Tribina - nekad i sad

Locked
Tancha

Re: Tribina - nekad i sad

Post by Tancha »

Део сам већине на овом форуму по критеријуму што не идем више на Север, али видим да сам један од ретких коме јасно наглашена патриотска нота (коју неки зову "уплив политике на трибину") уопште не смета, чак напротив. Са својих 26 не сматрам се ни клинцем ни маторцем, нека реална свест о раду групе ми досеже негде до прославе 12 година против Обилића са оном завесом "12" на великом југу, мада је било и пре тога утакмица на које сам спорадично долазио на Југ. Што се гостовања тиче, прича почиње са чувеним ККК гостовањем у рупи, негде 2001. (или беше нека Кула пар кола раније, јебем ли га). За све то време памтим да је група увек неговала дозу српства и анти-аутономаштва на трибини. Тако да баш и не схватам људе који за одлазак са трибине као главни разлог наводе неко "непоштовање новосадске различитости" и шта ти ја знам. То ми је чак мало и лицемерно. На Север не идем из крајње једноставног разлога, зато што ме често мрзи да стојим и навијам, више волим да седнем, грицкам суњу и блејим са друштвом. Кад ме лупи трип да скачем и навијам, одем на Север. Другара на истом, Богу хвала, имам довољно. Сматрам себе "активним навијачем са Запада", што значи да ћу се увек одазвати на позиве Севера на довикивање, да ћу певати упоредо са истим "кад гори", итд. Дакле, немам никакав идеолошки проблем са том трибином, и сигурно ме није последњи пут видела. Нико ко себе сматра навијачем Војводине не треба да се окрене против Севера, чак и кад престане да иде на њега.
Да ми се гаде поступци појединих клинаца, то стоји. Присуствовао сам не тако давно сценама на самој трибини о којима не бих детаљисао због чињенице да овај форум сигурно читају и они који не требају. Ово нису разлози због којих не идем на трибину (имам желудац и за веће говнарије, нисам одрастао на концертима бечке филхармоније), али јесте нешто на шта би старија екипа требало да обрати пажњу. Не сумњам да су наши клинци хулигански никад јачи, али их треба усмерити и у правцу неког витешког односа, јебемуматер...

Што се тиче неких момената којих памтим, издвојио бих:
- гостовање у Подгорици возом против јебеног Кома ('03. рецимо), нас 6 млађих у једном купеу, остало све старија екипа (не више од 30ак људи), прва упаљена бакља, ма тотално лудило са клинца пуштеног с ланца.
- гостовање нас 17 на ОДБОЈЦИ против Цигана на Бањици. Мислим да је онај састав људи склопљен на једном месту тада и никад више. Опуцавање пумпе, покојни Дивљи, ма шашавило...

Курчеве Обреновце и Железнике, као и Смедерево ГСП-овом хармоником, да ни не помињем.
johnny

Post by johnny »

@ tancha
Nije bilo potrebe da se dokazujemo bilo kome ko smo i sta smo.
Za vreme svih ratova ovde nismo se lizali sa laznim patriotama kao danas i to sam cenio.
Danas je to deplasirano i nepotrebno.
Samo klub...
Ko shvati razumece.
Last edited by johnny on Sat Mar 16, 2013 9:42 am, edited 1 time in total.
madda fakka

Post by madda fakka »

johnny wrote:Samo klub...
:!: :!: Ne zelim da se pretvorimo u one tamo iz onog tamo grada koji pevaju "sisaj zlezdo/patlidzadnu" a igraju protiv BSK ili Javora.... Samo Vosa nista drugo u tih 90 minuta :!: :!:
I Bog je Slaninar...
shecky

Post by shecky »

johnny +

nekom smeta nekom ne ,svako ima pravo na izbor ali stadion je stadion Vosa je Vosa ,patriotizam se ispoljava na drugim mestima i na drugi nacin kao npr mozda je neko od ..nas... bio ucesnik nekog od ratova mozda protiv svoje volje al ipak bio i slicno.. neko ko se nece svercovati u busu nego platiti kartu i milion slicnih stvari.. to je za mene patriotizam
Oasis

Post by Oasis »

Meni od tih pesama jedino smeta nece mene zakon slomiti jer je na cigansku melodiju. A za Kosovo mi je ok da se peva, samo sam protivnik da se peva po sablonu. Inace nevezano za ovu pricu, ekipa iz PK mi je jedna od gotivnijih i sve pohvale kako ste izmolerisali kraj.
shecky

Post by shecky »

A to znaci da bi bilo normalno i ok da ja povedem neku ekipu i svi da pevamo od acdc highway to hell .. ?
nboya
Administrator

Post by nboya »

Molim vas, izbegavajte ove price koje mogu lako da skliznu na teren politike. Nije ovo mesto za te teme. O Firminom repertoaru pesama raspravite na Firminom forumu ili nekom slicnom mestu.
UPRAVA NAPOLJE!!!
bobanrb

Post by bobanrb »

Mislim da bi priortet trebao da bude kako pokrenuti ljude koji će dolaziti na stadion ubuduće. Te posmatrače kladioničare i ostale koji dolaze zato što je ulaz besplatan. Da i oni počnu da aktivnije da učestvuju u praćenju utakmice.
Marcello

Post by Marcello »

nboya wrote:Molim vas, izbegavajte ove price koje mogu lako da skliznu na teren politike. Nije ovo mesto za te teme. O Firminom repertoaru pesama raspravite na Firminom forumu ili nekom slicnom mestu.
A, zašto? Zašto je onda, uopšte, otvorena ova tema? Znači, ovde može samo da se piše o zapadu i istoku, pošto je sever - tabu?
Uostalom, koliko sam video, ljudi ovde ne pišu ništa intrigantno o političkim ideologijama, već o tome, koliko je politika ukotvljena na tribinama i da li je to dobro ili nije.

Btw. ako ikog zanima - moja jedina politika, dok sam na stadionu, jeste F.K. Vojvodina i tako će biti dok sam živ.

Zbog toga, nikada neću pevati ode niti jednoj političkoj opciji, ma koje provenijencije bila. Amin!
grobari su avangarda, tačno onoliko koliko smo mi mejnstrim...
nboya
Administrator

Post by nboya »

Marcello wrote:A, zašto? Zašto je onda, uopšte, otvorena ova tema?
Sta predlazes? Da brisemo temu?

Prosto, ovo nije navijacki forum i ne zelimo da to postane. Navijacke rasprave treba da budu na navijackom forumu a ovde pricamo o fudbalu. Kakve ce se pesme pevati, koji stav grupa treba da zauzme po nekom pitanju,... to su teme za navijacki forum a ne ovaj.

Priznajem da nema puno prostora za razgovor na ovoj temi, ali i u tako skucenom prostoru tema je dogurala do dvanaeste strane. Politika foruma je da se ovde bavimo iskljucivo fudbalom i tu orijentaciju ne zelimo da menjamo!
UPRAVA NAPOLJE!!!
Milan

Post by Milan »

Nije vezano bas za ovu temu, ali ne mogu da pronadjem topik gde je neko pokrenuo ovo pitanje. Iz teksta mozete videti ko im puni tribinu i ko su im glupava/debilna/retardirana/maloumna/poltronska zrtvena jagnjad...

Policija u Nišu privela 20 navijača

Policija je danas u Nišu pre, tokom i posle utakmice između Radničkog i Crvene zvezde privela ukupno 20 osoba.

Preventivnim aktivnostima i angažovanjem sprečeno je narušavanje javnog reda i mira u većem obimu, saopšteno je posle meča fudbalske Superlige Srbije odigranog na stadionu "Čair".

Policija je donela rešenje o zadržavanju do 48 sati za Srđana U.(20), Strahinju S.(20), Slobodana P.(25) i Nikolu Š.(20) iz Bačke Palnke, kao i za Nemanju S.(23) iz Niša i Zorana V.(20) iz Novog Sada zbog sumnje da su izvršili krivično delo napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Oni će po isteku mere zadržavanja biti privedeni uz krivičnu prijavu istražnom sudiji, napominju iz policije.

Protiv Lazara V.(20) iz Niša policija je u redovnom postupku podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično delo ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti i održavanja javnog reda i mira.

Protiv još 10 osoba policija je podnela prekršajne prijave zbog posedovanja i korišćenja pirotehničkih sredstava, među kojima je pet punoletnih i pet maloletnih osoba, saopštavaju iz niške Policijske uprave.

Potvrđeno je da povređenih osoba nije bilo.

U prvenstvenoj utakmici 19. kola domaći Radnički je danas pobedio Crvenu zvezdu sa 2:1.

(Tanjug Foto Ilustracija Guliver Getty Thinkstock)

POŠTO OBRAZ ???!!!
madda fakka

Post by madda fakka »

Milan wrote: ...kao i za Nemanju S.(23) iz Niša...
Zar nije Supa iz Hercegovine? Malo sale nije na odmet :)
I Bog je Slaninar...
Nikola

Post by Nikola »

Firma je uvek imala smekerske parole i cela navijacka scena je cekala da ih vidi, narocito posle tekma sa blizancima. Danas je i to jedan od segmenata koji je zapostavljen.
ПУШТАМ КИШУ!
FCVNS

Post by FCVNS »

Sto se severa tice, malo iritira veliki broj pripadnika mladje generacije na zapadnoj tribini u obelezijima grupe. Njihovo prisustvo medju Firmom bi se moralo podrazumevati! I za vecinu nas je rano za navijacku penziju, a kamoli za momke od dvadeset i koju, pa cak i mladje...
[video]http://www.youtube.com/watch?v=Z4qG_oBHYZM[/video]

Biralo se izmedju uspesnog kluba i grupe,izabran je klub,i eto sad imamo leprsavu igru i tugu na tribinama,ko ce bre posle ovakvog zaokreta,ako imalo drzi do sebe da se lozi na Sever???Ako hocete jak Sever morate mu biti zahvalni sto nije gurao svoje ,jer da je izgurao mi bi bili sad tamo gde je Radnicki KG,i ne bi se ovde ubijali od hvalospeva kako su Alivodic i Vranjes prava pojacanja...dobili ste sansu da se radujete pobedama,a Sever je nasao svoj put beznadja...

Nisam naucen kao neki od malih nogu da volim Vosu,ali me je rat doveo u NS i ja sam je sam izabrao,najvise sam je zavoleo u vreme dok je bila u najtezoj situaciji,u vreme dok je i Hajduk iz Kule mogao da nas namesta,u vreme dok je bio pojam da zavrsimo sa 11 igraca utakmicu...ja nisam bio za ovaj izbor,bio sam spreman za petu ligu,ali je vecina odlucila...sad ih ispostujte i dokazite da su pravilno izabrali,dajte primer tim klincima da nemaju sta da rade na zapadu i usmerite ih na Sever delima,a ne praznim recima kao sto su i ove moje...
Milan

Post by Milan »

FCVNS wrote:Biralo se izmedju uspesnog kluba i grupe,izabran je klub,i eto sad imamo leprsavu igru i tugu na tribinama,ko ce bre posle ovakvog zaokreta,ako imalo drzi do sebe da se lozi na Sever???Ako hocete jak Sever morate mu biti zahvalni sto nije gurao svoje ,jer da je izgurao mi bi bili sad tamo gde je Radnicki KG,i ne bi se ovde ubijali od hvalospeva kako su Alivodic i Vranjes prava pojacanja...dobili ste sansu da se radujete pobedama,a Sever je nasao svoj put beznadja...
Ne razumem sta si hteo ovim da kazes? Zbog cega je nemoguce imati uspasan klub i uspesnu grupu? Ukoliko si zeleo da naznacis kako je odluka da se ne istraje u teranju uprave iz kluba dovela sever u sadasnju situaciju, mislim da gresis. Pocelo je da puca dosta ranije, a taj zaokret je samo dadao dozu razocarenja medju ljude sa drugih tribina(vec odsutne), plus je doveo do toga da i ljudi poput tebe napuste sever (mada su kod nekih uticali i drugi faktori, komesarske prirode). Ta brojka nije toliko velika da bi u bitnoj meri uticala na cifru ljudi sa severa. Druga je stvar sto su ti ljudi kvalitetni, pa se u tom smislu oseca velika praznina. Masovni egzodus je nastupio mnogo ranije...

Sta je stvarni razlog tolikog prisustva omladine na zapadu, ne znam. Mogu samo da pretpostavim kako te nove generacije mrzi i da zive, a kamoli da se pomuce i iscimaju oko grupe...
POŠTO OBRAZ ???!!!
Locked