Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Forza Voša

Re: Transferi

Post by Forza Voša »

„Hasta la Victoria Siempre!“
Karlsson

Post by Karlsson »

Ako Milošević ode, a potreban nam je špic za mlađe kategorije i budućnost možda dovesti ovog malca iz Rada. Pet meseci je mlađi od Miloševića, treći strelac kadetske lige (na Transfermarktu piše da je dao 19, ali na sajtu FSS-a 22 gola).
S obzirom na koje je grane Rad pao ne bi trebalo biti nekih većih problema pri dovođenju?

https://www.transfermarkt.com/marko-pop ... ler/925825
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Po običaju, gospodinFkv ostaje glas razuma, umerenosti, prizemnosti i praktičnosti na ovom forumu. Jedino što mi upada u oči su Miloševićeve godine, tu je najveći kamen spoticanja u transferu, sigurno. Benfika(ili bilo koji drugi inostrani klub koji želi da ga dovede) mora njegovim roditeljima da obezbedi posao, po FIFA pravilima. Sve ostalo, od reči do reči. Dajte par godina kontinuiteta u bilo čemu, pa možda neki sledeći Milošević bude utvrđivanje tog kontinuiteta kluba, tako što ćemo odbiti prodaju i sami ga podići do barem 18.-19. godine. Do tada, i njemu će biti bolje ako ode, jer će nastaviti svoj, po svemu sudeći, veliki napredak, a i klubu će biti bolje, prilivom nekog živog novca.

@Karlsson ne može džabe da ode, sud za arbitražu bi u tom slučaju odredio neku sumu(verovatno ne veliku, ali u ovom slučaju verujem i nezanemarivu) za prelazak bilo gde. To je metod zaštite kluba koji ga je razvijao.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Karlsson

Post by Karlsson »

Razumem da ne može džabe da dođe, ali ako bi prodali Miloševića to ne bi bio nikakav problem. Mislim da čak ni sada ne bi trebalo.
Idealno bi bilo prodati Miloševića i uzeti sada milione, osigurati se procentima za budućnost i dovesti malog Popovića kao zamenu i od njega praviti klasnog napadača.
Može da igra još 2-3 godine u mlađim kategorijama, a postigao je više od 1/3 svih golova Rada. Greh je da trune u tom raspalom klubu, mada ako nastavi ovako sigurno će ga pokupiti već neko.
Stexman

Post by Stexman »

Ne kontam kako cemo mi kao klub profitirati ako prodamo mladog igraca koji je vec zreo za seniorski fudbal, a dovedemo mladjeg 5 meseci kojeg treba da razvijamo? Zaradicemo kao neke pare, sta? Mozda, ali cemo igracki ostati uskraceni za jedan biser a gledacemo neke poluigrace za koje cemo morati da placamo ogroman novac.
Nisam za prodaju Milosevica ako se vec izjasnjavamo.
Turija

Post by Turija »

@Stex, kako vidis njegov razvoj u Vosi, kao startera ( umesto koga), kao rezervnog igraca koji dobija minute( umesto koga), kao Omladinca u omladinskoj ligi, a sve to kao igraca koji zeli da ode u inostranstvo ili ga obrlate blizanci da predje kod njih? Ako i ostane u Vosi, gde vidis Ivanovica i Vidakova npr?

Nekad dobri igraci, u losem momentu ( okolnostima) po njih, ne mogu da imaju kontinuitet igara i pravu priliku, pa ,,eksplodiraju" tek u drugom klubu, gde se situacija povoljno namesti za njih.
Milosevic i da ode u neki ino klub, slace ga na pozajmicu ili medju omladince. On se istice medju generacijom U17, a da li je tako i u seniorskoj konkurenciji?
Njemu je potrebno vreme i kontinuitet, a ako zeli da ode, onda je to velik problem za Vosu.

Na kraju, mogao bi se sklopiti dogovor da ga prodaju, a da ostane u Vosi na pozajmici. Nezgodno je sto mi u ovom trenutku imamo takvu situaciju sa spicevima i mladim igracima, da zaista treba biti velemajstor dovesti sve u sklad i sinhronizaciju. Los momenat za nase UX reprezentativce ( Majstorovic Milosevic, Ivanovic,Bukinac, Kovacev, Kabic, Miletic... nastavite niz) za adekvatan broj minuta na terenu, a fali nam klasicna desetka za ozbiljan iskorak u Ligi i u Evropi.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
churguzijanac

Post by churguzijanac »

Nije los prelazni rok, ali nedorecen bez 10.Za pravu 10ku vredi i kredit uzeti.
Za dobre igrace se mora naci mesto i minuti na terenu inace jebes trenera.Ako Milosevic ostane ja bih Ivanovica i Vidakova dao na pozajmicu.
Karlsson

Post by Karlsson »

Stexman wrote: Sat Jul 02, 2022 5:28 am Ne kontam kako cemo mi kao klub profitirati ako prodamo mladog igraca koji je vec zreo za seniorski fudbal, a dovedemo mladjeg 5 meseci kojeg treba da razvijamo? Zaradicemo kao neke pare, sta? Mozda, ali cemo igracki ostati uskraceni za jedan biser a gledacemo neke poluigrace za koje cemo morati da placamo ogroman novac.
Nisam za prodaju Milosevica ako se vec izjasnjavamo.
Pa treba razvijati i Miloševića. Jedno je dominacija u mlađim kategorijama, a seniorski fudbal je nešto sasvim drugo. On nema nikakvo iskustvo u seniorskom fudbalu osim ovih priprema, a neki ga ovde predlažu već kao drugog špica, iako na pripremama nije ni igrao tu poziciju.
To prvo. Drugo po svemu sudeći dečko sam želi da ode, a ako ne ode sada za pare otiće sledeće godine za džabe i šta onda?
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

churguzijanac wrote: Sat Jul 02, 2022 9:11 am Nije los prelazni rok, ali nedorecen bez 10.Za pravu 10ku vredi i kredit uzeti.
I Sturm opasno zagrizao za Valakarija :) Mada... moze i Palocevic :wink:
Image
Karlsson

Post by Karlsson »

I Adem Ljajić je slobodan. :mrgreen:
Krle

Post by Krle »

Paločević bi dobro došao i dobrodošao.
Niko nas ne voli - q.ac nas zaboli
Stexman

Post by Stexman »

Turija wrote: Sat Jul 02, 2022 7:31 am @Stex, kako vidis njegov razvoj u Vosi, kao startera ( umesto koga), kao rezervnog igraca koji dobija minute( umesto koga), kao Omladinca u omladinskoj ligi, a sve to kao igraca koji zeli da ode u inostranstvo ili ga obrlate blizanci da predje kod njih? Ako i ostane u Vosi, gde vidis Ivanovica i Vidakova npr?
@ Turija
Ne vidim ga kao startera ali bih mu davao sansu svakako. Po 15-20 minuta pa videti... A recimo Vidakov bi mi bio starter.
Ne znam koliko je pametno da komentarisem pojedine igrace, pogotovo neke u koje se svi ovde kunete na forumu a ja nista nisam video sto bi mi govorilo da su jedan nivo ispred svih... Da ne pomisle momci da imam nesto protiv njih. Već zato sto za neke mislim da nisu za poziciju za koju su namenjeni. Verujem da ces skontati o kome pricam. Mi trazimo desetku a cini mi se da bi on tu mogao da zablista.

Ali da se vratim na Milosevica: Ako on zeli da ode svaka prica je suvisna a tad se namece pitanje zasto zeli da ode? Sta je to toliko lose u ovom klubu pa svi zele da odu pre vremena( osim finansijskog dela)? I hajde da to probamo da promenimo. Hajde da napravimo uslove koji ce svakom igracu koji dodje u ovaj klub od starta dati do znanja da je ovo klub koji mora da pravi dobre rezultate, da oni osete da moraju da daju sve od sebe da dorastu renomeu kluba a ne obratno. Jeste nam renome malo u kanalu trenutno ali moramo da pokazemo zube blizancima a da nemamo milosti prema "manjim" klubovima. Tako cemo stvoriti respekt i klubova i javnosti prema Vojvodini. Pa majku mu, kad smo mogli u staroj Jugi da budemo prvaci sta je problem u ovoj drzavi to ponoviti? Treba da verujemo i mi i igraci da je to moguce a ne da se predajemo sa ambicijom da budemo treci! Jebo tu ambiciju. To nije ambicija vec nedostatak iste.

Malo sam otisao sa teme, ali emocije me ponesu...
slanobarac

Post by slanobarac »

Stexman wrote: Sat Jul 02, 2022 1:25 pm Ne znam koliko je pametno da komentarisem pojedine igrace, pogotovo neke u koje se svi ovde kunete na forumu a ja nista nisam video sto bi mi govorilo da su jedan nivo ispred svih...
Možda nije pametno ali je potrebno.Spusti gard i cepaj. Iskaži slobodno svoje mišljenje pa da te počnemo razapinjati. :mrgreen:
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Karlsson

Post by Karlsson »

Pa dobro evo Milošević ostane, mi odbijemo 3-4 miliona ili koliko već se spominje i šta onda? Od čega će klub da živi? Kojim parama ćemo vratiti dugove? Kojim parama ćemo dovesti zvučna pojačanja koja toliko priželjkujemo? Šta ako nam se ponovi slučaj Zukića i Topića? Kada ćemo naučiti nešto?
I to stvaranje boljih uslova boljih uslova košta, jer sve u fudbalu počinje novcem, a novac se stvara prodajom igrača. Tako da ako sada postoji mogućnost da Milošević bude ''žrtvovan'' za to da u narednih 3, 4 ili 5 godina neki novi Milošević ne bi otišao iz kluba tako olako onda ja sam ZA.
Što se tiče osvajanje lige nije ista situacija kao u bivšoj Jugoslaviji. Sada je fudbal više biznis nego sport. Mnogo novca tu ulazi, pa je i finansijski disparitet dosta veći i očigledniji nego pre 30 godina. Iz istog razloga ni Zvezda, niti bilo koji drugi klub sa ovih prostora neće više osvajati Ligu Šampiona. Mi možemo da napadnemo našu ligu kroz koju godinu ako se klub vodi kako treba i ako se ulaže, ali kao što već rekoh onda moramo da prodajemo igrače, a nije kao da smo neko jako ime u svetu fudbala i da se sada klubovi otimaju oko naših fudbalera.
Svi bi najsrećniji bili da osvojimo prvenstvo samo sa našom decom, ali od toga nema ništa.
Naša šansa bi trebalo da bude najranije za nekih dve godine, pod uslovom da Partizan stagnira i dalje ili da nastavi da tone i reputaciono i finansijski. Takođe Zvezda će biti u velikim problemima da nađe kvalitetne domaće zamene za Kataija i Ivanića kada ovi odu (za Ivanića već postoje interesovanja) ili kad ih jednostavno prođe životna forma. Zvezda gotovo da nije u stanju da sama proizvede kvalitetnog domaćeg igrača. Osim Erakovića niko nije vredan pažnje. Još ako bi se potrefilo da jedno dve godine ne igraju grupne faze Evrope morali bi i budžet dobro da krate.
Post Reply