ice wrote:Ja se slažem,ali ovi naši fudbaleri su sve,sem vrhunski sportisti.
Ovo je kljucna stvar

Kada je u pitanju trening ne mozete na jednom amaterski utreniranom sportisti (po kriterijumima zapadnih liga to su nasi fudbaleri) da primenjujete ozbiljan intenzitet i odredjene treninge... To bi vam bilo kao da Stojadina hocete da vozite kao Bmw-a! Koliko bi Stojadin izdrzao to, ja nisam siguran da bi dugo!
Da bi mogli nase fudbalere da "gazim" sa intenzitetom i odredjenim treninzima oni moraju biti pripremljeni od mladjih kategorija za to, od tada mora da se radi pravilno sa njima(ne da ih ubijamo vec samo pravilno da radimo), sto kod nas nije slucaj!
Na poslednjim (motorickim) testiranjima nasih klinaca (iz Vosine skole ) nasa deca su imala oko 20% (manje vise) slabije rezultate u odnosu na decu iz Portugala recimo!
Neko je spomeuo Moniku Seles?! Reci cu vam da je Monika kad je bila dete u jednom periodu imala problem sa konstatno povisenom temperaturom(konstatno 37,1 37,2), i vodili su je na ispitivanja po svim mogucim medicinskim ustanovama i nisu mogli da utvrde sta joj je... Nakon toga su joj odredili mirovanje, nije smela da trenira i problem povisene temperature je nestao nakon ne znam koliko, nedelju ili dve, nije to sad ni bitno, bitno je da su na kraju ustanovili da je doslo do
pretreniranosti! Dakle dete su preopteretili i ona je to ispoljila kroz povisenu temperaturu(a mozda ce posedice tog perioda osetiti danas, sutra u penziji kroz neke zdravstvene tegobe)!
Tako nekako bi reagovali i nasi fudbaleri kad bi ih ozbiljno pritisnuli, ili recimo nametnuli Engleski ritam, mozda ne konkretno kroz povisenu temperaturu ali do pretreniranosti bi sigurno doslo (koja izaziva pad forme, povrede, bolesti itd.)!
Koliko smo zaostali u tom trenaznom procesu najbolje pokazuje broj nasih strucnjaka u zapadnim ligama Evrope!