mislim da igra i nije bila toliko slaba,cak na momente je to lepo izgledalo,iako naravno moze to dosta bolje.Ona akcija pre prvog gola koja je zavrsila zamalo nepreciznim centarsutem(a posle je preko druge strane pao gol) je bila fantasticna.
Osnovno zapazanje je da smo poceli veoma bledo sa Djurovskim u igri,ali cim je on izasao i zamenio ga Tumbasevic,kao da smo se preporodili.Janko je odlicno odigrao,a po izlasku Djurovskog i Stjepanovic se oslobodio nekako i posle odigrao jako dobro iako je lose krenuo.Slavena je odlicno zamenio i Maksimovic koji je za mene jako prijatno iznenadjenje,brz,prodoran,ima fantastican dribling u trku sto nikada nije lako izvesti.Djurovski samo moze da pokvari nasu igru i za njega ne sme da bude mesta u prvih 11,kao rezerva moze da bude dobar.Pogledajte koliko je Janko bolji,a danas je pokazao da za njega i nije mesto zadnjeg veznog,vec nesto ofanzivnija uloga.
Vidi se da Stepi forsira formaciju 4-1-4-1 sa brzim prenosom lopte iz faze odbrane,dakle brza igra uz dosta koriscenja bocnih igraca.Tu za Djurovskog nema mesta,jer ne moze da trci,a uz to je i slab u duelima.Posto su i Tadic i Stjepanovic slabiji u duelima,jasno je da nam je pored Adjurua potreban i Tumbasevic u igri.Janko je pokazao da cak moze da se prebaci i na bok po potrebi jer je Maksimovic po ulasku uglavnom igrao u sredini.A zamislite da je tu jos i Pop,kolika bi to bila grehota kvariti ovu novu Stepijevu viziju igre.No,on ode,ostade jos Mario,a inace onakvo ponasanje kakvo je demonstrirao danas je totalno neprihvatljivo i moze nas u Evropi skupo stajati.Stojka poprilicno dobar,lucidan,ona peta je bila neverovatna,ali i dalje nespreman za celu utakmicu i na kraju je pao u igri.Ipak,dize malo formu iz utakmice u utakmicu,bice to odlicno pojacanje.
Mrdja danas jedan od najgorih pojedinaca na utakmici,bled,odsecen u napadu,losa dodavanja,mada treba priznati da on ne zna da igra sidrasa sto je danas i igrao,vec da mu je jaca strana kretanje u prostoru.Tu treba hitno naci neko resenje.A za kapitena nije,to je pokazao i prilikom onog traljavo promasenog penala.
Nije mi jasno sta se pokusava u odbrani,zasto Lovric nije starter.Pekovic odusevio u drugom poluvremenu kao levi bek,ali realno malo je imao i srece,prijateljska je utakmica,a tesko da tako moze u kontinuitetu.No,bolje da igra i beka,samo stopera ne,jer ima izrazito spore reflekse,sto stoper ne sme imati.Plec nije nesto podbacio,ni odusevio,ne znam,nisam stekao neki dublji utisak.
Tadic nastavio po starom,veoma bled u prvom poluvremenu,doduse odsecen,u drugom se popravio uz asistenciju Pekovica,ali daleko je to od necega sto svi mi od njega ocekujemo.Ipak Tadic ce sigurno biti standardan,ali ne znam koliko je dobro sto on to ima zagarantovano.Grozdanoski dosta defanzivan u prvom poluvremenu na levom beku(slaba saradnja sa Tadicem),ali u odbrani zatvorio svoju stranu.
Vulicevic i Adjuru su nasi najspremniji trenutno igraci,pravi znalci i u njima smo dobili ogromna pojacanja.Vulicevic se cak preterano isforsirao danas,trcao je kao lud.Mali Mitosevic za ono malo vremena koliko je proveo u igri,odusevio me je.Ima itekako potencijala momak,zna sa loptom i treba mu dati sansu.Smiljanic je nazalost igrao isuvise malo da bih izneo neka konkretnija zapazanja,a isto vazi i za Hucisvilija i Stevanovica.Imamo trenutno dosta igraca koji znaju sa loptom,Djurovski,Stojka,Maksimovic,Tadic,Stjepanovic,Mitosevic,pa i Tumbasevic,pitanje je kako naci dobitnu kombinaciju?
Problemi-fali nam Kiza,bez njega skripi na levom beku,nereseno jos pitanje stoperskog tandema,zatim odsecenost i neefikasnost Mrdje u napadu i problem formacije koja ce se ocito morati menjati kada se vrati Aleksic,ali da li je to dobro ako su se igraci vec na nju navikli?
Malo vremena,a puno jos pitanja i dilema.Sa Austrijom igramo vec za nedelju dana.Nekako moramo pobediti a da ne primimo gol,inace nemamo bas previse sansi.
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
Владика
Administrator

Post by Владика »

Степи очигледно још увек тражи стартних 11. Изгледа да му неће бити лако.
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

ice wrote:.Sa Austrijom igramo vec za nedelju dana.Nekako moramo pobediti a da ne primimo gol,inace nemamo bas previse sansi.
Meni se uopste ne dopada ovakvo razmisljanje.Sta znaci ne primiti gol!?Stepi vec najavljuje 0:0!!! UZAS!!!! Pa zbog takvih pogleda na fudbal ja i ne idem na utakmice vise.Sto mi njih lepo recimo ne bi ocetkali 4:2,pa neka se oni busaju u grudi da su dali dva u gostima.Ako mi igramo da ne primimo gol,verovatnoca da cemo ga dati je manja i to mnogo od verovatnoce da cemo ga primiti.Mislim da i o tome treba na vreme razmisljati.

I sad ce neko reci,pa mi nemamo igraca koji ce ga dati!? Pa sta smo radili celo leto!?Kurcili se po selima.I jos nesto,sve ove izjave po stampi vec pocinju da lice na sve od prethodnih sezona.U SPORTu pre neki dan izasao naslov preko cele strane "PASCE AUSTRIJA",ljudi moji.... pa zar vec!? Dajemo izjave tipa "igramo efikasan fudbal" :lol:
Daj boze,da je mene ovo sunce udarilo,ali.... sve polako mirise na "vec vidjeno"
Image
ice

Post by ice »

Vojo mi nazalost nismo u stanju da im damo 4 gola.Mrdja igra prilicno slabo,sam je u napadu i odsecen,mnogi igraci nisu jos u pravoj formi,a nismo cak ni kompletirali ekipu,uz to fale nam i Kiza i Aleksic.
1:0 bi bila premija za nas,a sad kakvu bi smo mi napadacku igru voleli da gledamo je druga stvar.Mnogi bi zeleli i da im dobra vila ispuni neke zelje,pa nesto ne ide. :oops:
Commendatore

Post by Commendatore »

Kad su dovodili Pleca bilo je dobro pojacanje igrao je taj bundes ligu ovo ono...
Kad je bio zreb svi se raduju Austiji trebalo bi da ih dobijemo....

Sada to najvece pojacanje ima 10 kila viska niko ga i ne pominje u prvi tim a dok dodje mec sa Austijom bice samo da ne primimo 2 komada...sve vise i vise pesimizma... :(

Budite odmah realni pa se necete toliko razocarati :)
ssnigd

Post by ssnigd »

ice ja se nekako ne slazem sa tobom vezano za Tumbasevica. Po meni je ovo njemu jedna od najgorih utakmica. Ocajna dodavanja, puno izgubljenih duela. On moze mnogo, mnogo vise, kao da je imao los dan. Mario i nije bio toliko los, ali onakvo ponasanje ipak je za seoske klubove. Mada, i onaj nas bivsi deran Pavlovic je zasluzio da dobije preko usiju. Pa sto tako nije grizao kada je bio kod nas i onako krvnicki uklizavao kao danas svojim nekadasnjim saigracima. Stjepanovica je bukvalno udarao ceo mec. Uostalom kada je on i presao u Javor, pozajmljen ili kako god vec?
Svideo mi se Maksimovic, ali bas zato sto je igrao poslednjih pola sata. Taman kada igraci u odbrani postanu malo umorniji, tu njegova prodornost moze da dodje do izrazaja.

I danas se videlo da je Evropa nemoguca misija i da bi morali da ulozimo i vise od maksikmuma protiv Austrije pa da ih i prodjemo. Za narednu rundu, ako do nje daj Boze i dodjemo, bice tesko.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
ice

Post by ice »

Djurovski je sa svoje strane itekako kriv za to sto se desilo,to sto je Pavlovic isto reagovao zucno,njemu nije opravdanje.Prvo je Mario zestoko sa ledja potkacio Pavlovica(za to se inace daje crveni direktno),onda je ovaj kavgadzijski odreagovao,a onda je Mario odreagovao kao najgori seoski dripac,krenuo je da se bije sa ovim,odgurnuo i jednog igraca koji ga je smirivao i sva sreca da ih je bilo jos da ga smire.Za to vreme dok je bio u igri,dobar nije mogao biti,jer nista nismo uradili,a nije se proslavio ni sa izvodjenjem prekida.Cim je izasao bili smo opasniji,a verovatno tu ima i neke zasluge Tumbasevica.On mozda ne igra atraktivno,ali ume da bude koristan za ekipu,a uostalom ume da odigra po potrebi i na nekoj drugoj poziciji.Djurovski tesko da moze da se prilagodi ekipi,a jasno je da je on ovde samo da bi se sto vise samoisticao i sto pre prodao.Ne vidim uopste da makar ima nekog postovanja prema klubu,ako je nesto vise i nerealno ocekivati.A o njegovoj vecitoj nedovoljno fizickoj spremi i da ne pricam.
Commendatore

Post by Commendatore »

ice wrote:Djurovski je sa svoje strane itekako kriv za to sto se desilo,to sto je Pavlovic isto reagovao zucno,njemu nije opravdanje.Prvo je Mario zestoko sa ledja potkacio Pavlovica(za to se inace daje crveni direktno),onda je ovaj kavgadzijski odreagovao,a onda je Mario odreagovao kao najgori seoski dripac,krenuo je da se bije sa ovim,odgurnuo i jednog igraca koji ga je smirivao i sva sreca da ih je bilo jos da ga smire.Za to vreme dok je bio u igri,dobar nije mogao biti,jer nista nismo uradili,a nije se proslavio ni sa izvodjenjem prekida.Cim je izasao bili smo opasniji,a verovatno tu ima i neke zasluge Tumbasevica.On mozda ne igra atraktivno,ali ume da bude koristan za ekipu,a uostalom ume da odigra po potrebi i na nekoj drugoj poziciji.Djurovski tesko da moze da se prilagodi ekipi,a jasno je da je on ovde samo da bi se sto vise samoisticao i sto pre prodao.Ne vidim uopste da makar ima nekog postovanja prema klubu,ako je nesto vise i nerealno ocekivati.A o njegovoj vecitoj nedovoljno fizickoj spremi i da ne pricam.
Zar tako reaguje kapiten :idea: Zna se da decko nije dorastao za to...ne treba tu mnogo mudrosti

A sansa nam i jesu realne samo Austiju da prodjemo....kako je napravljen sistem takmicenja ni Vojvodina ni Zvezda nece uci u grupe jel posle ovog kola idu sve teski protivnici
Post Reply