Nije problem samo u Vojvodini. Ni ostali klubovi nisu gotovo nista prodali
u ovom prelaznom roku.
Ne pamtim kad su nasi klubovi imali ovako slab prelazni rok.
Ima par razloga za to:
-kvalitet lige nam konstantno opada pa je samim tim manje kvalitetnih igraca.
-losi rezultati nasih klubova u Evropi
-ekonomska kriza (klubovi traze slobodne igrace)
-teze je prodati igraca u januarskom prelaznom roku nego u letnjem
Red Marquis, ja bas mislim da je problem sto igramo previse defanzivno. Desavalo se da izvodimo korner, u 16 na skok ide tri igraca, a na pola cetvorica cuvaju jednog njihovog napadaca! Sramota je sto se uopste igra sa dva zadnja vezna u ovakvoj ligi. Kad bi igrali presing na protivnicku zadnju liniju, nijedna ekipa ne bi znala da iznese loptu preko pola. Pa neka i primimo nekad gol, ajde mi da damo jedan vise. Bolje da pobedimo i sa 3:2 nego 1:0 iz penala. A Tadic ako misli da se proda na leto morace da pocne vise da ucestvuje u defanzivi, toga je valjda i on svestan.
Sergej Milinković-Savić: "Navijač sam Vojvodine, Mislim da mi koji smo ponikli u Vojvodini ne treba da igramo za crvenu zvezdu i partizan".
novosadjanin wrote:Kad bi igrali presing na protivnicku zadnju liniju, nijedna ekipa ne bi znala da iznese loptu preko pola.
U nasoj ligi nema ekipe koja je toliko spremna da moze da igra presing po celom terenu, NEMA!!!
Nema ekipe, zato sto su igraci izrazito profesionalni u djuskanju po kaficima, ispijanju viskija i naravno kada dodje do treninga ili utakmice oni nemaju snagu da potrce ni 2 metra.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
novosadjanin wrote:Kad bi igrali presing na protivnicku zadnju liniju, nijedna ekipa ne bi znala da iznese loptu preko pola.
U nasoj ligi nema ekipe koja je toliko spremna da moze da igra presing po celom terenu, NEMA!!!
Nema ekipe, zato sto su igraci izrazito profesionalni u djuskanju po kaficima, ispijanju viskija i naravno kada dodje do treninga ili utakmice oni nemaju snagu da potrce ni 2 metra.
Piju, djuskaju, ali nista vise, a ni manje nego igraci iz vodecih evropskih liga! To pitanje trazi mnogo ozbiljniji odgovor, kao sto su metodologija rada, trenazna tehnologija, dodaci ishrani, oporavak, stvari u kojima mi zaostajemo 10-15 godina za svetom!
Znate u cemu je stvar? Stvar je u tome sto nasi klinci od malih nogu uce
igrati defanzivni,staromodni fudbal.
Jedine krivce koje vidim u svemu tome su nasi treneri koji forsiraju takav
stil igre.
Nedostaju nam mladji,moderni treneri i mislim da je to kljucni problem.
Pa pogledajte samo koliko smo u zadnje vreme proizveli kvalitetnih
napadaca,mozemo ih na prste izbrojati,i to jedne ruke.
A pogledajte koliko smo proizveli odbranbenih i veznih igraca,kao u prici.
Tesko je to preko noci promeniti. Tesko je od igraca koji celu karijeru igra taj
defaznivni stil zahtevati da vrsi presing i igra ultra ofanzivno.
To je jedan dug proces koji je neophodan nasem fudbalu.
Ja mislim da je ipak osnovni problem u opštem neradu.
Nerad u fudbalu se najlakše prikriva u jednoj takvoj defanzivnoj igri, na svojoj polovini u širinu - da ti prođe vreme.Pa ako protivnik pogreši (ili sudija) eto bodova koji će ,,dati vrednost" jednoj nuli u trojku.Posledica nerada je i loša tehnika naših igrača, koja se čini još gorom zbog nedostatka snage.A i taktika se ne može sprovesti, ako se od prvog minuta čuva snaga da bi se izdržalo na nogama do poslednjeg.
Čini mi se da se danas efektivno manje trenira nego u doba posleratnog amaterizma 50ih godina.Sada se samo ima veći broj loših treninga, tj svakodnevih obaveznih izlazaka na teren, koji su potpuno kontraproduktivni, jer se usled zasićenja gubi čak i volja za fudbalom.Tako da svako u svom poslu samo ispunjava formu, bez njene suštine.Tek kad se ode u inostranstvo postaje se sportista u suštinskom smislu te reči, pošto je fudbal danas profesionalan sport u gotovo čitavom svetu.
Nemamo jasne vizije, nemamo jasne odgovornosti, nemamo jasne struke, samo se uvaljuje i podvaljuje, dok još to pliva na talasu stare slave.
Ovaj prelazni rok, jasno je pokazao da je vreme lažnih vrednosti prošlo, da smo na tržištu pročitani i da ovako dalje više ne može ići, tj da će milionski transferi naših igrača biti samo misaona imenica za sve srpske klubove.Može samo slučajno da se desi (u par godina jedan) velik transfer, zasnovan jedino na prirodnom ekstra talentu pojedinih dečaka koji žele da postanu profesionalni fudbaleri.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
@ Novosađanin
Nisam ja za defanzivniju varijantu, već poznajem naše fudbalere... Zalaganje im i nije jača strana...ko će da se vraća, Tadić? Ja sam zadovoljan kad on aktivno igra i u napadu, a o njegovim defanzivnim zadacima možemo samo maštati. Mrđa? Slaven? Mario?
Nerad, što reče Turija. Nedostatak motivacije i zdrave konkurencije. Uprava proceni da može zaraditi na tebi i od tad mesto u timu ti je zagarantovano. Prvi problem rešen. Ostaje drugi, dobro se prodati. Na tebi je samo da uđeš u mladu reprezentaciju i tamo se potrudiš, i u 2-3 meča u prvenstvu ili Evropi sa klubom, kad te možda neki skaut i gleda. A protiv Metalca, Čuke, Javora...duhovi na terenu...
I naravno, ne pati Vojvodina jedina od toga, tako se igra kod nas...
Turija wrote:Nemamo jasne vizije, nemamo jasne odgovornosti, nemamo jasne struke, samo se uvaljuje i podvaljuje, dok još to pliva na talasu stare slave.
Jeste da i na zapadu igrači banče i uveče se provode i često ih ima u novinskim naslovima,ali oni to rade periodično dok je kod naših igrača to način života.
Samo im je u glavi to da što pre uzmu neke pare i pre svega budu poznati.Fudbaleri na zapadu znaju da su gluperde koje jedino umeju da pikaju loptu i to im ne smeta,dok su ovi naši umislili da su neko i nešto pa su prepuni sebe.Takođe,čim se neki igrač ovde malo istakne,krene da šeta sve moguće sponzoruše i to mu vremenom dođe glave jer ne možete ni zamisliti kakav je mentalni sklop dotičnih faćkalica,dok na zapadu uz izuzetke,većina igrača se ipak dosta ranije ženi,pogotovo u zapadnim katoličkim zemljama,ali i u strogo radnoj Nemačkoj.
Jednom rečju,kakvo nam je i celokupno društvo,takav nam je i fudbal,pa i fudbaleri.
Grba_NS wrote:
Piju, djuskaju, ali nista vise, a ni manje nego igraci iz vodecih evropskih liga! To pitanje trazi mnogo ozbiljniji odgovor, kao sto su metodologija rada, trenazna tehnologija, dodaci ishrani, oporavak, stvari u kojima mi zaostajemo 10-15 godina za svetom!
Turija wrote:
Nemamo jasne vizije, nemamo jasne odgovornosti, nemamo jasne struke, samo se uvaljuje i podvaljuje, dok još to pliva na talasu stare slave.
Grba_NS i Turija su sve rekli, suština problema našeg fudbala je upravo u nestručnosti i neodgovornosti, što kaže Turija bez vizije, bez ikakvog plana i koncepta. Ne verujem ja da mi nešto manje treniramo nego klubovi sa zapada, ali veliko pitanje je kvalitet tog treninga, tehnologija koja se primenjuje kod nas i preko i sve ostalo što ide pre i posle treninga. Postoji i problem struke, siguran sam da mi imamo mlade i talentovane trenere koji prate nove trendove, ali pošto se određen broj trenera stalno vrti u krug ovi mladi ne mogu da dođu do izražaja, dok sa druge strane postoji i problem što treneri nisu samostalni u svom poslu i moraju da rade kako gazde klubova i razni drugi mešetari narede. Ukoliko neko i iskoči iz kalupa brzo mu sledi otkaz, jer samovolji gazda nema kraja, navešću samo jedan primer, Džomba - Hajduk Kula, mislim da je svima jasno i da više ništa ne moram da kažem!!!