KK Vojvodina

Nije fudbal, ali i oni nose ime Vojvodina!
Grbavica.021*

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

КОШАРКАШИ ПРОТИВ ИЛИРИЈЕ У ТОП-ОСАМ ФАЗИ АБА 2 ЛИГЕ Ривал офанзивно беспрекоран

Image

Пораз од ОКК Београда био је последњи аларм за узбуну за кошаркаше Војводине. Јасно је да се тако више не може и сада је време да Новосађани покажу реакцију. Прву прилику за то имаће против незгодне Илирије, сутра од 18 часова у малој сали Спенса, у другом колу топ осам фазе АБА 2 лиге.
Црвено-бели у овај окршај улазе са скором 1-0 у регионалном шампионату, као и словеначки супарник, што гарантује занимљиву борбу.

Првотимац Војводине Урош Бањац свестан је да је пред његовим саставом захтеван задатак.
Знамо какав смо исход имали у претходном колу домаће лиге. Желимо да покажемо да је то био лош дан,. Требало би да их зауставимо у транзиту, јер су екипа са највише убачених поена у АБА 2 лиги и ако им испарирамо и у офанзивном скоку и исконтролишемо их, славићемо. Свесни смо ситуације у којој смо, да морамо да дамо максимум. Остављам све на паркету и идемо на победу.

Помоћни тренер Новосађана Александар Пилиповић такође се осврнуо на офанзивни потенцијал супарника.
Играју можда и најлепшу кошарку у такмичењу. То што постижу просечно 82 поена у просеку, јасно је о каквој екипи је реч. Предвођени су са неколико искусних и млађих играча. Као фаворити смо изгубили од ОКК Београда у прошлом сусрету и надам се да ћемо бити много фокусиранији – поручио је Пилиповић.

Сутра жреб за Куп
Сутра од 12 часова биће одржан жреб за Куп Радивоја Кораћа, који је од 12. до 15. фебруара на програму у Нишу. Из табора Војводине истакли су да прижељкују "вечите", с обзиром на то какав је квалитет, или Спартак, великог ривала из претходне сезоне.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

КО­ШАР­КАШ ВОЈ­ВО­ДИ­НЕ, ФИ­ЛИП РЕ­БРА­ЧА, О ДО­СА­ДА­ШЊЕМ ТО­КУ СЕ­ЗО­НЕ И БРОЈ­НИМ ТЕ­МА­МА За­слу­жу­је­мо да за­и­гра­мо у АБА ли­ги

Image

До­шао је Фи­лип Ре­бра­ча као ве­ли­ко по­ја­ча­ње у Ко­шар­ка­шки клуб Вој­во­ди­ни и као не­ко ко би тре­ба­ло да но­си игру ти­ма на цен­тар­ским по­зи­ци­ја­ма. За са­да то ра­ди ве­о­ма успе­шно и је­дан је од нај­бо­љих пр­во­ти­ма­ца Но­во­са­ђа­на, код ко­јих је до­шао уз кон­сул­та­ци­ју с тре­не­ром Ми­ло­шем Иса­ков-Ко­ва­че­ви­ћем.

Уз то, сва­ко­днев­но мо­ра да се су­о­ча­ва с од­ре­ђе­ном вр­стом при­ти­ска, јер је ње­гов отац, Жељ­ко Ре­бра­ча, пред­сед­ник клу­ба.
Тра­жи­ла су ме два ти­ма из Ма­ђар­ске и је­дан из Не­мач­ке, али сам же­лео у Вој­во­ди­ну, да бу­дем код ку­ће и учим од оца и ми­слим да би би­ло глу­по да ни­сам ис­ко­ри­стио та­кву при­ли­ку - ре­као је Ре­бра­ча ју­ни­ор. - Знао сам ка­ко би из­гле­да­ло да до­ђем код Жељ­ка и ко­ли­ко би мо­гао да ми по­мог­не. Али, пр­ви ко­ји ме је по­звао био је тре­нер Иса­ков--Ко­ва­че­вић. Ре­као ми је да му се сви­ђам, да же­ли да ме до­ве­де и да ра­ди са мном. То је био пр­ви кон­такт с Вој­во­ди­ном. Не­што ми је Жељ­ко на­го­ве­стио, да се до­па­дам тре­не­ру и да има же­љу да ме по­зо­ве, али ни­шта кон­крет­но ни­смо раз­го­ва­ра­ли.

Све да­ље ишло је сво­јим то­ком.
Спе­ци­фич­на је би­ла си­ту­а­ци­ја. Све сам пре­пу­стио аген­ту и ни­сам же­лео да се ме­шам. Знам ка­ква ми је би­ла про­шла се­зо­не у Бор­цу и са­мо сам хтео да се кон­цен­три­шем на ко­шар­ку, да на­ђем до­бру еки­пу. Мно­го ми се сви­ђа­ло све што ми је тре­нер ре­као, ка­ко ме ви­ди у ти­му. То ми је би­ло нај­ва­жни­је.

Но­во­са­ђа­ни су тре­нут­но дру­ги у Ко­шар­ка­шкој ли­ги Ср­би­је и нај­ве­ћи су фа­во­ри­ти за ула­зак у АБА ли­гу.
Же­ља нам је да осво­ји­мо КЛС, же­ли­мо да уђе­мо у АБА ли­гу. Ми­слим да као игра­чи, и као клуб, за­слу­жу­је­мо да бу­де­мо та­мо. Осим нов­ца, ула­же­мо сва­ко­днев­но мно­го енер­ги­је и ра­да. Ми­слим да мо­же­мо до­бро да се так­ми­чи­мо у АБА ли­ги. Је­су еки­пе ква­ли­тет­не, али уве­рен сам да мо­же­мо да игра­мо са сви­ма и за­то ве­ру­јем да за­слу­жу­је­мо да бу­де­мо у АБА ли­ги. На на­ма је да до­ђе­мо до ци­ља – по­ру­чио је цен­тар Вој­во­ди­не.

О од­но­су са оцем и пред­сед­ни­ком
До­та­као се Фи­лип и то­га ка­ко је то игра­ти под пред­сед­ни­ком-оцем, Жељ­ком Ре­бра­чом.
Ка­да га гле­дам са стра­не, ви­дим да се нер­ви­ра ако ура­ди­мо не­што ло­ше. Ви­дим да му је ствар­но ста­ло до еки­пе. Не ства­ра ми до­дат­ни при­ти­сак. За­и­ста ми не сме­та то што је у пр­вим ре­до­ви­ма. По­не­кад ме из­нер­ви­ра ка­да ми у то­ку утак­ми­це ка­же да ура­дим не­што дру­га­чи­је, што не ви­дим, што сам про­пу­стио. То ме ма­ло из­ба­ци из так­та. Знам да је био вр­хун­ски играч, али не мо­ра баш све да ви­ди, па по­не­кад по­ми­слим “пу­сти ме, чо­ве­че“. Оно што бих ис­та­као је­сте то да ми мно­го по­ма­же по­сле утак­ми­це. Не са­мо ме­ни, не­го и дру­гим мом­ци­ма - ја­сан је био Фи­лип Ре­бра­ча.
rykerfcv

Post by rykerfcv »

Igramo sa crnima Kup Radivoja Koraca
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

КОШАРКАШИМА ВОШЕ ТЕЖАК ЗАДАТАК: партизан ривал у Купу Радивоја Кораћа

Image

Кошаркаши Војводине играће са партизаном у Купу Радивоја Кораћа.
Новосађани су на жребу сазнали име ривала за такмичење које ће се од 12. до 15. фебруара одиграти у Нишу.
Победника овог четвртфиналног сусрета чека дуел са бољим из утакмице Мега – Дунав.
црвена звезда, бранилац трофеја састаће се прво са Борцем из Чачка, а победник овог дуела играће у полуфиналу против бољег из утамице Спартак Суботица – ФМП.
VošaNS

Post by VošaNS »

Posle onoga što su okačili na stori zajedno sa RK ne zanimaju me. Rebrača (da volim crno bele) odlazi!
Stojim u mestu gubim vreme
Čekam bolje dane, koji dolaze!
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Као да се не зна ко све седи у клубовима код нас...
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

СПОРТСКИ ДИРЕКТОР ВОЈВОДИНЕ О ДУЕЛУ С партизаном: Да се покажемо у најбољем светлу

Image

Није могло теже, а није могло ни лепше.
Кошаркаши Војводине играће против партизана у четвртфиналу Купа Радивоја Кораћа, који је на програму од 12. до 15. фебруара у Нишу. Поменути дуел на програму је другог дана турнира, у четвртак, 13. фебруара од 18 часова у „Чаиру“.

У истом делу жреба налазе се и Мега и други војвођански клуб, Дунав из Старих Бановаца, док су на другој страни црвена звезда и Борац Чачак, односно суботички Спартак и ФМП.

Спортски директор Војводине Милан Стричевић кратко је прокоментарисао веома изазовног супарника.
Идемо да се покажемо у најбољем светлу и да видимо где смо тренутно. За клуб је јако битно да је на сцени са најбољим саставима и на играчима је сада да се покажу колико вреде у таквим околностима – поручио је Стричевић.
Подсетимо, Војводина је у претходном издању турнира одиграла маестрално, прво срушила Мегу, а онда и пружила велики отпор „парном ваљку“ од 35 минута, да би изгубила 80:67. Била је то једна од најблиставијих партија актуелног првака КЛС у прошлој сезони, после чега је све кренуло узлазном путањом.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Аба2 лига, 8.коло, група Ф
полувреме
Војводина - Илирија 59:37 (31:19, 28:18)
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Аба2 лига, 8.коло, група Ф
Војводина - Илирија 105:68 (31:19, 28:18, 20:17, 26:14)
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Скучи и Јагодић-Куриџа у најбољем издању КОШАРКАШИ ВОЈВОДИНЕ РАЗБИЛИ ИЛИРИЈУ У АБА 2 ЛИГИ

Image

Демонстрирали су кошаркаши Војводине силу против Илирије и славили са 105:68 у другом колу топ осам фазе АБА 2 лиге.

Сјајно су Новосађани отворили дуел. Веома енергично, за разлику од неких претходних случајева, из минута у минут су повећавали вођство и на крилима Филипа Ребраче и Скучија Смита врло рано дошли до двоцифреног суфицита. На крају уводне деонице је било 31:19, а утисак је да је Војводина могла још боље, поготово у смислу коришћења фаулова пре изласка из бонуса.

Слично је изгледао и други квартал, са тим што је Марко Јагодић-Куриџа сада преузео улогу егзекутора. Утисак је да ветерана овако одлучног нисмо видели још од почетка сезоне, да би сада у неколико потеза демонстрирао оно што се од њега очекује у најбитнијим дуелима. Сакупио је брзих девет поена и био покретач нове серије тима Зорана Вранеша, која је четири минута пред крај полувремена дошла до плус 20 (47:27). До одласка на велики одмор су то повисили на плус 22, уз праву нападачку рапсодију и 59 постигнутих поена.

Војводина је млела словеначки састав и у једном моменту гостима је претила права катастрофа. Након што је Ребрача наставио са поенима и доминацијом, црвено-бели су водили 68:37, потом је ипак наступио период нешто опуштеније игре. Ривал ипак није могао да се примакне, Јагодић-Куриџа се побринуо за то и домаћи су имал 79:54 пред последњих 10 минута.
Није било повратка за Илирију, тако да је Војводина наставила да доминантно маршира ка завршници регионалног такмичења.

Војводина - Илирија 105:68 (31:19, 28:18, 20:17, 26:14)
НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 300, судије: Гаџић, Грацин, Даниловић.
ВОЈВОДИНА: Ребрача 16, Бањац 11, Љубичић 6, Ашћерић 12, Бумбић, Смит 14, Савић 7, Стајчић 2, Јагодић-Куриџа 16, Савановић, Дингл 9, Џонсон 11.
ИЛИРИЈА: Голсон 6, Пађен 6, Ферне 2, Шкорјанц 8, Орел 2, Томажић 8, Ловро, Микуш 2, Јоцкук 12, Косараке 1, Куреш 21.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Post Reply