Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Stexman

Re: Transferi

Post by Stexman »

Nekad se, dok se znao red u ovoj zemlji, ugovor podpisivao na minimum 4 godine, a sada je to od 6 do 12 meseci minimum.
Upravo iz tog razloga je fudbal bio u prvom planu a ne biznis i prodaja. To i zabrana odlaska u inostranstvo do 28 godina(ako se ne varam). Ja bi ponovo uveo to pravilo ali do 24 godine. Pa bato moj, da odplatis sve ono sto su klubovi ulozili u tvoj razvoj a ne da zbrises cim udjes u pubertet. A i kompletniji bi odlazili iz zemlje, mogli bi da ostave nekog traga.
Ovako ih pojede fudbalski mrak i ode karijera.
limanfkv

Post by limanfkv »

Stexman wrote:Nekad se, dok se znao red u ovoj zemlji, ugovor podpisivao na minimum 4 godine, a sada je to od 6 do 12 meseci minimum.
Upravo iz tog razloga je fudbal bio u prvom planu a ne biznis i prodaja. To i zabrana odlaska u inostranstvo do 28 godina(ako se ne varam). Ja bi ponovo uveo to pravilo ali do 24 godine. Pa bato moj, da odplatis sve ono sto su klubovi ulozili u tvoj razvoj a ne da zbrises cim udjes u pubertet. A i kompletniji bi odlazili iz zemlje, mogli bi da ostave nekog traga.
Ovako ih pojede fudbalski mrak i ode karijera.
Liga bi se ugasila u roku od dve sezone. To je kao da zabranis nekome da radi za vecu platu od minimalca do 40. godine, cak i ako mu se nudi bolji posao. Mislim da u poslednjih 10 seozna nijedan igrac iz nase lige stariji od 24 godine nije prodat za vise od 100-200k.
0.0625
Stexman

Post by Stexman »

Sto se onda nije ugasila? Poredjenje sa platama nije isto. Niko igracu ne brani da ima vecu platu, ali tu platu mora da zaradi. Isplivao bi kvalitet. Cak i da ode mladji niko mu ne garantuje da ce on te "vece" pare dobiti na lepe oci vec mora da ih zaradi igrom. Ali igraci odlaze ne spremni i ne kvalitetni, bez iskustva i propadaju bez razloga.

A to sto nijedan stariji igrac od 24 nije prodat za vece pare je bas iz tog razloga sto se talenti prodaju veoma rano pa se ti stariji igraci se smatraju matorim a zapravo vrede vise od tih mladjih. Jeftiniji su samo zato sto ne mogu da se "obrnu" vise puta.
Sta vredi Aleksicu sto je otisao mlad? Gde je sad? Meleg? Odigrao 7 utakmica za dve sezone? Retki su mladi koji su uspeli.
limanfkv

Post by limanfkv »

Neuporedivo je vreme onda i sada. Aleksic je otisao za par miliona. Da je imao 24 godine dobio bi 100.000. Liga je slaba i jedino sto moze biti zanimljivo na trzistu zverima iz bogatih liga je mlad klinac. Ukoliko igrac zadovolji njihove apetite, platice ga dok je mlad. U najgorem slucaju, ukoliko za godinu-dve se ne razvije u njihove zamisli prodace ga jer mu vrednost nece mnogo opasti - jer je i dalje mlad. Aleksic je za mene nesumnjivo dobar tehnicar, ali dosta veliki individualista. Svakako je bio zanimljiv trzistu u to vreme. Verujem da je njegov neresivi problem u glavi i to je verovatno nesto sto nece ispraviti do kraja karijere. Za njega mislim da smo uboli odlican momenat prodaje, jer cisto sumnjam da ce ikada biti veliki igrac od njega (daj Boze da gresim). Sto se tice Melega verujem da ce se vec sledece sezone naci u konkurenciji za prvi tim. Dosta cesto Ajaks kupi "dijamante" pa ih kali u Ajaksu II dok ih ne izbrusi. Mnogo je napredovao. Koliko je ta skola napravila igraca verujem da bi svaki mladi igrac tesko mogao da odbaci ponudu istog.

A to zasto nisu u Vojvodini je do uprave kluba mada je to jedna od stvari u kojoj stvarno nemas sve karte u rukama, zbog menadzerskih lihvara.

Opet se vracam na taj cuveni zakon i opet moram da uporedim. To je kao tebi neko da kaze da do 40. godine ne mozes da radis gde ti hoces, vec da moras da ostanes u firmi i radis za minimalac. Fudbal tada nije bio toliki biznis, daleko cesce su i ti fudbaleri imali zavrsene skole, posao... Odavno je postao jedan od najplacenijih poslova, dok je nekada bio hobi, ljubav, strast.
0.0625
ogi
Administrator

Post by ogi »

fkvojvodina.rs wrote: Luka Luković, jedan od najtalentovanijih mladih igrača u Srbiji i dosadašnji član Crvene zvezde potpisao je trogodišnji profesionalni ugovor sa FK „Vojvodina“.

Luković je rođen u Beogradu 11. 10. 1996. i za 7 proteklih godina koliko je bio član Crvene zvezde prošao je sve mlađe selekcije kluba iz Ljutice Bogdana.
Visoki ofanzivni vezista (186/82) je standardni reprezentativac naše zemlje, a na kraju sezone 2012/13 izabran je u najbolji tim Kadetske lige Srbije. Jesenas je igrajući za omladinsku selekciju Crvene zvezde postigao 3 prvenstvena gola.
http://www.youtube.com/watch?v=cjKgk86vGO8" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.youtube.com/watch?v=288JwfupjjQ" onclick="window.open(this.href);return false;
Mi smo VOJVODINA, a ko ste vi?
MiSmoFKV!

Post by MiSmoFKV! »

Stigao nam je igrac iz dragog nam sportskog prijatelja. Mada ovaj je vec postigao jedan gol za Vosu.
http://www.fkvojvodina.rs/2014/01/kompl ... novo-lice/" onclick="window.open(this.href);return false;
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Postoji jako dobra verovatnoća da je kod nas na pozajmici do leta.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Liman 1

Post by Liman 1 »

Da li smo mi stvarno dočekali da na svoju stogodišnjicu postanemo filijala komunističke tvorevine koja još uvek nema ni 70 leta? Najbolji igrači iz prvog dela sezone nam prelaze kod njih, zajedno sa trenerom a zauzvrat dobijamo najveću rupu u njihovoj odbrani da se kali kod nas do leta. Mislio sam da ova uprava ne može još više da nam pljune u lice ali svaki dan me iznova iznenađuju.
Vrati se kući go**o grobarsko!
Док гледам тебе у оку моме види се сјај!
slanina

Post by slanina »

Itekako je pozajmica ovo se nije skoro desilo,na čega smo spali tuga jbt,pozajmljuju nam rupe njihove :shit: :frown: .

http://mondo.rs/a655319/Sport/Fudbal/Vo ... izana.html" onclick="window.open(this.href);return false;
100 gb storage

https://degoo.com/g/dyz98u0" onclick="window.open(this.href);return false;
srkins

Post by srkins »

Ma da li su ovi normalni,ko da su jeli one pecurke sa marakane,pa bolje i onog nesrecnog Vesovica da su doveli nego ovog..
Firmson89

Post by Firmson89 »

Па они се спрдају са нама...
Mare

Post by Mare »

slanina wrote:Itekako je pozajmica ovo se nije skoro desilo,na čega smo spali tuga jbt,pozajmljuju nam rupe njihove :shit: :frown: .

http://mondo.rs/a655319/Sport/Fudbal/Vo ... izana.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Odličan potez uprave, dovesti beka groblja na pozajmicu, da ga mi razigravamo za njih, a prethodno oterali Bečelića!!! Stvarno debilana...
ultra komsa

Post by ultra komsa »

pa sad ce ubojitu odbranu u turskoj da cine pankov i zivkovic.jedan blagi ocaj.
Milan

Post by Milan »

A mi potencirali cirkus metafore za vreme Bate...
POŠTO OBRAZ ???!!!
Dejan

Post by Dejan »

Mondu nista ne verujem, treba sacekati zvanicnu informaciju...
Post Reply