Stadion "Karađorđe"
Re: Stadion "Karađorđe"
Prvo, u zemlji gde i danas postoji navala sirotinje na kontejnere, a aparati po bolnicama ne rade jer nema rezervnih delova, suludo je ulagati tolike novce u bilo kakav sportski objekat. Podseća me na priču oko nacionalnog stadiona, 'ajde da trošimo pare koje nemamo. Tih 40 miliona je koštala i Eden Arena u Pragu i Slavija je danas u velikoj finansijskoj krizi, a da ne pričam koji su kapaciteti (ekonomski, turistički, sportski...) Praga, a koji Novog Sada. 'Ajde da dignemo novi stadion, a odigraćemo godišnje jednu ili dve utakmice u evropskim takmičenjima i doći će nam sijamci sa Topčidera u dva navrata. Od čega taj stadion još da se finansira, kako da se povrate investicije u njega? Druga stvar, novi stadion (čak i da se kojim slučajem izgradi) pravio bi se negde na obodu grada, a postojeća lokacija bi bila iskorišćena za nicanje još jednog tržnog centra (kao da ih nemamo dovoljno). Ne bi bilo više luksuza da je stadion na 10-15 minuta od kuće, već bi menjali dva busa da stignemo do tamo, a ako to pogledam kroz prizmu podrške koju npr. rukometaši ili vaterpolisti imaju u hali u Slanoj Bari, verujem da bi se odrazilo na posetu utakmicama starog kluba. Možda je to i nekih sitnih pet, deset posto, ali mi sebi takav luksuz ne bi smeli dozvoliti. Treće, novi stadion bio bi multifunkcionalan objekat, koji bi verovatno ugostio i atletičare svih klubova u Novom Sadu, vrlo verovatno i fudbalere "žutih" iz Detelinare, a moguće da bi se deo klubova sa Spensa preselio u taj novi objekat. Želite li da stadion bude isključivo fudbalski i isključivo naš, kao sada, ili da na stadionu imate Mc Donalds, butike, teretane, tribinu gde ćemo jedne subote dolaziti mi, a naredne Korida, ...? Po meni, jedino rešenje je rekonstrukcija, onolika koliko je potrebno da se zadovolje ti standardi j***ne UEFA-e, ma koliko da košta. Ako je cena rušenje kućice, pristajem i na to - nije je bilo na tom mestu ni dvadeset četvrte kad je stadion zaživeo, preživećemo nekako i bez nje.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Slažem se da je jedino neka rekonstrukcija realna ali pitanje je kada ćemo i to dočekati. Mene zanima zašto je problem da kućica ostane, da li postoji neko pravilo Uefa po kojem takvi objekti ne smeju biti u okviru stadiona? Ja nisam za to da se ruši kućica, ona predstavlja ogroman deo naše istorije i usudio bih se da kažem da je jedan i od simbola našeg grada. Pa mnogi koji su NS videli samo preko tv-a i to samo kad igra Voša sa blizancima upamtili su tu kućicu. Neka je ostave a naprave novi dvostrani jug, podignu istok sa nekim krovom ako postoji mogućnost i puna kapa. Kućicu koristiti samo za neke službene prostorije kluba i neki mini muzej a u nekoj od tih rekonstruisanih tribina neka budu svlačionice i tunel za izlazak na teren. Ne vidim čemu tolika filozofija oko tako lako rešivog problema. Nama za rekonstrukciju stadiona trebaju samo pare, pogodna politička struktura, sposobna uprava, hiljadu papirologije, ozbiljni izvođači radova, poravnanje svih 9,10 planeta itd a za ostalo ćemo lako 

What else are you gonna do on a Saturday?
http://www.youtube.com/watch?v=aF0uxqolMMk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=aF0uxqolMMk" onclick="window.open(this.href);return false;
Budo razumem ja sve to , nisi me dobro razumeo.
Nisam ja reko da gradimo stadion on 40mil e .. realno msm da moze za 10tak da se izgradi lutkica ,dakle nista fensi.
Ferencvaros ima nekog engleza za gazdu pa sad nzm koja je to kombinacija kod njih u vezi stadiona.
Naravno ta izgradnja novog je samo moja zelja sto ne znaci da je realna.
A posto je svakako nerealno da se gradi novi ,a slozices se samnom da obnova ovog stadiona u tom slucaju mora biti perfektno odradjena bez i jedne greske jer se pare samo trose a stadion je sve ruzniji i ruzniji.
Cak i da sruse tu kucicu opet nece moci lepo da povezu tu "fantasticnu" juznu tribinu zbog one jebene zgrade iza tribine.
A za krov i da ne pricamo.. tek to necemo doziveti..
Nisam ja reko da gradimo stadion on 40mil e .. realno msm da moze za 10tak da se izgradi lutkica ,dakle nista fensi.
Ferencvaros ima nekog engleza za gazdu pa sad nzm koja je to kombinacija kod njih u vezi stadiona.
Naravno ta izgradnja novog je samo moja zelja sto ne znaci da je realna.
A posto je svakako nerealno da se gradi novi ,a slozices se samnom da obnova ovog stadiona u tom slucaju mora biti perfektno odradjena bez i jedne greske jer se pare samo trose a stadion je sve ruzniji i ruzniji.
Cak i da sruse tu kucicu opet nece moci lepo da povezu tu "fantasticnu" juznu tribinu zbog one jebene zgrade iza tribine.
A za krov i da ne pricamo.. tek to necemo doziveti..
Sve recenobudababa wrote:Prvo, u zemlji gde i danas postoji navala sirotinje na kontejnere, a aparati po bolnicama ne rade jer nema rezervnih delova, suludo je ulagati tolike novce u bilo kakav sportski objekat. Podseća me na priču oko nacionalnog stadiona, 'ajde da trošimo pare koje nemamo. Tih 40 miliona je koštala i Eden Arena u Pragu i Slavija je danas u velikoj finansijskoj krizi, a da ne pričam koji su kapaciteti (ekonomski, turistički, sportski...) Praga, a koji Novog Sada. 'Ajde da dignemo novi stadion, a odigraćemo godišnje jednu ili dve utakmice u evropskim takmičenjima i doći će nam sijamci sa Topčidera u dva navrata. Od čega taj stadion još da se finansira, kako da se povrate investicije u njega? Druga stvar, novi stadion (čak i da se kojim slučajem izgradi) pravio bi se negde na obodu grada, a postojeća lokacija bi bila iskorišćena za nicanje još jednog tržnog centra (kao da ih nemamo dovoljno). Ne bi bilo više luksuza da je stadion na 10-15 minuta od kuće, već bi menjali dva busa da stignemo do tamo, a ako to pogledam kroz prizmu podrške koju npr. rukometaši ili vaterpolisti imaju u hali u Slanoj Bari, verujem da bi se odrazilo na posetu utakmicama starog kluba. Možda je to i nekih sitnih pet, deset posto, ali mi sebi takav luksuz ne bi smeli dozvoliti. Treće, novi stadion bio bi multifunkcionalan objekat, koji bi verovatno ugostio i atletičare svih klubova u Novom Sadu, vrlo verovatno i fudbalere "žutih" iz Detelinare, a moguće da bi se deo klubova sa Spensa preselio u taj novi objekat. Želite li da stadion bude isključivo fudbalski i isključivo naš, kao sada, ili da na stadionu imate Mc Donalds, butike, teretane, tribinu gde ćemo jedne subote dolaziti mi, a naredne Korida, ...? Po meni, jedino rešenje je rekonstrukcija, onolika koliko je potrebno da se zadovolje ti standardi j***ne UEFA-e, ma koliko da košta. Ako je cena rušenje kućice, pristajem i na to - nije je bilo na tom mestu ni dvadeset četvrte kad je stadion zaživeo, preživećemo nekako i bez nje.

- Tony Starks
http://www.fkvojvodina.rs/2013/05/evrop ... karadordu/" onclick="window.open(this.href);return false;EVROPA NE STANUJE NA “KARAĐORĐU“
Poštovani Novosađani, dragi navijači Vojvodine, ljubitelji fudbala
FK „Vojvodina“ igra Evropu ali ne znamo gde. Tim povodom otvorenim pismom obratili smo se gradonačelniku Novog Sada, gospodinu Milošu Vučeviću sa pitanjima koje interesuju FK „Vojvodina“ i sve navijače našeg kluba.
Poštovani gospodine Vučeviću,
FK „Vojvodina“ početkom jula počinje takmičenje u kvalifikacijama za UEFA ligu Evrope. Plasman u ovo takmičenje izborili smo isključivo igrama na terenu, a za to smo u proteklih godinu dana uložili mnogo truda i finansijskih sredstava. Naša želja je, da osim sportskog uspeha, na najbolji način predstavimo naš Novi Sad i Srbiju u Evropi.
Poštovani gospodine Vučeviću,
Na sastanku koji je održan juče 17. 05. 2013. , a kojem su prisustvovali svi članovi Upravnog odbora kluba i svi članovi Skupštine FK „Vojvodina“, doneta je jednoglasna odluka i stav.
U ime FK „Vojvodina“, njenih mnogobrojnih navijača i građana Novog Sada, zahtevamo od vas da nam do utorka 21. 05. 2013. zvanično i javno date odgovor na pitanje : Kada će početi radovi na rekonstrukciji stadiona „Karađorđe“ i da li će isti biti okončani do prve utakmice kvalifikacija za UEFA ligu Evrope ?
Obaveštavamo javnost kao i čelnike grada Novog Sada na čelu sa vama da FK „Vojvodina“ neće igrati utakmice u evropskim takmičenjima nigde osim u svom gradu Novom Sadu i stadionu „Karađorđe“.
Ukoliko rekonstrukcija stadiona ne počne sledeće nedelje obaveštavamo vas da FK „Vojvodina“ ne može na sebe preuzeti bezbednosne rizike organizaje utakmice 30. kola JSL u kojoj se naš klub sastaje sa FK „Crvena zvezda“ iz Beograda pa ćemo stoga u vidu protesta od nadležnih organa FSS zahtevati da se ta utakmica igra bez prisustva gledalaca.
Poštovani gradonačelniče Vučeviću,
Mi smo se sportski izborili za Evropu, a od vas očekujemo da nam je i omogućite.
UO FK“Vojvodina“
- gospodinFKV
Vucevic je na derbiju, pa nije jos stigao da procita 

Cisto proseravanje za utakmicu sa ciganima bez publike, a sto se tice Evrope pre ovog sa stadionom mene interesuje nesto drugo - jesmo li mi otplatili ono sto dugujemo zbog cega nam UEFA nije izdala licencu?
Sve mi se cini da je stadion tu samo alibi za "transparentne" finansije uprave koja "nikome nije duzna" i zaslizna sto je nas klub "finansijski najstabilniji u regionu".
Sve mi se cini da je stadion tu samo alibi za "transparentne" finansije uprave koja "nikome nije duzna" i zaslizna sto je nas klub "finansijski najstabilniji u regionu".

I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Саопштењима се овакве ствари не сређују!
Nikad gluplja pretnja,koji li je pileci mozak smislio ovu strategiju???Pitanje je samo da li je ovde jos neko cist???
Zanimljivo u svakom slucaju.
Imam pitanje .. dal` se tacno zna sta to ne valja na stadionu pada ne mozemo igrati UEFA utakmice?
Imam pitanje .. dal` se tacno zna sta to ne valja na stadionu pada ne mozemo igrati UEFA utakmice?
- churguzijanac
Slazem se, cisto gubljenje vremena...podbara wrote:Саопштењима се овакве ствари не сређују!
Bio je sastanak, obecano je renoviranje. Naravno nista od toga.
Koji je vas predlog, kako resiti ovu situaciju?
Koji je vas predlog, kako resiti ovu situaciju?

Коа и у свим другим ситуацијама ваља поштовати законску регулативу. Расписати тендере, добавити дозволе па кренути у акцију. Мене више интересује твоје мишљење, шта ти кажеш?
A pa ne moze to tako! Kol'ko sam ja tu "dobar"?podbara wrote:Расписати тендере, добавити дозволе па кренути у акцију.

I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Evo, kanda se nešto talasa:
http://www.021.rs/Novi-Sad/Sport/FK-Voj ... dorda.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mada, jedno govore, drugo misle, treće rade - ko zna šta će na kraju biti, šta je po sredi?
http://www.021.rs/Novi-Sad/Sport/FK-Voj ... dorda.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mada, jedno govore, drugo misle, treće rade - ko zna šta će na kraju biti, šta je po sredi?
Sve što se uradi brzo, mora se raditi iz početka - polako.