ЛИБЕРО ВОЈВОДИНЕ СТЕФАН НЕГИЋ НА РЕПРЕЗЕНТАТИВНИМ ПРИПРЕМАМА: Нови селектор строг, сигурно ћемо напредовати
На ширем списку сениорске репрезентације Србије увек се нађе доста одбојкаша новосадске Војводине, па је такав случај и са најактуелнијим, који је саставио нови селектор „орлова“ Георге Крецу.
Од 28 играча деветорица су стигла из црвено-белог дреса, а међу њима је и први либеро Новосађана Стефан Негић.
Екипа се за предстојећу Лигу нација припрема у Београду, на Кошутњаку.
Нови селектор је строг, детаљан, захтева пуно од нас. Наравно, тражи да пружамо максимум, будемо дисциплиновани и да се докажемо. Сигурно ћемо напредовати, а трудимо се да сви што дуже останемо са репрезентацијом јер ће нам пуно значити – открио је прве утиске с почетка припрема с новим селектором Стефан Негић.
Припреме су почеле у понедељак и одмах се кренуло пуним гасом.
Јак је темпо прве седмице. Подељени смо по групама, сваки дан имамо по два тренинга и ради се озбиљно. Тешка је прва седмица, а верујем да ће бити и теже – додао је Негић.
Искусни либеро је у националној селекцији од кадетског узраста, а у сениорској је радио са Николом Грбићем и Слободаном Ковачем. Био је и прошлог лета на списку Игора Колаковића, али га је повреда одвојила од терена на дужи период.
Пре годину дана сам био на штакама, тако да не смем да се пожалим ни на шта, па ни на тај јак темпо. Због повреде сам довољно паузирао. Сада се надам да ћу остати здрав. Ово је све плус и преко мојих очекивања када погледам колико ми је трајао опоравак – истакао је Стефан Негић, који ће поново покушати да се наметне селектору и избори за место у екипи у предстојећој Лиги нација.