Marketing kluba

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
buraz

Post by buraz »

Pripremajuci se za praznike koji predstoje , svratih u dastal da kupim piva, naravno jelen, jos svrata me saletela promoterka lav piva kao u fazonu imamo akciju bla bla..... Samo sam se okrenuo i rekao da sa njima ne razgovaram, na sta ce ona kao juuu pa zasto sad to, na sta sam joj ja lepo objasnio da je to zbog blamaze sa grbovima titovih blizanaca.
Napunio ceger jelen piva, a gospodjica ostade da pribelezi u svoj notes zasto su izgubili jos jednog do tada vernog kupca!
Verovatno na globalnom planu ovo nista nece promeniti ali neka nemoze da skodi........
:)
Jedna je crvena a druga je bela....
Avangarda

Post by Avangarda »

Просинечки одличан тренер? :lol:

Иначе што се гаспрома тиче то су све нагађања, а и знате ону "ко се узда у руску помоћ..." :wink:
Љyбaв пpeмa тeби нac je cпojилa, a мpжњa пpeмa њимa ojaчaлa!
kinik

Post by kinik »

Kad smo vec kod lava, pre neki dan, mislim da je bio Cetvrtak, ja u jednom hiper mega giga (kako li vec) marketu i na kasi ispred mene covek i zena, pun onaj pult raznih djakonija a na kraju par limenki crvenog lava, diskretno sam objasnio coveku da su ta piva (i crvena i crna) ustvari piva kojima je istekao rok ili uskoro istice pa ga vracaju u pivaru a oni prepakuju i onda ih proda ambalaza! Covek je bio ogorcen, ispljuvo je bagru uz opasku sta se sve u Srbiji ne radi, a uzeo je niksicko umesto toga! Na kraju mi se i zahvalio sto sam ga prosvetlio :D
1966...1989...201x
djape_ns

Post by djape_ns »

kinik wrote:Kad smo vec kod lava, pre neki dan, mislim da je bio Cetvrtak, ja u jednom hiper mega giga (kako li vec) marketu i na kasi ispred mene covek i zena, pun onaj pult raznih djakonija a na kraju par limenki crvenog lava, diskretno sam objasnio coveku da su ta piva (i crvena i crna) ustvari piva kojima je istekao rok ili uskoro istice pa ga vracaju u pivaru a oni prepakuju i onda ih proda ambalaza! Covek je bio ogorcen, ispljuvo je bagru uz opasku sta se sve u Srbiji ne radi, a uzeo je niksicko umesto toga! Na kraju mi se i zahvalio sto sam ga prosvetlio :D
Hahaha Kinik kralju, samo te zamisljam kako to ozbiljno objasnjavas :lol: :lol:
U zivotu volim samo jedan klub, kome sam srce dao i koga cu vecno da bodrim!!!
Ultra slanina

Post by Ultra slanina »

Lav je danas ostao bez jednog kupca. Naime moj deda za praznike kupi par piva da stric ima šta da popije i danas kad je saznao kome daje pare od kupovine tog piva samo je prokomentarisao: ''Od sada ću kupovati Apatinsko, valjda će oni dati mojoj Vojvodini ako već ovi ne daju.''

8) 8) 8)
kuzma liman

Post by kuzma liman »

Nije mi jasno sto je ova himna otisla u zaborav ...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MzIrF-H6 ... re=related[/youtube]

Mogli bi ponovo da je pustaju !
Владика
Administrator

Post by Владика »

Зашто је химна отишла у заборав? Два су разлога у питању. Први разлог је био у томе што су у једном моменту клуб водили људи који нису ни чули за ову песму и она је једноставно заборављена. Други лежи у томе што се деведестих почела пуштати химна коју је искомпоновао господин Бане Крстић ,па је потреба за она старијом једноставно нестала.
Зашто се сада не чује на стадиону Карађорђе? У питању су ауторска права, мада ако су у клубу заинтересовани за такву радњу, можда би и могли порадити нешто по том питању?
igoork

Post by igoork »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XtpxrU8_ ... ture=feedu[/youtube]

Ljudi ovo su stvari koje su toliko nedostajale ovom klubu da je to strasno!
Ja se iskreno nadam da ce i ubuduce nastaviti klub da vodi racuna o ovim stvarima a ne da se dize pompa samo kada je upitanju finale kupa! :idea:
U Novom Sadu ima klub kojem se svi divimo !
Turija

Post by Turija »

Markentiške zamisli su za svaku pohvalu :hurray: moram priznati i daleko iznad (mog) očekivanja.
Ako se sve uspešno odradi, do kraja, biće to fantastična promocija Kluba u našem gradu i domaćoj javnosti.Konačno da se predstavimo, i pozicioniramo, onako kako dolikuje FK Vojvodini, njenoj istorijskoj ulozi i značaju.
:cheers:
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
lazarr

Post by lazarr »

http://www.youtube.com/watch?v=i-tagn3l ... r_embedded

Jeste li pogledali pesmu posvecenu Baloteliju?
Bukvalan prevod je:
ooo Baloteli,on je napadac,dobar je u pikadu,alergican je na travu ,ali kad igra on je je*ena klasa,vozi unaokolo sa novcanikom punim novca.

Kad smo vec u fazonu smisljanja novih pesama, mogli bi nesto smisliti i prepevati u cast nekog naseg igraca. Na primer OOOOOOOO Abubakar.
Molim one talentovane stihoklepce da pokusaju nesto na ovu temu. Mislim da bi imalo smisla.
Alan Ford

Post by Alan Ford »

Turija wrote:Markentiške zamisli su za svaku pohvalu :hurray: moram priznati i daleko iznad (mog) očekivanja.
Ako se sve uspešno odradi, do kraja, biće to fantastična promocija Kluba u našem gradu i domaćoj javnosti.Konačno da se predstavimo, i pozicioniramo, onako kako dolikuje FK Vojvodini, njenoj istorijskoj ulozi i značaju.
Svaka cast, konacno imamo pravi marketing.
...to mladost spiri u dahu kao secer u prahu sa bundevare...
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Alan Ford wrote:
Turija wrote:Markentiške zamisli su za svaku pohvalu :hurray: moram priznati i daleko iznad (mog) očekivanja.
Svaka cast, konacno imamo pravi marketing.
Videcemo kako ce sve to da izgleda u stvarnosti.A marketing nije samo,oblast kojom se treba baviti jednom mesecno u toku jedne ili mozda cak i deset godina.
I ja ne mogu da izgovorim tu recenicu "napokon imamo pravi marketing",jer on bi da bi bio pravi,trebao bi biti maltene star koliko i klub,da i sam sadrzi tradiciju,smek i prepoznatljivost... da on mami nas,a ne mi njega.Ono sto meni najvise smeta na polju marketinga je to sto tu nema sta mnogo da se mudruje... nije to sad klub kojim treba rukovoditi,pa imati "tajni" proces stvaranja igraca,rezultata,transfera... u marketingu je manje-vise sve izmisljeno vec,sve dovedeno do savrsenstva i sve na dohvat ruke.Treba samo pokazati malo volje i efekat ne bi izostao!!!
Image
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Ajd sad Zeljo,da se "dovikujemo" iz topika u topik :lol:
Zeljafcv wrote:Voja je napisao nešto u temi Marketing, pa da mu ovde odgovorim.

Nema šta da se mudruje, u pravu si. Treba imati puno para za dobar marketing. Od prodaje igrača se moraju namiriti sve klubske strukture, a šta na kraju kada se podvuče crta ostane za marketing? U poslednjih 10 godina, a i danas, Klub se ne može pohvaliti sa baš sjajnom finansijskom situacijom. Imamo nekoliko sponzora, ali nemojmo se zavaravati da su dobrotvorne organizacije i da oni ne žele neki procenat sebi.
A Klub još uvek nije privatno društvo, nego su grad i pokrajina glavni, a njima baš zviždi da razvijaju FKV. S druge strane, ko je lud da daje pare u nešto što drugi praktično poseduje. Pare su glavni problem, a niko nije lud da ulaže u nešto što nije njegovo vlasništvo i da sadi voćku u delu bašte koji će mu možda neko za koju godinu uzeti i moći sa tim da radi šta oće, čak da poseče sve i proda zemljište i sagradi građevinu (ako se nekom od plaćenih političara tako naredi). Što bi bilo ko uložio kapital u sredstva FKV kada zna da mu neko iz vlasti sutra može sve uzeti.
nisam upucen al uletecu u dijalog.... upitacu (cisto,jer me zanima)

-koliko je to "puno para"?Koliko je u odnosu na cifre koje cirkulisu u svetu sporta (u ovom slucaju nasih fudbalskih timova)

-zasto ulagati u devojku,suprugu,ljubavnicu.... sutra moze otici drugom... mogucnost (aktuelno) cunamia... zasto ulagati u zivot uopste!?

-sta je uopste sustina dobrog marketinga? Rashod ili prihod? :wink:
Image
Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

Posle mozemo prosiriti diskusiju, na primer, prvo sto mi pada na pamet kakve akcije treba da klub sporvede ne bi li Voju naterao da se vrati na stadion Karadjordje? :wink:

Sada se treba pozuriti na do stadiona, brzo ce 17h!

Sto se tice Finala bilans, troskovi Kluba po mojoj slobodnoj proceni:

300 din (cena ulaznice) X 3.000 (ljudi) + 2.000 (odstampanih majci) X 700 din + 20 (autobusa, minumum) X 4000 (20 litara na 100 kilometara potrosnje goriva po vozilu, 100 dinara litra) = 900.000+1.400.000+ 80.000 = 2.380.000 (din)

23.800 (evra) okvirno samo za taj segment Finala Kupa.

Plakati, flajeri + TV i Radio reklame + Reklame po Novinama + 10 bilborda + Akcije u centru Grada, koje nisu jeftine = jos oko 20.000.

Dolazimo do cifre od oko 50.000 (evra). Za uslove u Srbiji ogromna suma. Da je prosecna plata 300 evra, to ti je 166 plata 14 godina rada...

Odo na utakmicu...
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
kuzma liman

Post by kuzma liman »

Pa zar klub nije dobio karte od saveza a eventualni prihod od prodaje ide Fcv ?
Post Reply