SP u fudbalu - Juzna Afrika 2010

Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

budababa wrote:Osećate li groznicu?

http://www.youtube.com/watch?v=tMophHw6iX4
Ja po mom proracunu mogu ispratiti samo 30-ak% direktnih prenosa :cry:
Image
Lala sa zapada

Post by Lala sa zapada »

Kakav kralj, veli da se svega seca! :D

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.p ... _id=433689
Samo je jedan Ronaldo i on igra za Corinthians
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Nisam mogao da nađem ovaj Politikin specijal o Mundijalu na kioscima, jel zna neko jel izašao u nekim još novinama neki tako dodatak(sa kompletnim sastavima reprezentacija)?
Mislim, mogu ja to sve naći na netu, ali papir je papir :D
Io odio Belgrado
PeraSK

Post by PeraSK »

Red Marquis wrote:Nisam mogao da nađem ovaj Politikin specijal o Mundijalu na kioscima, jel zna neko jel izašao u nekim još novinama neki tako dodatak(sa kompletnim sastavima reprezentacija)?
Pa ti nadji na netu pa istampaj na papir, pa ces imati i na papiru :lol:
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Imas specijal od Novosti,danas izasao,kosta 100 dinara,meni se dopada
Image
ssnigd

Post by ssnigd »

Red Marquis wrote:Nisam mogao da nađem ovaj Politikin specijal o Mundijalu na kioscima, jel zna neko jel izašao u nekim još novinama neki tako dodatak(sa kompletnim sastavima reprezentacija)?
Isto tako, ako neko bude saznao za naredne dane kada ce izaci neka javne, bio bih mu veoma zahvalan. Ne mogu da zamislim svetsko prvestvo bez tih dodataka sa spiskom igraca, stadionima i jos po kojim interesantnim tekstovima.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Milan

Post by Milan »

Upravo vidim da u petak, 11.juna u Dnevniku izlazi besplatan dodatak na 32 strane o SP...
POŠTO OBRAZ ???!!!
uporan

Post by uporan »

Ko voli sam da zapisuje rezultate odlična excel tabela se može skinuti na ovom linku (pri dnu):
http://www.excely.com/football/2010-fif ... dule.shtml
ubiše samo sa reklamama za kladionice...
UH!
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Nabavio onaj Politikin specijal, Mundijal, 49 dinara, toplo ga preporučujem svima.
Ima jedna anegdota koja me silno nasmejala: na prvom Svetskom prvenstvu u Urugvaju, na meču se povredio jedan američki fudbaler, fizioterapeut je krenuo na teren da pomogne, ispustio bočicu hloroforma na travnjak, sagnuo se da je uzme i od isparenja pao u nesvest. Izneli ga sa stadiona na nosilu :D Kakav profesionalac :lol:
Io odio Belgrado
igoork

Post by igoork »

Red Marquis wrote:Nabavio onaj Politikin specijal, Mundijal, 49 dinara, toplo ga preporučujem svima.
Ima jedna anegdota koja me silno nasmejala: na prvom Svetskom prvenstvu u Urugvaju, na meču se povredio jedan američki fudbaler, fizioterapeut je krenuo na teren da pomogne, ispustio bočicu hloroforma na travnjak, sagnuo se da je uzme i od isparenja pao u nesvest. Izneli ga sa stadiona na nosilu :D Kakav profesionalac :lol:
Jel ima u njemu ono kao da se upisuju rezultati i da se vidi kad ko igra itd. ? :roll:
etxeberria

Post by etxeberria »

Mundijalsko ludilo se siri medju narodnom masom, a mene je bogami posteno uhvatilo. Sad sam gledao snimak iz 1966. Portugal-Brazil. To je potpuno drugi svet. Prvo sto me je nasmejalo je publika mozda su bili i redari koji su celo vreme lezali na oko pola metra-metar od linije iza gola i gledali mec. Druga stvar sto je kod jednog slobodnog udarca za Portugal, igrac Brazila sam odmerio 9 koraka i stao u zivi zid :D .

Koliko je fudbal tada bio zabava a sada posao to je ogromna razlika, mogu samo zamisliti pre `45. sta je bilo. I onda se nadje jedan Pele da svima soli pamet o svojih 1000 golova, mogu da se kladim da danas ne bi bio medju 100 na svetu, a ne "najveci ikada".
sam svoj najveci neprijatelj
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

igoork wrote:
Red Marquis wrote:Nabavio onaj Politikin specijal, Mundijal, 49 dinara, toplo ga preporučujem svima.
Jel ima u njemu ono kao da se upisuju rezultati i da se vidi kad ko igra itd. ? :roll:
Imaš i po grupama da upisuješ rezultate i tabele...satnice.
Ono što je najzanimljivije su tekstovi i anegdote o svakom prvenstvu, pa statistika mečeva svake reprezentacije na prvenstvima(mi smo trenutno na 16-8-16, nadam se da će posle ovog prvenstva u skor biti pozitivan), taktika koju najčešće svaki tim igra...

@etxeberria
Slažem se. Kakav Pele. Jedan je Diego Armando :D
Io odio Belgrado
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

etxeberria wrote:Koliko je fudbal tada bio zabava a sada posao to je ogromna razlika, mogu samo zamisliti pre `45. sta je bilo. I onda se nadje jedan Pele da svima soli pamet o svojih 1000 golova, mogu da se kladim da danas ne bi bio medju 100 na svetu, a ne "najveci ikada".
Pa kad uporedis fizicke predispozicije koje su bile neophodne za fudbal tada i ovaj sada, onda Pele sigurno da ne bi danas bio ono sto je bio onda. On je tada toliko odskakao od ostalih da je to izgledalo kao kad bi danas pustili Mesija na teren da igra utakmicu sa klincima od 12-13 godina.

Pele je vec sa 17 igrao na svom prvom svetskom prvenstvu 1958. i tako balav svima pravio decu na terenu. Zbog njegove fizicke i tehnicke superiornosti se i promenila fudbalska igra, bekovi su poceli zestoko da tuku driblere i "pimplase" po nogama u zelji da ih svim sredstvima zauzdaju, tako da je na Peleovom zadnjem svetskom prvenstvu 1970. to vec bilo nesto sasvim drugo u poredjenju sa onim vremenom kad je debitovao.

Danas bi Pele bio samo jedan od mnogih, ali upravo on je svojim igrama definisao te zahteve koje moderan fudbaler mora da ispuni da bi mogao da igra vrhunski fudbal. Jedan je Maradona - ali bez Pelea ne bi bilo ni Maradone!
etxeberria

Post by etxeberria »

Svaka cast Pele-u, ovo da ne bi usao u prvih 100 sam rekao vise u afektu, verovatno bi i u moderno vreme bio odlican fudbaler, ali me toliko nervira to sto se svuda trpa i velica sebe. Veliki minus mu je sto nikad nije dosao u Evropu.

Ne bih se slozio ni sa kolegom Red Marquisom, za mene je Nazario de Lima najveci kada, teske povrede su ga verovatno sprecile da to i "zvanicno" postane....o phenomeno ;)

http://www.youtube.com/watch?v=X2NHqSXf ... re=related
sam svoj najveci neprijatelj
Lala sa zapada

Post by Lala sa zapada »

Zanimljiva tema i vecita dilema. :D Pele ili Maradona.

Eh, sto nije u fudbalu kao u kosarci gde je Jordan neprikosnoven. :D

Posto spadam u red pasioniranih ljubitelja brazilskog fudbala, red je da ukazem na par zabluda kada je u pitanju brazilski fudbal.

Zabluda br. 1 - Pele nikada nije igrao u Evropi, dakle, ne moze biti najbolji u probranom drustvu.

U vreme kada je Pele igrao, najbolji brazilski igraci su igrali kod kuce. Dakle, ta liga je bila rame uz rame sa vodecim ligama Evrope, ako ne i bolja.

Santos na celu sa Peleom je igrao svake sezone na turneji po Evropi protiv najboljih evropskih klubova. Santos je pobedjivao rezultatima 6-1, 5-2, 4-3 itd. Pele je najboljim evropskim klubovima davao i po 5-6 komada na pojedinim utakmicama. Pele je u karijeri imao bolji prosek protiv evropskih timova u odnosu na prosek u domacim takmicenjima.

Zabluda br. 2 - Brazilska liga je smesna, odbrane su amaterske i na tim mecevima pada kisa golova.

Smatram da je brazilska liga cetvrta po snazi u svetu. Veliki plus u mojim ocima je cinjenica da su brazilski timovi sastavljeni 98 posto od domacih igraca. Odbrane nisu amaterske i na dosta meceva pada malo golova. Uzecu primer Seare, najveceg iznenadjenja tekuceg prvenstva Brazila. Ljudi imaju granitnu odbranu, garantujem da bi se mnoge velike evropske ekipe mucile da im daju vise od jednog gola.

Malo kasnije cu napisati jos par redova o zanimljivoj diaskusiji koju ste zapoceli.
:D
Samo je jedan Ronaldo i on igra za Corinthians
Locked