Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Turija

Post by Turija »

Dnevnik
Dvadesetčetvorogodišnji napadač prvaka Bosne i Hercegovine Stevo Nikolić prema svemu sudeći pojačaće konkurenciju u špicu FK Vojvodina. Nikolić, koji je u ovoj sezoni postigao 15, a u prošloj 19 golova i bio prvi strelac lige, praktično se sve dogovorio s rukovodstvom novosadskog superligaša.

- Postoji i mogućnost da karijeru nastavim u Nemačkoj, ali ako u utorak dođem na prozivku u FC “Vujadin Boškov”, onda sam Vojvoinin stoprocentno. Rekao sam direktoru Riđošiću da sam oduševljen onim što sam video u Veterniku i da će mi zadovoljstvo biti da se okušam u crveno-belom dresu. Jasno je da bi u slučaju poziva iz Nemačke presudio samo finansijski momenat, ali ću sve definitivno znati u ponedeljak. Ne želim nikoga da lažem i da “sedim na dve stolice” – istakao je Nikolić, koji je svojevremeno 1999. godine kao mlađi kadet stigao iz Šamca u Obilić i u timu s beogradskog Vračara bio do 2004. godine kada mu je istekao ugovor.

Odustali od Mladenovića

Revanš meč baraža za popunu Superlige između Smedereva i Rada gledala je i delegacija FK Vojvodina. Razlog posete bila je igra centarfora domaćeg tima Nenada Mladenovića.
Kako smo saznali, prema onome što su videli na delu, u FK Vojvodina odlučili su da ne angažuju ovog napadača.

I Korać na prozivci

Fudbaleri Vojvodine prvo okupljanje imaće u utorak. Trener Dragoljub Bekvalac zakazao je prozivku za 10 časova u FC “Vujadin Boškov” u Veterniku. Izvesno je da će doći do promena u igračkom kadru, a povoljna vest je ta što će od prvog treninga sa ekipom biti i crnogorski centarfor Žarko Korać koji je proteklu polusezonu preskočio iz zdravstvenih razloga.
S. S.
Da su i ove gledali, možda ih ne bi doveli. :wink:
Siguran sam da su na Forumu predlagana bolja pojačanja, ali o njima će, već (svakako) razmisliti gosn Tomić :cry:
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Buca

Post by Buca »

Radoye wrote:Kakve su to price o mladom i talentovanom tinejdzeru iz Irana koji navodno treba da nam stigne na probu?
Tu je on 8)
Buca wrote:Gradjanski:
Prvi Iranac u "Vojvodini"

Nakon Argentinca Pabla Ostrovskog i Brazilca Giljerma Finklera, koji su priključeni prvoj ekipi, talentovani Hauton Delfi (15) nalazi se od pre nekoliko dana na probi u našem najstarijem superligašu.

Na preporuku

Odradio je nekoliko treninga u mlađim kategorijama i do kraja nedelje će direktor omladinske komisije Zoran Marić doneti odluku da li će Iranac ostati među Lalama. Hauton je stigao na preporuku Dušana Puraća, vlasnika fudbalske akademije iz Sidneja, koji je nekadašnji igrač "Vojvodine".

– Bilo mi je dovoljno samo nekoliko treninga da zaključim kako je sistem rada drugačiji nego u Australiji. Iako sam dosta lepog čuo od svog prvog trenera Dušana, ovo što sam video u Fudbalskom centru "Vujadin Boškov" fenomenalno je. Izvanredni tereni, sjajni stručnjaci i disciplina na prvom mestu, što je preduslov da igrači napreduju i postanu vrhunski sportisti. Oduševljen sam prijemom i toplom dobrodošlicom saigrača i pojedinih trenera, budući da sam radio u nekoliko grupa sa starijim i mlađim godištima – kaže Hauton.

U Novi Sad je došao zajedno sa svojim ocem Albertom, nekadašnjim prvotimcem nekoliko iranskih prvoligaša, koji u superlativima govori o Srbiji i organizacionom potencijalu novosadskog superligaša.

Bajern, Hamburg i Herta

– Dolazak u Novi Sad je pun pogodak. Sa nepunih 12 godina Hauton je boravio u kampu bundesligaša minhenskog "Bajerna", "Hamburga" i "Herte" iz Berlina, gde je ostavio sasvim dobar utisak pa ga dalje prate skauti tih klubova. S obzirom na to da ga oni ne mogu angažovati dok ne napuni 16 godina, opredelio sam se da usavršavanje nastavimo u Srbiji. Velike zasluge ima, pre svega, Purać jer je od njega naučio osnove fudbalske igre. To je nadogradio u australijskom "Čanterberi Benkstounu", gde je prošao mlađe selekcije i odigrao uspešnu sezonu. Ovde mi se veoma sviđa način treniranja i što se akcenat stavlja na dinamiku i fizičku spremnost – kaže Albert.

Najzaslužniji za dolazak mladog Iranca svakako je Dušan Purać, koji je vojvođansku prestonicu napustio 1974. godine, a već dvadesetak godina vodi priznatu Akademiju fudbala, čiji je najpoznatiji izdanak reprezentativac Autralije i prvotimac Liverpula Hari Kjuel. On je odnedavno u novosadske crveno-bele doveo i Aleksandra Jovanovića, koji je dobijao šanse kod Ivice Brzića u prijateljskim utakmicama.

Radne navike

– Ukoliko zadovolji ukuse stručnjaka, Hauton neće imati problema pri adaptaciji. Jezičku barijeru će prebroditi pošto je u Autraliji trenirao zajedno s Jovanovićem. Što se tiče mladog Iranca, kod mene je bio oko pet godina. Reč je o tehnički potkovanom igraču. Nije slučajno što su ga pratili mnogobrojni skauti sa svih strana i verujem da bi mogao napraviti blistavu karijeru. Njegove su karakteristike izvanredan osećaj za prostor, savršena tehnika i podjednako dobra igra s obe noge. Nisam dugo video mladog momka koji ima radne navike i, što je retkost, insistira da odrađuje dodatne treninge – rekao je Purać.

Maradona i Arsenal

Hauton Delfi, iako je rođen u Australiji, odigrao je nekoliko utakmica za selekciju Irana do 14 godina. Pojedini australijski mediji prozvali su ga novim Stivijem Džerardom. Međutim, njegov fudbalski idol je Dijego Armando Maradona, a omiljeni klub "Arsenal".
Željko Brkić jedan je od nas!!!
limanfkv

Post by limanfkv »

Od Nikolica mozda i bude pojacanje,ali ako su ovo ta pojacanja za titulu (necu jos da lajem nije ni poceo transferski rok) onda sam ja Dijego Armando Maradona.
0.0625
vladans

Post by vladans »

Naravno da se sve ponavlja i sto se tice prelaznog roka jer ljudi koji su nam zimus servirali top pojacanja i dalje jasu!Ako su oni morali da odu da odgledaju utakmicu Smedereva da bi zakljucili da li nam je Mladenovic potreban ili ne,tu je svaki komentar suvisan,pa svi mi koji pratimo ovu nasu nesrecnu domacu ligu znamo vrline i mane svih igraca,pa taj Mladenovic nije od juce vec je na nasoj sceni godinama,a oni kraljevi idu da ga gledaju,jos ce poslati delegaciju da prate Osmanovica,Mudrinica,Vanica,Urumova...mesto da posalju skaute u neku drugu zemlju da prate potencijalna pojacanja oni se zajeb....! :evil:
Necu da gresim dusu sto se tice tog Nikolica jer iskreno prvi put uopste cujem za njega dok sa druge strane sto se tice Mijatovica,decko jednostavno nije los igrac,secam se da smo ga trazili i da je bio na pragu Vojvodine i kad je igrao u Radu,ali to u svakom slucaju nije pojacanje za titulu vec za dobro-staro trece mesto!
Владика
Administrator

Post by Владика »

Po meni bi pojacanje bilo i dovodjenje Osmanovica i to govorim bez sale. Videli ste prosle godine koji je ucinak imao gospodin Drakulic!
Turija

Post by Turija »

B92
u Humskoj Milan Perić
Centarfor Hajduka iz Kule Milan Perić mogao bi da bude sledeće pojačanje Partizana. 'Crno-beli' su u pripremama za početak kvalifikacija za Ligu šampiona angžovali defanzivce Ivana Stevanovića i Aleksisa Ngambija i veznog igrača Kamela Zaima, a Perić je jedna od narednih opcija, najavio je sportski direktor Ivan Tomić.

"Perića pratimo već nekoliko meseci. Interesantan je, ali to još ništa ne znači", rekao je Tomić za 'Sportski žurnal'.

22-godišnji Perić je prošle sezone postigao 6 golova u Meridijan Superligi, a pre Hajduka nastupao je za Mladost iz Lučana i ukrajinsku Tavriju.

Još jedan fudbaler kulskog prvoligaša koji se već mesecima pominje kao potencijalno pojačanje Partizana je Ljubomir Fejsa. Mladi reprezentativac Srbije još uvek je daleko od Humske, a problem u realizaciji transfera i dalje je veliko obeštećenje koje zahteva čelnik Hajduka Nikola Džomba.

"Postoje okviri iz kojih ne možemo da izađemo, čak i da hoćemo. Trebalo bi da vidimo u narednih nekoliko dana šta će se desiti na tom planu", rekao je Tomić.

Sportski direktor Partizana je demantovao da je beogradski klub bio zainteresovan za dovođenje 19-godišnjeg centarfora iz Libije Muhameda Zubije.

"Taj čovek nije boravio u Beogradu, niti je postojala priča da će doći. On je među poslednjim opcijama kada je reč o napadačima".
PS
Brrr.., ne da sam besan, :twisted: :twisted: :twisted: nego bih ujedao.Kilavi rabren ne može da dovede igrača ni iz svoje Opštine.
Rabrene, odlazi iz Vojvodine!
Ljudi, dovedite bar Vujovića iz Banata (od moja dva predloga za špica) ili dovedite Ivana Tomića za Sportskog Direktora Vojvodine.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Stoik
Starosedelac

Post by Stoik »

E sad dobro pročitajte ovaj deo i sve će se kasti samo 8)
Партизан је загрејан и за Перића, а колико ми је познато за њега тражимо скромних 400.000 јеврејчића и 50% од наредне продаје. Иначе Хајдук је инкасирао и 100.000 евра од трансфера Павићевића из Војводине у Котбус.
Stara Garda

Post by Stara Garda »

Turija wrote: Ljudi, dovedite bar Vujovića iz Banata (od moja dva predloga za špica)
Vujovic je potpisao za Videoton.
RF citam tvoj spisak prisutnih igraca jutros na prozivci, ali ne videh tog Nikolica,plus dosta nekih novih imena,jesu li to iz podmlatka ili neki igraci za "duplu krunu"?

I da,pa taj Peric je po povratku iz Tavrije bio par meseci kod nas,ali je procenjeno da nije adekvatno pojacanje za nas. E sad,ko je kriv...ne vredi razmisljati
Stoik
Starosedelac

Post by Stoik »

To su uglavnom momci koji su tu na probi. Bar se takav utisak stekao iz razgovora sa Bekvalcem. Nešto načuh da je taj Kljajević iz Bosne, Ilić iz Bežanije... Nema šta nećemo sve osvojiti ove godine :D
Koliko sam saznao, postojala je želja da se dovede i pominjani tamnoputi napadač Želje, ali je upravi teško je isprsiti se, ali su zato apetiti veliki.
Milan

Post by Milan »

Po meni idemo iz promašaja u promašaj, i sad čitam da smo odustali od jedinog igrača koji mi je kako-tako "zvučao" , Nikolića. Mi smo jednostavno nesposobni da realizujemo valjan transfer. Možda grešim, ali ja i dalje ne vidim ni u najavi spremnost uprave da odreši kesu i konkretnim potezima stane iza najava o duploj kruni.

Kuda plovi ovaj brod...
POŠTO OBRAZ ???!!!
DUB

Post by DUB »

GRAĐANSKI:

Mijatović stigao, Nikolić otpao

Novosadski crveno-beli prvi su startovali s pripremama za predstojeću sezonu. Šef stručnog štaba Dragoljub Bekvalac juče je u Fudbalskom centru "Vujadin Boškov" obavio prozivku, na kojoj su se okupila 33 igrača.

– Počinjemo testiranjem funkcionalnih sposobnosti, a prvih sedam dana akcenat ćemo staviti na rad s loptom – kaže novi-stari šef struke, pa dodaje da će brojnu ekipu, u kojoj je i nekolicina neafirmisanih igrača koji su na probi, povesti narednog utorka za Sloveniju, na Pohorje.

Tamo će se boraviti do 7. jula, a u planu je da se odigraju tri kontrolna meča. Ugovorene su utakmice s kiparskom Omonijom, splitskim Hajdukom, a pred povratak kući skoknuće se do Austrije, gde će se odmeriti snage s jednim od tamošnjih ligaša.

Na prozivci se pojavio prvi novajlija, 27-godišnji Aleksandar Mijatović, doskorašnji stoper kruševačkog Napretka, kao i desni bek, 20-godišnji Nemanja Ilić iz Bežanije. S napadačem Modriče Maksima Stevom Nikolićem stvar se zakomplikovala pošto je dobio poziv iz Nemačke i otputovao na pregovore. Njegov menadžer je zatražio da se Novosađani strpe nedelju dana dok se ne vidi kako će se okončati razgovori s nekim od bundesligaša, ali se iz Vojvodine odgovorilo da se odustaje od reprezentativca BiH.

Bez Kizita i Sepuje

Zbog obaveza u reprezentaciji Ugande Džozef Kizito i Eugen Sepuja ekipi će se priključiti u Sloveniji, a na prvom treningu bili su Babalj, Brkić, Kesić, Ristić, Drinić, Krstevski, Kljajević, Vukobratović, Vukajlović, Buač, Vukelja, Popović, Tumbasević, Stošić, Zogović, Korać, Đurić, Grozdanovski, Pantelić, Đurovski, Milutinović, Trivunović, Krasić, Mitošević, Tadić, Smiljanić, Aleksić, Karan, Ubiparip, Jovanović, Medojević, Ilić i Mijatović.

Bekvalac je najavio da će Novosađani angažovati još jednog špica, pošto je Nikolić otpao, kao i jednog stopera, pošto je Stošić na pragu odlaska u Apolon.
Seti se kako se provuk'o Sisley, seti se kako se provuk'o Werder!
Владика
Administrator

Post by Владика »

Milan wrote:Po meni idemo iz promašaja u promašaj, i sad čitam da smo odustali od jedinog igrača koji mi je kako-tako "zvučao" , Nikolića. Mi smo jednostavno nesposobni da realizujemo valjan transfer. Možda grešim, ali ja i dalje ne vidim ni u najavi spremnost uprave da odreši kesu i konkretnim potezima stane iza najava o duploj kruni.

Kuda plovi ovaj brod...
Bez para nema vrhunskog uspeha u fudbalu. Tako je bilo i tako ce vazda biti i ako ne odrese kesu i to pod hitno jasno je sa kakvim ambicijama ulaze u ovu jubilarnu(95 GODINA KLUBA) sezonu!!!!!
umbro

Post by umbro »

podbara wrote:
Milan wrote:Po meni idemo iz promašaja u promašaj, i sad čitam da smo odustali od jedinog igrača koji mi je kako-tako "zvučao" , Nikolića. Mi smo jednostavno nesposobni da realizujemo valjan transfer. Možda grešim, ali ja i dalje ne vidim ni u najavi spremnost uprave da odreši kesu i konkretnim potezima stane iza najava o duploj kruni.

Kuda plovi ovaj brod...
Bez para nema vrhunskog uspeha u fudbalu. Tako je bilo i tako ce vazda biti i ako ne odrese kesu i to pod hitno jasno je sa kakvim ambicijama ulaze u ovu jubilarnu(95 GODINA KLUBA) sezonu!!!!!
Ajd neka kaze ko je iskreno verovao da ce stici neka pojcanja i da sledecu godinu osvajamo trofej?
Po meni,ne treba uopste da se zaludjujemo takvim stvarima.Iskreno bi bio prezadovoljan da budu izgradjeni reflektori i da u narednih 5 godina odigramo par kvalitetnih nocnih utakmica,sto u prvenstvu,sto u uefa kupu.
A price prodacu Kacara,a kupicemo 4 dobra od milon,pa uzmemo titulu i doguramo u evropi, se zavrse sa pricom-prodamo Kacara.
van der iV a.k.a Totti

Post by van der iV a.k.a Totti »

Samo dovedite Bataka,Franciskovica + 1 stani napadac i titula nije daleko!!!Blizanci su sve slabiji...
DOSTA JE BILO AUTOKRATIJE-UPRAVA NAPOLJE!!!
vladans

Post by vladans »

van der iV a.k.a Totti wrote:Blizanci su sve slabiji...
Majke ti mi samo objasni ovo poslednje?!?!
Ljudi,budimo objektivni!
Post Reply