Tribina - nekad i sad

Locked
mihailov

Re: Tribina - nekad i sad

Post by mihailov »

Manje-više su rečene ključne stvari u ovoj temi, malo šta bi moglo da se doda posle nekoliko sjajnih postova. Grupa je nakon finala kupa 2007.godine imala izuzetnu priliku da već postojeću ekspanziju pretvori u nešto što Novi Sad davno nije imao. Stvari su krenule silaznom putanjom upravo od tog momenta i počela je postepena stagnacija koja je još uvek u toku.
No, iako sam uzeo to finale Kupa kao neku prekretnicu, daleko od toga da grupa posle toga nije imala blistavih momenata. Prvo što mi pada na pamet jeste upravo isti događaj 4 godine kasnije, kad smo zabeležili najbrojnije gostovanje ikada u Beogradu. Tu je i gostovanje na JNA, čini mi se mart ili april iste godine, kada je rekordan broj ljudi bodrio Vošu protiv partizana. Pa i ovogodšnji Beč pokazuje da je potencijal neverovatno velik, Kragujevac na početku prolećne sezone prošle godine takodje...
Problem je što nema kontinuiteta i one originalnosti koja je krasila Firmu ranijih godina. Kako je samo bilo lepo uživati u fantastično osmišljenim koreografijama poput one kada su izvlačene loptice iz bubnja, ili "Argentinske" atmosfere iz Kule...

Nikad nisam aktivno učestvovao u radu grupe, pa sebi ne dajem pravo da upućujem neke teže kritike na račun sadašnjeg vodstva Firme. Jedino što bih istakao jeste da je sigurno svakom od nas relativno mlađih na zapadu krivo što nisu imali priliku duže da budu deo one pozitivne atmosfere. Nadam se da će se stvari promeniti, ali nisam veliki optimista iskren da budem.
Napred Voso!
zapad

Post by zapad »

Edit: Vec sam te opominjao da snizis ton. Povedi racuna o nacinu kako se obracas sagovornicima.
Nboya
Stexman

Post by Stexman »

2011-ta je bila presudna godina koju nismo iskoristili i usrali smo sa onim saopstenjima
i lizanjima sa grobljem. Velika greska je napravljena sto smo poslusali upravu i nismo nastavili
borbu za pravdu povodom kradje u kupu! Cak i ako osvojimo kup ove godine necemo
animirati vise ljudi nego tad. Ipak ovo je samo moje misljenje koje moze ali i ne mora da bude tacno.
recni galeb

Post by recni galeb »

previse mi svi taj kup zelimo da ti se to ne ponovi ukoliko, a hocemo, odemo u finale,...
citam malo o dogadjanjima na malom istoku sto ste ih izneli, uglavnom je ubodena sustina. sve sem onoga sto bi vratio tamo ponovo kop.
nego neko pomenu zipa i neku viljusku :lol: , nego sta se desilo sa tim likom zna li mozda ko?
borrissey

Post by borrissey »

Ja takodje nikada nisam bio aktivan član grupe, pa ne mislim da imam pravo da nikome solim pamet. Ali, mislim da malo previše komplikujemo stvari. Brick je naveo glavne razloge krize, a ja bih dodao i to oko nasilja - nipošto se ne slažem sa ovim silovanjem pevanja. Pa sever je majku mu, dovoljno velik da primi i one koji bi da pevaju celu utkamicu i one koji imaju snage i volje za 45 minuta. Zar ne? Zašto bi bilo ko trebalo da oseća grižu savesti ili strah ako je u fazonu da peva 45 minuta? Zar to nije bolje nego 0 minuta (da je otišao na zapad ili istok recimo)?
Svaki put kad sam otišao na sever, pribojavao sam se tih nekih pijanih likova, o Beču da ne govorim. Zamalo nisam dobio batina što nisam hteo da se spustim jedan red ispod. Mislim, niko meni nije kupio kartu, niti mi platio gorivo do Beča, niti pregovarao da dobijem slobodan dan, pa da ima vlasništvo nad mojim kretanjem?

Sve nas spaja ista ljubav, a mogu da nas razjedine različite mržnje...
Brick Liman

Post by Brick Liman »

Sećam se perioda kada smo se selili sa juga na sever, to je takođe bio period nekog mog ličnog razočarenja pa sam bio manje aktivan. Bio sam protiv selidbe jer sam mislio da ćemo izgubiti identitet koji smo taman formirali tamo, ali nemam problem da kažem da sam tu debelo pogrešio. Firma je već tada prerasla jug, što se vrlo brzo pokazalo tačnim, i grupa jednostavno ne bi mogla da raste na onim stepenicama juga. One su potpuno neadekvatne za ono čemu smo težili, a što je brojnošću dostignuto 2011. na finalu kupa, a mentalitetom i izdanjem na finalu kupa 2007.
Selidbom na sever smo sebi dali mogućnost da rastemo i danas bi bili tu negde oko punog severa da nisu dešavale greške koje sam prethodno naveo, tj. da je od 2007. nastavljeno da se radi onako kvalitetno kako se radilo od selidbe na sever do 2007. Još jedna bitna stvar vezana za selidbu na sever jeste oduzimanje prilike blizancima da imaju najbolje gostovanje u sezoni na našem stadionu. Jednostavno, ako pretendujemo na to da je grad naš, onda je sever jedina tribina na kojoj možemo biti. Njihovo preplavljivanje severa kao u prošlosti to debelo demantuje. Eto, to je razlog zbog koga mi više ne možemo biti na tim patrljcima od tribina. Bolesnik kakav jesam, nedavno sam sanjao da sam sa Firmom na malom istoku - tekma protiv nekog od blizanaca. I u snu sam se osećao očajno :mrgreen:
Žip se pojavi s vremena na vreme, to mi kažu drugi, ja ga nisam video, a ne znam ni da li bih ga prepoznao sada, u sećanju mi je ona bradurina i kosa, ko zna kako tip sada izgleda.
Deca su posla u noc da se igraju ...
... MODERNA OMLADINA!

https://www.youtube.com/watch?v=Md0lG-4nTFc" onclick="window.open(this.href);return false;
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Osvrnuo bih se na taj detalj iz Beca, koji je Brick naveo. To je slika i prilika tribine trenutno - proboj nekih tamo klinaca, drustveno izdeformisanih, bez imalo postovanja prema starijima. Klasican primer mud*nje, koji do prekjuce nije znao sta je Vojvodina, za koju je prvo saznao preko Firme, i koga nije briga ni za sta. Vise nego idealna licnost za tu ulogu, koju su mu poverili na tribini oni sto drugacije nemaju apsolutno nikakav autoritet :frown:

Oterali su sve neistomisljenike sa tribine svojim ponasanjem, politikom i lizanjem s upravom.
Pank se preselio na istok i zapad, sve nas je vise i zaraza se siri :mrgreen:
FCVNS

Post by FCVNS »

Jedna od utakmica koje su mi u isto vreme bile razocarenje i cinile me ponosnim je ova na marakani iz marta 2010-te...na klipu mozete da vidite da je jedino razocarenje tog dana bila nasa brojnost,a za rezultat se nekako nisam ni nervirao,nekad dobijas,nekad gubis,bar mi navijaci znamo da se nosimo sa time...islo se vozom do trosarine pa onda kroz neke ulicice do autokomande,odakle smo isli do kaveza,put je bio interesantan zbog neprestanog nailazenja na cigane kojih se za ovu utakmicu skupio prilican broj...nas kop za 10-ku,mali i veliki siveni barjaci,zastave i sama atmosfera u istom su bile odlicne,nismo dozvolili da nas pokoleba nasa slaba brojka pa smo im vec na startu zapevali MALO VAS JE PI..ICE,par puta smo bas zagrmeli,imali parolu SVI STE VI KOMUNISTI,PRAVLJENI NA KALUP ISTI,i pored loseg rezultata navijali smo svih 90 minuta...u povratku su nas vodili pored kuce nase folk zvezde,gde se zapevalo BACI SISU DA SE IGRAMO,sto je i namrstenim zandarima nateralo osmeh na lice,a dok su nas vodili kroz dedinje,pevalo se LOPOVI,i ostali hitovi u reziji Freaksa i ostalih raspolozenih kreativaca,povratak ko povratak,dremka u vozu...jedno od gostovanja koje nisu ispratili najlepsi i najjaci,niti najlepse obuceni,vec gostovanje za NAJVERNIJE...evo klipa i fotki,sto bi neko rekao mala Italija...

Image
Image
[video]http://www.youtube.com/watch?v=ZKhnw3sNbnA[/video]
DUB

Post by DUB »

Još nešto glede tog nesrećnog mladića pa da ga ne spominjemo više jer nije on problem. Koji mozak šalje nekog takvog da obavi bilo kakav zadatak, kamoli nešto što treba "na ruke" da se obavi?
U onakvom alko-narko stanju, dovoljno je bilo pljunuti ga u čelo pa da se onesvesti.
A mogu samo da zamislim kako bi se proveo da je morao na U-Bahn poput nekih, a ne u bus na čke-begešarske (ako sam dobro upamtio naziv pokušaja stvaranja muzičke numere).
Seti se kako se provuk'o Sisley, seti se kako se provuk'o Werder!
Brick Liman

Post by Brick Liman »

U bahn su krčili starija gospoda simpatizeri. Deca su pošla u noć da se igraju... :wink: :devil:
Deca su posla u noc da se igraju ...
... MODERNA OMLADINA!

https://www.youtube.com/watch?v=Md0lG-4nTFc" onclick="window.open(this.href);return false;
laki

Post by laki »

Ono sa ciganima kao juce da je bilo :)

A sto se tice male tribine, o cemu bre mi pricamo?! Pa jel smo posle finala kupa na severu protiv cigana imali oko 2000 ljudi na severu? Jel u utakmici protiv partizana prve sledecee polusezone imali najvecu brojku ikada na severu?! Garantujem oko 2500 ljudi. Na poslednjoj velikoj utakmici kod kuce sa partizanima smo malo podbacili ali to ne bi stalo ni na kakvu manju tribinu! Raspravljali smo o vaznim i interesantnim stvarima a onda neko pomene nekakvu manju tribinu i oko toga se povede nepotrebna rasprava!!
I jos da kazem jednu stvar: Eno FF iz Uzica, recimo. Njih nikad nije bilo ni blizu kao nas na utakmicama u kopu, ali su uzeli sebi severnu tribinu jer svaka grupa treba da ima tendenciju da se siri. Gostima su ostavili onu izdvojenu novu betosku tribinu i dovidjenja. Mi smo nekoliko puta bas imali zavidan broj u kopu, niko toliko ljudi nije imao osim blizanaca na navijackoj tribini i zato hajde da se vec jednom manemo te price o manjoj tribini. Sad je grupa u krizi i o tome treba raspravljati a ne o vracanju u nazad. Kakvi god da nam rezultati budu ove polusezone i kakvih god Firma imala problema GARANTUJEM na severu na poslednjoj utakmici ove polusezone bar 1500 ljudi! I ako nije problem da zavrsimo sa malim jugom, osim u varijanti prisecanja na ranije dane.
Image
Krle

Post by Krle »

A meni se, ipak, najviše smučilo čestitanje Barija i sadejstvo sa musavcima na istoj utakmici. Mislim, stvarno...
To je i dovelo do dešavanja u Beču i do toga da sam se odrekao gostovanja. Nemam ni malo godina, a ni ne mogu baš svako go**o da progutam...
Niko nas ne voli - q.ac nas zaboli
FCVNS

Post by FCVNS »

laki wrote:A sto se tice male tribine, o cemu bre mi pricamo?! Pa jel smo posle finala kupa na severu protiv cigana imali oko 2000 ljudi na severu? Jel u utakmici protiv partizana prve sledecee polusezone imali najvecu brojku ikada na severu?! Garantujem oko 2500 ljudi. Na poslednjoj velikoj utakmici kod kuce sa partizanima smo malo podbacili ali to ne bi stalo ni na kakvu manju tribinu! Raspravljali smo o vaznim i interesantnim stvarima a onda neko pomene nekakvu manju tribinu i oko toga se povede nepotrebna rasprava!!
I jos da kazem jednu stvar: Eno FF iz Uzica, recimo. Njih nikad nije bilo ni blizu kao nas na utakmicama u kopu, ali su uzeli sebi severnu tribinu jer svaka grupa treba da ima tendenciju da se siri. Gostima su ostavili onu izdvojenu novu betosku tribinu i dovidjenja. Mi smo nekoliko puta bas imali zavidan broj u kopu, niko toliko ljudi nije imao osim blizanaca na navijackoj tribini i zato hajde da se vec jednom manemo te price o manjoj tribini. Sad je grupa u krizi i o tome treba raspravljati a ne o vracanju u nazad. Kakvi god da nam rezultati budu ove polusezone i kakvih god Firma imala problema GARANTUJEM na severu na poslednjoj utakmici ove polusezone bar 1500 ljudi! I ako nije problem da zavrsimo sa malim jugom, osim u varijanti prisecanja na ranije dane
Evo ga klip sa utakmice sa partizanom,najveci kop na Severu,i veoma sadrzajna utakmica,jedno od nasih najozbiljnijih izdanja,pirotehnika spontana,odlicno navijanje i energija na stadionu,cesto ukljucivanje zapada u pesmu...mada na kraju klipa mozete videti da u trenutku kad smanjujemo na 2-1,i kad treba da stisnemo na terenu da izjednacimo,mi kao po protokolu pevamo o Kosovu,sto je sa navijacke strane gledano cist promasaj...

[video]http://www.youtube.com/watch?v=-20zEERshV0[/video]
limanfkv

Post by limanfkv »

Jel se seca neko koje godine je bila utakmica sa crnim zlizancem sa parolom BLA, BLA, BLA... ? Isto fenomenalna utakmica, groblje oduvano.
0.0625
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

FCVNS wrote:
laki wrote:mada na kraju klipa mozete videti da u trenutku kad smanjujemo na 2-1,i kad treba da stisnemo na terenu da izjednacimo,mi kao po protokolu pevamo o Kosovu,sto je sa navijacke strane gledano cist promasaj...
Ja sam se u to vreme šalio sa drugarima kad krene ta pesma "Jel to već 70-ti minut tekme?" jer je čitave polusezone išla negde između 65-70 minuta, što samo pokazuje koliko su sa šipke pratila dešavanja na terenu.
A po meni to dovikivanje sa ciganima na "Čestitamo Bari" meču je možda i najveći greh koji Firmi nikad neću zaboraviti. Sa njima nikad ništa ne bih pevao, nevažan je sadržaj. A minut nakon dovikivanja sa severa je krenula prozivka ciganima, što mi je samo pokazatelj izgubljenog kompasa, ne može i ovci i novci...
Io odio Belgrado
Locked