Tribina - nekad i sad

Locked
FCVNS

Re: Tribina - nekad i sad

Post by FCVNS »

Sever je dosta promenio nacin rada u odnosu na vreme kad ste ga vi napustili,osecala se tamo opet ona stara prica,bili smo nasli odlican jezik sa zapadom i istokom,samofinansiranje je bilo nas ponos,sa malim fondom smo imali odlican ucinak,huk smo izgurali,ekipa navijaca je vodila tribinu,moze se reci da smo uhvatili dobar pravac,pa i pored toga sto ste vi bili na zapadu,Sever je imao uspon u sezoni 2011-2012,moze se reci da smo imali odlicnu pricu i dobar plan rada sve do 2014,u kojoj je trebalo da se materalizuje najveci deo naseg rada...ali nismo bili spremni za rat sa upravom,koja ga nam je sama nametnula,prvo pomirenjem posle finala kupa,pa ispadanjem od Borca,i jos gomilom sitnih gresaka koje su nam svima poznate...uostalom ceo stadion je bio za smenu,bez obzira na cenu...prihvatili smo je i izduvali...vecina tih klinaca na koje mislis je bila u to vreme na Severu,i sa nacinom na koji smo radili,oni bi tamo jos ostali...koliko ne znam,ali znam da smo imali plan kako da ih zadrzimo...

Grupa je izabrala svoju put,sto ne znaci da nije pravi,ali da li ce to biti grupa sa kojom cete se identifikovati,vreme ce pokazati,jer ja se ne identifikujem sa nasom od istog trenutka kad je promenila svoj stav,jer sam se zazeleo i postenog kluba,pa makar i u petoj ligi,a verujem da ne bi pali vise od druge...

E da,htedoh reci da smo pojeli :shit: svi,jer je ceo stadion promenio stav,pa ni Supicu se ne peva,a covek nam se nije javno izvinio ze onaj srednji prst u Subotici,prema tribini na kojoj je bilo ljudi sa sve tri tribine...tribina je ponos moje mladosti,jer kad mi zivot nije davao prostora da se osecam ponosnim,ja sam ga nasao na istoj,izgradili smo nesto sto generacijama pre nas niko u NS nije uspeo,napravili smo ogroman navijacki iskorak,i to je ono sto je meni bilo najvaznije,tribina je bila moj ponos,a klub svetinja...danas se ne osecam ovako,da ne bude zabune,gledam na celu pricu iz drugog ugla,pa vam kazem ako hocete dajte tim klincima primer gde im je mesto,i uradite nesto da to mesto izgleda onako kako vi mislite da bi trebalo...
ragazzi di Neoplanta

Post by ragazzi di Neoplanta »

Ruku na srce, koliko god se osećala netrepeljivost prema upravi po forumima, i po par postenih skandiranja prosle sezone, bocne tribine Karadjordja NISU pokazivale nikakve konkretne poteze za teranje uprave, tako da što kazes da je ceo stadion promenio stav nije tačno, jer je jedino sever mogao, a i pokrenuo nešto konkretno, pa na kraju od toga konkretno i odustao,
Ne kazem da su istok i zapad bili obavezni ni da pokrenu nikakve konkretne poteze, zato što navijačku snagu pre svega smo trebali da predstavljamo mi sa severa. Čak se dogodio i onaj nemili dogadjaj bahaćenja gorila prema dečku sa istoka posle kraja tekme, i iako je na severu tada bilo samo par ljudi od kojih je svega 2-3 videlo dogadjaj i stvarno se nije znalo za taj dogadjaj dok se nije raširilo po netu, pokazala se ta nezainteresovanost za zajedničku borbu protiv uprave.
Taj izbor koji ti navodiš izmedju jakog kluba ili jake grupe nije morao da predstavlja iskušenje na koje će grupa prošle i prošlih sezona naići, ali smo sa nekim uzastopnim koracima, o kojima će samo vreme suditi, došli i do toga. Taj izbor po meni uopšte i nije bio izbor, jer smo mogli imati i jaku grupu (pritom ne mislim na kvantite, već na kvalitet) i ne pošten klub, već borbu kojoj bi za cilj bio pošten klub. Sad imamo očiglednu situaciju na severu, i klub koji ima neki osrednji pitaj-boga-koliko-transparentan uspeh.

Iako pretpostavljam zasto je tema pokrenuta, i svidja mi se sama ideja koju je autor imao, kao što neko gore reče, veoma je malo prostora za manevar što se tiče diskusije što zbog specifičnih uslova ovog foruma, što zbog nekih argumenata koji bi izgleda mnogi ovde voleli da potegnu ali kao što kazu onu staru forumašku - "nije sve za internet"
"Kontam da 99% mase sa ovog foruma stoji pola sata ispred rafa sa hlebom, ne znajuci koji da izabere."
shecky

Post by shecky »

Jedan mali off .. msm nisam Ajnstajn ali da se primetiti koliko je nas stadion neakustican.. eo gledo sam neke klipove sto je firma snimala navijanje i mogu reci da npr na marakani kad ima 3 puta manje navijaca ,navijanje se jace i mocnije cuje.
E sad iskreno se nadam i cekam taj dan kad ce konacno politicari lazovi poceti da sredjuju stadion al konacno jednom do kraja a ne u 1952 faza.. i kada dobijemo krov na svim tribinama pogotovo ako konstrukcija bude povezana msm da ce se samo prisustvo publike a pogotovo navijanje mnogo mocnije cuti kako na stadionu tako i na TV prenosu/izvestaju.

E i onda kada bude karta recimo 100 dindzi i bude jedno 5000 ljudi(eto lepe zarade od lapo miliona) ,i onda cemo bar znati da su stvarno 5000 nasih ljudi na tribinama i kad svi zapevamo ... najezio sam se!!
limanfkv

Post by limanfkv »

0.0625
Milan

Post by Milan »

Postavljen je ovaj klip vec u ovom topiku, ali ja i dalje ne mogu da odolim a da ga ne pogledam svaki put kad naletim na njega. Najjaci nas klip ikada!!! Kakva energija... Isto tako, ne mogu da verujem kako prilikom pevanja nije dolazilo do dvoglasa, a nije ni bilo moguce sa jednim megafonom uskladjivati masu. Jednostavno smo svi disali kao jedan, pa nije ni bilo potrebe za tim. I dalje patim, ne za pobedom, vec samo za jednim golom na ovoj utakmici...
POŠTO OBRAZ ???!!!
limanfkv

Post by limanfkv »

Isti osecaj delimo. Promaklo mi je da je vec bio...
[video]http://www.youtube.com/watch?v=L9nL2WxY8Lw[/video]
2 snimka gde se fino vidi kako je to grmelo.
Upravo to, samo je gol falio. Ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da su nam golove dali Koroman i Djokic, dva balvana.Njihova odbrana je dobila utakmicu, sve su zatvarali. Davidov je majstorski odigrao, ali nije bilo dovoljno...
A ovo?
[video]http://www.youtube.com/watch?v=yrHHFL6bGgE[/video]
Koliko mi je ovo decackih trauma skinulo lebe mekani. Krenuo sam na utakmice kao klinac negde 97-98. ne secam se tacno, ali se jako dobro secam da do ovog gola nisam video pobedu nad njima. Koliko danasnja omladina ima srece sa rezultatima, ovo ne bi mogli ni da zamisle. Od retkih pozitivnih rezultata bilo je par puta 0:0, i jednom 2:2 u beogradu cini mi se Igor Bogdanovic u 90+. Uglavnom, jedan od starijih s Limana koji nas je vecinu "zatrovao" sa Vojvodinom furao je brkove jos od prvog srednje i uvek odgovarao da ce obrijati kad Vosa dobije cigane. Ipak, nije izdrzao toliko (a i kobi posle onolikih poraza, kradja, trauma...) pa se obrijao koju godinu pre Kizinog gola. Ipak, na toj utakmici je bio i secam se ko danas da kad sam ga ugledao na severu (pre toga je vec batalio utakmice) rekao sam drugaru pored, to je to - danas ih kidamo. I bi tako, secam se da smo se sprdali da smo hteli da skupljamo pare posle utakmice da vodimo Kizu na kurve. :mrgreen: Ukoliko me secanje dobro sluzi ovo je druga utakmica nakon prelaska na sever. Cini mi se da je na prvoj bila koreografija "Budi Novosadjanin - navijaj za Vojvodinu", a da smo na ovoj imali dimove uz predivni udarni "Mi smo jedno to je nasa snaga".
0.0625
borrissey

Post by borrissey »

Upravo sam se vratio sa odbojkaške utakmice polufinala prvenstva protiv zvezde na koju me "naši" panduri nisu pustili (kao i još 50ak ljudi), uz izgovor da je sala puna. To nije istina, jer je bilo kud i kamo punijih sala kada su puštali unutra. Naravno, beogradsku gamad su pustili, tako da je jedinu organizovanu podršku imala smrdljiva čerga. Svačega sam se nagledao, ali da spenis navija protiv Voše u odbojci, mislim da je to dno dna. Krajnje je vreme da nešto zaista uradimo, jer nas u buduće neće biti. Osećao sam se kao stranac, popišan, posran i besan kao ris.
Firmo, svaka čast... Svima nam svaka čast...
Mare

Post by Mare »

Strašno kako je ono izgledalo, kao da sam usred beograda. Ko popišan sam se osećao, izašao sam ranije nisam ono mogao da podnesem. Pa gde ste ljudi, igramo polufinale protiv smrdljive čerge u NS i grupe nema, ali važno da izdajemo saopštenja protiv reprezentacije. Šta kao nepratimo ništa sem fudbala, ma i tu smo smešni. Možda je rezultat problem, kao tamo smo izgubili obe, ej bre sramota!!! Ovako pre nije bilo, ako bude ne daj Bože i na rukometu ovako, nemam reči. E tad će nam onda svima biti jasno da se grupa raspala i otišla u k...c!
Schteph_F89

Post by Schteph_F89 »

A sutra ce i SC Slana bara biti puna grobara (zabranjeni)...Valjda ce nam posle toga doci iz dupeta u glavu...
shecky

Post by shecky »

Nemojte da vas cudi los OK Vojvodina.. realno od kad je Vislavski otiso iz kluba ,klub maltene ni ne postoji vise...
Setite se sta je Vasa Mijic izjavio.. da klub maltene radi na amaterskom nivou.
Nekada je velika dvorana bila MALA da primi sve navijace kluba ,a sada manjina u maloj dvornani tudjom ili svojom zaslugom ,u ovom slucaju ,svejedno.
Ovo jos jednom pokazuje da Novi Sad vise nije nas,kad kazem nas ne msm u navijackom smislu nego u bukvalnom.

Novi Sad postoji , novosadjani ne.
Milan

Post by Milan »

Mare wrote:Ovako pre nije bilo, ako bude ne daj Bože i na rukometu ovako, nemam reči. E tad će nam onda svima biti jasno da se grupa raspala i otišla u k...c!

Bice. Firma vise ne prati rukomet...
POŠTO OBRAZ ???!!!
borrissey

Post by borrissey »

shecky wrote:Nemojte da vas cudi los OK Vojvodina.. realno od kad je Vislavski otiso iz kluba ,klub maltene ni ne postoji vise...
Setite se sta je Vasa Mijic izjavio.. da klub maltene radi na amaterskom nivou.
Nekada je velika dvorana bila MALA da primi sve navijace kluba ,a sada manjina u maloj dvornani tudjom ili svojom zaslugom ,u ovom slucaju ,svejedno.
Ovo jos jednom pokazuje da Novi Sad vise nije nas,kad kazem nas ne msm u navijackom smislu nego u bukvalnom.

Novi Sad postoji , novosadjani ne.
Znam druže, ali odbojku pratim godinama. Prošle godine u finalu nas je bilo egal, sa njihove strane bilo je domaćih kvinslinga i beogradske žgadije. Tada su osvojili titulu na spensu, al smo dostojno navijali do poslednjeg poena. Ovo što sam večeras video spolja je horor. Tek mi nije jasno zbog čega nas murkani nisu pustili, nit smo bili organizovani, nit je sala bila puna. Sve mi više miriše na neku novu podlu mućku novosadskog krinimalnog milicijskog klana. Izvinjavam se na rečniku, još uvek sam besan...
Mare

Post by Mare »

Milan wrote:
Mare wrote:Ovako pre nije bilo, ako bude ne daj Bože i na rukometu ovako, nemam reči. E tad će nam onda svima biti jasno da se grupa raspala i otišla u k...c!

Bice. Firma vise ne prati rukomet...

Pa druže moj šta onda prate koji moj ako ovako bitan meč sa crnom gamadi neće ispratiti u svom gradu!
Da li su svesni koje su posledice toga? Ne samo za klub nega sad mislim pre svega na grupu. Sutra će biti prenos te utakmice, lepo će to sve crno belo izgledati usred NS. Na ovaj način sigurno nećemo rasti već samo padati.
Ne znam koji je razlog, možda relacija uprava RK Vojvodina - Firma, izgleda da samo Bata valja, pošto ni OK Vojvodinu ne podržavamo. Džaba tetovaže itd kad se čuvaju za kući ispred ogledala. Novi Sad nije naš, a u jednom trenutku ne tako davno smo ga imali na dohvat ruke.
Oasis

Post by Oasis »

E pa ljudi moji danas je izgleda samo drug Gandza sa svojom ekipom stao na crtu. dzaba da saras njihove grafite i da se bijes sa njima ako izgubis sustinu i ne pojavis se na dva ovako vazna meca za sportsko drustvo.. mi smo jedno to je nasa snaga..
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

6 godina je prošlo od poslednje titule u Sportskom društvu Vojvodina, i sutra umesto da hala gori...ma, i bolje što nema karata u slobodnoj prodaji. Zaboli me stomak kad mislim o ovome...
Io odio Belgrado
Locked