Pripreme

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
ice

Post by ice »

Lala sa zapada wrote:Pitanje za sve ljude koji su gledali Vosu u ovoj fazi priprema.

Da li postoji sansa da predjemo na 4-4-2 ?
Veoma teško.
Problem će biti sa Bilbijom, momak ili neće biti u prvoj postavi ili će igrati po boku u vezi čega je on dao jasnu izjavu da to ne zna da igra, mada će se truditi i slušati zahteve trenera.
Naš problem je i taj da svi igrači koji su praktično vlasništvo menadzera ili pojedinih gazdi, a koje dovedemo, moraju biti starteri i tu trpi naša eventualna najbolja formacija i koncepcija igre.Tako je i sada slučaj sa Omaruom i Jaom.Po meni, njih dvojica i Ilić nikako ne bi trebali biti svi starteri.Jednog bi stavio na klupu kao prvog dzokera.Uz igranje samo jednog zadnjeg veznog igrača, taman bi se otvorio prostor za Bilbiju i Kataija koji zaslužuju mesto startera po kvalitetu i koji bi mogli " eksplodirati " ove sezone.Nažalost, mislim da se to neće desiti i jako se bojim za ova dva bisera, plus Mitošević koji se takođe verovatno neće naigrati.
Još nešto, Slaven i Stevanović igraju na istoj poziciji, a ni za jednog nema mesta u startnoj postavi.Ako znamo kakav kredit ima Slaven, teško je poverovati da će Stevanović igrati makar kao i rezerva.
Zatim, neki forumaši pišu kako nam treba još jedan klasičan napadač.Pa to automatski znači da još neko leti iz prve postave i to onaj koji nema jakog menadzera.Možete da i pretpostavite ko će to da bude, verovatno Meda (pod pretpostavkom da je već dobio prednost u odnosu na jednog od Tumbasevića ili Ađurua jer se iskreno nadam da sva trojica nisu u planu za prvu postavu) .
Mi konstantno imamo problem sa veznim redom i on je takav da je jedino važno da je igrač po fudbalskom obrazovanju veznjak, a onda od takvih igrača formiramo vezni red na taj način da igrači sa " većim rejtingom " dobijaju prednost u startnoj postavi pa makar igrali u isto vreme i trojica igrača koji igraju na potpuno isti način.
Pa nisu ni svi vezni igrači isti, hoćemo li to jednom shvatiti?Vezni red je širok pojam, to je najkrupniji deo formacije i tu ima itekako puno posla da se on ukomponuje kako valja i da svako dobije ono mesto koje mu zaista i odgovara.
Zašto jednostavno ne može da postoji zdrava konkurencija?Zašto ne bi dva kvalitetna igrača sa takozvanim visokim rejtingom podjednako konkurisala za jednu poziciju, a ne da se jednom od njih traži neko rezervno mesto?
Zašto poneki zvučni novajlija (pogotovo stranac) ne bi bio u startu rezerva, pa da ima motiv više da grize i trudi se na treninzima, a ne da misli kako mu je mesto zagarantovano i kako baš ne mora da se ubija od truda i još onda ako eventualno zbog loše forme ispadne iz postave bude uvređen?
Ako smo tako veliki klub kao što pričamo da jesmo, onda nikome ne treba da bude ispod časti da sedi na našoj klupi.
ice

Post by ice »

Grof Žekula wrote:ice kazuje:
Nažalost, mučiće nas neizvesnost u vezi nekih stvari do samog početka prvenstva.
1.Šta će biti sa Hajdukom i našim igračima koji treba da budu pozajmljeni tamo, kao i sa Trajkovićem?
2.Kada će i gde otići Mrđa?
3.Šta će biti sa Slavenom i ako ostane koja će biti njegova uloga, nažalost verujem da će biti forsiran i da će nam u ovom momentu poremetiti neku kocepciju našeg veznog reda koji bi ipak mogao da bude lepo sastavljen
4.Levi bek, a videćemo šta će biti i od ove najavljene pozajmice Nestorovića
5.Lovrić
1 - Treba sačekati "ulazak" stečajnog upravnika u Hajduk 20. jula - odluke (njegove) mogu biti različite i za nagađanje, a najverovatnije je da će svi zaposleni (uključujući i fudbalere, time i Trajković) dobiti otkaz. Da li Hajduk igra ligu, kako, pod kojim uslovima, sa kojim igračima (može to sve neko i "drugi" da odluči)...Nisu samo od nas "tražili" pomoć...Naredni dani doneće odgovor na sva ova pitanja.
2 - Mrđa ide u inostranstvo, samim tim "ima fore" do kraja prelaznog roka (31. avgust). Rekoh da ima ponuda, gleda se najbolje rešenje (i za njega i za FKV). S jedne strane, ne treba "proći" kao sa Aleksićem (to je bar jasno), sa druge, ako ima ponuda ima i PREGOVORA u toku - to radi svaki klub na planeti, jer želi da dobro, ili što bolje, prođe. Zar ne? Gde će završiti, to niko ne zna...
3 - Nije za mene samo Slaven enigma, već i Mario...Zašto? Ako je nekoga trebalo prodavati - to su oni (ispostavilo se da ih niko, ili gotovo niko, neće!!!), a i koncepcija, koju ICE spominje je tačno tako pravljena da za njih nema mesta. Ili se varam? Slaven, pored Ilića i Stevanovića je totalno OUT, a Mario je i danas kao "najnezainteresovaniji" na terenu, pokazao gde mu je mesto. Odgovor - van startnih 11 (za obojicu). Mereba je danas odigrao "kolektivnije" (vidi se da se oženio :) ), a ako tako nastavi, a uz činjenicu da je 3 puta jači (u trci, a i fizički) od Maria, odgovor se sam nameće. Ako se uopšte bude tražio takav "tip" igrača, a ne sistem Ađuru-Tumba-Meda (+Vuk), a jasno je kakva je Milinkovićeva koncepcija i igre i poimanja uspeha (na koje ima apsolutno pravo).
4 - Levi bek biće Pavlović, a verovatno mu se traži alternativa. Nestor teško to može da bude.
5 - Niti FKV računa na Lovreta, niti Lovre računa na FKV. Da li je to greška? Zimus, a to i tada naglašavah - JESTE, sada nisam siguran. Ja mu želim da nađe inostrani angažman. Oprerisao je i prepone skoro... Tačno se zna, pa i vidi, ko će biti halfovi u narednoj sezoni + i oni imaju rezerve (alternative, računajući i "mladiće" poput Kovačevića).

Imamo to što imamo i to treba uigravati. Videlo se i danas da Milinković nije zadovoljan predstavom u potpunosti. Jasan je stav svih nas ovde na Forumu - neka igraju NAJBOLJI (nekad, pa i prečesto, nerealno, ali nada umire poslednja). Od ovog tima ima se šta i "brusiti" na Tari. Akcenat će biti na odbrani (tu smo jaki) + "udri" kontre (Ilić, Oumaru, Jao, Stevanović, Katai...). Pa šta bude...

Što se tiče Lovrića, mislio sam na to da mu omuguće da reši status, zaslužio je to svojim odnosom prema našem dresu.
Tačno, svi bi smo voleli da igraju najbolji igrači u prvoj postavi, a ja bih to još malo proširio i rekao NAJBOLJI NA SVOJOJ POZICIJI.

Jeste da neke stvari ne zavise baš od ljudi na čelu našeg kluba, ali opet šteta što i ovog puta nismo sve isterali do kraja pre početka priprema na Tari.No, u svakom slučaju, bolje ovo izgleda nego prošle godine, a što nije savršeno možemo čisto onako za sebe (doduše " naglas ") da prokomentarišemo.
I ja mislim da bi Pavlović trebao da bude startni levi bek i da mu treba naći samo zamenu, a ne boljeg od njega jer se momak već uigrava na toj poziciji sa ekipom.Izgubili bi smo dosta na vremenu i uigranosti ako bi smo tu doveli drugog igrača da bude starter.A i mislim da će Pavlović biti sasvim dobro rešenje, sazreo je kao igrač i sada je spreman za Vojvodinu.

Još nešto, ne znam zašto svi nekako nemaju vere u naš vezni red, ja mislim da tu imamo strašne igrače i da možemo da igramo jako lep fudbal, a ne da se samo uzdamo u kontre.
Uslov za to je ono što sam napomenuo u prethodnom postu, da se vezni red ukomponuje kako treba.Katai je suvo zlato, nema šta ne zna, treba da dobije priliku da se u potpunosti iskaže.Meda ne treba da luta od odbrane do napada, već da ima striktna zaduženja i da se tačno zna šta igra, a ako je to nejasno, onda se treba konačno opredeliti i pokušati nešto pa to izgurati do kraja.Ađurua oterati od protivničkog gola, ne vredi više pokušavati nešto što njemu nikako ne ide.Sa Tumbom uraditi suprotno.Njih trojica svakako ne smeju biti u isto vreme na terenu.Mitošević zna da pošalje pas i da šutne, Đurovski takođe, samo kada hoće naravno, Mereba ima odličan dribling, Stevanović je vihoran po krilu sa dobrim centaršutem, Ilić se odlično ubacuje u špic i brz je, Oumaru ume da povuče loptu, kao i Slaven koji mora da igra kolektivno.

Zašto bi smo se sa takvim igračima u ovoj našoj ligi bilo kome podređivali, umesto da pokušamo da napravimo našu prepoznatljivu igru gde će baš jačina našeg veznog reda i dužina klupe odnositi prevagu?
Naravno, mnogo toga zavisi i od našeg stratega, odnosno Milinkovića, mislim da čovek ima jedinstvenu priliku da se proslavi kao stručnjak barem na ovim prostorima, da li će tako i biti - videćemo.
Владика
Administrator

Post by Владика »

budababa wrote:3-0, strelci Katai i Jao (2). Dva poluvremena igrale različite postave, više od Grofa kada se vrati sa "fronta"...
На крају клипа можете видети голове које смо постигли против Раничког.
http://www.youtube.com/watch?v=mmGppNhCA8g
Brane

Post by Brane »

podbara wrote:
budababa wrote:3-0, strelci Katai i Jao (2). Dva poluvremena igrale različite postave, više od Grofa kada se vrati sa "fronta"...
На крају клипа можете видети голове које смо постигли против Раничког.
http://www.youtube.com/watch?v=mmGppNhCA8g
I Radnickom treba levi bek :lol:
Dejan

Post by Dejan »

Војводина у сенци Оморике
15 јул, 2010 Из ужарене панонске равнице у потрази за пријатнијим кутком за припреме на Тару је пристигао фудбалски погон новосадске Војводине и сместио се у репрезентативни хотел „Оморика”:

– Тара има сјајне услове за припреме спортских екипа. У то сам се уверио још пре 20 година као играч Партизанa, а потом сам овде боравио као тренер са екипом БСК из Борче – каже шеф стручног штаба Зоран Милинковић.

Истог дана када су Лале кренуле пут Таре одиграле су утакмицу са Радничким из Сомбора и савладали га са 3:0:

– Било је заиста превруће, али упркос томе играчи су сасвим добро трчали, испољили залагање, а уз то и ефикасност – истиче Милинковић.

Тренер Новосађана има велики избор играча. Конкуренција је много јача у односу на прошло првенство:

– Код мене је одувек мерило био учинак на терену. Тако ће бити и сада. Сви имају прилику да се искажу и од њих самих зависиће ко ће наћи место у саставу који ће бити база за избор првотимцима – јасан је Милинковић.

М. Андрић
Marcello

Post by Marcello »

Ovaj naš trener je, izgleda, luđi, nego što sam mislio!!!

Prvo, prihvati da dođe u ovu boleštinu (koju, ja, ipak volim - jer sam mazohista!!!), a, onda još misli da će on sastavljati tim... :shock:

Mada...možda se samo pravi toša...nebitno...
grobari su avangarda, tačno onoliko koliko smo mi mejnstrim...
King

Post by King »

Rad igra pripremne utakmice protiv Palerma i Werdera,a mi sa OFK Barom i Radničkim iz Bijeljine :roll:
Passion

Post by Passion »

King wrote:Rad igra pripremne utakmice protiv Palerma i Werdera,a mi sa OFK Barom i Radničkim iz Bijeljine :roll:
Pa nije fora da na pripremama izgubimo koju pa da nemogu da nam nabijaju na nos fantasticne pripreme :mrgreen: :oprez:
Где год да играш, прати те твоја Фирма!
trelos gia fcv

Post by trelos gia fcv »

King wrote:Rad igra pripremne utakmice protiv Palerma i Werdera,a mi sa OFK Barom i Radničkim iz Bijeljine :roll:
Potpuno se slažem sa ovom konstatacijom!!!
Koliko sam samo puta pisao o tome...
Pa da li je moguće da niko ne želi da vidi kako se nova ekipa ponaša sa JAKIM protivnicima. Potpuno je logično da ti je posle OFK Bara, Solunca, Sombora, Radničkog i drugih "petoligaških" ekipa, i BSK dođe kao AC MILAN!
Pa ne igramo Evropu ljudi, daj dovedite bar nekog jakog protivnika da bar malo uživamo.
GAZI, GAZI, CRNO-BELU GAMAD!
car jovan

Post by car jovan »

trelos gia fcv wrote:
Potpuno se slažem sa ovom konstatacijom!!!
Koliko sam samo puta pisao o tome...
Pa da li je moguće da niko ne želi da vidi kako se nova ekipa ponaša sa JAKIM protivnicima. Potpuno je logično da ti je posle OFK Bara, Solunca, Sombora, Radničkog i drugih "petoligaških" ekipa, i BSK dođe kao AC MILAN!
Pa ne igramo Evropu ljudi, daj dovedite bar nekog jakog protivnika da bar malo uživamo.
Ма толико смо јаки да се сви боје с нама да играју
:lol: !Шалу на страну најјачи тим с којим смо играли у последњих пар година је Зенит,али су нас опрали 3:0,али нема везе битно је играти јаке уткмице да се види где смо а не са црногорским трећелигашем.
Brane

Post by Brane »

Tako je. Evo na primer mogla bi Politehnika da dodje. Dugo nisu :-)
Ja stvarno ne razumem da mi ne mozemo da odigramo jednu postenu pripremnu utakmicu. Svake godine ista prica.
Dejan

Post by Dejan »

Kako javlja Stara Garda, dobili smo 2-0, strelci Mereba i Mitosevic!
kafe bagdad

Post by kafe bagdad »

Vise volim pripreme na Tari, meceve sa skrominm protivnicima i pojacanja u vidu proverenih igraca iz domace lige nego Titanike, vunderkinde iz Afrike i lazne pobede nad Temisvarom i Debrecinom. Ako nista drugo poceli smo skromno i bez velikih obecanja sto je vrlo znacajno.
ssnigd

Post by ssnigd »

kafe bagdad wrote:Vise volim pripreme na Tari, meceve sa skrominm protivnicima i pojacanja u vidu proverenih igraca iz domace lige nego Titanike, vunderkinde iz Afrike i lazne pobede nad Temisvarom i Debrecinom. Ako nista drugo poceli smo skromno i bez velikih obecanja sto je vrlo znacajno.
A sto mislis da su pobede nad Temisvarom i Debrecinom, kako si naveo, lazne.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
igoork

Post by igoork »

ssnigd wrote:
kafe bagdad wrote:Vise volim pripreme na Tari, meceve sa skrominm protivnicima i pojacanja u vidu proverenih igraca iz domace lige nego Titanike, vunderkinde iz Afrike i lazne pobede nad Temisvarom i Debrecinom. Ako nista drugo poceli smo skromno i bez velikih obecanja sto je vrlo znacajno.
A sto mislis da su pobede nad Temisvarom i Debrecinom, kako si naveo, lazne.
Da se i ja nadovezem... Prica se o jacim proverama pred sezonu.

Zasto mislis da oni tu spadaju? Oni su ista bagra kao i mi,nista jaci a ni slabiji. :?
Post Reply