Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Svaki prelazni rok se ista imena potezu - Koroman, Dmitrovic, samo jos Ivicu Kralja da pomenu i slika je kompletna...

Poredjenje Koromana sa Seletom ne stoji zato sto je Sele dosao u Vosu iz inostranstva gde je nesto i napravio a Koroman je bukvalno najuren i igra u ciganiji zato sto ga nigde drugde nece. On definitivno ima igrackih kvaliteta ali ljudski kvaliteti su mu ne nula nego u minusu, i slazem se sa svima koji kazu da bi njegov dolazak tesko narusio atmosferu u ekipi. Ako trazimo poredjenje sa Seletom onda bi novi Sele bio neko poput Darka Kovacevica, na samom kraju duge i uspesne karijere u inostranstvu.

(Ne, ja ne zelim Kovacevicev dolazak, samo pravim poredjenje.)

Mislim ipak da nam ne trebaju toliko matori igraci, jedino ako se neko od provereno nasih odluci vratiti da zavrsi karijeru, njima vrata treba stalno da su otvorena ali kada kupujemo sa strane trebalo bi fokus da je na mladim i perspektivnim igracima cija cena kod nas moze da naraste i da kasnije zaradimo a ne na veteranima.
shecky

Post by shecky »

Ljudi morate shvatiti... ako uzmete mladog persp. igraca tu su pare ali jos nema kvaliteta..
ako uzmete iskusnog pri kraju karijere morate dobro da colujete i bicete u $ gubitku ali dobijate u igrackom smislu..
i sta sad mi ocemo? iz god u god mlade buduce vedete inostranih klubova ili igrace koji nam mogu doneti rezultat tj. titulu?
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Pa daj da onda vratimo neke od nasih iz inostranstva, ako treba iskustvo. Beli, Franc, Neziri, zasto da ne i Davidov, Todic... Bolje oni nego Koromani, Dmitrovici i ostali Kraljevi...
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

shecky wrote:Ljudi morate shvatiti... ako uzmete mladog persp. igraca tu su pare ali jos nema kvaliteta..
ako uzmete iskusnog pri kraju karijere morate dobro da colujete i bicete u $ gubitku ali dobijate u igrackom smislu..
i sta sad mi ocemo? iz god u god mlade buduce vedete inostranih klubova ili igrace koji nam mogu doneti rezultat tj. titulu?
A zašto onda taj isti Koroman ne donosi titulu Zvezdi? A nama kao hoće? Da zna da igra fudbal, zna, ali ne staje priča tu...I šta je uradio čitave ove sezone? A bilo bi baš lepo...on kapiten, a Mijatović zamenik :roll: eeej...No, srećom neće on ovde doći.
Dejan

Post by Dejan »

IZ FK VOJVODINA: Stigao Kucišvili

Pogon kandidata za najbolji sastav fudbalera Vojvodine od juče je jači za Gruzijca Miheila Kucišvilija.

Iskusni napadač priključio koji je ostavio odličan utisak u prvom krugu kvalifikacija za Kup UEFA igrajući letos za Olimpik iz Bakua upravo protiv Novosađana, se juče crveno-belima i prema rečima sekretara stručnog štaba Saše Milanovića odradio prepodnevni trening.
- Prilagođavamo se novonastaloj situaciji. Trenirali smo na stadionu “Karađorđe” na kom ima tople vode, a isto ćemo učiniti i u petak, dok ćemo posle podne vežbati u SC “Het-trik”.

Pored Kucišvilija očekuje se da sutra dođe i Nigerijac Usim Nduka, takođe igrač azerbejdžanskog Olimpika iz Bakua.

Na probi u Vojvodini nalaze se još Novaković (Banat), Paunović (Velež), Avrić (Novi Sad) i Stevanović (Smederevo), a o njihovoj sudbini izjasniće se šef stručnog štaba LJupko Petrović posle današnjeg prepodnevnog treninga.

Vojvodina kompletira redove, u rad su se uključili Kizito i Pantelić i preostalo je samo da u Novi Sad stignu Brazilac Leandro i Argentinac Ostrovski koji jesenas nisu bili u kombinaciji za najbolji tim. Odsutan je i Medojević koji se s reprezentacijom do 20 godina nalazi na turniru u Kataru. S. S.

Grozdanoski u Rusiji

U FK Vojvodina neće praviti problem grupi igrača koja bi ove zime karijeru mogla da nastavi u inostranstvu. Spominju se odlasci Stošića (Poljska), Kizita (Nemačka), Trivunovića, Tumbasevića, Stojanovića...ali je, čini se, transferu najbliži makedonski internacionalac Vlatko Grozdanoski.

Dugo se pričalo da bi njegov sledeći klub mogao da bude ukrajinski Dnjepropetrovsk, a juče se spekulisalo i s odlaskom u ruski Rostov. Prema nezvaničnim informacijama, Grozdanoski, koji je pre dolaska u Novi Sad igrao na Kipru, danas bi trebalo da se zaputi u Rusiju, a za njega je interesovanje pokazao Terek iz Groznog. S. S.
shecky

Post by shecky »

Dobro posto vidim da sam glup..aj onda vi recite ko bi mogao da nas pojaca a da stvarno vredi kao igrac..kakav je covek to sad nije bitno..
Da ocu i ja Davida nazad slazem se , moze i Stepi posto ne igra u Portu..
znam da je Koroman cigan i da je pokvaren ali niko ne moze reci da covek ne zna da igra fudbal.
Sta je doneo zvezdi? pa tim nije jedan igrac ne?
Mada koji ce nam on kad mi imamo Purketa Lazetica oni su ionako bolji ne..? ili ovi momci Novaković (Banat), Paunović (Velež), Avrić (Novi Sad) i Stevanović (Smederevo), prava pojacanja nema sta..
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Shecky, ne ljuti se.Mislim da je Koroman ove sezone daleko ispod svog nivoa, a i dalje je skup. Plata mu je zasigurno tri puta veca od Kizine, koji je nama najskuplji igrac.Po meni treba da damo pare da skaut ode u Brazil, nadje BILO KOGA ko igra ofanzivnog veznog u njihovoj prvoj ligi, taj ce biti provereno bolji od svih shabana sto ih mi imamo i to je to. Sve ostalo manje vise imamo. Kad smo se vec strucno ratosiljali nizasta Davidova koji je jedini dobar plej koga smo imali u poslednjih...ma ne znam ni ja koliko godina...Ili da zamolimo Hertu da nam pozajmi Gojka samo za meceve sa blizancima, posto bi on jedini imao muda da ih stisne kad treba. A i sto mi pricamo o tituli kad nikog necemo dovesti, osim sedmog centarfora koji ce da zameni Sepuju na klupi(daj boze pa da gresim, i da vidim da ukazu sansu ovom iz Bakua)...a na mestima koja skripe...nista?
Dejan

Post by Dejan »

Prema nekim (ne)proverenim informacijama, Ljupko zeli da dovede igraca sredine terena, iz Javora...

Image
Ajuru Nnaemeka

Broj: 6
Pozicija: Vezni
Datum rodjenja: 28.9.1986
Mesto rodjenja: Enogu (Nigerija)
Visina: 185 cm
Težina: 82 kg
Predhodni klubovi: Unit FC (Nigerija)

Mondo

Radi lakšeg raspoznavanja stranci su podno Javora dobili „domaće“ nadimke. Nigerijac Ađuru Naemeka je postao Đura, Džon Igbode - Džoni Boj, Ifeani O’Nilo - Viktor, a Brazilac Silva Eliomar je ostao - Silva.

Koliko god čudno zvučalo, Afrikancima “leži” srpski jezik. Skoro svi su ga naučili u rekordno kratkom roku.

“Jezik sam savladao za godinu dana i nemam problema u komunikaciji. Ne razumem baš sve, ali razumem 70 odsto”, priznao je u razgovoru za “Glas javnosti” Ađuru Naemeka.

“U Ivanjici se lepo osećam, ljudi su dobri i prijatni i stekao sam mnogo prijatelja. Ne izlazim često, jer mnogo treniram. Ne pijem alkohol. Nikada ga nisam ni probao, pa čak ni srpsku rakiju”, nastavio je Đura.

Svi Afrikanci su se u Srbiji prvi put u životu sreli sa snegom. I nije im prijalo.

“Najviše mi nedostaju roditelji, ali i leto i sunce. Kod nas je uvek toplo, a ovde kod vas je drugačije”, podvukao je Đura i dodao da je iz srpske kuhinje jeo samo papriku, a da je sada ljubitelj mnogih nacionalnih jela – sarme, pasulja, piletine, ribe...

Moze da bude dobro pojacanje i da ojaca defanzivni vezni red, ali je ipak moje misljenje da je bolje dovesti Miljana Mutavdzica!
Владика
Administrator

Post by Владика »

СПОРТ wrote:Image 
Gruzijac u Ljupkovoj Vojvodini
Autor Đ. Vukmirović Foto D. Dozet | 09 januar 2009 15:03
Vojvodini se juče priključio Mihail Kutišvili, dosadašnji vezist Olimpika. Odličan fudbaler, sjajno se snalazi u ulozi plejmejkera, raportirao je šefu Petroviću njegov asistent Radojičić. Zbog obustave isporuke ruskog gasa, u FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku juče nije bilo grejanja, pa su fudbaleri Vojvodine jedan od dva planirana treninga odradili na, sa desetak santimetara snega pokrivenom, terenu stadiona „Karađorđe“. Zbog vremenskih neprilika, drugi trening je otkazan, ali će od danas, uprkos svemu, raditi dva puta dnevno.

Novo lice u redovima „lala“ juče je bio iskusni Gruzijac Mihail Kutišvili (29), koji je stigao iz azerbejdžanskog Olimpika, letošnjeg rivala Vojvodine u Kupu UEFA.

- Odličan fudbaler, koji je prosto „zaludeo“ naše momke u dva međusobna susreta – raportirao je novom šefu stručnog štaba Ljupku Petroviću njegov prvi pomoćnik Dragan Radojičić, koji je, na dve utakmice sa Olimpikom, asistirao Dragoljubu Bekvalcu. – Igra odmah iza špiceva, odlično se snalazi u ulozi plejmejkera, ume da da tačnu loptu „u rupu“... Doduše, nije baš prebrz, ali stvarno zna da igra fudbal.

Upravo za ovakvim profilom fudbalera Vojvodina traga dugo, a vreme će pokazati da li će baš Kutišvili, koji ugovor treba da potpiše na dve godine, rešiti tu njenu brigu.

Među igračima srpske stare dame koji su juče radili na „Karađorđu“ bio je i Makedonac Vlatko Grozdanoski (25). Odmah posle treninga on je, međutim, napustio Novi Sad i krenuo put Antalije, ali ne da tamo dočeka sadašnje klupske drugove koji će put Turske krenuti 23. januara, već da perfektuira detalje prelaska u redove jednog ruskog premijerligaša čije ime se, međutim, još ne saopštava. U svakom slučaju, gotovo je izvesno da će Grozdanoski, posle svega godinu dana provedenih u Novom Sadu, karijeru nastaviti u Rusiji, a ne u Ukrajini, kako je ranije najavljivano, pošto pregovori sa Dnjeprom nisu dali rezultat.

NEREALNA ŽELjA
Teško do Koromana

- Eventualno dovođenje Ognjena Koromana bilo bi strašan potez, jer bi njegovo iskustvo i nesporan kvalitet izuzetno dobro došli našoj mladoj ekipi. Štaviše, mislim da bi Koroman doneo prevagu u borbi za titulu, u našu korist naravno. S obzirom na sve okolnosti valja, međutim, biti realan i reći da će biti vrlo teško da on zaista i dođe u Vojvodinu – komentariše Ljupko Petrović nove najave da bi eksreprezentativac ove zime mogao da se preseli u Novi Sad.

POJAČANjE
Ndoko stiže danas

Ekipi Vojvodine bi danas trebalo da se priključi i Nigerijac Usim Ndoko (22), kao i Kutišvili dosadašnji član Olimpika iz Bakua. Ndoko može uspešno da igra na pozicijama desnog beka i štopera, a ugovor sa Novosađanima će, kako je planirano, da potpiše na tri godine?
021

Post by 021 »

Ekipi Vojvodine bi danas trebalo da se priključi i Nigerijac Usim Ndoko (22), kao i Kutišvili dosadašnji član Olimpika iz Bakua. Ndoko može uspešno da igra na pozicijama desnog beka i štopera, a ugovor sa Novosađanima će, kako je planirano, da potpiše na tri godine?
I šta na kraju igra ovaj Nigerijac - levog ili desnog beka? Bilo bi bolje da je desni bek, pošto je to pozicija na kojoj se moramo pojačati. Na levom smo dobri dok je Kiza tu.
ogi
Administrator

Post by ogi »

Pise da moze uspesno da igra na pozicijama desnog beka i stopera. Kiza (ako ostane u Vosi) na levoj, Usim na desnoj i mirni bokovi :) .
Mi smo VOJVODINA, a ko ste vi?
Владика
Administrator

Post by Владика »

ogi wrote:Pise da moze uspesno da igra na pozicijama desnog beka i stopera. Kiza (ako ostane u Vosi) na levoj, Usim na desnoj i mirni bokovi :) .
Само да Киза остане, мада што се тиче бекова и Мијаиловић и Петковић из звезде су слободни? Можда ту треба наћи појачање?
GRADJANSKI wrote:I plus i minus. U trenažni proces Novosađana se uključio Gruzijac Mihail Kutišvili, ali je na spisku kandidata za prvi tim i ime manje u odnosu na jesenju polusezonu. Standardni makedonski reprezentativac Vlatko Grozdanoski, koji je stekao simpatije u Novom Sadu, rešio je da nastavi s pečalbarenjem i otputovao je u Antaliju, ali ne da bi završio sve formalnosti oko odlaska u neki od turskih klubova, već da bi se našao s ljudima iz ruskog prvoligaša Tereka iz Groznog, čiji će postati član.

Po rečima sekretara stručnog štaba Saše Milanovića, danas ili sutra će se među fudbalerima Ljupka Petrovića pojaviti još jedan novajlija:

- Očekujemo da nam se pridruži i Nigerijac Usim Ndoko, koji je igrao za Olimpik iz Bakua i u lepom svetlu se predstavio u sudaru koji smo imali s ovom ekipom, u kvalifikacijama za Kup Uefe.

Što se, pak, tiče momaka koji su na probi, zasad razvoj događaja ne ide kako se želelo i mali su izgledi da će se napraviti posao sa Smederevcem Stevanom Stevanovićem, vezistom mostarskog Veleža Sašom Paunovićem, kao i sa Aleksandrom Avrićem i Milkom Novakovićem, igračima Novog Sada i Banata.

Inače, zbog toga što su ostali bez grejanja i tople vode u svom fudbalskom centru, novosadski crveno-beli su juče trenirali na stadionu "Karađorđe", a popodnevni rad se odvijao u Sportskom centru "Het-trik", dok će u subotu kondicioni trener Saša Janković testirati izdržljivost svih kandidata za najbolju postavu.
Терек је у Турској од 9 јануара а у тиму има доста странаца а колико видим амбициозну су ушли у овај прелазни рок. Само могу да кажем да је велика штета ако Влатко оде сада јер мислим да би своје праве могућности показао на пролеће.
Dejan

Post by Dejan »

Kaludjerovic zavrsio u Radu...
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Dejan wrote:Kaludjerovic zavrsio u Radu...
Zar to nije dobra vest ?
Dejan

Post by Dejan »

ALEKSANDAR AVRIĆ PROŠAO PRVO SITO U VOJVODINI

Kada je sekretar stručnog štaba Saša Milanović u petak u vreme ručka pročitao imena desetorice igrača na koje šefa LJupka Petrovića trenutno ne računa, jedan od fudbalera na probi, Aleksandar Avrić, se u trenutku zbunio.

- Nisam čuo svoje ime među pročitanima, pa sam upitao da li treba da se pojavim na sledećem treningu. Kada sam dobio potvrdan odgovor, bilo mi je milo – kaže dvadesetogodišnji fudbaler, član prvoligaša s komšijske Detelinare.

Avrić je rođen u Osijeku, kao pionir igrao je za Čenejac, a potom je preko mlađih kategorija Novog Sada stigao i do prvog tima “kanarinaca”.
- Istekao mi je ugovor sa žutima, ali sam u dogovoru s klupskim rukovodstvom došao na probu u Vojvodinu. Ako zadovoljim stroge kriterijume, preseliću se među crveno-bele, a koristi će imati i Novi Sad. U suprotnom, videću šta je najbolje za mene, ali ništa neću izgubiti. U Vojvodini, pod nadzorom LJupka Petrovića mogu samo dobro da se pripremim, imaću novo iskustvo i spremno dočekati proleće – veli Avrić.

Provociramo mladog igrača da bi olakšavajuća okolnost mogla da mu bude slavonsko poreklo. LJupko Petrović i Milan Đuričić su Osiječani...
- Zaboravili ste presednika Vojislava Gajića, on je iz obližnje Bobote – ne da se zbuniti Aleksandar. – Šalu na stranu, nadam se da mi to nije jedini kvalitet. Odigrao sam četrdesetak utakmica u Prvoj ligi, a uveren sam da ni Superliga nije bauk. Na meni je da pružim maksimum, pa ako ostanem u Vojvodini, biću zaista srećan. Da se ne lažemo, svima nama koji igramo fudbal u novosadskim klubovima želja je da obučemo dres Vojvodine.

Stasom, ali i mestom u ekipi, Avrić podseća na Slavišu Jokanovića koji je takođe s Detelinare stigao u Vojvodinu.
- Slušao sam već i o Mariću, Vještici i još nekim igračima koji su imali sličan put. Pa da postignem polovinu od toga što su oni, bio bih zadovoljan – prepun utisaka priča Avrić, svestan da drugi filter, pred put u Tursku 23. januara, tek predstoji.

S. Savić

Grof Božović hteo bi Đurića

Novinar: B.S, Fotoreporter:

Posle odlaska makedonskog internacionalca Vlatka Grozdanoskog u ruski Terek iz Groznog, još jedan igrač Vojvodine na meti Rusa. Iz prestonice, iz ekipe Moskve koju je nedavno preuzeo nekadašnji prvi stručnjak čačanskog Borca i ruskog Amkara Miodrag Božović pozvan je Igor Đurić, čije se ime u poslednje vreme nalazilo i na spiskovima našeg selektora Radomira Antića.

- Zaista sam iznenađen i prvi put čujem da se Moskovljani interesuju za mene. Ako je tačno da bi me Božović hteo u svom sastavu, o tome će sigurno, pre svega, odlučivati moj klub. Ako finansijska ponuda bude odgovarala i Vojvodini i meni, ne bih imao nista protiv da nastavim karijeru kod stručnjaka čiji rad visoko cenim i poštujem - kaže Đurić.

Uzdanica poslednje linije novosadskih crveno-belih dodaje da je na njegovu adresu tokom zime stiglo još nekoliko ponuda.

- Osnovno je napraviti pravu procenu toga ko me zove. U Vojvodini mi je dobro, značajno sam napredovao, imamo odličan sastav i istog takvog trenera i to, u ovom času, zadovoljava moju ambiciju. Ako budem ocenio da postoji još ambicioznija sredina, u kojoj bi mogao da postignem više i da učvrstim poziciju u reprezentaciji, kao i da, razume se, rešim pitanje svoje egzistencije, sigurno je da bih zatražio u svom klubu da porazgovaramo o odlasku. U protivnom, čekaću leto sa ozbiljnim pretendentom na osvajanje titule šampiona.

Neziri Bekvalcu

Povećava se kolonija naših fudbalera u mađarskom prvoligašu Đeru, u kome je šef stručnog štaba Dragoljub Bekvalac. Posle nekadašnjih "Romantičara", Zorana Supića i golmana Saše Stevanovića, kao i iz Debrecina pristiglog bivšeg napadača Zete i Partizana, Bojan Brnović, sada je u Đer došao nekadašnji igrač Vojvodine, 26-godišnji Bojan Neziri.
Post Reply