Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Baltazar

Re: Transferi

Post by Baltazar »

Ajde da se malo pojasnim. Nismo titulu osvojili 24 godine. Kup nikada. Čak smo na drugom mestu svakih 12 godina (otprilike). U ligi Evrope nas u trećem kolu čeka nepremostiva prepreka. U četvrtom da i ne pišem. Nismo imali mnogo vajde od igrača koje smo dovodili u velikim količinama. Najveći transferi su bili od igrača koji su postali igrači u Voši. Jovanović, Krasić, Kačar Brkić, Medojević... Zato smatram da bi i bez pojačanja uspeh na kraju godine bio podjednak. Sa tom razlikom što bi profitirali na prodaji mladih igrača koji bi postali interesantni stranom tržištu. Igrači u koje smo ulagali, a onda ih se olako odrekli pa kupili druge skoro istog kvaliteta. Kupiti godišnje jednog ili dva prava igrača koja će doneti razliku svakako podržavam. Takav tip igrača je Alivodić. Sem svoje igre i učinka omogučio je Vuličeviću da u prolećnoj polusezoni da tri gola i poveća samopouzdanje. Ne slažem se da Vranješ treba da bude vođa ekipe. On treba da bude zamena Kosoviću koji treba da igra, daje golove i da ga Voša proda za par godina za dobre pare da bi mogla živeti. Kića je 8-9 godina mlađi od Vranješa. Mladost ima cenu u inostranstvu i zato Vule, Abu, Ađuru teško mogu naći angažman. Ne znam ko je od vas gledao golmana Kordića. Biće izgleda strašan golman, jedino je izgleda još prerano da se ubaci i prvi tim jer golmani malo sporije sazrevaju. Mislim da nam finansijski jedino odgovara da omladince forsiramo jer jedino njih možemo prodati da bi mogli opstati. Šta će nam štoper kada imamo Đurića, Trajkovića, Vujačića, Petrića, Kovačevića. Živeli!
Vojvodina, jedna jedina!
churguzijanac

Post by churguzijanac »

Hoce biti novi golman il' sam ja propustio nesto?
Helm

Post by Helm »

@Baltazar

Razumem ja sta hoces da kazes, i slazem se, ali ne u potpunosti. Kica ima godina koliko ima (tek napunio 18 koliko sam upucen) i koliko god da je talentovan (a jeste veoma) ne moze biti jedino resenje na toj poziciji. I smatram da je Vranjes idealno resnje, zasto? Zato sto nije toliko dominantan poput Alivodica da bi bio gubitak izvaditi ga poslednjih 20-30 minuta, ili ga odmoriti svaku trecu utakmicu, a opet je dovoljno kvalitetan da donese stabilnost na terenu, ili jednim potezom (sutem) resi bunker koji nas muci. Po meni je to ono sto je Kosovicu i potrebno u ovoj fazi. Da igra 20-30 minuta svaku utakmicu, a da bude starter svaku 3. ili 4. I onda, kada u kontinuitetu pokaze da je spreman da pravi razliku, zahvaliti se Vranjesu, ili ga prosto preseliti na klupu.

Poletanovic i Radoja su pokazali i dokazali da im je mesto u 11 i tu nema sta, Djura je super rezerva na toj poziciji. Nastic svakako ima taj talenat, ali fali mu jos malo samopouzdanja, sportskog bezobrazluka i fizikalija da bi bio prvi bek na vaznim/jakim utakmicama. Za Gacinovica mislim kao i za Kosovica, nema potrebe da se zuri sa njegovom promocijom na mesto prvog i jedinog levog krila, zaista ce biti dovoljno da kombinuje ulazak sa klupe i mesto startera svaku 4. utakmicu. Naravno, ako pruza partije kao prvo krilo onda nema dileme kome ide prvih 11.

S druge strane, za Ivanica verujem da ima sve sto mu treba kako bi ove sezone pruao partije u rangu Radoje s kraja sezone i Poletanovica s pocetka. Samo ne znam da li moze da igra to levo krilo?

Po meni, ako hocemo borbu za drugo mesto i kup, treba nam golman obavezno, stoper (posto Trajko verovatno ide) i generalno spremna zamena za Vuleta i Abua. Eventualno razmotriti situaciju levog krila. Ali ako bismo igrali sa postavom: Kordic, Vule (ukoliko ostane), Vujacic/Petric, Djuric, Nastic, Radoja, Poletanovic, Kosovic, Gacinovic/Ivanic, Alivodic i Abu (ukoliko ostane), ruku na srce, uspeh bi bio i 6. mesto.
shecky

Post by shecky »

Kao prvo nenormalno je ne zeleti pojacanja...
Kao drugo Vranjes je dobar igrac i nadam se sad kad prodje cele pripreme sa ekipom da ce skroz drugacije izgledati na terenu.

Helm ne kontam tvoju filozofiju.. ako hocemo da se umesamo u borbu za drugo mesto?? Koji tim ima ambiciju da bude drugi?
Ili imamo ambiciju da budemo sampioni ili igramo fudbal pa sta bude .. ne postoji ambicija za drugo mesto.. to je kao kad bi neko reko imamo ambiciju da izgubimo finale kupa.

Mada se meni licno ne svidja uopste kako se odradjuje prelazni rok .. nit se zna ko odlazi nit ko dolazi .. i na kraju ce biti varijanta da cemo tik pred kraj prelaznog roka izgubiti 2-3 igraca..Abu Vule Trax a necemo nikog dovesti na njihova mesta ,uz cinjenicu da nemamo vise Supica Paju Kataija pa cak i Runija koji je na kraju prvenstva pruzao dosta dobre partije ,izgledao je kao drugi covek na terenu ,i taman kad je mozda i doso pameti oni ga sutnu...

Sa druge strane vidimo da u ostalim timovima vec uveliko grabe igrace .. Spartak Jovanica, groblje nam uzelo Lukaca ciganija Omegu .. prosle godine groblje uzelo Da Silvu ..al neka nek jos cekamo da nam neko pred nosom uzme Veselinovica iz Kule .. Josimov je vec kidnuo itd itd.

Ako je filozofija da nam igraju klinci sa 3-4 iskusnijih igraca tipa Vranjes Enver itd ok,nemam nista protiv al onda neka se to kaze javno al onda je jasno da sa tako mladom ekipom nema sta da trazimo u ambiciji nego samo igramo pa sta bude...
Helm

Post by Helm »

Shecky, nije to moja "filozofija" vec mi prosto ne mozemo biti prvi u ovakvoj ligi. To jest, niko sem partizana to ne moze. Mogao sam i drugacije da kazem, ambicija da se igra Evropa, u sustini je isto.
fare

Post by fare »

Helm wrote:Shecky, nije to moja "filozofija" vec mi prosto ne mozemo biti prvi u ovakvoj ligi. To jest, niko sem partizana to ne moze. Mogao sam i drugacije da kazem, ambicija da se igra Evropa, u sustini je isto.
Pa ne znam bas Napredak se gadno napalio jurisa na trofeje sledece sezone a na kraju ce ispasti :D , http://www.sportske.net/vest/domaci-fud ... 34584.html" onclick="window.open(this.href);return false; A mozda nam i ABU-a odvede Miskovic tamo ko zna ? Mislim to je odgovor na ovo : To jest, niko sem partizana ne moze biti prvak :deal:

Ljudi imajte jedno u vidu od nase jake (granitne) odbrane vec nema Supica,Pavlovica,Jokica a vrlo lako tj maltene 100% ostajemo bez Trajkovica i Vulicevica . Znaci imacemo skroz novu odbranu i trebace mnogo,mnogo vremena da se to ponovo uigra. Ko sto su bili odlican par Traks i Djuric a ruku na srce jedno vreme i Jokic i Traks dok ovaj prvi nije poceo da brljavi .Ja posto igram bas na toj poziciji stoperskoj znam kako je tesko se uigrati sa jednim igracem a plus kad ti malo malo menja partnera e onda je tek zlo ali ja verujem da ce mladi Kovacevic pokazati sta zna u slucaju odlaska Trajkovica .
limanfkv

Post by limanfkv »

http://www.eldia.com.bo/index.php?c=&ar ... ulo=120059" onclick="window.open(this.href);return false;

Sleteo Fiero!

Ja se izvinjavam na pitanju, ali gde je Abu?
0.0625
Milan

Post by Milan »

Da smo ozbiljan klub, prijavili bi Fiera FIFA-i, pa nek se cese po glavi kad dobije suspenziju. Posto nismo, predvidjam misteriozan nestanak predugovora potpisanog sa nama u zamenu za nekoliko (desetina?) hiljada u necijem dzepu.
POŠTO OBRAZ ???!!!
Nikola

Post by Nikola »

Kad vec nisu sposobni da realizuju transfer Fiera ili vrate
Despota, predlazem da dovedu Edina Ademovica. On je napadac pravi sa tehnikom i osecajem za gol. Pogodili bi sa tim pojacanjem, kao i sa Alivodicem.
Kezmanovi igraci u nkp su pauljevic i fica knezevic.
Last edited by Nikola on Thu Jun 27, 2013 2:20 am, edited 1 time in total.
ПУШТАМ КИШУ!
Helm

Post by Helm »

E sad ce biti zanimljivo cuti objasnjenje o situaciji gde igrac koji ima "vazeci ugovor sa nama" potpisuje za drugi klub. Neko je pominjao tuzbu, pa hajde da vidimo.
limanfkv wrote:Ja se izvinjavam na pitanju, ali gde je Abu?
Nema smisla sad da se cima bezveze, on ide direktno na Maltu kako stvari stoje. :slon:
Zaista, sta sad da se cima do vikenda da dolazi, pa nema vremena ni da se raspakuje vec za 2 dana novi put. :frown:

Suma sumarum: ostali smo bez Lukaca, Jovanica, Josimova, Lekovica, Milosevica, Fijera, a kako stvari stoje i Abua. Doveli smo Barica, koji sa toliko paznje predstavljen da malo ko ovde zna i da li je u pitanju levi ili desni bek. Medijski smo angazovani boli glava. Ako sam procitao 3 izjave od okupljanja ekipe, ne racunajuci Vuletovu koju bolje da nisam cuo, maksimum. A jedna od te 3 bese napad na duplu krunu i grupnu fazu Lige Evrope.

Ajde ako neko iz kluba cita ovo, 'leba vam, dajte neku izjavu za neke novine, recite makar da se pregovara sa nekim, bez imena, bez garancije, ali da vidimo da se nesto radi. Ma ni ne mora da se pregovara, ali slazite! Recite da se ne zna sta je sa Abuom, ali, majku mu staru, izjavite to negde!
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Ovo je prvi ispit za novu ekipu na celu kluba, da pokazu jesu li kadri da rade ono cega su se prihvatili ili ce biti ko u onoj epskoj narodnoj:

"Što Momčilu bilo do koljena,
Vukašinu po zemlji se vuče;
Što Momčilu taman kalpak bio,
Vukašinu na ramena pada;
Što Momčilu taman čizma bila.
Tu Vukašin obje noge meće;
Što Momčilu zlatan prsten bio,
Tu Vukašin tri prsta zavlači;
Što Momčilu taman sablja bila,
Vukašinu s' aršin zemljom vuče;
Što Momčilu taman džeba bila,
Kralj se pod njom ni dignut' ne može."
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Helm wrote:Nema smisla sad da se cima bezveze, on ide direktno na Maltu kako stvari stoje. :slon:
Zaista, sta sad da se cima do vikenda da dolazi, pa nema vremena ni da se raspakuje vec za 2 dana novi put. :frown:
Je l' se neko seca onih priprema na koje Ljubisa Vukelja nije hteo da ide, jer nisu hteli da ga prodaju u zvezdu. E, tako meni sad ovo deluje. Doduse, mislim da se vise radi o inostranstvu.
Treba mu se zahvaliti na svemu sto je ucinio za ovaj klub, prodati ga za neku finu lovu i cao.
Duboki naklon za svaki gol i uriniranje po blizancima, ali mislim da je vreme da se rastanemo :cheers:
Helm

Post by Helm »

Ne bih baš rekao da odbijamo da ga pustimo u inostranstvo, cena mu je 600.000 i da je neko to ponudio već bismo ga uveliko prodali. Ovako, nemam ideju šta je problem, ali ne verujem da je uzrok njegovog izostanka zvezda. Pa zna i on da dinara ne bi video tamo.
Last edited by Helm on Thu Jun 27, 2013 8:35 am, edited 1 time in total.
Minja
Administrator

Post by Minja »

Vukelji nisu dali u zvezdu, pa ovaj kasnije nije hteo da mrdne iz Zablja. Kada se opametio, bilo je kasno. Ode karijera u materinu.

Mislim da se tu nisu zapravo dogovorili oko obestecenja, pa je svaka strana koristila svoje metode ubedjivanja. Inace, Vukelja je u omladinskom periodu bio najdominantniji napadac u zemlji, nesto poput Danijela Aleksica, ali kasnije taj talenat nije pokazao u seniorskoj konkurenciji. Bukvalno je nestao sa scene. Kasnije ga je uzeo partizan, ali se ni tamo nije naigrao. Posle Borac Banja Luka pa sada valjda igra u Crnoj Gori... gde li....
Milan

Post by Milan »

Voša ne zna gde je Umaru
IZVOR. B92, NOVOSTI | AK
Najbolji igrač Vojvodine Abubakar Umaru još se nije vratio sa produženog odmora, a niko u novosadskom klubu ne zna šta je razlog.

Nema ni Bolivijca Eduarda Fijere, za kojeg je, kako je ranije rečeno, izvađena avionska karta za 24. juni. On se, inače, vodi kao novi igrač Al Faisalija iz Saudijske Arabije.

"Umaru je imao obaveze u reprezentaciji Kameruna, dobio je produženi odmor, ali nema ga, niti se javlja. Očekujemo svaki dan da se pojavi i da vidimo koji su razlozi za kašnjenje", rekao je sportski direktor Saša Drakulić.

"Što se Fijera tiče, on je naš igrač i svakako da ćemo proslediti žalbu FIFA, tim pre ako su tačne glasine da je potpisao ugovor sa klubom u Saudijskoj Arabiji. On to ne može da učini, jer je vezan ugovorom za Vojvodinu", dodao je Drakulić.

Novosađani su licencirali igrače za Evropu, ali spisak nije konačan. Na listi je trenutno 25 fudbalera, ali bi moglo da dođe do promena u sastavu Marka Nikolića do početka kvalifikacija za Ligu Evrope, protiv malteškog Hibernijana 4. jula.

"Nije tajna da tragamo za golmanom, štoperom, najisturenijim napadačem i eventualno levim bekom. Zasad, Mario Barić nam je pravo pojačanje, a biće ih sigurno još. Na izlaznim vratima kluba su Vulićević, Trajković i Oumaru pa su nam, u slučaju njihovog odlaska, potrebne adekvatne zamene", rekao je Drakulić.

Vojvodina je propustila priliku da u svoje redove vrate Milana Jovanića, koji je pre dve sezone, kao golman Spartaka, bio najbolji u našoj ligi.

"Ne bih o imenima našeg potencijalnog golmana. Ima par kandidata, ali kao i kod svakog eventualnog pojačanja, potrebno je uskladiti želje i mogućnosti. Jovanić nam je izmakao, otišao je u Spartak, koji je bio brži", ističe Drakulić.

Novosađani se nalaze na Zlatiboru gde sprovode bazične pripreme. U sredu su igrali bez golova protiv selekcije Zlatibora, a u subotu će im rival biti bosanskohercegovačka Zvijezda iz Gradačca.
POŠTO OBRAZ ???!!!
Post Reply