Marketing kluba

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
ice

Post by ice »

Ja ne bih zanemario i sve jacu propagandu preko interneta koju pravi sve veci broj nasih navijaca.Uspeli smo da se rasirimo na B92,sada redovno objavljuju vesti vezane za nas,ima vecina pozitivnih preporuka za nase komentare,a i edukujemo siru populaciju u zemlji.Ja na jos par sajtova upoznajem ljude sa nasim klubom,neverovatno je u kakvom su neznanju pojedinci ziveli,pa se redom iscudjavaju nekim informacijama.

P.S.-Turija,jos jedan post,pa 2000.Cestitam! :wink:
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
Marcello

Post by Marcello »

Izeš mi sve, da imam novaca, ja bih pred svaku tekmu zakupio 5 bilborda i pozivao ljude na stadion...

Iz iskustva znam da su u NS plakati izuzetno značajan izvor informacija, te da se mnogi Novosađani informišu o događajima najviše preko 2 medija: radija i plakata!

Predlažem da se organizujemo mi, navijači (pardon, simpatizeri! da ne bih nekoga uvredio :wink: ) i odradimo neke plakate za sledeću tekmu. To ne mora biti neki ultra-mega-giga masni papir i marsovska tehnologija. Skupimo neku kintu, odradimo 100 komada, polepimo na ključnim mestima...Iako sam i ja "over thirty", išao bih da lepim plakate po gradu...Za Vošu me ništa ne mrzi i ništa me nije stid!

Kad već "nadležni" neće, možemo bar mi da pokrenemo tako neku priču. Kao Firmaši, tako i mi!

Imao sam ideju i da proizvodimo rekvizite, kako bi svi mogli da nose boje voljenog kluba, ali nisam znao kome da to predložim, kad nikog od vas ne poznajem. Naravno, sve u fazonu "NO PROFIT"! Mislim da nije teško zaobići pravne norme (one fore o korišćenju amblema i imena kluba), samo malo maštovitosti! :wink:

Na kraju, izem ti klub koji bi tužio svoje navijače...Takvi i treba da nas tuže!

Znam da je ovde ranije bilo reči o nečemu sličnom, ali, na žalost - ideje nisu zaživele.

Možda je, konačno, vreme da pokušamo?
grobari su avangarda, tačno onoliko koliko smo mi mejnstrim...
dulajlo

Post by dulajlo »

100 plakata ce biti prelepljeni za jedno veche i nece preneti informaciju zeljenoj ciljnoj grupi, a osim toga, ne isplati se praviti plakate u tako malim tirazima.

imam nesto iskustva sa marketingom, posebno sa proizvodnjom stampanog marketinskog materijala i zaista bih voleo da pomognem ako dodje do realizacije inicijative.
Jan

Post by Jan »

Evo krenulo je i u današnjem Dnevniku:

Image
VOŠA ZAUVEK !!!
Milan

Post by Milan »

Lepo! Tako treba nastaviti...
POŠTO OBRAZ ???!!!
budababa

Post by budababa »

Zar nije bila penzionerska za Zapad 1500 dinara? Jel' su spustili cenu u medjuvremenu ili je stamparska greska?
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

Nije greška - penzionerska je 1000 dinara.
Spuštena je cena, na početku je najavljivano 1500 dinara.
Penzioneri - NAVALITE !!!
Turija

Post by Turija »

Milan wrote:Tako treba nastaviti...
:hurray:
Po celom Gradu.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
dulajlo

Post by dulajlo »

bilo bi dobro ako bi neko iz marketinga kluba ili (manje verovatno) iz dnevnika, mogao da nam posalje jpg reklame pa da svi spamujemo po fejzbucima, majspejsovima, twiterima, forumima i slichno.

do tada, mozete svi sherovati link: http://i31.tinypic.com/21c8h9h.jpg na ovim internet zajednicama.

recimo ovako: http://img12.imageshack.us/img12/8959/sezonske.jpg
Milan

Post by Milan »

dulajlo

Odlična ideja! Pa čak i da klub počne da funkioniše kako treba po pitanju marketinga, mislim da je dužnost svakog od nas da i na ove načine promoviše Vošu.
POŠTO OBRAZ ???!!!
Marcello

Post by Marcello »

Zaista, za početak, odlična ideja!

Vidi, dulajlo, mislim da tvoje marketinško iskustvo može biti jako značajno, a verujem da ovde ima još ljudi koji bi mogli pomoći!

Mene fascinira Firmin marketing! Ti momci su izvukli ovaj grad iz učmalosti, a svi znamo kako su skromno krenuli. Bukvalno od nule! Garantujem da bi mogli da drže predavanja većini privrednika o uspešnom marketinškom nastupu.

Ja se uhvatio plakata kao pijan plota! :D

Ali, ne mogu da zaboravim scenu iz Kule, od pre par godina...Nešto sam se vozao tuda, kad ono, u centru - plakat! Najava neke njihove tekme sa nekim "šklj" protivnikom...Pomislih: "Čoveče, ovo kod nas nisam video dugi niz godina!" Odmah sam se setio one naše čuvene table, kod "Krompi"-ja, sa fotografijama od prethodne nedelje!

Dobro, to bi ovi BG uvlakači odmah polupali, kao što bi, verovatno, plakati bili prelepljeni nekim kretenskim najavama koncerata ili slično...

Ali, za početak, možda krenuti sa kafanama i kafićima? Naravno, u dogovoru sa gazdama. Nađemo proverene Vojvodinaše i sa unutrašnje strane izloga njihovog lokala stavimo plakat (manje - više, svi ti lokali imaju neko obezbeđenje). Dobro, ovo jeste rizično za vlasnike, tako da je ideja, pomalo, utopijska...priznajem...Ali, recimo unutar lokala! Ma, svaka kafana ima neki zid za takve stvari...To sam skoro video u Kaću, bila je najava nekog rukometa....Skromno, ali, od nečeg se mora krenuti...Ovo mi je sad, onako, sinulo...bezveze...Možda je glupa ideja, voleo bih da čujem mišljenje drugih forumaša, pa, ako smo za akciju - hajde da nađemo najbolje rešenje!
grobari su avangarda, tačno onoliko koliko smo mi mejnstrim...
Turija

Post by Turija »

Pročitao onomad neku reklamu:
5000 flajera, 5000 dinara.
Drugim rečima, jedan flajer, jedan dinar.
Jel to mnogo? Pa, neka ga i prelepe, i bace odmah u kantu za smeće, ali 5000 Novosađana će videti da Voša misli na njih i očekuje njihovu pomoć sa tribina.
Koliko košta reklama na bilbordu koji ne može da se razbije?
Pa neka ga prelepe, mi ćemo opet, preko njih.Mora se krenuti u ofanzivu.Kad si u ofanzivi, svi misle da si jak, nepobediv, i mnogo jači nego što stvarno jesi.I doći će da vide šta se tu događa.
Ali zato mi moramo biti spremni, da ih ne razočaramo, kao protiv Milanovca.Da bi se očekivanje opravdalo na terenu, moraju igrati najbolji i najspremniji naši igrači.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Grbavac

Post by Grbavac »

Najbolja stvar za promociju/marketing Vojvodine je uspeh.
Titula, kup, ili evropa.

To se u proslosti videlo kod odbojkasa, kosarkasa, i dok smo harali inter-toto kupom.

Grad je pun pritajenih slaninara, koji su zbog raznih razloga jos uvek pritajeni.
Pri cemu FK nije kriv bas za sve razloge, ali za vecinu jeste.
dulajlo

Post by dulajlo »

flajer, kao i svaki drugi marketinski instrument ima svojih prednosti i mana. ukoliko je lepo dizajniran, mnogi ce pozeleti da ga ponesu kuci, zalepe na orman ili pokazu devojci te se na taj nachin postozhe mnogostruki efekat. takodje, osobe koje dele flajer, mogu same da procene kome da daju flajer kome ne, kao i mesto i vreme distribucije flajera, i na taj nachin komuniciraju direktno sa nashim ciljnom grupom.
sa druge strane, taj direktan kontakt sa ljudima moze da izazove i negativne reakcije ako naidju na simpatizere onih chije ime se ne spominje. preporuchljivo je da distribuciju flajera rade devojke te bi se u ovoj situaciji one mogle naci u neprilici. i tako dalje, da ne smaram vishe.

shto se cene flajera tiche ona u mnogome zavisi od formata (velichine), vrste papira i tirazha. taj shto se reklamira da pravi jedan flajer za jedan dinar je verovatno neka dju**e shtampa.

evo jedna varijanta iz mog iskustva:
format: 10cm x 21cm
papir: 300gr kunsdruk
obostrana full kolor stampa (4/4)
tiraz: 10.000 komada
cena: 32.000,00 dinara
ovakav flajer, ako je dobrog dizajna, klinci nose kuci i chuvaju celog zhivota kao uspomenu.

naravno da moze da ide to sve i jeftinije. recimo, radi se na tanjem papiru, ili manje boja. tiraz u principu ne bi trebao da ide ispod 5.000, ne isplati se.

slicna pricha vazhi i za plakat.
Milan

Post by Milan »

Marcello wrote:Odmah sam se setio one naše čuvene table, kod "Krompi"-ja, sa fotografijama od prethodne nedelje!

Odrastao sam uz tu tablu! Bukvalno sam svaki dan buljio u nju. Slike sa novih utakmica su se stavljale sa ulične strane, a ove starije su se prebacivale pozadi. Nostalgija... :cry:

Ali, za početak, možda krenuti sa kafanama i kafićima? Naravno, u dogovoru sa gazdama. Nađemo proverene Vojvodinaše i sa unutrašnje strane izloga njihovog lokala stavimo plakat
Mislim da ima dovoljno proverenih Vojvodinaša kojima ovako nešto ne bi predstavljalo problem...
POŠTO OBRAZ ???!!!
Post Reply