Vaši komentari...

Izaberimo najboljeg, putem interneta...
Voja
Dežurni spiker

Re: Vaši komentari...

Post by Voja »

Red Marquis wrote:Poena/Pozicija
483 / 178.

Vec su mi šestorica dala golove u ovom kolu, očekujem skok u top 100...
8 nasih medju prvih 150 :)
I opet Abu u spicu,i opet nista nije pokazao. Da ga menjam? :mrgreen:
Image
ssnigd

Post by ssnigd »

Voja wrote:
Red Marquis wrote:Poena/Pozicija
483 / 178.

Vec su mi šestorica dala golove u ovom kolu, očekujem skok u top 100...
8 nasih medju prvih 150 :)
I opet Abu u spicu,i opet nista nije pokazao. Da ga menjam? :mrgreen:
Menjaj ga brate ako Boga znas :mrgreen: Gori si od Vukicevica, ne mere covek da se sastavi normalno na terenu :mrgreen:
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Ja sam umalo stavio Kasalicu juce umestu Abua, i onda kazem sebi, ajde sacekaj posle Kupa, da ne prenaglim. Sad nema sanse da ga vadim, jedino sto mi vise nije kapiten dva kola.

Sad sam u prvih 100, plan mi je trece mesto do zime :mrgreen:
Io odio Belgrado
laki

Post by laki »

Znam da vam je vecini Mereba iz nekog razloga miljenik. I nemojte da shvatite naredni komentar kao poziv na svadju ili sl, nego kao kao nesto sto nisam mogao da ne prokomentarisem: Zasto je Mereba dobijao i po tri boda u temi najbolji igrac od strane nekih ljudi?! Zbog centarsuta?! Pa nije to tema "Moj ljubimac" ili slicno. Covek je odigrao veoma losu utakmicu juce. Jedan bod bih mogao da razumem da mu je neko dao, ajde kao zbog tog centarsuta. Ali da li ste vi gledali celu utakmicu ili samo 87. min?!
Zao mi je Vuleta koji nije dobio ni jedan glas ili mozda jedan, a izginuo je na terenu. Moj jedan bod je otisao Djuri, ali da sam mogao da im podelim taj bod, tako bih uradio.
Jos jednom: ne napadam nikog, naravno, samo mi zaista nije jasno koja je svrha naseg glasanja za igraca sezone ako cemo davati bodove nasim miljenicima a ne onima koji su ih zasluzili.
Image
lazarr

Post by lazarr »

laki wrote:Znam da vam je vecini Mereba iz nekog razloga miljenik. I nemojte da shvatite naredni komentar kao poziv na svadju ili sl, nego kao kao nesto sto nisam mogao da ne prokomentarisem: Zasto je Mereba dobijao i po tri boda u temi najbolji igrac od strane nekih ljudi?! Zbog centarsuta?! Pa nije to tema "Moj ljubimac" ili slicno. Covek je odigrao veoma losu utakmicu juce. Jedan bod bih mogao da razumem da mu je neko dao, ajde kao zbog tog centarsuta. Ali da li ste vi gledali celu utakmicu ili samo 87. min?!
Zao mi je Vuleta koji nije dobio ni jedan glas ili mozda jedan, a izginuo je na terenu. Moj jedan bod je otisao Djuri, ali da sam mogao da im podelim taj bod, tako bih uradio.
Jos jednom: ne napadam nikog, naravno, samo mi zaista nije jasno koja je svrha naseg glasanja za igraca sezone ako cemo davati bodove nasim miljenicima a ne onima koji su ih zasluzili.
Procitao sam tvoj post i moram priznati da si u vecini u pravu ali cu ipak pokusati da ti objasnim.
Mereba je jedini pravi "fudbaler" u nasem timu. Kad kazem fudbaler mislim na ono sto neki igrac ume sa loptom. U danasnje vreme fudbal se pretvorio u takmicenje 11 protiv 11 atleticara. Pocelo je vise da se ceni brzina, snaga i izdrzljivost u odnosu na znanje igraca. Pobedjuje onaj ko je vise pretrcao i vise lopti oduzeo. E ja takav fudbal ne volim. Ja jos uvek vise cenim igrace koji znaju da driblaju, proture loptu protivniku kroz noge, sutnu slobodnjak preko zida, znaju da centriraju itd,itd.... Znam da ce me mnogi sad napasti ali konkretan primer ovoga sto pricam je odnos Abubakara i Merebe. Abu je klasican primer igraca "atleticara" a Mereba "fudbalera".Abu svoje nedostatke u tehnici nadoknadjuje neverovatnom borbenoscu i brzinom i to u njegovom slucaju daje rezultate, ali....Postavite Abuu i Merebi po 5 slobodnjaka ili centarsuteva na treningu sa zadatkom da pogode zadatu metu i dobicete odnos da ce Mereba to pogoditi 3 od 5 a Abu mozda 1 od 5. Ne kazem da igrac kao Abu ne treba ekipi (daleko bilo) ali bez igraca kao sto je Mereba ne moze ni jedna ekipa. Ko ce centrirati da bi Abu dao gol?
Zato Merebu treba ponekad istrpeti i progutati njegovih 5 izgubljenih lopti jer posle toga sigurno dolazi jedna iz koje pada gol. Kada bi on sveo svoje izgubljene lopte i preterane driblinge na manji broj ne bi danas igrao u Vosi vec u Mancester Unitedu. Kako igramo kad je on u timu a kako bez njega? U Ivanjici nedavno kada je Mereba imao kartone nismo imali nijednu sansu na utakmici. Zasto? Zato sto je on dusa ovog tima i kao takav od mene vec ima 1 bod u glasanju cak i pre nego sto je utakmica pocela.
Turija

Post by Turija »

lazarr wrote:
laki wrote:Znam da vam je vecini Mereba iz nekog razloga miljenik. I nemojte da shvatite naredni komentar kao poziv na svadju ili sl, nego kao kao nesto sto nisam mogao da ne prokomentarisem: Zasto je Mereba dobijao i po tri boda u temi najbolji igrac od strane nekih ljudi?! Zbog centarsuta?! Pa nije to tema "Moj ljubimac" ili slicno. Covek je odigrao veoma losu utakmicu juce. Jedan bod bih mogao da razumem da mu je neko dao, ajde kao zbog tog centarsuta. Ali da li ste vi gledali celu utakmicu ili samo 87. min?!
Procitao sam tvoj post i moram priznati da si u vecini u pravu ali cu ipak pokusati da ti objasnim.
Mereba je jedini pravi "fudbaler" u nasem timu. Kad kazem fudbaler mislim na ono sto neki igrac ume sa loptom. U danasnje vreme fudbal se pretvorio u takmicenje 11 protiv 11 atleticara. Pocelo je vise da se ceni brzina, snaga i izdrzljivost u odnosu na znanje igraca. Pobedjuje onaj ko je vise pretrcao i vise lopti oduzeo. E ja takav fudbal ne volim. Ja jos uvek vise cenim igrace koji znaju da driblaju, proture loptu protivniku kroz noge, sutnu slobodnjak preko zida, znaju da centriraju itd,itd.... Znam da ce me mnogi sad napasti ali konkretan primer ovoga sto pricam je odnos Abubakara i Merebe. Abu je klasican primer igraca "atleticara" a Mereba "fudbalera".Abu svoje nedostatke u tehnici nadoknadjuje neverovatnom borbenoscu i brzinom i to u njegovom slucaju daje rezultate, ali....Postavite Abuu i Merebi po 5 slobodnjaka ili centarsuteva na treningu sa zadatkom da pogode zadatu metu i dobicete odnos da ce Mereba to pogoditi 3 od 5 a Abu mozda 1 od 5. Ne kazem da igrac kao Abu ne treba ekipi (daleko bilo) ali bez igraca kao sto je Mereba ne moze ni jedna ekipa. Ko ce centrirati da bi Abu dao gol?
Zato Merebu treba ponekad istrpeti i progutati njegovih 5 izgubljenih lopti jer posle toga sigurno dolazi jedna iz koje pada gol. Kada bi on sveo svoje izgubljene lopte i preterane driblinge na manji broj ne bi danas igrao u Vosi vec u Mancester Unitedu. Kako igramo kad je on u timu a kako bez njega? U Ivanjici nedavno kada je Mereba imao kartone nismo imali nijednu sansu na utakmici. Zasto? Zato sto je on dusa ovog tima i kao takav od mene vec ima 1 bod u glasanju cak i pre nego sto je utakmica pocela.
Da se pridružim diskusiji.
Ja mislim potpuno isto kao Laki.Mereba me samo za nijansu malo manje nervira od Brane (za taj 87 minut, ako se nekad desi, a nekad se on desi i Brani, inače ostalo je sve isto - alav je kao i Brana, a ume i Brana ponekad da zalama, pa i da da gol).
Lazzaru dajem za pravo na nepotpuni ,,umetnički dojam" :wink: takvih profila fudbalera imali smo podosta (sa ponekim kljucnutim zrnom), pa sam se ja sa njima prilično zamorio.Da to donosi uspeh, veliki timovi bi imali 11 takvih igrača u svom sastavu (i uživali u jalovoj lepoti).
A za sve što se događa sa našim igračima najodgovorniji je trener, jer se ne protivi neodgovornosti na terenu.Šta mene briga kakve poruke šalje loža.Ne dolazim ja na utakmicu da gledam ložu, već fudbal - a za fudbal odgovara trener. I džaba mu što stoji 90+ minuta pored terena, kad mu stoje i igrači na par koraka, odnosno rade šta hoće.Nama trener ne treba (davno je to rekao jedan naš veteran).Neka se lepo sakupe svi igrači, svakog dana u FCVB, odigraju 2 sata na dva gola i posle se raziđu, svako na svoju stranu. Biće verovatno isti efekat, a možda još i poprave tehniku, snagu i drugarstvo ( u stalnoj međusobnoj sportskoj družbi).Za utakmicu Kapiten odabere 18 najspremnijih i vozi (kao danas autobuse bez konduktera) - jer i ovako je, u domaćem fudbalu, sve dovedeno do apsurda, na nivo kvaliteta za nijansu više od amaterskih liga.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
ssnigd

Post by ssnigd »

Radoye nema Brana 6 bodova, nego Skuletic :wink:
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

ispravljeno, hvala! :cheers:
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Helm

Post by Helm »

@Laki
Evo samo da konstatujem, moj omiljeni igrač u klubu je Mereba a ni na ovoj ni na prethodnoj utakmici od mene nije dobio ni bod iako sam mišljenja da je odlično odigrao obe. Danas pogotovo, u prvom poluvremenu je toliko prodora imao i bio ubedljivo najbolji igrač na terenu. Ponekad ima potez više ali uglavnom odigra kako treba, a navedi još jednog igrača u timu koji može da napravi takvih 6 prodora za jedno poluvreme? Ne mora u timu, daj u ligi :D
laki

Post by laki »

Svaka mu cast na tome, to mu je najbolji igracki adut, i nadam se da ce ga i ubuduce u Vosi 8) koristiti na najbolji moguci nacin. Potez vise mu je mana. Cesto ne gurne loptu napadacima u slobodan prostor. Ili u opste ili ne na vreme, a mi imamo najbrzeg centarfora u ligi. Cesto ne promeni stranu kad treba vec zabije glavu u zemlju i krene da se probija kroz trojicu a na drugoj strani dva nasa igraca sama kampuju 10 sekundi.
Prekid mu je sjajan, ali samo kao centarsut. Ne secam se kad je uputio dobar direktan udarac ka golu. Ubacaj iz prekida, kao sto rekoh, SJAJAN.
Elem, Mereba je po meni odlican igrac, i za Vosu je jako, jako dobar. Problem je samo u tome, sto po meni nije toliko dobar koliko ga pojedinci po furumu hvale.
Eto tako, to bese samo moje skromno misljenje. :cheers:
Image
Helm

Post by Helm »

Slažem se ja sa tobom, ima on mana, uglavnom to što si i naveo, ali mišljenja sam (a trudim se da budem objektivan) da mu kvaliteti koje poseduje daleko više dolaze do izražaja nego mane i mogu da potpišem da ove sezone od njega i Abua zavisi kako ćemo proći i da nas loša igra ili nedostatak jednog od njih vodi lošoj igri ili lošem rezultatu. A moje mišljenje je da ga ipak treba hvaliti kao i sve druge koji odigraju dobro i da treba kritikovati sve koji igraju loše pa makar se zvali Abubakar Oumaru ;)
Setićeš se verovatno da sam kritikovao Abua dok je bio u krizi, ali da nisam osporavao njegov značaj. Isto tako ga sada hvalim jer zaslužuje. To važi i za Merebu, ja se iskreno nadam da će nastaviti da igra na ovaj način i za nas još neko vreme jer je prava retkost imati kod nas igrača sa takvim tehničkim sposobnostima baš kao što je retkost imati igrača Abuovih fizičkih sposobnosti.
:cheers:
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

laki wrote:Ne secam se kad je uputio dobar direktan udarac ka golu.
Juče kad je raspalio s nekih 25-6 metara i ozbiljno namučio Bajkovića.
Primećujem da i on igra bolje kad ima u vezi nekog koji barem malo zna s loptom. Iako mi se ne sviđa Ljubinković jer mislim da je mlak igrač, ipak zna s loptom i to olakšava Merebi organizaciju igre u čemu se ovaj jako popravio u poslednjih mesec-dva.
A što reče Helm, on i Abu su za koplje bolji od ostalih igrača. Kad bi nam svi stanci bili na tom nivou, imali bi tim za nešto ozbiljnije.
Io odio Belgrado
laki

Post by laki »

Po meni je Mereba za koplje bolji samo od ostalih veznjaka, i to da ne racunamo Medu koji je drugi tip igraca. Da li hoces da mi kazes da Mereba bolje obavlja svoj deo posla u odnosu na, recimo, Trajkovica?! Ili Vuleta?! Znam da je mozda Merebin posao u neku ruku slozeniji, ali definitivno u timu ima onih koji barem jednako dobro kao i on obavljaju svoje zadatke. Nema ih puno, ali eto ti one koje sam malopre naveo. Tu mozes i Paju uzeti u obzir. Naravno Abua...
I da, nadam se da ce jos koji put ponoviti taj sut sa distance, posto se ne secam kad smo dali gol sa distance poslednji put. Ako se ne varam, osim onog Bojketovog grobarima, poslednji smo dali na Karadjordju prosle sezone, kada ga je Laza kamikaza zavukao sa nekih 20tak metara. Ako se ne varam...
Image
Helm

Post by Helm »

Tehnički, ako tako gledaš ni za Abua ne možeš reći da je bolji od Trajčeta. Ali njemu ako nije dan ili ako ne igra dobro mogu da nadomeste delimično Mojsov ili Meda i da šteta ne bude baš jako velika. Abua ili Merebu nema ko da zameni ni u timu mi u ligi. Doprinosi koje oni prave su jednostavno nenadomestivi, iako ni jedan ni drugi nisu savršeni igrači ali za naše uslove i u saradnji sa ostatkom kvalitetnog kolektiva prave najveću razliku. Uz dužno poštovanje prema ostatku tima, zaista mislim da na svakoj poziciji imamo vrhunske igrače, ali trenutno je stanje takvo. Prošle sezone je možda bilo drugačije, sledeće će opet biti. Pojedinac može biti onoliko dobar koliko mu je dobar kolektiv, i zato i Abu i Mereba duguju zahvalnost saigračima koji su svojim kvalitetom omogućili da njihove vrline dođu do punog izražaja.
ogi
Administrator

Post by ogi »

ogi wrote:Posle 11. kola:

Poena/Pozicija
455 / 462.
Posle 15. kola:

Poena/Pozicija
669 / 184.

Napredujem :mrgreen:
Mi smo VOJVODINA, a ko ste vi?