Uprava

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
playmaker

Re: Uprava

Post by playmaker »

Kako neko ocekuje da mi napredujemo kao klub i da se unutar kluba nesto promeni kada mi kojih realno nema puno(pitanje da li mozemo da napunimo Karadjordje) nismo ni sami slozni?
To je po meni kljucno pitanje. Odredjeni imaju neke svoje interese, neki su spremni ruku da stave u vatru za klub ali se ignorisu, treci vise ni na utakmice nece da idu i primera u nedogled.

Ja vas pitam narode dokle? Moram biti iskren i reci da citajuci ovaj forum dolazim do zakljucka da je medju navijackom/simpatizerskom grupom jos veci problem nego u samoj upravi.
Prosto me glava zaboli kada vidim sta se ovde pise i kako je objektivnost misaona imenica velike vecine.
Nedo bog da se forum prelista par godina u nazad pa tek onda da se vidi sta se ovde pisalo i kako se odredjene stvari ponavljaju "po kvartalima".
Uvek ide serija nekih nazovi uspeha pa onda dizanje u nebesa, odredjeni uvek otvaraju oci ali budu ispljuvani od strane nekih. Onda dolazi surova realnost pa smiruju situaciju opet ti neki i kao bice bolje nije bas sve tako crno i tako godinama u krug.
Titule ni na vidiku, postenje takodje nam postaje strano... U principu ne desava se nista i stalno ide cuveni "deja vu" iznova i iznova. To sam mislio da moze da prodje samo obozavaocima blizanaca da im godinama prodaju maglu ali evo pali i kod nas bogami kao nikad.
Mi smo u takvom bedaku da za to ne postoji opravdanje. Ko to ne vidi ja stvarno ne znam kako da mu pomogne, mozda mu je i bolje manje se nervira...
A o kakvim tek mladim igracima nasi ljudi daju izjave ja stvarno ne znam, poznajem njih par i oni mi licno govore da na njih obracaju paznju otprilike koliko i ja na omladince OFK-e.
Sramno je jer smo dodirnuli dno a jos uvek se predstavljamo kao gospoda. :frown:
Salvador

Post by Salvador »

Ma ja ne razumem ljude kao sto je ovaj Vuke - mislim, lepe su te analize o mladjim kategorijama, selekcijama, itd, ali ovde se olako prelaze preko cinjenice oko koje se ocigledno svi slazu, a to je da NAMA NIJE DOZVOLJENO DA BUDEMO SAMPIONI. Povrh svega, ova uprava izgleda apsolutno prihvata tu igru.
Cemu sva dalja trosenja reci i energije ako ne resimo koren problema?
Vuke

Post by Vuke »

Imamo cinjenicu da nam se nedozvoljava da budemo sampioni, da blizanci imaju svoje filijale i naklonost sudija, a mediji se trude da sve to prikriju. Takav sistem odlicno funkcionise od samog osnivanja drzavnih klubova, svi su se maksimalno trudili da podele Srbiju na crvenu petokraku i nkp. Politicari, kriminalci, novinari i ostali su u tome pronasli svoj interes, sistem je toliko jak, da ga je bez neke akcije sa vrha drzave prosto nemoguce srusiti.

Predsednik Srbije koji navija za nkp izjavi kako na prvom mestu treba da se smenjuju blizanci, politicari su im redovni gosti u svecanim lozama, kao i ljudi sa sumnjivom prosloscu. Dovode se drzavna preduzeca koja ih sponzorisu visemilionskim ugovorima, otpisuju se dugovanja, oslobadjaju se poreza, poklanjaju im se stadioni, titule i tako dalje.

Slazem se da se mora energicno boriti protiv toga, ali sam ubedjen da bi trenutno sa takvim nastupom samo donosili stetu klubu. Ucene, pretnje, kazne, sudijska organizacija, FSS, politicari, krimosi, placeni novinari previse je njih na istoj strani i okupljeni oko slicnog interesa.

Podrska posle Finala kupa stigla je samo od Jesica, a predsednik Jagodine se oglasi samo kada njih pokradu/a najbolje igrace pusta u blizance za %/ Da nam je stadion na svakoj utakmici manje/vise pun, pa da neko nase zahteve i ozbiljno shvati, ali ovako bas ih sve briga.

Zbog ovakvih stvari sam napisao onu kracu analizu o dugorocnom planu i eventualnom cilju Starog kluba/prosto mi je neshvatljivo da se ne zna plan i cilj kluba?/, trenutno ne vidim drugi nacin dobrog i stabilnog funkcionisanja kluba. Ako nastavi da se ulaze u dovodjenje igraca koji ce opterecivati budzet/prosecna plata u klubovima van "velike 3" je od 500-1300E, a u Vosi oko 5000-6000E/, nece donositi rezultat iz raznih razloga, igru i nece biti prodati za adekvatan novac/jedini izvor prihoda kluba/ mladje kategorije ce trpeti/stanje oko trenerskog kadra, stipendijskih ugovora, priprema, medjunarodnih turnira, doselekcije/ stanje je vec alarmantno i ako trenutno postoji supertalentovana omladinska generacija.

Voleo bih da neko napise svoj predlog za resenje korena problema, zvao se on uprava, FSS, to sto niko sem blizanaca ne moze do trofeja, plan i cilj kluba i tako dalje. /mislim na konstruktivnu razmenu misljenja, a ne na licno prepucavanje i izlive sarkazma/
nboya
Administrator

Post by nboya »

Imalo bi smisla oslanjati se na mladje kategorije kad se ne bi ti klinci prodavali posle prve ponude. Ako bi sada napravili tim od klinaca, morali bi da zaboravimo na rezultate jedno vreme ali bi za koju godinu ti klinci napravili rsum ako bi ostali zajedno. Problem je to sto znamo da nece ostati zajedno tako da ostajemo bez rezultata i u sadasnjem i u buducem vremenu.
UPRAVA NAPOLJE!!!
Salvador

Post by Salvador »

Vuke wrote: ...
Voleo bih da neko napise svoj predlog za resenje korena problema, zvao se on uprava, FSS, to sto niko sem blizanaca ne moze do trofeja, plan i cilj kluba i tako dalje. /mislim na konstruktivnu razmenu misljenja, a ne na licno prepucavanje i izlive sarkazma/
O tome smo opsirno diskutovali ovde (a i sire) nakon svih onih desavanja posle finala kupa. Za mene je jedino resenje bilo ici do kraja i ne popustati, pa ako je trebalo i po cenu istupanja iz lige. Pisanje zajednickog sapostenja, cestitke barija i sve sto je sledilo su cist dokaz da uprava ne radi u interesu kluba i navijaca i iz toga jasno sledi da ista ne zasluzuje nase poverenje.
I sta se na kraju desilo - popustili smo, pojeo vuk magarce, i sada cemo opet 10 godina gledati reprizu proslih deset godina i u boljem slucaju se nadati trecem mestu i moralnoj pobedi u finalu kupa - ja ne znam kako to moze biti u nasem interesu vise nego da smo probali da menjamo situaciju iz korena.
Dok se ne promene ovi osnovni preduslovi - znaci iskrena uprava kojoj je osnovni cilj sampionska titula i borba u postenoj ligi - sve ostale price (kao ta o oslanjanju na mlade igrace, sa kojom se btw apsolutno slazem) su cisto zamajavanje i trosenje vremena.
Vuke

Post by Vuke »

Zato sam i napisao da treba kompletnu upravo oterati ako prodaju; Medojevica, Mitosevica, Trajkovica, Stevanovica, Merebu i tako dalje. Poznato je da omladinci od starta nemaju visoka primanja i da se razvojem i napredkom u karijeri ugovor povisava i produzuje/od 700 do 1000 E, a trenutno je prosecna plata prvotimaca oko 5000-6000E/.
Posle izvesnog vremena se moze prodati 1 do 2 igraca samo pod uslovom da imaju spremnu/kvalitetnu zamenu. Model Ajaksa.

Postoje igrac cijom bi se prodajom koliko toliko obezbedio novac za period u kome treba cekati rezultate.
Vulicevic, Pavlovic, Ilic, Mojsov, mozda neko od napadaca.

Problem je sto za ovo treba detaljan plan od koga se ne bih odstupalo, velika zelja, volja, strucnost i strpljenje.

Klub bi imao stabilnost, bio bi prepoznatljiv, siguran izvor prihoda, bolji odnos igraca prema klubu, uveren sam i bolje rezultate.

Sadasnji omladinci uz Susnjara i Kovacevica predstavljaju blago Vose, pitanje je da li ce ono biti iskorisceno.
nboya
Administrator

Post by nboya »

Na prosloj strani sam Metaloplastikin recept, znam da dosadjujem, ali to je to o cemu pricas.

- Skola je izbacila nekoliko talentovanih igraca.
- Neki strucni ljudi u upravi su zamislili kako bi ekipa trebala da igra jednog dana i na deficitarnim pozicijama su dovedeni klinci iz drugih klubova.
- Uprava je imala puno strpljenja. Ekipa se na pocetku borila za opstanak, ali nikome nije padalo napamet nista da menja. Klincima je dato vreme i podrska da se razviju.
- Uprava je na sve moguce nacine nalazila nacin da zadrzi igrace u klubu, cak su isli dotle da su i izigravali i zakone.
- Posle pet-sest godina od sastavljanja tima, osvojena je Evropa.

Ovo je dobar recept, ali u nasim uslovima totalno nerealan. Od ovih pet tacaka, Vosa ne ispunjava najmanje cetiri.

- Recimo da postoje talenti u nasim mladjim kategorijama, mada kad pogledam koliko je problematicnih igraca izaslo iz nje u poslednje vreme - nisam optimista.
- Nisam siguran da u klubu postoji neko ko tako ume da gleda u buducnost. Barem, ja 'iz fotelje' nisam video takvog coveka.
- O strpljenju da ne trosim reci.
- Sto se cuvanja igraca tice, ni na to ne treba trositi reci, dovoljno je reci Katai, Aleksic,...
- Vec receno

Bacanje svih karti na klince u nasim uslovima bi znacilo odlazak u drugu ligu,... mada, to mozda i nije tako lose
UPRAVA NAPOLJE!!!
kenta

Post by kenta »

Ja sam mislio da se ovde svi slažemo da je upravu trebalo terati još posle zajedničkog saopštenja.
Džaba priča o ulaganju u mlađe selekcije, o planu razvoja, o ofanzivnoj taktici, o krivici igrača, o nevinosti trenera...
:)

Post by :) »

Sad sam video u busu nalepnicu UPRAVA NAPOLJE! i u sledecem redu BATO ODLAZI!

:cheers:
nboya
Administrator

Post by nboya »

Ja mislim da ih nije trebalo ni dovoditi. Ogromna vecina je bila za Batu (i vecina sadasnjih vatrenih pljuvaca), svi su trazili jaku licnost na celu, nekog ko ce da dovede u red igrace itd... Jbg, to se tako ne radi, sto smo trazili - to smo dobili, jos smo i dobro prosli kako su prosli ostali koji su isli tim putem.

Za pocetak svako treba promeni svoje ponasanje, da prestanemo da trazimo resenja preko noci. Sada svi terate Kan-Kana. Idite u arhivu pa bacite pogled na temu Nas Predsednik - za ovo smo sami krivi.
UPRAVA NAPOLJE!!!
djape_ns

Post by djape_ns »

Pa Nboya, od vracanja unazad i citanja arhive nema leba.
Pogresi covek, kako su ljudi koji su hteli mocnog coveka na celu Vose pogresili, tako je taj mocni covek vise puta pogresio, al greske mogu da se isprave - srecom...

Ne vidim razlog zasto se ne bi pomerio iz kluba.

Sta su bre zajasili tu Vojvodinu, nije im to baba ostavio!
U zivotu volim samo jedan klub, kome sam srce dao i koga cu vecno da bodrim!!!
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

nboya wrote:Ja mislim da ih nije trebalo ni dovoditi. Ogromna vecina je bila za Batu (i vecina sadasnjih vatrenih pljuvaca), svi su trazili jaku licnost na celu, nekog ko ce da dovede u red igrace itd... Jbg, to se tako ne radi, sto smo trazili - to smo dobili, jos smo i dobro prosli kako su prosli ostali koji su isli tim putem.

Za pocetak svako treba promeni svoje ponasanje, da prestanemo da trazimo resenja preko noci. Sada svi terate Kan-Kana. Idite u arhivu pa bacite pogled na temu Nas Predsednik - za ovo smo sami krivi.
Pa nisu svi protiv njega ni danas, njima je dobar i danas, oni sami najbolje znaju zašto :oops:

Iako nisam nikad bio za Batu (niti mu skandirao dok sam bio na severu), pa šta ako su mnogi pogrešili u proceni? Kao doveli ste ga, e sad trpite dok njemu ne dosadi, pa sin preuzme(iako klub nije privatni) i tako unedogled?

I ne, nismo dobro prošli. Prošli smo vrlo loše, i još će biti gore.
Io odio Belgrado
playmaker

Post by playmaker »

nboya wrote:Imalo bi smisla oslanjati se na mladje kategorije kad se ne bi ti klinci prodavali posle prve ponude. Ako bi sada napravili tim od klinaca, morali bi da zaboravimo na rezultate jedno vreme ali bi za koju godinu ti klinci napravili rsum ako bi ostali zajedno. Problem je to sto znamo da nece ostati zajedno tako da ostajemo bez rezultata i u sadasnjem i u buducem vremenu.
Da li se salis? Oces da kazes da smo mi to do sada imali rezultate neke ili smo trenutno u mogucnosti da u buducnosti ako ovako nastavimo napravimo neki?
Dok se me rasciste banditi nema nama boljeg sutra. :frown:
nboya
Administrator

Post by nboya »

Hoces da kazes da bismo imali bolje rezultate kada bi rasprodali sve iskusnije igrace? Cisto sumnjam. Borili bi se za opstanak.

Kao sto rekoh, sa dosadasnjim nacinom rada (prodaja igraca posle prve ponude, menjanje po tri trenera u sezoni...) oslanjanje na mlade snage vodi nas u drugu ligu. Prvo treba promeniti nacin rada (upravu) pa sa ozbiljnijim ljudima planirati buducnost.

A od citanja arhive ima leba, ako cemo se uciti na svojim greskama (kad vec nismo na tudjim). Ovo je vecina nas trazila, izvinite sto podsecam na to.
UPRAVA NAPOLJE!!!
Vuke

Post by Vuke »

nboya wrote:Ja mislim da ih nije trebalo ni dovoditi. Ogromna vecina je bila za Batu (i vecina sadasnjih vatrenih pljuvaca), svi su trazili jaku licnost na celu, nekog ko ce da dovede u red igrace itd... Jbg, to se tako ne radi, sto smo trazili - to smo dobili, jos smo i dobro prosli kako su prosli ostali koji su isli tim putem.

Svaka cast, ovo je pravo rezonovanje!

- Kada se prelista arhiva, nekoliko najvecih virtualnih protivnika uprave tada je odusevljeno prihvatilo cinjenicu da ja Bata novi predsednik, odlazilo se na besplatnu cast i cak burno ovekovecilo fotografijama nakon povratka istog. Toliko o doslednosti, naravno da su to samo pojedinci. /da ne bi ovo bila samo teorija zavere, koga zanima neka me kontaktira na PM/

- Svi se slazemo da je bilo krupnih gresaka uprave i da je vreme da klub preuzme neko sposobniji, strucniji, ambiciozniji, ali u ovom trenutku/situaciji ne vidim ko bi to mogao biti, cak ni predlog.

- Postujem, cak u dobroj meri podrzavam, misljenje ljudi koji su nezadovoljni, ali ovde mi smeta sto se sarkasticnim postovima nece nista postici/sem snizavanja kvaliteta najboljeg foruma posvecenom FKV/. A kada ja ili bilo ko drugi pita za predlog, misljenje sta nam je raditi odmah se "lepi" etiketu velikog branioca uprave i tako dalje. Nema veze sto to ni u jednom postu nisam spomenuo, a kamoli branio nekog iz uprave, vazno je u virtualnoj borbi imati i virtualnog protivnika :mrgreen:

Nemam nista protiv da se nezadovoljni okupe i da se bore za nas klub, ipak se svi bore za isti klub onako kako misle da je najbolje za njega. I to uvek treba postovati/bez obzira da li se slazes sa tim ili ne/ Ako se to radi bez interesa i za dobrobit kluba. Efekat bi sigurno bio bolje, da se borba ne vodi iskljucivo preko tastature, ali nema veze.

Uvek cu podrzati kada neko napise kvalitetan post, obrazlozi svoje misljenje i tada moze doci do kvalitetne/konstruktivne rasprave.
Mora se shvatiti da svi imaju pravo na odredjeno sopstveno misljenje i to se mora postovati, postoje brojni nacini da se argumentovanim pisanjem dokaze da to misljenje mozda nije ispravno.

Suvise se vaznosti pridaje pisanju na bilo kom forumu, suvise je prica rekla/kazala, da ne kazem ribolovackih, "proverenih" teorija zavera, preuvelicavanja i suvise sve ovo neki preozbiljno i licno shvataju. Navijaca Vose nema toliko, da bi se sve vise i vise delili i ja ne mogu nista lose da mislim o ljudima koji navijaju svim srcem za klub za koji i ja i pored toga sto sam pretrepeo ovde po neku uvredu.

Voleo bih da i dalje ovde citam u vecoj meri kvalitetne postove Turije, Voje, Budababe, Minje, Grofa, Dejana, Grbe, Milana, 021, :), Podbare, Nboye itd
Post Reply