Pripreme

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
postman

Post by postman »

Mitosevic 1 i Bilbija 2 komada.
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

Vojvodina - Radnik (Bijeljina) 3:0 (1:0)

Vuk u prvom, i dva puta Bilbija u drugom poluvremenu!
djape_ns

Post by djape_ns »

ko je broj 15 iz drugog poluvremena? igra stopera. I kako se zove momak koji je usao pred sam kraj, igra po levoj strani? jel zna neko ?
U zivotu volim samo jedan klub, kome sam srce dao i koga cu vecno da bodrim!!!
ssnigd

Post by ssnigd »

Bolje drugo poluvreme. Akcije dosta tecnije, mastovitije, sa dosta sansi i nijednom prilikom za goste. U svemu tome prednjacio je odlicni Katai :hurray: Kako decko ima osecaj za igru, lakoca sa kojom cuva loptu u nogama, protracva pored protivnika, odigrava lopte kroz sredinu, impresionirala je sve danas. Inace pored dva gola, imali smo jos par prilika, Saladin, Bilbija, Katai, Jao pogodio stativu.

Prvo poluvreme, nekako je delovalo kilavo, nepovezano, Lazetic, Ilic i Abu se nisu snalazili najbolje, mada je Brana bio bolji od prethodne dvojice. Tek poslednjih 5-10 min poluvremena smo poceli da igramo fudbal, dotle samo na mahove i to vrlo retke. Ono sto me zabrinjava je situacija kada izgubimo loptu pred protivnickih 16m, dosta sporo se vracamo u odbranu, otvara se takodje dosta rupa, koje protivnik nije znao da iskoristi. Vuk dao lep gol, nazalost nisam primetio kako je akcija tekla, samo sam video njegov sut unutrasnjom sa 16m. Pavlovic najbolji kod nas.

Sastav: Brka, Boske, trajko, Mojsov, Pavlovic, Vuk, Meda, Mereba, Lazetic, Abu, Brana.
Drugo: Brka, Boba Novakovic, Vule, neki deran s brojem 15, Nestor, Tumba, Djura, Katai, JAo, Bilbija, Saladin. Kasnije je usao igrac sa brojem 2 za koga ne znam ko je.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Mare

Post by Mare »

Kakav je utisak ostavio Saladin?
ssnigd

Post by ssnigd »

Mare wrote:Kakav je utisak ostavio Saladin?
Sto bi rekli nit' smrdi nit' mirise. Vidi se da nije prosao pripreme sa timom. Moze da bude od pomoci, ali nije nsita bolji od Bilbije i Jaa(Jaoa). Nije dovoljno ovih pola sata sto je igrao, da se vidi jel valja ili ne valja.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

Званичан Сајт:
Војводина-Радник (Бијељина) 3 : 0 (1 : 0)

ФЦ “Вујадин Бошков”
Гледалаца: 200
Судија: Милорад Мажић (Врбас)
Стрелци: Митошевић (40 мин) и Билбија (69 и 80 мин)

Војводина: Бркић, Стевановић, Павловић, Мојсов, Трајковић, Митошевић, Медојевић, Меребашвили, Лазетић, Илић, Оумару
Друго полувреме: Бркић (Лазовић), С. Новаковић, Несторовић, Вулићевић, Слијепчевић, Ађуру, Тумбасевић, Катаи, Билбија, Саладин (Сеничанин), Јао

Радник: Сабо, Крсмановић, Јовановић, Сапањош, Јефтић, Остојић, Лазић, Павић, Павловић, Вујић, Бојић
Играли су још: Ђорђић, Ђурић, Јевтић, Чавић, Драшковић и Милановић

Ни хладно време није спречило двестотинак заљубљеника у црвено-беле боје да коначно, после више од месец дана од почетка припрема, погледају своје љубимце на делу.

Тренер Милинковић извео је на терен две комплетне поставе, а како то често и бива у оваквим приликама, бољи утисак оставила је екипа састављена од (условно речено) резервиста.

Изгледа да је тренирање на вештачкој подлози заиста оставило трага на првотимце Војводине.

Током првих 45 минута углавном су водили “љуту битку” са лоптом. Тешко су је контролисали, пасови су били непрецизни, па самим тим и завршница није била успешна.

Ипак можемо издвојити неколико прилика које су пропуштене у првом периоду игре.

Прво је Оумару након центаршута са десне стране главом циљао доњи угао али је за мало био непрецизан.

Слободан Медојевић је након тога једну избијену лопту захватио из трка али лопта поново није хтела у гол.

Новосађани су најближи вођству били средином првог полувремена када је грузијски репрезентативац Меребашвили уздрмао пречку снажним ударцем са двадесетак метара.

Коначно у самом финишу полувремена 1 : 0. На десној страни комбиновали су Стевановић, Лазетић и Медојевић који је оставио повратну лопту за Митошевића. Млади везиста је хладнокрвно, маниром искусног играча послао лопту у мрежу Радника.

Друго полувреме је, може се слободно рећи, задовољило промрзле гледаоце.

Зоран Милинковић је променио систем игре и распоред играча на терену у односу на први период. Воша је играла у систему 4-3-3 где су средину терена контролисали Ађуру, Тумбасевић и Катаи, док су најистуренији били Билбија, Јао и новајлија Саладин.

Лопта је текла брже, прецизније, а све је резултирало са још два гола расположеног Немање Билбије.

Свој први гол, талентовани Бањалучанин постигао је изузетно прецизним ударцем са десног угла шеснаестерца. Претходно се дриблингом ослободио свог чувара, а онда кифлом погодио супротни угао.

Трећем голу Војводине претходила је и најлепша акција. Новаковић је хтео да одигра дупли пас са Катаием. Лопту упућену према њему, Катаи је само пропустио кроз ноге па је Новаковић наставио свој трк до корнер линије. Уследио је одличан центаршут који Билбија ударцем главом претвара у вођство од 3 : 0.

Само два минута касније Билбија пропушта прилику да постигне хет-трик. Јао је “промешао” одбрану Радника, несебично упослио свог боље постављеног саиграча али млади БиХ репрезентативац са 10 метара шаље лопту поред гола.

Вредан помена је и фантастичан шут Јао Антвија са 20 метара који је погодио место где се спајају пречка и статива.

Гости из Бијељине током свих 90 минута нису озбиљније угрозили гол Војводине.

Из данашње утакмице можемо донети неколико закључака:

-Мирослав Стевановић се одлично сналази на месту десног бека баш као и његов имењак Вулићевић на месту штопера.

-Осовина Ађуру-Тумбасевић-Катаи функционисала је више него коректно. То се посебно односи на Тумбасевића. Овај играч, једноставно, не може да подбаци.

-Слободан Новаковић, још једна алтернатива на десној страни. Пословично борбен, данас-одличан.

-Коначно, још један дечак из омладинског погона. Лука Слијепчевић, 17-годишњи штопер дебитовао је данас за први тим. И поред видне треме на почетку, одлично је до краја обави свој задатак.
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

djape_ns wrote:ko je broj 15 iz drugog poluvremena? igra stopera. I kako se zove momak koji je usao pred sam kraj, igra po levoj strani? jel zna neko ?
Омладинац Слијепчевић (високи момак) и Сеничанин!
Turija

Post by Turija »

Drago mi je zbog momaka koji su bili u senci, drugom planu ili prolaznoj krizi, a danas su ,,proradili" :!:
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
ssnigd

Post by ssnigd »

Taj mali Slijepcevic je sada vec za tri klase bolji od onog Zogovica kojeg smo prosledili u Novi Sad.
Gojko Kacar wrote:
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

Da još dodam (mada treba da to sve isproveravam još jedared, ali mislim da se o tom momku radi):

Ovaj Luka Seničanin je danas prvi put odigrao u dresu Vojvodine, i taj deran je skoro pristigao (da li na probu, javiću kad nešto više saznam).

Inače - bio je igrač engleskog Šefilda (da li UTD ili Wed, ne znam), i već je bio pozivan da nastupa za našu Omladinsku reprezentaciju na turniru "Ćele Vilotić" 2008. godine. Majka mu je Italijanka (krv je to fudbalska), eto ga kod nas...Ko zna - treba ga videti!
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

Ja se secam tog derana, igrao je par puta za Aleksicevu (reprezentativnu) generaciju! Meni se tad bas dopao (onako jak na lopti, agilan), i pomislio sam da bi od njega mogao biti igrac, a ako se ne varam bio je jedno vreme u mladjim kategorijama Intera! Veoma zanimljiv igrac (ako je to taj)!
djape_ns

Post by djape_ns »

Juce se mi se u prvih nekoliko njegovih kontakata s loptom ucinilo da mu itekako treba pruziti sansu, medjutim trio koji je juce odlicno odigrao Novakovic-Katai-Bilbija je forsirao desnu stranu...
Nadam se da ce dobiti priliku da se pokaze.
U zivotu volim samo jedan klub, kome sam srce dao i koga cu vecno da bodrim!!!
DUB

Post by DUB »

Znam da sutra igramo sa Rumunima a jel neko možda proverio da li Rumuni igraju sa nama?
Kontam da je ovo drugo mnogo bitnije za one koji planiraju sutra put Temišvara.
Seti se kako se provuk'o Sisley, seti se kako se provuk'o Werder!
trelos gia fcv

Post by trelos gia fcv »

A jel ide i Saladin? :lol:
GAZI, GAZI, CRNO-BELU GAMAD!
Post Reply