@Turija
Mali broj trenera u globalu u svetu fudbala izlazi i kuka javno u vezi pojačanja. Čovek radi sa onim što ima i to cenim. Voja je pisao da je čuo za Đorđevića da ne je*e živu silu tako da sam ubeđen da je sigurno zahtevao od uprave pojačanja. Da sačekamo kraj prelaznog roka i da dajemo sud o istom. Ako se dovedu kvalitetni štoper i vezosta mozemo se svi složiti da bi ovaj prelazni rik bio jedan od najboljih u poslednjih par godina na papiru. A Đorđević kao trener ima dobar put zvezda oml, Radnik i Vojvodina i jasno je da ide prirodnim putem i da je i njemu važno da ostavi dobar utisak na klupi da bi njegova karijera nastavila uzlazno prirodnim putem i verujem da je poslednji koji bi radio protiv sebe i kluba.
@Rabba Kao što sam iznad napisao ja sam poslednji koji može da upire pstom u bilo koga ovde i nije mi to bila namera.
Takođe razumem sve što si napisao i jasno mi je da ti je sve dokurčilo ida jednostsvno gubiš bolju kao i svi mi ovde.
Samo mi se čini da sa tvojim razmišljanjem nisi ništa bolji od onih što su se sprdali sa Kordićem i vređali ga.
Jer navodiš da bi radio isto "Lalatoviću/Đorđeviću/Matiću/Stevanoviću/Simiću/Busniću..." ono što su oni Kordiću. I mislim da to nije rešenje jer trener i igrači nisu "krivi" što su u datom trenutku u klubu.
Razumeo bih da si naveo samo Lalatovića i 'pak Matića jer su svašta izjavljivali dok su bili u klubu i odlazili iz istog ali vređanje Đorđevića, Stevanovića, Simića i Busnića koji svoje obaveze izrvšavaju profesionalno (na stranu partije na terenu) i nisu na bilo koji način svojim ponašanjem diskreditovali klub. Ipak veliki broj navijača se oseća isto kao i ti. Ja delim tvoje mišljenje skoro u vezi svega sem vređanja sa tribine igrača. I jasno je da se bar 90% navijača (i ja isto) oseća isto kao i ti, samo je neko manje a neko više tolerantan.
@Voja
Definitivno bolje izgledamo nego u prethodnih šest meseci.
Sa Vukčevićem dobijamo na brzini prilikom presinga na iznošenje lopte protivničke ekipe.
Npr delim mišljenje u vezi Čovića i ja bih doveo lucidniju zamenu za njega a njega bih gurnuo u špica i imali bi realno solidnu napadački trojku sa Vukčevićem, Matićem i Čovićem gde su sva trojica drugscija vrsta centarfora. Vukčević može da se kreće između linija i da pravim kretanjem pravi dosta problema protivničkim defanzivcima. Matić je fizički jak na leđima može da nosi protivničke štopere, solidno ume da ostavi loptu i ima odličnu realizaciju, dok Čović može da igra lažnog centarfora, spušta se po loptu, sa slobodom kretanja kreće između 30 metsra ispred protivničkog gola i da na taj način pravi pametnju. Ima odličan skok.
Ja bih probao čak i formaciju 4-4-2 sa Čovićem i Vukčevićem kao najisturenijim igračima. Jedan može kvalitetno da se ubacuje iza leđa protivničke odbrane dok drugi može da mu kvalitetno otvara prostor. Pogotovo što Čović ima i sasvim solidan pas i plus u skoku može dosta lopti da pokupi. Ima i dobar udarac sa distance što bi takođe došlo do videla jer bi mu Vukčević ostavljao više prostora ali opet se vraćamo na problem u veznom redu jer bi u toj formaciji vezni red trebao više da radi i Simić bi trebao još više da pomaže. Ali mislim da ovaj vezni red ne bi mogao da izdrži toliki pritisak i da bi padalo mnogo golova u našoj mreži jedino ako bi presing na protivniku od strane krilnih vezista i dva centarfora bio na visokom nivou i da bi time nadomestili manjak kvaliteta u veznom redu i otežali protivniku dosta iznošenje lopte.
Aforizam u vezi lokomotive i mašinovođe je duhovit i može slikovito da objasni situaciju na relacijama u klubu na više nivoa ali isto tako može da dođe neko na poslednje odredištu i da kaže svaka čast mašinovođa kada si u ovakvom stanju voz doterao do odredišta.
@Slanobarac naravno da trebamo da diskutujemo bilo je situacija i gde smo se slagali a bilo je više gde nismo što je naravno normalno i tako treba da bude da bi diskusija bila na još višem nivou. Zato forum i služi. Kao što sam i pre toga napisao ono iznad je bila samo šala. Razumem i tvoju stranu percepcije ipak ste stariji i sve vam teže pada da gledate ovu komediju od kluba tako da razumem sve to.
I da se nadovežem ne verujem da trener utiče na 70% igre neke ekipe. Ja čak mislim da je do maksimum do trideset posto jer bez adekvatnog igračkog kadra svejedno ko je trener ako ne može da implementira svoje ideje. Može da se kritikuje Đorđević i njegove ideje i to je skroz okej. Jasno je da se ovakva vrsta fudbala retko kome sviđa ali ja mislim da kada bi neko došao i igrao sa ovom ekipom ofanzivniji fudbal da bi primali veliki broj golova jer je tranzicija u veznom redu na veoma niskom nivou i bilo bi puno rupa.
Pokušao sam koliko toliko kvalitetno da odgovorim jer sam ostao dužan odgovore ali je baš frustirajuće vraćati stranice i pisati iznova i iznova pa sigurno nisam uspeo na sve da ostavim moje mišljenje.