Pripreme

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
ice

Post by ice »

Što se tiče meča sa Napretkom, nije to bilo baš tako loše, iako je ekipa još daleko od maksimalno spremne i uigrane.
Vidim da se kudi Jao, međutim kao da se zaboravlja da nije bilo onog njegovog nameštanja loptom glavom u akciji kada je pao gol, istog ne bi ni bilo.Dakle i on je bio jedan od asistenata u toj zaista prelepoj akciji.Bilbija je bio isto dobar, imao je jedan lep šut u situaciji za koju se sam izborio, a pokazao se i kao dobar asistent par puta.
Oni koji su po meni zaista podbacili bili su Medojević (apsolutno ništa nije pokazao, čak je mnoge akcije pokvario) i Ilić (koji je međutim neke prethodne mečeve dobro odigrao) , a u velikoj meri i Vulićević koji je aktivan bio samo na početku utakmice.
Odbrana deluje dosta dobro, čak i sa Karanom za kojeg se nadam da je konačno malo sazreo kao igrač.
Dve stvari brinu.
Prva je deo veznog reda u kojem mesta zauzimaju Medojević i Ađuru.Njih dvojica zajedno u ekipi jednostavno ne funkcionišu.I jedan i drugi nisu u stanju da upute neki upotrebljiv pas, a često gube i lopte.U defanzivi su solidni, ali jednostavno nam ne treba toliko defanzivnih igrača.Naša igra nije toliko tečna i organizovana bez još jednog igrača koji bi radio nešto slično kao Merebašvili.Uz to Meda izgleda i dalje traži sebe jer još od prošle jesenje polusezone ne pruža partije kakve bi inače mogao.Nažalost, u tome je već konstantan.Krajnje je vreme da se trgne.Mada, možda je on jednostavno igrač koji i ne može da bude nešto drugo osim zadnjeg veznog, a onda su on i Ađuru jednostavno nespojivi istovremeno u igri.Mislim da bi sa Mitoševićem u startnoj postavi umesto jednog od ove dvojice igrača naša igra bila mnogo konkretnija i ubojitija.

Drugi problem jeste već takođe konstantna slabija igra Vulićevića koji je sve neprimetniji na terenu.Jeste da on dosta trči, ali njegova igra jednostavno nije konkretna, fale njegova ubacivanja napred i naročito centaršutevi.Juče je međutim pri kraju utakmice čak i dosta fizički pao, a i u defanzivnom delu ume da zakaže i napravi po koju grešku.To nije ono što očekujemo od Vuleta.Trenutno, a s obzirom kako igra i kako se ponaša na pripremnim utakmicama, mislim da je Smiljanić možda i bolje rešenje u startnoj postavi.Nema tu mesta nikakvoj sentimentalnosti, trenutna forma mora da bude najbolje merilo.
Pavlović me je sa druge strane oduševio.Iako je vičniji defanzivnim zadacima, ume da se ubaci i napred, fantastično je fizički pripremljen, brz i agilan, ali ono što me je najviše obradovalo jeste njegova sporemnost da se podredi ekipi i timskoj igri.Malo je i prljav igrač, ali upravo jedan takav nam i treba.Tehnički je takođe odlično potkovan i što se recimo tiče prijema lopte, Vulićević bi mogao dosta da nauči od njega.Mislim da je Pavlović i naše najveće pojačanje ako uzmemo u obzir da je u prošloj sezoni na toj poziciji igrao Nestorović.Jednostavno ta rupa je ZATVORENA.
Omaru je odličan i pokazao je da su sve kritike na račun njegovog dovođenja bile neopravdane.Merebašvili se polako uklapa u ekipu i igra kolektivnije, ali to može mnogo, mnogo bolje, no ima još vremena i za to.
Ilić deluje kao momak koji zna puno toga, ali do sada je na ovim pripremnim utakmicama izgleda ostao nedorečen.Ali verujem da će biti pravi jer ovaj momak zaista vredi.
Da se vratim na Jaoa.Moj utisak je da on i nije baš klasičan napadač i da ne može da igra sam u napadu.Nije ni tako visok, a mi i dalje od napadača očekujemo da igra sidraša, ali Jao jednostavno nije Mrđa.Možda bi ipak trebalo razmisliti o promeni formacije.Ipak, mislim da će Jao biti dobro pojačanje za našu ekipu, ali treba još da se privikne na promenu sredine.
Mislim da bi tokom prvenstvenih utakmica Milinković morao da pravi česte i pravovremene izmene, jer u dužini klupe leži naša glavna snaga.A igrači poput Tumbasevića, Smiljanića, Mitoševića, Bilbije, Stevanovića, Kataija i ostali čekaju kao zapete puške i nisu bili ništa slabiji tokom pripremnog perioda, čak su možda i bolje partije pružali.

Ostale su još dve pripremne utakmice, nadam se da će se za to vreme dosta toga popraviti i da ćemo stvoriti prepoznatljiv stil igre.
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

Grof Žekula wrote:U prelepoj atmosferi stadiona u Pećincima (pa bi ovom Srpskoligašu i mnogi iz Superlige pozavideli), pred oko 1500 gledalaca:

FK Donji Srem - FK Vojvodina 0:1 (0:0)

Strelac Smiljanić u 51' minutu iz penala

Zanimljivo je da je prvo poluvreme odigrao i Dragan Mrđa, a penal je iznudio Stjepanović!

Sastav ću docnije otkucati...

Drinić (od 46' Pajović) - Smiljanić, Trajković, M. Novaković, Nenadić - Tumbasević, Mitošević, Đurovski (od 46' S. Novaković) - Stevanović, Katai (od 46' Stjepanović), Mrđa (od 46' Mudrinski).

Veoma dobra predstava našeg tima, u kojem su za koplje iznad ostlih odigrali Smiljanić i Mitošević (bez sumnje najbolji na terenu). U nastavku nešto bolje igrasmo, nego u prvom delu igre, a kolosalne prilike su promašili Mudrinski (2 puta), M. Novaković nakon kornera i S. Novaković. Nenadić i halfovi, takođe, vrlo dobri - Sremci nisu ni jednom ozbiljno pripretili.

Smiljanićevom golu iz penala, prethodila je bravura Stjepanovića koji se "prošetao" kroz odbranu domaćih i nakon što je predriblao tri igrača Donjeg Srema, četvrti napravio penal.
shecky

Post by shecky »

Nisam gledao ama bas ni jednu pripremnu utakmicu tako da ne mogu suditi o igracima..ali vidim da se ovde dosta spomine Jao.
Nije da ga branim ali ne zaboravite jednu bitnu stvar a to je da Jao ne konta ni srpski ni engleski jezik tako da je komunikacija nikakva sa njim,tako da nije lako ni njemu ni saigracima a ni treneru da se sporazumeju
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

shecky wrote:Jao ne konta ni srpski ni engleski jezik
Sta, ne govori zvanicni jezik svoje domovine? :?
1892

Post by 1892 »

Radoye wrote:
posto sam igrom slucaja proveo poslednih par dana tamo, velika vecina ljudi u Akri, koja je glavni grad ne prica engleski :!:
Come on you Reds!
021

Post by 021 »

Da napišem i ja par reči o pripremama i očekivanjima za predstojeću sezonu. Milinković je odmah na početku ekipu podelio u dve grupe – jednu su činili novopridošli igrači, dok se u drugoj našla većina naših klinaca. Naravno, ona prva jedanaestorka imaće prednost i predstavljaće udarnu postavu, a to je veliki problem. Ogroman problem.

Ma koliko superioran bio, mladi igrač u Vojvodini nema bolju perspektivu nego da greje klupu kojekakvim „pojačanjima“. To je naš uhodani lavirint, tužna priča bez kraja. Istina je – Mitošević je dobar koliko i tri Ađurua, Katai je bolji od Abubakara, Bilbija od Merebašvilija, Stevanović nije ništa lošiji od Brane Ilića, Smiljanić Goran kao krilo može uništiti svaku odbranu domaće lige, a čak i kao bek odigrao bi mnogo bolje od Vulićevića. Ovi mladi igrači, zajedno sa Medojevićem, tvore ekipu višestruko kvalitetniju, moćniju i perspektivniju od Milinkovićeve „prve postave“. Ti momci imaju iza sebe godine igranja u mlađim selekcijama, savršeno se poznaju, tako da im nikakvo posebno uhodavanje nije neophodno, za razliku od ove legije stranaca koja taj stepen uigranosti, hemije i sinergije ne bi dostigla ni za dve godine.

Jedino je u odbrambenoj liniji posao odrađen kako treba, i sve mi se više čini da je Milinković trener Bekvalčevog kova, a to znači da će kompletna igra biti podređena odbrani sopstvenog gola, a u napadačkom delu biće šta bude. To će doneti nedopadljiv fudbal, puno dosadnih utakmica i pobeda od 1-0, te mali ili nešto veći bodovni zaostatak za blizancima, zavisno od sreće.

Sve u svemu, sledeća sezona već nagoveštava nove frustracije. Genije će biti rezerva balvanu – to postoji samo u FK Vojvodini. Klub koji tako razmišlja radi u korist vlastite štete – on kao takav zaslužuje da propadne, pa makar bio i moj rođeni. Na kraju, jedina dilema koja ostaje jeste šta mi povodom toga treba da uradimo. Najmanje što želim jeste da iznova čekam i nadam se nekakvim renesanasma koje se nikada neće dogoditi, ili u najgorem slučaju da gledam hoće li se neko od nezamenjivih povrediti ili zaradi kartone, pa da se nagledamo dobrog fudbala. Sve u svemu, razmisiću tri puta pred svaku utakmicu vredi li uopšte posećivati stadion.
Passion

Post by Passion »

021 wrote:Da napišem i ja par reči o pripremama i očekivanjima za predstojeću sezonu. Milinković je odmah na početku ekipu podelio u dve grupe – jednu su činili novopridošli igrači, dok se u drugoj našla većina naših klinaca. Naravno, ona prva jedanaestorka imaće prednost i predstavljaće udarnu postavu, a to je veliki problem. Ogroman problem.

Ma koliko superioran bio, mladi igrač u Vojvodini nema bolju perspektivu nego da greje klupu kojekakvim „pojačanjima“. To je naš uhodani lavirint, tužna priča bez kraja. Istina je – Mitošević je dobar koliko i tri Ađurua, Katai je bolji od Abubakara, Bilbija od Merebašvilija, Stevanović nije ništa lošiji od Brane Ilića, Smiljanić Goran kao krilo može uništiti svaku odbranu domaće lige, a čak i kao bek odigrao bi mnogo bolje od Vulićevića. Ovi mladi igrači, zajedno sa Medojevićem, tvore ekipu višestruko kvalitetniju, moćniju i perspektivniju od Milinkovićeve „prve postave“. Ti momci imaju iza sebe godine igranja u mlađim selekcijama, savršeno se poznaju, tako da im nikakvo posebno uhodavanje nije neophodno, za razliku od ove legije stranaca koja taj stepen uigranosti, hemije i sinergije ne bi dostigla ni za dve godine.

Jedino je u odbrambenoj liniji posao odrađen kako treba, i sve mi se više čini da je Milinković trener Bekvalčevog kova, a to znači da će kompletna igra biti podređena odbrani sopstvenog gola, a u napadačkom delu biće šta bude. To će doneti nedopadljiv fudbal, puno dosadnih utakmica i pobeda od 1-0, te mali ili nešto veći bodovni zaostatak za blizancima, zavisno od sreće.

Sve u svemu, sledeća sezona već nagoveštava nove frustracije. Genije će biti rezerva balvanu – to postoji samo u FK Vojvodini. Klub koji tako razmišlja radi u korist vlastite štete – on kao takav zaslužuje da propadne, pa makar bio i moj rođeni. Na kraju, jedina dilema koja ostaje jeste šta mi povodom toga treba da uradimo. Najmanje što želim jeste da iznova čekam i nadam se nekakvim renesanasma koje se nikada neće dogoditi, ili u najgorem slučaju da gledam hoće li se neko od nezamenjivih povrediti ili zaradi kartone, pa da se nagledamo dobrog fudbala. Sve u svemu, razmisiću tri puta pred svaku utakmicu vredi li uopšte posećivati stadion.
Bilbija bolji od Merebasvilija?Pa ako cemo da budemo realni Bilbije apsolutno nista nije pokazao od kad je dosao :!: Jeste bio je povredjen,ali i dok je igrao to je bio debeli prosek.Ja nisam protiv momaka iz nase skole,ali zar je sada svaki bolji od bilo kojeg igraca koji dodje?Uopste niste realni,i tu ne mislim samo na tebe nego na sve koji stalno drve da samo nasa deca trebaju da igraju.Slazem se da treba da dobijaju vecu minutazu,ali da preterujete - preterujete definitivno :!: Katai bolji od Abubakara?Pa mozda je cak i bolji(talentovaniji definitivno),ali je zato Abubakar isto u fantasticnoj fizickoj formi,ima iskustva...brz je,jak je...i trenutno treba da ima prednost ispred Kataija.Naravno da treba da dobija vecu minutazu...ali stalno da igra prvu,a da Abubakar sedi na klupi?Ne vidim bas neki dobitak tu...jer je jos mlad i igrace sa oscilacijama veruj mi :wink: Gledao sam i Smiljanica i iskreno nisam video gde je on tu bolji od Vuleta....al dobro...nadam se da gresim.A u vezi Brane Ilica...nemogu da shvatim zbog cega je taj decko tolko osporavan...svaku pripremnu utakmicu koju sam odgledao igrao je na nivou kom treba da igra.Trci,bori se...zna sa loptom...cesto probija...sta ti vise treba od krila?Za Vuka se slazem....
Где год да играш, прати те твоја Фирма!
ice

Post by ice »

Katai je konkurent Iliću, a Stevanović je konkurent Abubakaru.Čisto jedna ispravka.
Trenutno, razumljivo je da Omaru ima prednost u odnosu na Stevanovića koji je praktično takođe novajlija jer ga dugo nije bilo ovde (stalno je bio na pozajmicama) , a i igra zaista dobro.Stevanović bi trebao da bude naš zlata vredan džoker.
Sa Kataijem je malo drugačija priča.Trenutno je u odličnoj formi, a potencijal kojim raspolaže jeste neverovatan, odnosno jako su visoki dometi koje on može da dosegne u karijeri.Mislim da tu odskače u odnosu na naše ostale mlade igrače, iako su i oni veoma talentovani.Sa druge strane, nerealno je očekivati da on može da dobije prednost u odnosu na Ilića koji je doveden kao veliko pojačanje.Međutim, mislim da bi se za njega moglo otvoriti neko mesto u prvoj postavi.Pitanje je kako će Ilić igrati, za sada nije baš oduševio, mada je pokazao da ipak zna dosta toga sa loptom i dobro je pripremljen.No, videćemo već.
Po meni, igrač koji se previše forsira, a ne bi trebao da ima mesta u našoj prvoj postavi jeste Ađuru.Ovaj momak je još kakve takve partije pružao prošlog leta čim je stigao, a posle toga je igrao sve slabije i slabije.Što se tiče defanzive, može da bude itekako koristan, ali mislim da sa ovako dobrom odbranom gde dobar deo posla odražuje i Pavlović kao bek, jednostavno nam ne treba jako defanzivni zadnji vezni igrač.
Ruku na srce, da ne ispadne da samo držim stranu našim mladim igračima, ni Meda trenutno nije za prvu postavu, bar dok ne dostigne bolju formu.Jedna ofanzivna formacija sa Mitoševićem i Kataijem u ekipi bi možda bila malo rizičnija, ali bi donela dosta ofanzivniju igru.Katai bi trebao da ode na bok, a Ilić bi došao u sredinu.Mitošević iako je slabije konstitucije, svojom borbenošću bi uspeo da odgovori ulozi zadnjeg veznog, bar privremeno.
Takođe, očekujem bolju igru Vulićevića jer zaista trenutno Smiljanić deluje mnogo spremnije i bolje od njega.
Što se tiče Bilbije, ne bih se nikako složio da nije ništa pokazao kod nas, ali on pre svega em nije ni igrao konstantno, em je stalno igrao na poziciji nekog krila.Jednostavno, jasno je da su on i Jao konkurenti (pogotovo što su isti tip igrača) i da za obojicu nema mesta istovremeno u ekipi.Na toj poziciji su i moguće rokade, mislim da kod Milinkovića trenutno Jao ima samo blagu prednost što se moglo videti i protiv Napretka gde je Bilbija bio jedina izmena.
No, u svakom slučaju, sumnjam da će biti nekih promena, ali ova ekipa svejedno i u ovakvoj formaciji može dosta toga da postigne.Važno je da imamo dugačku klupu i da smo u mogućnosti da vršimo odlične, pravovremene izmene.
Last edited by ice on Mon Aug 02, 2010 1:29 pm, edited 1 time in total.
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Ne slazem se za Adjurua. Defanzivni vezni iz pakla, samo mu nasi "treneri" guraju loptu u noge da im jos i razigrava.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
ice

Post by ice »

Rabba wrote:Ne slazem se za Adjurua. Defanzivni vezni iz pakla, samo mu nasi "treneri" guraju loptu u noge da im jos i razigrava.
A šta drugo očekivati od ipak veznog igrača?
Pa nije on štoper, mora da zna i da doda loptu.Ne treba zaboraviti ni neke njegove defanzivne kikseve iz prošle sezone.Jednostavno, trenutno ima boljih igrača od njega za prvu postavu, iako i on naravno ima svoje kvalitete.Glupo je da ga večito podržavamo i hvalimo zbog njegove fizičke konstitucije i spreme, pa ima u fudbalu još nešto osim toga.
novosadjanin

Post by novosadjanin »

Ako je to onaj Adjuru iz finala kupa (kada je jedini mogao da dobije prelaznu ocenu i da nije njega bilo rezultat bi bio 0:5), onda bi trebalo da ima mesta za njega u prvoj postavi. Od svih zadnjih veznih, jedini koji je opasan po protivnicki gol i ima dobar sut je Tumbasevic, ostali su previse orijentisani ka defanzivi.
Sergej Milinković-Savić: "Navijač sam Vojvodine, Mislim da mi koji smo ponikli u Vojvodini ne treba da igramo za crvenu zvezdu i partizan".
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

1892 wrote:
Radoye wrote:
posto sam igrom slucaja proveo poslednih par dana tamo, velika vecina ljudi u Akri, koja je glavni grad ne prica engleski :!:
OK verujem ti ali mi je i dalje suludo, kako mozes da zivis a da ne govoris jezik zemlje u kojoj si? :shock:

Cak i siptari s Kosova svi do jednog donekle razumeju/govore srpski samo sto nece zbog politike pa se prave da ne znaju, ovo mi je skroz nerazumljivo...
Pikado

Post by Pikado »

Jel neko jos primetio , ilisam samo ja :shock: , da je Meda smrsao . Gledao sam utakmicu protiv Napretka i meni se cini da on nije bio bas tako mrsav. Sad lici na Djurovskog. ???

A sto se tice ekipe , mislim da ce ova sezona biti odlicna, pre svega kako kazu zbog konkurencije za mesta u prvoj postavi. Tu se nece sloziti neki od vas , kao sto se vec pominjalo, jer ce uglavno klinci sedeti na klupi , a vecina takvih (bez ljutnje a mozda i gresim) su rodjaci od pomenute nase dece pa ih donekle i razumem sto forsiraju mladu ekipu.
Buca

Post by Buca »

Loki je napravio reportazu iz Pecinaca za SOS 8)
bice sigurno repriza,emisija je SOS Bubamara ja mislim...valjda ima program negde pa da se sazna kad ce biti reprize,,,
Željko Brkić jedan je od nas!!!
novosadjanin

Post by novosadjanin »

Dnevnik:
Првенство даје тачан одговор

Ни после једанаестог меча овог лета одбрана ФК Војводина није капитулирала. Један тим у суботу је победио Крушевљање 1:0, а дан касније је друга постава истим резултатом савладала Доњи Срем у Пећинцима.

Не може се превидети чињеница да мрежа Војводине мирује 990 минута, без обзира на имена ривала. Према некима они нису право мерило вредности нове Вошине екипе, али тако не сматра шеф стручног штаба Зоран Милинковић.

- Најважније је да све замисли спороводимо у дело, да припреме добро теку и да равноправно распоређујемо оптерећење играча. Не оптерећујемо се том чињеницом да нисмо примили гол. Важније је да из утакмице у утакмицу изгледамо све боље и да повећавамо делове игре у којима делујемо онако како желимо да изгледамо на терену.

Јасно је да је Војводина дошла у стицаију да има два практично избалансирана тима и да у предстојећој сезони Милинковић не би требало да има бригу када због картона или повреде не буде могао да рачуна на неког појединца, јер ће практично одмах моћи да адекватно реагује.

Подсећамо, у претходних 11 мечева Војводина је постигла овог лета следеће резулатет: Борац, БЛ 0:0, Солунац, Растина 1:0 (Илић), Хајдук, Кула 2:0 (Меребашвили, Катаи) и Раднички, Сомбор 3:0 (Катаи, Јао 2), Радник из Бијељине по 2:0 (Абубакар, Тумбасевић), Бар 1:0 (Јао), Младост из Лучана 2:0 (Меребашвили, Митошевић), БАСК 0:0, Зета 2:0 (Катаи, Медојевић), Напредак 1:0 (Абубакар), Доњи Срем 1:0 (Смиљанић).

Сутра ће Војводина имати нову проверу. У ФЦ “Вујадин Бошков” у Ветернику од 17.30 сати дочекаће кулски Хајдук који се налази на припремама у Новом Саду.

Доњи Срем – Војводина 0:1 (0:1)

ПЕЋИНЦИ: Игралиште “Сувача”, гледалаца 1200, судија: Пантовић (Рума). Жути картон: Трајковић (Војводина).

ДОЊИ СРЕМ: Варга, Ристић, Прљевић, Лакић-Пешић, Радишић, Антунов, Букорац, Марковић, Тошић, Јовановић, Галин. Играли су још: Павићевић, Мркајић, Ђурикић, Сремчевић, Мирковић, Бероња, Ћирић, Филиповић.

ВОЈВОДИНА: Дринић, Смиљанић, Ненадић, Митошевић, Трајковић, М. Новаковић, Стевановић, Тумбасевић, Мрђа, Ђуровски, Катаи. Играли су још: Пајовић, Б. Новаковић, Мудрински, Стјепановић.

Гол одлуке постигао је Горан Смиљанић из једанаестерца, после сјајног продора Славена Стјепановића који је оборен у шеснаестерцу домаћих.
Sergej Milinković-Savić: "Navijač sam Vojvodine, Mislim da mi koji smo ponikli u Vojvodini ne treba da igramo za crvenu zvezdu i partizan".
Post Reply