"A" reprezentacija i Vošini igrači u njoj

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Brick Liman

Re: "A" reprezentacija i Vošini igrači u njoj

Post by Brick Liman »

Hvala ti bože što nam je selektor primitivna, zatucana čobančina i veliki patriota koji porez plaća državi Italiji i tamo podiže svoju decu, pa naš ljubimac neće morati da troši snagu igrajući za njegovu bednu reprezentaciju.
Juče...danas...sutra...PERSONA NON GRATA!
Deca su posla u noc da se igraju ...
... MODERNA OMLADINA!

https://www.youtube.com/watch?v=Md0lG-4nTFc" onclick="window.open(this.href);return false;
DekiFirma

Post by DekiFirma »

Cekaj, pa zar nije preposteni Miskovic menadzer Abubakara? Kako to da ga do sad nije ugurao u reprezentaciju?
Jednostavno, Abu jos nije napunio 5 godina boravka u ovoj zemlji(ligi), tako da od te price nema nista, zato sto ce da ode vec na leto. Izbrisite sebi de kombinacije iz glave. Jer isti taj Miskovic ce ga uvaljati prvom sledecem klubu u julu/avgustu, jer eto jadan umire od gladi pa mora da se dokopa tamo nekih 300-400 hiljada evra koje ce da ucari od toga (to sto ima milijarde, nije bitno). Nema tog stranca koji ce ikad igrati za nasu reprezentaciju, a prva prepreka ce biti tih 5 godina, jer nijedan iole kvalitetan stranac nece ostati toliko dugo ovde. Pored Abua, jedini koji je imao ogroman potencijal je bio Juca (koji je kasnije otisao u Deportivo), ali ni on se nije dugo zadrzao ovde.
playmaker

Post by playmaker »

Ja ne mogu da verujem svojim ocima i usima, pa mi smo se pretvorili u isto ono sto su bliznaci, samo kada se setim Klea itd. :frown:

Reprezentacija je reprezentacija i tacka! Kakav crni Abubakar? Ljudi pa on se muci da resi utakmice u nasoj presmesnoj ligi iako je najbolji napadac iste.
Gde bi on to mogao da pomogne reprezentaciji, protiv Velsa, Skotske? Pa te dobijamo iovako. U velikim utakmicama on ne bi bio nista bolji nego bilo koji nas napadac trenutno- citaj ne bi se video.
U dzep bi ga stavio svaki iole pravi stoper svetskog kalibra. Pa zamislite kada Pique primera radi stavi Drogbu u dzep sta bi bilo sa Abubakarom.
Dajte ljudi necemo biti smesni, Abu je car ali nemojte da preterujemo, ima i godina, sa Srbijom veze nema sem sto igra u ovoj tuznoj ligi.

Klub je klub a reprezentacija je reprezentacija i tako treba i da ostane. Za reprezentaciju se navija iz ljubavi prema otadzbini, i kada je zadnja na svetu pa i kada je prva, ne treba siliti ako ne moze.
Ako je situacija takva da trenutno ne mozemo bolje tako i treba da bude, nije to klub da se igraci "kupuju".
Jednog dana kada ovo pocne da lici na drzavu i FSS ce poceti da radi profesionalno(kada se smeni bagra) a samim tim ce i poceti da se proizvode kvalitetni napadaci jel talenat nam nikada nije manjkao.

Nek vam reper bude jedna Skotska, svi ste imali priliku da vidite kako se voli svoja zemlja iako ih puni ko kako stigne. :cheers:
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Brick Liman wrote:Hvala ti bože što nam je selektor primitivna, zatucana čobančina i veliki patriota koji porez plaća državi Italiji i tamo podiže svoju decu...
...a ta deca govore samo italijanski i ne znaju srpski, ali bitno da Miha "oseca Srbiju" i da sastavlja reprezentaciju po kriterijumu ko najlepse ume da otpeva himnu. :greenbutt:
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

playmaker wrote: Pa zamislite kada Pique primera radi stavi Drogbu u dzep sta bi bilo sa Abubakarom.
Slazem sa svim sto si rekao, al ne vredjaj mi Didijera. Pike ne da ga nikad nije stavio u dzep, nego mu nije ni prismrdeo (pravio je malu decu njemu i Pujolu na proslogodisnjem polufinalu ls)! :mrgreen:
lexa

Post by lexa »

playmaker wrote:Ja ne mogu da verujem svojim ocima i usima, pa mi smo se pretvorili u isto ono sto su bliznaci, samo kada se setim Klea itd. :frown:

Reprezentacija je reprezentacija i tacka! Kakav crni Abubakar? Ljudi pa on se muci da resi utakmice u nasoj presmesnoj ligi iako je najbolji napadac iste.
Gde bi on to mogao da pomogne reprezentaciji, protiv Velsa, Skotske? Pa te dobijamo iovako. U velikim utakmicama on ne bi bio nista bolji nego bilo koji nas napadac trenutno- citaj ne bi se video.
U dzep bi ga stavio svaki iole pravi stoper svetskog kalibra. Pa zamislite kada Pique primera radi stavi Drogbu u dzep sta bi bilo sa Abubakarom.
Dajte ljudi necemo biti smesni, Abu je car ali nemojte da preterujemo, ima i godina, sa Srbijom veze nema sem sto igra u ovoj tuznoj ligi.

Klub je klub a reprezentacija je reprezentacija i tako treba i da ostane. Za reprezentaciju se navija iz ljubavi prema otadzbini, i kada je zadnja na svetu pa i kada je prva, ne treba siliti ako ne moze.
Ako je situacija takva da trenutno ne mozemo bolje tako i treba da bude, nije to klub da se igraci "kupuju".
Jednog dana kada ovo pocne da lici na drzavu i FSS ce poceti da radi profesionalno(kada se smeni bagra) a samim tim ce i poceti da se proizvode kvalitetni napadaci jel talenat nam nikada nije manjkao.

Nek vam reper bude jedna Skotska, svi ste imali priliku da vidite kako se voli svoja zemlja iako ih puni ko kako stigne. :cheers:
Svaka cast, to je to, nemam potrebu nista dodavati :cheers:
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

playmaker wrote:Ja ne mogu da verujem svojim ocima i usima, pa mi smo se pretvorili u isto ono sto su bliznaci, samo kada se setim Klea itd. :frown:

Škotska koja ima barem jednog igrača koji nema veze sa Škotskom? I barem još petoricu koji se kvalifikuju da nastupaju za Škotsku preko nekih baba koje su rođene na teritoriji Škotske(pritom se ne ulazi u to da li su škotske nacionalnosti)? Malo informisanja pre iznošenja zaključaka ne bi škodilo, bez uvrede.

Moj stav, svako ko je državljanin Republike Srbije treba da ima pravo da se bori da nastupa za svoju zemlju. Ako uz to ispunjava i FIFA-ine uslove od 5 godina boravka na tlu te države.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
laki

Post by laki »

A kako neko moze da zna da li bi Pike stavio Abua u dzeop ili neki drugi stoper? Sta nas kosta da mu damo drzavljanstvo pa neka igra pa ako se ispostavi da je smesan vise ga ne pozovemo u reprezentaciju i to je to! Ja sam misljenja da ako Subotic moze da igra za Srbiju, moze vala i Abu!

Abu, Srbine! :!:
Image
madda fakka

Post by madda fakka »

laki wrote: Ja sam misljenja da ako Subotic moze da igra za Srbiju, moze vala i Abu!
Dodati i Kuzmanovica. Naravno nemam nista protiv njih ali koliko znam oni su cak i manje vremena u Srbiji proveli nego Abu pa igraju ;) kao drugo (ovo je izvuceno iz nekih tamo novina) Savo Milosevic se sada cima oko onog malog iz Groningena. Klinja takodje nije video Srbiju 3 puta u zivotu a uzeo majcino prezime (Radojcic ili Radojevic ili kako god)...
I Bog je Slaninar...
lexa

Post by lexa »

Halo ljudi. Moramo razgraniciti klupski i reprezentativni fudbal.
Spominju se Kuzmanovic i Subotic. Momci su Srbi. Nisu rodjeni u Srbiji ali imaju
srpske korene. Dakle, za reprezentaciju treba da igraju momci koji su rodjeni
u Srbiji (nebitna krvna zrnca), i oni koji imaju srpske korene, ma gde bili rodjeni
i tu zavrsava svaka prica. Nemamo napadace, pa sta? Ko kaze da za godinu ili dve
neki nas igrac nece iskociti negde i biti pravo resenje za reprezentaciju.
Necemo u Brazil, pa sta? Eto, mi inace stalno igramo u najmanju ruku polufinala
evropskih i svetskih sampionata pa je sada katastrofa sto necemo ni otici na zavrsnicu. :roll:
Nisam od onih koji pod svaku cenu zele nesto, prema tome, ne moramo u Brazil, ne moramo
imati nekih uspeha ali bar se pridrzavamo necega sto je logicno u reprezentativnom fudbalu.
Rekao sam vec odavno, kada prvi stranac zaigra za reprezentaciju prestajem da je pratim istog
momenta, pa bio to i moj omiljeni igrac Abu. Svaka cast njemu, ali ipak treba neka pravila da
se postuju. Nista licno protiv stranaca generalno, neka Abu po zavrsetku karijere dodje u Vosu
i bude npr. sportski direktor, niko srecniji od mene, ali stranci sto dalje od reprezentacije.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

lexa wrote:Spominju se Kuzmanovic i Subotic. Momci su Srbi. Nisu rodjeni u Srbiji ali imaju
u Srbiji (nebitna krvna zrnca), i oni koji imaju srpske korene, ma gde bili rodjeni
i tu zavrsava svaka prica.
Ovo je sasvim OK stav, i ja ga podrzavam - samo gde je sad tu ona Pils Lajtova prica kako za reprezentaciju mogu da igraju samo oni koji "osecaju Srbiju"? Kako moze da "oseca Srbiju" neko ko je pre poziva za reprezentaciju ukupno dvaput bio u Srbiji za letnji raspust kod baba-strine i to kad je bio bas jako mali, i ko skoro da i ne govori srpski? Licemerje najgore vrste, gadi mi se iskreno da kazem.
lexa

Post by lexa »

Radoye wrote:
lexa wrote:Spominju se Kuzmanovic i Subotic. Momci su Srbi. Nisu rodjeni u Srbiji ali imaju
i tu zavrsava svaka prica.
Ovo je sasvim OK stav, i ja ga podrzavam - samo gde je sad tu ona Pils Lajtova prica kako za reprezentaciju mogu da igraju samo oni koji "osecaju Srbiju"? Kako moze da "oseca Srbiju" neko ko je pre poziva za reprezentaciju ukupno dvaput bio u Srbiji za letnji raspust kod baba-strine i to kad je bio bas jako mali, i ko skoro da i ne govori srpski? Licemerje najgore vrste, gadi mi se iskreno da kazem.
Ma brate moj, ne pricam sada o Mihajlovicevim potezima, da se mene licno pita on bi davno
napustio svoju funkciju. Na stranu on i FSS, ovo je moje misljenje.
To sto Mihajlovic prica su totalne gluposti, on je davno izgubio kompas i vise covek ne zna gde udara.
Sta hocu da kazem? Moje misljenje je nevezano za Mihajlovica, da je to isto o strancima izjavio
Antic (kojeg izuzetno cenim), ili bilo ko drugi, isto bih reagovao, tj. podrzao ga u izjavi.
Jednostavno, moramo da razgranicimo reprezentativni i klupski fudbal. Iskreno, nemam nista protiv
stranaca. Sto se mene licno tice mogu da budu vecina u nasem klubu, ako ce ginuti za nas klub i ako
ce nam doneti kvalitet. Ali ipak, reprezentacija je nesto drugo. Ona bi trebala da predstavlja jedan
narod, drzavu, kako god...Ovde je pocela prica o Abubakaru. On je meni omiljeni igrac ove Vojvodine
i sigurno jedan od simbola nase novije istorije, ali ne zelim ga u reprezentaciji. Ne samo njega, bilo koga
ko ne ispunjava neke moje uslove, ako tako mogu da kazem. Ja bih voleo da je on standardni clan
reprezentacije Kameruna pa da se za nas klub cuje i u dalekom Kamerunu, i opet ponavljam, mora
se razgraniciti kada je u pitanju reprezentativni i klupski fudbal. Mene ne interesuje sta rade Nemci koji
imaju fakticki reprezentaciju sveta, Francuzi...ma niko...Moramo da budemo odani nasem identitetu,
moramo da forsiramo nasu pricu, pa makar nas to kostalo i rezultata.
Stexman

Post by Stexman »

Izjava da treba da "osecaju Srbiju" bas me nasmejala. I toliko je licemerna da nema dalje.

Prvo, da on kao selektor oseca Srbiju odavno bi poslusao javnost i podneo ostavku!
A ako oseca Srbiju ne bi dozvolio da mu deca ne govore srpski.

Moj stav je da ako neko kao stranac ima zelju da igra za nasu reprezentaciju a pri tom je kvalitetniji od bilo kog naseg fudbalera na toj poziciji da mu treba omoguciti da igra.
Pogotovo jer ima zelju, sto ne bih mogao da kazem za neke ultra Srbe iz reprezentacije koje realno niko i ne pita dali zele ili ne.
Mnogi igraju samo zato da se ne zamere javnosti!
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

lexa wrote:Ali ipak, reprezentacija je nesto drugo. Ona bi trebala da predstavlja jedan narod, drzavu, kako god...
Sto se FIFA/UEFA tice tu dileme nema - reprezentacija ne predstavlja ni narod ni drzavu vec fudbalski savez registrovan na nekoj teritoriji, koja se obicno poklapa sa medjunarodnim granicama uz nekoliko tradicionalnih izuzetaka (savezi koji su stariji od medjunarodne organizacije i kao takvi su primljeni u nju automatski).

Postoje uslovi koje pojedini igraci moraju da ispune da bi potpali pod jurisdikciju odredjenog saveza i dobili pravo nastupa za njegovu reprezentaciju, drzavljanstvo je samo jedan od njih ali ne i univerzalan - postoje reprezentacije koje predstavljaju teritorije koje nisu medjunarodno priznati subjekti (Skotska, Vels, S. Irska), a sa druge strane postoje i medjunarodno priznate drzave koje u potpunosti potpadaju pod strane saveze (Monako, pod Francuskom). Takodje imamo mnogo primera igraca sa vise drzavljanstava sto sve dodatno komplikuje pricu.
lexa wrote:Mene ne interesuje sta rade Nemci koji imaju fakticki reprezentaciju sveta, Francuzi...ma niko...Moramo da budemo odani nasem identitetu, moramo da forsiramo nasu pricu, pa makar nas to kostalo i rezultata.
A kako definisati identitet i pripadnost jednoj naciji? Da li je to zakon krvi (preci su mi Srbi pa sam hteo ne hteo i ja Srbin makar nikad ne video Srbiju, ne umeo ni na mapi da je pokazem niti govorio srpski jezik), da li je to zakon tla (rodjen sam u Srbiji a po poreklu sam Madjar/Bosnjak/Rom/Liliputanac, ponosan sam na svoje pretke i negujem njihov jezik/kulturu) ili je to Zakon o drzavljanstvu (doselio sam se u Srbiju ko-zna-odakle, ispunio sam zakonom propisane uslove i dobio pasos Republike Srbije)?

Ko je od ova tri gorenavedena primera "pravlji" Srbin (ako je ijedan)?

Postoje li uopste Srbi prvog, drugog, treceg reda - mogu li uopste postojati, kada u Ustavu pise da su svi gradjani Republike Srbije ravnopravni i jednaki?

Nije sve to bas tako jednostavno kako se na prvi mah cini.
laki

Post by laki »

Moj drugar je Madjar poreklom i ima madjarsko i ime i prezime ali se oseca kao Srbin i tako se i izjasnjava i znam da voli Srbiju vise od mnogih drugih Srba. Jel on sad ne bi trebalo da igra za reprezentaciju Srbije, kad bi bio fudbaler, zato sto nije poreklom Srbin!?

Kao drugo, Abu je ovde vec n godina. Covek kaze: "Ja sam ovde vec dugo, naucio sam na ovaj mentalitet, zivim sa Srbima. Ako bih bio pozvan za reprezentaciju ja bih igrao"! Covek zna jezik, za razliku od nekih reprezentativaca koji ga jedva govore a poreklom su Srbi. Mogu da se kladim da bi covek ginuo za nasu reprezentaciju, isto koliko gine i za Vosu!

Ja ne kazem da treba sad svi da se povinuju mom misljenju, ali Lexa, brate, nemoj da nam poturas svoje misljenje kao jedino ispravno. Mozda ti to ne zelis, ali ja sam stekao takav utisak.
Image
Post Reply