Pripreme

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
dulajlo

Post by dulajlo »

ice wrote:Normalno,i oni moraju da se provedu...
Nema provoda ako zelis da budes vrhunski sportista. Provoditi se u kafani mozemo ti i ja, njegov provod treba da bude ispred severe tribine nakon postignutog gola, osvojenog kupa, kada mu zbog vestine i zalaganja na utakmicama navijachi posvete pesmu.

Pre neki dan je najbolja teniserka svih vremena, inace novosadjanka, otkrila zasto je sa tih istih 18 godina, koliko imaju i "nasa deca" bila na vrhu sveta.
Monika Seles wrote:Ja nisam imala normalno detinjstvo. Međutim, znala sam da, ukoliko želim da postanem šampion, moram da se odreknem mnogih stvari u svom životu. Jednostavno ne možete imati sve u istom trenutku.
Pitanje je samo da li oni zele da se odreknu mnogih stvari. Pitanje je samo da li oni zaista zele da budu sampioni.
ice

Post by ice »

Ja se slažem, ali ovi naši fudbaleri su sve, sem vrhunski sportisti.Možda će neko od njih poput Mede biti nešto blizu toga, ali takvi se odmah izdvajaju po ponašanju i zato su posebni.Znajući to, mora se smisliti način da se jednoj ludoj, mladoj glavi, ne baš pametnoj objasni šta valja, a šta ne.Ipak je ovo Srbija gde se zna kakve vrednosti su na ceni.
Last edited by ice on Thu Apr 08, 2010 5:08 am, edited 1 time in total.
shecky

Post by shecky »

Tacno tako Ice.. kod nas je u svemu tako ne samo u fudbalu.. zato nam je i tako kako nam je...
Neko ce se uvek izdvojiti sa necim ali ti se mere promilima,dal pristojnim ponasanjem sto samo po sebi vec odrazava i posvecenost poslu(fudbalu) kao npr Krasic ,Kacar itd..
Videcemo sta ce biti od Mede da ne preuvelicavamo unapred.
Ali je svakako lakse reci od koga nece biti nista posto je to odmah uocljivo zar ne..?
Za sad se vidi da imaju stofa da uspeju su Meda Vule Bilbija ,govorim o mladim igracima logicno.
Svaka cast svakome ali ja u Karanu i Kataiu ne vidim nista ni blizu pomenutih dok Novakovica nisam ni gledao jos kao ni Smiljanica odnosno Mitosevica.
Govorim o igracima koji su u ili oko prvog tima dok o Susnjaru i tim mladjim klincima jos ne vredi govoriti.
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

ice wrote:Ja se slažem,ali ovi naši fudbaleri su sve,sem vrhunski sportisti.
Ovo je kljucna stvar :!: Kada je u pitanju trening ne mozete na jednom amaterski utreniranom sportisti (po kriterijumima zapadnih liga to su nasi fudbaleri) da primenjujete ozbiljan intenzitet i odredjene treninge... To bi vam bilo kao da Stojadina hocete da vozite kao Bmw-a! Koliko bi Stojadin izdrzao to, ja nisam siguran da bi dugo!

Da bi mogli nase fudbalere da "gazim" sa intenzitetom i odredjenim treninzima oni moraju biti pripremljeni od mladjih kategorija za to, od tada mora da se radi pravilno sa njima(ne da ih ubijamo vec samo pravilno da radimo), sto kod nas nije slucaj!

Na poslednjim (motorickim) testiranjima nasih klinaca (iz Vosine skole ) nasa deca su imala oko 20% (manje vise) slabije rezultate u odnosu na decu iz Portugala recimo!

Neko je spomeuo Moniku Seles?! Reci cu vam da je Monika kad je bila dete u jednom periodu imala problem sa konstatno povisenom temperaturom(konstatno 37,1 37,2), i vodili su je na ispitivanja po svim mogucim medicinskim ustanovama i nisu mogli da utvrde sta joj je... Nakon toga su joj odredili mirovanje, nije smela da trenira i problem povisene temperature je nestao nakon ne znam koliko, nedelju ili dve, nije to sad ni bitno, bitno je da su na kraju ustanovili da je doslo do pretreniranosti! Dakle dete su preopteretili i ona je to ispoljila kroz povisenu temperaturu(a mozda ce posedice tog perioda osetiti danas, sutra u penziji kroz neke zdravstvene tegobe)!
Tako nekako bi reagovali i nasi fudbaleri kad bi ih ozbiljno pritisnuli, ili recimo nametnuli Engleski ritam, mozda ne konkretno kroz povisenu temperaturu ali do pretreniranosti bi sigurno doslo (koja izaziva pad forme, povrede, bolesti itd.)!

Koliko smo zaostali u tom trenaznom procesu najbolje pokazuje broj nasih strucnjaka u zapadnim ligama Evrope!
Last edited by Grba_NS on Tue May 25, 2010 9:05 pm, edited 2 times in total.
ice

Post by ice »

Struka jeste problem.I ne samo to, ti naši treneri su veoma loši pedagozi, a to je baš u situaciji u kakvoj se naš fudbal i sport nalazi veoma bitno.Neko treba toj deci i da objasni šta valja, a šta ne i kako se treba ponašati.
A da ne pričam o tome koliko se uopšte naši treneri danas pitaju u vezi svog posla i koliko se zadrže u nekom klubu, a pritom ne mislim samo na šefove struke profesionalnih pogona, već i mlađih uzrasta.
Last edited by ice on Thu Apr 08, 2010 5:09 am, edited 1 time in total.
Milan

Post by Milan »

ЂУРИЧИЋ: Војводина значи и одговорност

После врлодобре игре и убедљиве победе у првенственом дуелу над Чукаричким Станком (4:0), резервисти ФК Војводина одиграли су тренинг утакмицу са српсколигашем Слогом из Темерина у којој им је ривал очитао лекцију и победио 1:0 голом Милоша Поњевића.
С обзиром на то да су црвено-бели тим чинили фудбалери који претендују на статус стартера попут Смиљанића, Карана, Тумбасевића, Ђуровског, Стјепановића, Адамса...јасно је да нису испунили очекивања, ни стручног штаба, ни навијача.
Дан после меча тренер Војводине Милан Ђуричић овако је прокоментарисао учинак својих играча:
- Слога је свакако била мотивисана да пружи добру партију против суперлигаша, али који клуб није мотивисан у мечевима с Војводином – вели Ђуричић. – Уочи утакмице имали смо тренинг и мада је пауза била кратка јасно је да сам очекивао боље издање наших играча. Свако ко носи овај дрес мора да има на уму то да Војводина значи одговорност.
Тренер Војводине каже да се није радило о незалагању играча.
- Пре бих то назвао фолирањем и тежњом за самоистицањем. Оно што би свако од играча који су изгубили од Слоге требало да зна је то да се на тај начин нико неће наметнути за стартну поставу. Мој став је јасан, само колектив може да избаци појединца и што пре то играче схвате боље ће бити и за њих и за клуб.
Првотимци су имали јуче два тренинга, а пред њима је паклена серија.
- У периоду од девет дана одиграћемо три јаке утакмице. У суботу нас очекује гостовање у Смедерву, потом нам у среду у Нови Сад долази Партизан, да бисмо циклус завршили наредног викенда утакмицом на Маракани. Серија ће бити веома тешка, али и пуна изазова за играче и мене.
Специфичном такмичарском ритму ваља прилагодити и начин тренирања.
- Нема ту много филозофије, још ова три дана тренирамо, а онда се само опорављамо између мечева, за први следећи испит. У свему томе добро је то што немамо кажњених и повређених играча – напомиње Ђуричић.

С. Савић

Нова улога

Није све према речима Милана Ђуричића било тако црно у поразу од Слоге.

- Пробали смо неке играче у новим улогама, па тако и Слободана Медојевића на месту централног бека. Показао је да одлично може да одговори захтевима – вели Ђуричић.

Неко трећи

Утисак је да је прича о повратку Џозефа Кизита у тим опет стала.

- Постоји жеља клуба, постоји и Кизитова жеља да игра. Али нашој срећи испречио се изгледа неко трећи – по мало у шали каже Ђуричић, вероватно мислећи на Кизитовог менаџера.
POŠTO OBRAZ ???!!!
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

U sredu od 16:30h u SC VUJADIN BOŠKOV, prijateljski meč sa Soluncem iz Rastine (član Vojvođanske lige Zapad)
ice

Post by ice »

Solunac je vodeća ekipa Vojvođanske lige grupa zapad i u top formi su, nadam se da ne sledi nova bruka. :roll:
Last edited by ice on Thu Apr 08, 2010 5:09 am, edited 1 time in total.
Brane

Post by Brane »

ice wrote:Solunac je vodeća ekipa Vojvođanske lige grupa zapad i u top formi su,nadam se da ne sledi nova bruka. :roll:
Treba odigrati oprezno, na rezultat. Da sevne jedna kontra i da napokon prekinemo seriju poraza :lol:
Krle

Post by Krle »

Brane wrote:
ice wrote:Solunac je vodeća ekipa Vojvođanske lige grupa zapad i u top formi su,nadam se da ne sledi nova bruka. :roll:
Treba odigrati oprezno, na rezultat. Da sevne jedna kontra i da napokon prekinemo seriju poraza :lol:

:rolll:
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Ce gi razbijemo, ce da bude 3:2, ima da im uteramo u devedeseti, nece znaju sta gi snaslo...
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

FKV - Solunac 5:2 (5:0)
Za nas Katai 2, Novaković, Merebašvili i Bilbija.
Opširnije u toku večeri na naslovnioj strani sajta.

KATAI i NOVAKOVIĆ SU RENESANSA ZA NAŠ TIM.
Ne budućnost - već sadašnjost.
Žao mi je što Tadić nije gledao, jer je imao itekako šta da vidi pa i NAUČI. To je svakako mogao Slaven koji je igrao 2. poluvreme.
TAKO SE IGRA PO BOKOVIMA, kako su Katai i Novaković odigrali. BORBA, ŠUT, GOLOVI, ASISTENCIJE...jeste da smo igrali sa nižerazrednom ekipom, ali je ovo bilo za aplauz (Katai jedno, a Novaković oba poluvremena proveo na terenu).

Meda kapiten i half (u prvih 45' koliko je igrao).

Osim gola Bilbije, koji je postignut sa nekoliko metara, ostalih 6 su majstorije i ne znaš koji je lepši. Bar zbog toga je bilo vredno biti danas u Veterniku.

Adams još jednom očajan i lično mislim da on nije za naš tim. Pre treba oči uprti u Mudrinskog...Vuk danas ZNAČAJNO bolji, izlazi iz krize i sa njim (i Mudrim) samo treba raditi. Tu ima potencijala.

Vratio se Stojka - igrao je drugih 45', i ne samo to, za nas je u drugom poluvremenu debitivao TUDOR (isto Rumun, igrao ofanzivnog veznog, nizak ali borben) - za mene nepoznanica (čitaj: OTKUD OVAJ). Za ono vremena što je proveo na terenu, malo je za ocenu (ne verujem da je sa saigračima i kafu popio), osim da se (recimo naspram Stojke) znatno bolje kreće.
Lala sa zapada

Post by Lala sa zapada »

Hvala na izvestaju.

Drago mi je da procitam izvestaj o dobrom nastupu Kataia i Novakovica. Vreme je da Katai dobije sansu u vidu startera u prvenstvenoj utakmici, raduje da i Vuk pocinje da igra u skladu sa svojim potencijalom.

Stojka, ha ha ha, jaoj, nije mi dobro koliko se smejem. :D
Samo je jedan Ronaldo i on igra za Corinthians
Charlie

Post by Charlie »

grof zekula wrote:
Vratio se Stojka - igrao je drugih 45',.

Ovo je najbolja vest koju sam procitao,ikad.
Minja
Administrator

Post by Minja »

Image

Image

Image
Post Reply