30. kolo: Vojvodina-crvena zvezda 0:2
Do skoro je na ovakvim utakmicama 80-90% gledalaca na zapadu navijalo za zvezdu ili partizan. Sada vise nije tako, ni priblizno, i to je veliki uspeh, ali pitanje je da li ce tako i ostati, jer mnogima ne pada na pamet da uopste prate ovdasnji fudbal. Cesto ih potpuno razumem, kada se i to malo mukom skupljene pozitivne energije raspe ocas posla. Sto rekose vec neki na forumu, draze mi je da se borimo za opstanak, ili ispadnemo u opstinsku ligu, nego da budemo deo bilo kakvih sportsko-politickih klanova.
Inace, sa ovakvim fudbalom, ni nama, a ni blizancima iz bg, se u evropskim takmicenjima ne pise dobro. Koncept koji svi timovi i strucnjaci ovde gaje, davno je prevazidjen i u Levadiji iz Talina, i u Pjuniku iz Jerevana.
Inace, sa ovakvim fudbalom, ni nama, a ni blizancima iz bg, se u evropskim takmicenjima ne pise dobro. Koncept koji svi timovi i strucnjaci ovde gaje, davno je prevazidjen i u Levadiji iz Talina, i u Pjuniku iz Jerevana.
Last edited by kowalski on Sun May 29, 2011 9:53 pm, edited 1 time in total.

Ajde ljudi ne preterujte.
Ono što je zaista bilo loše danas jesu neki potezi uprave i igra u drugom poluvremenu, ali barem za ovu drugo mi je u neku ruku i jasno, igrači se još nisu oporavili od šoka iz finala kupa, a možda smo žlezdi i vratili neke dugove, a bolje sada nego sledeće sezone.
Mislim da su svi naši navijači bili na visokom nivou.Zapad je bio naš recimo jedno 55% sigurno, video sam da neki tapšu i ustaju i u onom delu prema jugu, a na severu sa druge strane se okupio standardan broj ljudi kao i na par sličnih utakmica unazad, međutim ne sećam se da je ikada bio ovoliko veliki kop sa toliko ljudi koji su stajali, navijali pa čak i skakali.Naravno, verovatno je navijanje moglo biti malo bolje, pogotovo pri kraju, ali Bože moj, na sve je uticala i ogromna vrućina, na severu je bilo bukvalno kao u pećnici, a tu je još bio i nepovoljan rezultat.Međutim, u prvom poluvremenu je navijanje po meni zaista bilo izvanredno, a ne mislim da se i u jednom momentu podbacilo baš.
Ali treba da budemo ponosni što smo u jednom ovakvom momentu konačno bili jasna većina na stadionu, cigani su bili dosta jadni, a imali su i rezultat na njihovoj strani.Pa nisu čak ni istok napunili do kraja, a ja sam ih lično veoma slabo čuo na centralnom delu severa.A busali su se nedeljama pred ovu utakmicu u grudi da prave neviđeni spektakl.
Dakle ljudi, ne ojte biti negativno raspoloženi, i ove sezone pa i na ovoj utakmici urađeno je dosta toga pozitivnog, pogledajte gde smo bili na početku, a gde smo sada?Nebo i zemlja, neke stvari se nikako više nikada ne mogu vratiti nazad.
Ranije bi smo svi odreda bili skroz demoralisani zbog poraza, ali sada je to slučaj samo sa pojedincima koje zanimaju isključivo rezultati.A trebalo bi sve da nas bole ona stvar za rezultate, barem da nam to bude startna pozicija, sa takvim stavom ćemo lakše na kraju i doći do istih tih rezultata.Već sam pisao ranije, a sada i ponavljam, DOK NAS NE BUDE BILO 10 000 nećemo ni imati rezultate, barem je tako u Srbiji i što pre to shvatite, to bolje.U ovoj zemlji se samo sa kritičnom masom i može nešto postići.
Na dobrom smo putu, sređuje se i stadion, ovo je poslednji put da igramo po ovakvoj vrućini u sred dana, a eto 14. jula već kreću i evropske utakmice.E to će biti i ključ našeg daljeg napretka.Bez rezultata u Evropi nemamo ni šanse da se suprotstavimo blizancima, a sa njima možemo itekako.Do sada su nas reflektori mnogo j.....li, ali sada je druga priča.Sada je lopta u dvorištu uprave i svu našu pažnju i pritisak treba da usmerimo ka njima.
Što se tiče skandiranje zna se već kome, ne treba to preuveličavati, ja sam pre utakmice napominjao da to ne treba, ali kada se već desilo, šta je, tu je.Bilo je kratko i ne vidim zašto nešto posebno treba da smeta na konto toga prozivanje istoka?Ovoga verovatno neće više biti, neke stvari se ipak menjaju u odnosu na ono kako je bilo ranije i dajte vremena nekim umerenijim ljudima koji su na sredini puta da sve to dovedu u normalu.
NEMOJTE IZIGRAVATI UVREĐENE MLADE I BITI TVRDOGLAVI, SAMO FALI JOŠ SADA DA SE NEKO ZAREKNE DA NEĆE NA STADION.
Biće to sve dobro, na dobrom smo putu, a normalno je da ima problema, ali mi ih barem ne sklanjamo pod tepih poput nekih drugih.
Nisam za mešanje bilo kakve politike i teranje ličnih afiniteta, ali izvinite i tvrdnje da je RM zločinac je to slično.Jeste, nije možda najsrećnije da se to peva, ali dozvolite i to da svako može imati i drugačije stavove, a vi sa ovakvima odmah u startu uskraćujete drugima pravo na to.
Kažem, najbolje je biti umeren u svemu, biti negde na sredini puta i verujte da će sve izaći na dobro.
A što se tiče ciganije, "čašćavani" su oni bili itekako, a verovatno niste videli i ono pravo "bombardovanje" prema njima dok su izlazili sa stadiona.Mislim da niko ne treba da dovodi u pitanje to da ih mrzimo iz dna duše.Nemojte povezivati neke druge stvari sa time.
14. jula kreće drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, žreb je čak veoma blizu i vidimo se ubrzo opet na Karađorđu, naravno pod svetlom reflektora.
Ono što je zaista bilo loše danas jesu neki potezi uprave i igra u drugom poluvremenu, ali barem za ovu drugo mi je u neku ruku i jasno, igrači se još nisu oporavili od šoka iz finala kupa, a možda smo žlezdi i vratili neke dugove, a bolje sada nego sledeće sezone.
Mislim da su svi naši navijači bili na visokom nivou.Zapad je bio naš recimo jedno 55% sigurno, video sam da neki tapšu i ustaju i u onom delu prema jugu, a na severu sa druge strane se okupio standardan broj ljudi kao i na par sličnih utakmica unazad, međutim ne sećam se da je ikada bio ovoliko veliki kop sa toliko ljudi koji su stajali, navijali pa čak i skakali.Naravno, verovatno je navijanje moglo biti malo bolje, pogotovo pri kraju, ali Bože moj, na sve je uticala i ogromna vrućina, na severu je bilo bukvalno kao u pećnici, a tu je još bio i nepovoljan rezultat.Međutim, u prvom poluvremenu je navijanje po meni zaista bilo izvanredno, a ne mislim da se i u jednom momentu podbacilo baš.
Ali treba da budemo ponosni što smo u jednom ovakvom momentu konačno bili jasna većina na stadionu, cigani su bili dosta jadni, a imali su i rezultat na njihovoj strani.Pa nisu čak ni istok napunili do kraja, a ja sam ih lično veoma slabo čuo na centralnom delu severa.A busali su se nedeljama pred ovu utakmicu u grudi da prave neviđeni spektakl.
Dakle ljudi, ne ojte biti negativno raspoloženi, i ove sezone pa i na ovoj utakmici urađeno je dosta toga pozitivnog, pogledajte gde smo bili na početku, a gde smo sada?Nebo i zemlja, neke stvari se nikako više nikada ne mogu vratiti nazad.
Ranije bi smo svi odreda bili skroz demoralisani zbog poraza, ali sada je to slučaj samo sa pojedincima koje zanimaju isključivo rezultati.A trebalo bi sve da nas bole ona stvar za rezultate, barem da nam to bude startna pozicija, sa takvim stavom ćemo lakše na kraju i doći do istih tih rezultata.Već sam pisao ranije, a sada i ponavljam, DOK NAS NE BUDE BILO 10 000 nećemo ni imati rezultate, barem je tako u Srbiji i što pre to shvatite, to bolje.U ovoj zemlji se samo sa kritičnom masom i može nešto postići.
Na dobrom smo putu, sređuje se i stadion, ovo je poslednji put da igramo po ovakvoj vrućini u sred dana, a eto 14. jula već kreću i evropske utakmice.E to će biti i ključ našeg daljeg napretka.Bez rezultata u Evropi nemamo ni šanse da se suprotstavimo blizancima, a sa njima možemo itekako.Do sada su nas reflektori mnogo j.....li, ali sada je druga priča.Sada je lopta u dvorištu uprave i svu našu pažnju i pritisak treba da usmerimo ka njima.
Što se tiče skandiranje zna se već kome, ne treba to preuveličavati, ja sam pre utakmice napominjao da to ne treba, ali kada se već desilo, šta je, tu je.Bilo je kratko i ne vidim zašto nešto posebno treba da smeta na konto toga prozivanje istoka?Ovoga verovatno neće više biti, neke stvari se ipak menjaju u odnosu na ono kako je bilo ranije i dajte vremena nekim umerenijim ljudima koji su na sredini puta da sve to dovedu u normalu.
NEMOJTE IZIGRAVATI UVREĐENE MLADE I BITI TVRDOGLAVI, SAMO FALI JOŠ SADA DA SE NEKO ZAREKNE DA NEĆE NA STADION.
Biće to sve dobro, na dobrom smo putu, a normalno je da ima problema, ali mi ih barem ne sklanjamo pod tepih poput nekih drugih.
Nisam za mešanje bilo kakve politike i teranje ličnih afiniteta, ali izvinite i tvrdnje da je RM zločinac je to slično.Jeste, nije možda najsrećnije da se to peva, ali dozvolite i to da svako može imati i drugačije stavove, a vi sa ovakvima odmah u startu uskraćujete drugima pravo na to.
Kažem, najbolje je biti umeren u svemu, biti negde na sredini puta i verujte da će sve izaći na dobro.
A što se tiče ciganije, "čašćavani" su oni bili itekako, a verovatno niste videli i ono pravo "bombardovanje" prema njima dok su izlazili sa stadiona.Mislim da niko ne treba da dovodi u pitanje to da ih mrzimo iz dna duše.Nemojte povezivati neke druge stvari sa time.
14. jula kreće drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, žreb je čak veoma blizu i vidimo se ubrzo opet na Karađorđu, naravno pod svetlom reflektora.
Bato majstore vodi nas do titule 

Tacno tako! Ovo je forum navijaca Vojvodine, nije ni forum LSV, ni forum DS ali nije ni forum SRS, SNS ni bilo koje druge politicke partije bilo ona tzv. "demokratskog" usmerenja ili tzv. "patriotskog"!car jovan wrote:.Ово није форум лиге социјалдемократа војводине ни демократске странке,већ навијача Војводине...
A navijaca Vojvodine ima koji su i clanovi raznih politickih partija, i sa jedne i sa druge strane politickog spektra i ovo je forum SVIH NJIH i ti nisi pozvan da nekoga teras odavde!
Sto se tice brace Lesinara - njima svaka cast, ali mene licno kad igra Vojvodina banjalucki Borac zanima otprilike koliko i Sporting iz Hihona, znaci ni najmanje. Jedino o cemu mislim je uspeh naseg kluba, i verujem da bi tako morao da razmislja svaki navijac Vojvodine pogotovo oni koji sebe smatraju najvatrenijima.
No, nazalost, mnogima su izgleda druge stvari prece nego FK Vojvodina jer da nije tako ne bi se konstantno insistiralo na nekim stvarima koje dovode do razdora i zbog kojih se stalno pokrecu ovakve rasprave...
Mislim da u ovakvoj situaciji ljudi treba najmanje da misle na to kakvog je kvaliteta naš fudbal.Kada budemo dolazili na stadion presrećni što možemo da bodrimo našu Vošu unapred ne očekujući bilo šta i kada nas bude bilo 10 000 i bar 1000 na nekom običnom gostovanju, onda će nam sva vrata biti otvorena.Imamo potencijal za to i ljudi to konačno trebaju da shvate.kowalski wrote:Do skoro je na ovakvim utakmicama 80-90% gledalaca na zapadu navijalo za zvezdu ili partizan. Sada vise nije tako, ni priblizno, i to je veliki uspeh, ali pitanje je da li ce tako i ostati, jer mnogima ne pada na pamet da uopste prate ovdasnji fudbal. Cesto ih potpuno razumem, kada se i to malo mukom skupljene pozitivne energije raspe ocas posla. Sto rekose vec neki na forumu, draze mi je da se borimo za opstanak, ili ispadnemo u opstinsku ligu, nego da budemo deo bilo kakvih sportsko-politickih klanova.
Naravno da ima još puno problema, ali protiv njih se nećemo boriti defetizmom.Mislite li da se meni sve sviđa, pa opet to ne znači da dižem ruke ili da se ustručavam da nešto uradim ili nekome nešto kažem, poručim?
Moramo se BORITI za našu Vošu, a ključno je to da stalno budemo na stadionu.

A sta to nije jasno
Deset puta administratori opomenu da politici nije mesto na forumu i opet se nastavlja!
Tema je danasnji mec, a ne izrazavanje svojih opredeljenja i iznosenje misljenja da li je trebalo da se skandira ili ne! Potpuno razumem nezadovoljstvo celom situacijom, ali nemojte koristiti forum da biste istresli svoje frustracije! Odrzimo kvalitet pisanja i jos jednom-bez licnih uvreda!

Deset puta administratori opomenu da politici nije mesto na forumu i opet se nastavlja!
Tema je danasnji mec, a ne izrazavanje svojih opredeljenja i iznosenje misljenja da li je trebalo da se skandira ili ne! Potpuno razumem nezadovoljstvo celom situacijom, ali nemojte koristiti forum da biste istresli svoje frustracije! Odrzimo kvalitet pisanja i jos jednom-bez licnih uvreda!
Napred Voso!
Svi treba da spustimo loptu i da ne preterujemo.Mislim da je jasno da mi nismo nijednoj opciji naklonjeni kao celina, nekima se ne sviđaju nacionalno orijentisani stavovi, a nekima opet oni bliži nekim vojvođanskim strankama, a baš je to dokaz da smo apolitični i da jednostavno na sve gledamo preko određenih krupnijih dešavanja u ovoj zemlji.Naravno, trebalo bi i sve to raditi sa više ukusa, ali niko ne kaže da tako neće i biti.Strpljenja malo.Radoye wrote:Tacno tako! Ovo je forum navijaca Vojvodine, nije ni forum LSV, ni forum DS ali nije ni forum SRS, SNS ni bilo koje druge politicke partije bilo ona tzv. "demokratskog" usmerenja ili tzv. "patriotskog"!car jovan wrote:.Ово није форум лиге социјалдемократа војводине ни демократске странке,већ навијача Војводине...
A navijaca Vojvodine ima koji su i clanovi raznih politickih partija, i sa jedne i sa druge strane politickog spektra i ovo je forum SVIH NJIH i ti nisi pozvan da nekoga teras odavde!
Sto se tice brace Lesinara - njima svaka cast, ali mene licno kad igra Vojvodina banjalucki Borac zanima otprilike koliko i Sporting iz Hihona, znaci ni najmanje. Jedino o cemu mislim je uspeh naseg kluba, i verujem da bi tako morao da razmislja svaki navijac Vojvodine pogotovo oni koji sebe smatraju najvatrenijima.
No, nazalost, mnogima su izgleda druge stvari prece nego FK Vojvodina jer da nije tako ne bi se konstantno insistiralo na nekim stvarima koje dovode do razdora i zbog kojih se stalno pokrecu ovakve rasprave...
Mislim da pojedinci ovde dozvoljavaju da ih lični afiniteti povuku i da smatraju da oni znaju šta to valja, a šta ne.
Ne možemo svima ugoditi, ali najvažnije je da sve radimo u interesu našeg kluba, a to znači da mislimo na njegov ugled u nekim širim okvirima.Ne možemo baš ni mi da štrčimo izvan neke veće celine, pogotovo ako uzmemo u obzir da ima i situacija gde i sami blizanci i njihovi navijači ne određuju bap sva pravila.
Kao što sam napomenuo, na dobrom smo putu, ali niko ne kaže da taj put nije trnovit.

А драго ти је кад ти исти навијачи Борца певају о Воши.И рекао сам да не мора да долази ако му се не свиђа Фирмин став.Radoye wrote:Tacno tako! Ovo je forum navijaca Vojvodine, nije ni forum LSV, ni forum DS ali nije ni forum SRS, SNS ni bilo koje druge politicke partije bilo ona tzv. "demokratskog" usmerenja ili tzv. "patriotskog"!car jovan wrote:.Ово није форум лиге социјалдемократа војводине ни демократске странке,већ навијача Војводине...
Drago mi je, naravno. Ali mislim da bi i oni na svojim utakmicama trebali da vode brigu prvenstveno o svom klubu a ne o nama.car jovan wrote:А драго ти је кад ти исти навијачи Борца певају о Воши.
Ako nisi primetio ovo nije Firmin forum.car jovan wrote:И рекао сам да не мора да долази ако му се не свиђа Фирмин став.
- novosadjanin
Kako bre samo 30% ili 55% nasih na zapadu?!
Pa polovina do severa je sve vreme stajala, bili smo kop, sve vreme smo pevali zajedno sa Firmom, cigani u tom delu nisu smeli da pisnu (bilo ih je mozda 10% na tom delu zapada).
Nisu valjda na onom drugom delu bili samo cigani? Bilo je i tamo nasih, umerenijih, samo sto nismo postigli gol pa da oni poskoce i da se vidi da ih i tamo ima.
Uporedite nase dovikivanje i njihovo i sve ce vam biti jasno.
Pa polovina do severa je sve vreme stajala, bili smo kop, sve vreme smo pevali zajedno sa Firmom, cigani u tom delu nisu smeli da pisnu (bilo ih je mozda 10% na tom delu zapada).
Nisu valjda na onom drugom delu bili samo cigani? Bilo je i tamo nasih, umerenijih, samo sto nismo postigli gol pa da oni poskoce i da se vidi da ih i tamo ima.
Uporedite nase dovikivanje i njihovo i sve ce vam biti jasno.
Sergej Milinković-Savić: "Navijač sam Vojvodine, Mislim da mi koji smo ponikli u Vojvodini ne treba da igramo za crvenu zvezdu i partizan".
Koliko se moglo videti tokom ukljucivanja u kombinovanom prenosu na RTS mi smo ih skroz iskontrolisali u prvom poluvremenu i stvorili par opasnih situacija (Branini prodori, par Lazinih suteva sa ivice 16) ali kao da su igraci bojkotovali Abua, covek trci, ubacuje se, otvara se, trazi loptu... a nasi ga ignorisu, ili bacaju na drugo krilo Saletu i Paji koji su u manje dobrom polozaju ili pokusavaju solo kroz 5 igraca. Stvarno ne razumem.kinik wrote:E da i o fudbalu, zvezda je smesna ekipa, u prvom delu, dok smo hteli da igramo oni se dodaju u zadnjoj liniji i bunare... A posle nam daju dva, a mogli su i jos, HOCEMO KALCOPOLI???
U drugom poluvremenu smo potpuno stali, prakticno se igralo kao na skolskom odmoru, bez ikakvog reda i smisla, bez volje, bez truda... Odavno nisam video bednije izdanje naseg tima, a nagledao sam se svega i svacega za svog veka...
Na bratskom forumu se pominju nekakve insajderske informacije da su igraci nezadovoljni jer im nije isplaceno ono sto im sleduje za rezultate u ovoj sezoni i da su namerno sabotirali - zaista nemam nacina da potvrdim da li je to istina ili ne ali sve u svemu ova utakmica je imala jako cudan tok.
A biseri sa cestitkama 20-godisnjice na semaforu su samo slag na tortu...
-
Dobar ce biti zapad ako se ovako nastavi. Recimo da vecina dolazi stalno na utakmice ne samo protiv ljutih rivala bilo bi ludilo. Atmosfera u poslednjih 2 mozda i 3 je neverovatna. Danas je bilo toliko dobra da cigani su kao neke babe samo tapsali niti su skakali niti se derali jednostavno kao da su u pozoristu. Deo zapadne tribine je bio ludji i od samog severa. Sto se tice severa vrucina je ucinila svoje pa ja sedeo na zapadu i bio vec nenormalno zedan vec posle 15 minut.
Taj dekor utakmice je bio fenomelan steta za teren ali jbg.
Taj dekor utakmice je bio fenomelan steta za teren ali jbg.
- dapokalypto