OK Vojvodina

Nije fudbal, ali i oni nose ime Vojvodina!
Turija

Post by Turija »

the Gari wrote:Što se tiče Veljka, možda u klubu, iz ove perspektive, vide kao grešku što su mu dali šansu ispred njegovog vršnjaka Nebojše Protića koji je već imao jednu sezonu sa prvim timom. Mada, ta priča je sada sciense fiction...
Nisam siguran da u klubu vide učinjenu grešku ni iz ondašnje, pa ni iz sadašnje perspektive :cry: .
Nebojša Protić je dete iz odbojkaške familije, a odbojka mu je i struka.Posvećen joj je maksimalno i odgovorno, tako da je svojim radom i talentom brzo došao, na zasluženo, visoko mesto u odbojkaškom sportu (i u svom profesionalnom zvanju).Nažalost, ne u OK Vojvodini.Put do Pomoćnika Selektora ženske odbojkaške reprezentacije, vodio ga je preko Zvezde, umesto svoje OK Vojvodine.
Ne mislim ništa loše o bivšim i sadašnjim Vošinim trenerima (i nakadašnjim njenim igračima), ali Nebojšu Protića, kao trenera, vidim najviše sličnom Zoranu Gajiću.Po svemu.Odnosno, prava je šteta što nije dobio priliku da vodi OK Vojvodinu.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

Pošto je poraslo interesovanje na Forumu za rad OK Vojvodina, red je da se malo upoznamo sa nekim zanimljivim podacima o najuspešnijem Klubu u našem Sportskom Društvu. Kao izvor sam koristio http://okvojvodina.org/

Istorijat

Odbojkaški klub Vojvodina osnovan je 1946. godine. U prvih trideset godina svoga postojanja, klub je funkcionisao kao amaterski uz promenljive sportske rezultate, uglvnom nastupajući u nižim rangovima takmičenja.

Image

U ovom periodu doživeo je brojne promene u organizaciji, kadrovskoj strukturi pa i u nazivu (Sloga, Proleter, Partizan, Student).

U drugoj polovini sedamdesetih godina, Klub vraća svoje izvorno ime –Vojvodina. Takodje, u ovom periodu započinje sa unapredjenjem svoje organizacije, stručnog rada i stalnim jačanjem igračkog kadra.

Image

Ovo je bio početak perioda prepunog takmičarskih uspeha, perioda u kome OK „Vojvodina“ postaje najuspešniji odbojkaški klub u Srbiji.

U svojoj istoriji Klub je osvojio trinaest titula Šampiona države, jedanaest titula pobednika nacionalnog Kupa, dva treća mesta u Kupu evropskih šampiona, jedno treće mesto u Kupu pobednika Kupova i jedno četvrto mesto u Top teams kupu.
Image

Vojvodina je dala veliki broj reprezentativaca, kako u seniorskoj tako i u ostalim uzrasnim kategorijama.

Čak 45 igrača OK „Vojvodina“ je nastupalo za seniorsku nacionalnu selekciju, a od sredine devedesetih, od kada počinje zlatno doba naše reprezentativne odbojke, 27 naših igrača je, igrajući za reprezentaciju, pronosilo slavu jugoslovenske i srpske odbojke osvajajući pregršt medalja na najznačajnijim medjunarodnim takmičenjima.

Image

Najveći broj trofeja reprezentacija je osvojila pod stručnim vodjstvom Zorana Gajića koji je svoju trenersku karijeru započeo u Vojvodini, a kao trener reprezentacije na Svetskom kupu 1996 godine bronzanu medalju je osvojio i, do sada, najtrofejniji trener našeg Kluba, Milorad Kijac.
Image

Prema istraživanjima javnog mnjenja, od sredine devedesetih godina, OK „Vojvodina“ je najpopularniji sportski klub u Novom Sadu.

Image
Utakmice Kluba je u završnicama domaćih takmičenja i u evropskim kupovima pratilo i do 9.000 gledalaca, koliki je kapacitet Velike dvorane SPC „Vojvodina“.
Image

Reprezentativci

Za seniorsku reprezentaciju naše zemlje su nastupali sledeći igrači našeg kluba:

Jovan Đurić
Uroš Ribarić
Dušan Višekruna
Stevan Vujasinović
Slobodan Galešev
Mihal Potran
Branislav Terzin
Dragan Nišić
Dragan Čučković
Branislav Dobrodolski
Zoran Olajić
Radovan Dabić
Žarko Petrović
Petar Stanić
Dragan Vermezović
Velibor Ivanović
Nikola Salatić
Vladimir Grbić
Nikola Grbić
Strahinja Kozić
Ekrem Lagumdžija
Slobodan Kovač
Vladimir Mladenović
Đula Mešter
Đorđe Đurić
Slobodan Boškan
Andrija Gerć
Vladimir Batez
Vasa Mijić
Dragan Ristić
Veljko Petković
Igor Vušurović
Edin Škorić
Novak Stanković
Goran Marić
Bojan Janić
Branko Roljić
Branimir Perić
Marko Zlatić
Ivan Knežević
Dejan Bojović
Marko Samardžić
Marko Podraščanin
Konstantin Čupković
Vemić Miloš
Čubrilo Luka
Borislav Petrović

Trofeji

III MESTO U KUPU EVROPSKIH ŠAMPIONA
'88/89, '95/96

III MESTO U KUPU POBEDNIKA KUPOVA EVROPE
'82/83

IV MESTO U TOP TEAMS KUPU EVROPE
2005/2006

ŠAMPION DRŽAVE
'87/88, '88/89, '91/92, '92/93, '93/94, '94/95, '95/96, '96/97, '97/98, '98/99, '99/00, '03/04, '06/07

POBEDNIK NACIONALNOG KUPA
'76, '87, '92, '94, '95, '96, '98, '03, '04, '05, '06/07

POBEDNIK YU- SUPER KUPA
'93

JUNIORSKI ŠAMPION DRŽAVE
'86/87, '91/92, '92/93, '94/95, '95/96, '99/00, '05/06
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

Svi na derbi, ulaz je 100 dinara!
okvojvodina.org wrote:Za derbi silno motivisani

NIS Vojvodini predstoje utakmice koje će i te kako uticati možda i na konačan raspored na tabeli uoči plej-ofa, ali će isto tako pokazati i trenutnu formu Novosađana u odnosu na direktne konkurente. Derbi sa Partizanom jedan je od tih mečeva, a na programu je u četvrtak u 18 časova (TV prenos) u Maloj sali SPC "Vojvodina".

Crveno-beli ovaj duel dočekuju desetkovani (zbog bolesti), ali nikako i slabiji, jer se mnogo puta do sada pokazalo da imaju dugačku klupu.

- Utakmice Vojvodine i Partizana dugo su već derbi, a ovaj meč što sledi ima i posebnu dimenziju, jer crno-beli posle mnogo godina kao lideri na tabeli dolaze u Novi Sad. Partizan je tim koji je najviše pokazao u dosadašnjem delu prvenstvu. Ima samo jedan poraz, od nas, a dobro je igrao sve derbije, kako kod kuće tako i na strani. Imao je, kao i mi, probleme zbog povreda, ali je uspevao to da prevaziđe. Ekipa je sastavljena od mladih i iskusnih igrača, a ovo što su pokazali protiv Zvezde zaista dobro izgleda. Mi imamo dobru poziciju, čak i za kasnij rasplet. Treba da napredujemo, da pre svega zadržimo poziciju, ali i da napadnemo prvo mesto - rekao je sportski direktor Nikola Marić.

Trener Nikola Salatić se nada da će posle ovog duela rival imati poraz više na svom kontu:

- Jedini smo uspeli da nanesemo poraz Partizanu, a nadam se da možemo to opet da učinimo. Kada je u pitanju naša ekipa, eto ona već nekoliko meseci trenera bez prestanka i igra dve utakmice nedeljno, što je sigurno uticalo i na pad imuniteta. Imamo dosta bolesnih i rovitih, tako da ne znamo u kojem ćemo sastavu nastupiti. Ali, kao što sam i ranije govorio Vojvodina ima 14 kvalitetnih igrača i ukoliko budemo igrali maksimalno angažovano možemo ostvariti ono što želimo i učiniti borbu za tu prvu poziciju zanimljivom - istakao je Salatić.

- Sigurno nas očekuje teška utakmica, ne ide nam u prilog zdravstveni bilten, ali se nadam da ćemo se izboriti sa tim. Crno-beli imaju dobru ekipu, pozitivnu atmosferu, potrebnu hemiju i sigurno će hteti da nam se revanširaju za poraz u prvom delu prvenstva. Najveća opasnost nam preti sa njihovog servisa i biće lakše ako uspemo tu da ih ukrotimo. Iskoristio bih priliku i da pozovem navijače da dođu u većem broju. Podrška s tribina nam mnogo znači, to nam je vetar u leđa - poručio je Goran Škundrić, Stefan Basta dodao: - Mislim da motiva za derbi neće faliti bez obzira na to u kojem sastavu budemo izašli na teren. Partizan je pokazao da ima zaista kvalitetnu ekipu, ali mi moramo da razmišljamo o našoj igri i da pružimo maksimum.
Passion

Post by Passion »

Наши одбојкаши су савладали вечерас партизан резултатом 3:1 у сетовима.Први сет су добили партизани, остало је све протекло у доминацији Војводине.Свака част за наше одбојкаше!
Где год да играш, прати те твоја Фирма!
Turija

Post by Turija »

Večeras odlična igra Čubrila, donela je gotovo rutinsku pobedu Vojvodini.
Iako oslabljeni, zbog bolesti i povreda, odbojkaši Vojvodine odigrali su veoma dobru utakmicu, naročito tek oporavljeni Ivović.Uz večeras odličnog Simeunovića i standardno dobrog Petrovića, kao i raspoloženog Jovanovića (iako je imao dosta grešaka, imao je i puno osvojenih značajnih poena za naš tim).
Uglavnom, razbili smo ih na mreži blokom i snažnim smečevima, a povremeno i odličnim servisima poremetili prijem Partizanovih igrača.Mučio nas je, na početku meča, mladi Partizanov korektor, ali kada je zaustavljen, bila je utakmica rešena (a on čak povučen sa terena na klupu).
Dopala mi se večeras raznovrsna igra Čubrila.Eh kad bi mogao da drži nivo svoje večerašnje partije, bili bi veoma stabilna ekipa.Preostaje nam sada još da smanjimo broj jeftinih grešaka (o tome je večeras i Slobodan Boškan dosta govorio) mogao bi se u skoroj budućnosti naš tim približiti ekipama srednjeg evropskog kvaliteta.S obzrom na mladost, i prostor za napredak, to ne izgleda nedostižno.
Idemo dalje! Čekamo sledeće mečeve i podizanje nivoa igre OK Vojvodine.Kolektivne i pojedinačne.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

Turija wrote:Mučio nas je, na početku meča, mladi Partizanov korektor, ali kada je zaustavljen, bila je utakmica rešena (a on čak povučen sa terena na klupu).
Čupavi je uvaćen u mašinu i zato je izmenjen :twisted:

Dobro igramo. Prezadovoljan sam sa partijom Ivovića, ne mogu da verujem da Voša ima tako kvalitetnog igrača. Jednostavno momak odskače od ostatka. Simeunović je u par navrata preuzimao odgovornost i odlično pogađao. Libero je imao dosta problema, kao i naš servis, neshvatljiv broj servis grešaka, što se u buduće mora svesti na minimum. Puna sala slaninara, osim par klinaca koji su navijali protiv. Lepa atmosfera i pobeda, jedva čekam naredni meč.
trelos gia fcv

Post by trelos gia fcv »

GAZI, GAZI, crno-belu gamad...
GAZI, GAZI, CRNO-BELU GAMAD!
One and only

Post by One and only »

Zeljafcv wrote: Čupavi je uvaćen u mašinu i zato je izmenjen :twisted:
Cupavog smo isprovocirali maksimalno, u 2. setu je vec krenuo da popusta, a u 3. je bio skroz nemocan, poludeo je. :D Taj Atanasijevic je najbolji igrac partizana i maltene je sam dobio prvi set.
Opet dosta servis gresaka, a u par navrata smo imali problema i sa prijemom.
United of Vojvodina
Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

okvojvodina.org wrote:Lider na kolenima

NIS Vojvodina - Partizan 3:1 (19:25, 25:18, 25:19, 25:20)

Novi Sad: Mala dvorana SPC "Vojvodina", gledalaca 400, sudije Kolarević (Novi Sad) i Popović (Sremski Karlovci).

NIS Vojvodina: N. Čubrilo, Škundrić, Simeunović 14, Petrović 13, Mirosavljević 9, Veselinović 4, Ivović 12, Jovović, L. Čubrilo 3, Mrdak, Jovanović 21, Kapur.

Partizan: Minić 5, Popović, Pešut 10, Medenica, Samardžić, Steljić 10, Turanjanin 4, Mijailović 11, Jokanović, Žarković, Atanasijević 17, Ilić, Bulatović.

Odbojkaši Partizana u dosadašnjem delu sezone zabeležili su samo dva poraza - oba od NIS Vojvodine. Novosađani očigledno imaju recept za crno-bele, a dokazali su to i u meču 11. kola Superlige. Na svom terenu savladali su trenutno vodeći tim na tabeli rezultatom 3:1 i sa nova tri boda borbu za prvu poziciju uoči plej-ofa učinili daleko zanimljivijom. Posle ovog susreta Partizan je sve bliži pulenima Nikole Salatića, beži za svega dva boda.

No, ono što je mnogo važnije od trke za bodovima jeste svakako dobra igra Vojvodine i potpuni povratak u meč posle izgubljenog prvog seta. Naime, gosti su počeli mnogo bolje, načeli bolnu tačku Novosađana, poremetili ih na prijemu, malo grešili, dobro napadali, negde na polovini seta se odlepili i sigurno stigli do vođstva od 1:0. Ni na početku drugog dela igre nisu mogli domaći da se pohvale baš sjajnim prijemom, ali su zato poboljšali servis, blok, a ulaskom Ivovića Jovanović će dobio pojačanje u napadu. Vešto su ih pratili i Simeunović, Petrović i Mirosavljević, te je Partizan sve više ostajao bez pravog odgovora. U trećem i četvrtom setu potpuno su se razbudili prvotimci NIS Vojvodine i dotukli rivala.

Izjave

Nikola Mijailović, igrač Partizana: Mislim da smo samo u prvom setu pokazali pravo lice, igru koja nas je dovela na prvu poziciju. Kasnije smo popustili na prijemu, u odbrani su nam padale neke lake lopte i jednostavno nismo imali odgovor na dobru igru Vojvodine.

Borislav Petrović, igrač NIS Vojvodine: Za razliku od gostiju mi nismo dobro počeli i u prvom setu nismo imali dobar prijem, a ni efikasan napad, bez kojeg nam je stvarno teško da igramo. No, kasnije smo uspeli sve da postavimo na svoje mesto, a svaka čast i Zoranu Jovanoviću koji nas je gotovo ceo meč držao u igri. On je bez sumnje i najbolji pojedinac meča. Pobeda nad timom koji ove sezone stvarno odlično igra, može nam mnogo značiti u nastavku sezone. Ostaje nam da radimo dalje i budemo spremni za najvažnije mečeve. I ne smemo zaboraviti da se pehari osvajaju u susretima sa malim ekipa, u smislu da moramo uzimati bodove i protiv ostalih ekipa, a ne samo u ovakvom derbiju.

Milan Žarković, trener Partizana: Možda bi sve drugačije bilo da u drugom setu kod rezultata 6:6 dizač sam sebe nije izbacio iz igre. Propustili smo da realizujemo jednu čistu kontru, a u sportu je to tako da jedan poen može da promeni tok utakmice. Primački smo pali u ovom susretu, a ne možete tako da se suprotstavite Vojvodini u Novom Sadu.

Nikola Salatić, trener NIS Vojvodine: Ja bih čestitao igračima na angažovanosti i motivisanosti. Imali smo problema sa zdravljem, ali smo uspeli to da prebrodimo, iskoristili smo momente za priključivanje, Jovanović je rešio neke ključne kontre. Mislim da možemo da igramo još bolje, ali moramo više da radimo. Pojačaćemo uskoro rad na snazi, ali ne smemo se opuštati i poklanjati bodove.
Kamenica

Post by Kamenica »

Bravo momci. Idem na svaku utakmicu naseg kluba, ali protiv groblja je bilo ludacki.
Dokle god je sirok Dunav,
dokle god je ravan Srem,
za mene je mirna Backa
ja odavde ne idem...

Dokle god na toj planeti,
kraljica si moja ti
za srecu mi treba malo,
malo tvoje ljubavi...
Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

Danas u 18 časova ima direktan prenos utakmice crvena zvezda - Vojvodina.
Turija

Post by Turija »

Zeljafcv wrote:Danas u 18 časova ima direktan prenos utakmice crvena zvezda - Vojvodina.
Hvala Željo, dobro je podsetiti! A gledaćemo, naravno.
Turija

Post by Turija »

Nažalost i dalje toplo-hladno.
Opet nas je razbio protivnički dizač i to ne prvi (Mitić), već onaj drugi (Stefanović).Dok je zvezda u prvom setu igrala klasičnu staromodnu odbojku, lako smo ih dobili (čini mi se sa 9 razlike).Međutim, kada je trener domaćih promenio tehničara, mi smo se našli u bezizlaznoj situaciji - bez obzira što je zvezda dobijala setove na razliku (pa je i došlo do apsurda, da smo u poen razlici bolji, a izgubili meč).
Podbacili su svi naši igrači, pa i treneri (izmene suviše kasne, samo tek na trenutak da zaustavimo sunovrat, i onda sve krene po starom).
Pokušao je i Salatić sa izmenom dizača, ali za razliku od Zvezde, ta izmena ne donosi promenu ritma.
Mladi Stefanović igra brze položene, a tačne lopte po krajevima, kao i na prvom tempu (za razliku od naših dizača koji to ne mogu da izvedu precizno i sa dobrim tajmingom).
Dakle, posle promene ritma kod igre Zvezde, naši igrači gube sigurnost u svim elementima odbojke i poraz je bio neminovan.
Jako me je ova utakmica podsetila na naše ovozezonske utakmice u Evropi (kada su nas protivnički tehničari, gotovo sami, lako pobeđivali).
Već u drugom setu počinje serija grešaka naših igrača, čas jednog, pa drugog, pa trećeg i tako redom.Svi po jednom - i eto 6 lakih poena za protivnika, a niko nije izraziti individualni krivac.
Naši treneri, takođe, nisu bili hrabri da probaju da razmrdaju ekipu sa pravovremenim (preventivnim) zamenama, nego čekaju ,,poslednji čas" (ili su rezervisti stvarno toliko slabiji, pa da se od njih ne očekuje ništa?).
Danas je u našim redovima (možda) bio samo jedan igrač koji zaslužuje dobru ocenu: libero Škundrić.Međutim, libero ne donosi direktne poene, već samo šansu za njih, tako nam večeras nije bilo spasa od poraza.Sudije su nas, verovatno, u 2-3 navrata oštetile za po poen, ali ne bi to Bog zna šta promenilo u konačnom ishodu utakmice.
I jedna dobra stvar u večerašnjem TV prenosu iz Beograda je promena komentatora.Ne znam ko je komentarisao, ali čovek je OK, za razliku od umišljenog i nedobronamernog Koraća.
Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

Jako sam razočaran sa jučerašnjim izdanjem naših odbojkaša. Taman kada sam se ponadao i poverovao da imamo tim za velika dela. Mnogo faktora je uticalo da se vratimo poraženi u kući. Biću kritičan. Turija je nabrojao dosta njih, jedan od glavnih jesu loše izmene našeg trenera. Mnogo ranije se tehničar morao menjati, jer Čubrilo je sinoć odigrao katastrofalno, početnički. Koliko samo nepreciznih dizanja, za šampionsku ekipu to je nedopustivo. Ali daleko od toga da samo njega krivim, tu je i reprezentativac Petrović, ako je ono igra na reprezentativnom nivou, onda nam se reprezentaciji ne piše dobro. Suviše mlako za jednog reprezentativca. Nisam zadovoljan ni sa našim liberom, koji je u par navrata pokazao nedostatak iskustva, par puta loše primio i loše je "štitio" (to važi i za ostatak ekipe). Stara boljka od utakmice sa partizanom jeste veliki broj prodatih poena greškama iz servisa (i to manje ni više u trenutcima kada se rezultat lomio), što je za mene ništa drugo nego lopovluk. Njihov rezervni tehničar nas je uništio, radio nam je šta je hteo, blok nam uopšte nije funkiconisao. Suđenje neću da komentarišem.
Turija

Post by Turija »

Željo u pravu si.
Za Škundrića sam rekao da može dobiti dobru ocenu u odnosu na ostale naše igrače, ali računajući samo prijem (jer zvezda je dosta opasno servirala).Igra u polju mu je fakat bila jako slaba, ali ne mogu ga puno kriviti, jer je naš blok bio katastrofalan (osim u prvom setu).
Smeč servis nam je očito veoma nesiguran kod svih igrača, ali još veći problem je, sa tako nesigurnim servisom, i to što je takav i onaj tkzv taktički (koji daleko više liči na početnički).
Mlaki smo kao ekipa.Ima potencijala, ali treba puno korektivnog rada na individualnoj tehnici.Najočitiji primer je Ivović.Fantastične predispozicije (skočnost, snaga), ali kontrola lopte je vrlo problematična.Ako ga krene razbija protivnika, ako stane, ne može da promeni ritam i prodaje puno lopti.
No, ima još da se igra, pa videćemo da li će biti vidljivog napretka kod naših momaka.Ipak ostajem pri mišljenju da imamo iskusnijeg i kvalitetnijeg tehničara, mnoge individualne slabosti ne bi izašle na videlo. Tim bi bio stabilniji u igri i u rezultatima.
Post Reply