Pripreme

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Milan

Post by Milan »

Dnevnik wrote:DRUGI PRIPREMNI MEČ NOVOSAĐANA
Vojvodina – Leh 0:3 (0:1)

Posle pobede u prvom, fudbaleri novosadske Vojvodine poraženi su u drugom pripremnom meču od poljskog prvoligaša Leha iz Poznanja 3:0.

Meč je odigran u Gracu, a kako su istakli iz tabora Vojvodine, potpuno su bili ravnopravan rival Poljacima iako to možda krajnji rezultat ne govori. Svi golovi su produkt grešaka crveno-belih, koji odličnu igru i mnogobrojne šanse nisu uspeli da materijalizuju.

Svi igrači su dobili priliku da se iskažu, a do kraja priprema u Sloveniji Vojvodinu očekuje još jedan duel sa Dravom iz Ptuja, posle čega će se vratiti u Novi Sad.

Joooooooooooooooooooooooooooj !
POŠTO OBRAZ ???!!!
Владика
Administrator

Post by Владика »

021 wrote:
Dnevnik wrote:DRUGI PRIPREMNI MEČ NOVOSAĐANA
Vojvodina – Leh 0:3 (0:1)

Posle pobede u prvom, fudbaleri novosadske Vojvodine poraženi su u drugom pripremnom meču od poljskog prvoligaša Leha iz Poznanja 3:0.

Meč je odigran u Gracu, a kako su istakli iz tabora Vojvodine, potpuno su bili ravnopravan rival Poljacima iako to možda krajnji rezultat ne govori. Svi golovi su produkt grešaka crveno-belih, koji odličnu igru i mnogobrojne šanse nisu uspeli da materijalizuju.

Svi igrači su dobili priliku da se iskažu, a do kraja priprema u Sloveniji Vojvodinu očekuje još jedan duel sa Dravom iz Ptuja, posle čega će se vratiti u Novi Sad.
Kakva gomila gluposti u tako malo reči. Ako su pravili greške, onda igra ne može biti dobra. Pa 3-0 je bilo, mislim stvarno...
Ma nemamo mi pojma. Rabren javlja da smo ih odvalili i onda je tako bilo. Sve smo im nosom smrskali pesnicu!!
p.s. I to se zove novinarstvo?
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Opet misle da nas prave blesavima, kao ona obecanja o duploj kruni i slicno. I onda se neko cudi kada navijaci vicu protiv uprave (kad kazem "navijaci" mislim na prave navijace kojima je Vosa u srcu, znaci ono sto drugi zovu "sumpatizerima" a ne organizovane placenike uprave sto zavode disciplinu po tribinama).

Sramota kako neki ljudi nemaju obraza, i sramota kakve smo mi ovce pa ih trpimo takve vec godinama da ne kazem decenijama...
Stoik
Starosedelac

Post by Stoik »

Radoye wrote:kad kazem "navijaci" mislim na prave navijace kojima je Vosa u srcu, znaci ono sto drugi zovu "simpatizerima" a ne organizovane placenike uprave sto zavode disciplinu po tribinama.
Image
Turija

Post by Turija »

Vredi pročitati (preuzeto sa Red Firm foruma)
Današnji Žurnal
http://img375.imageshack.us/img375/262/zzznr4.jpg
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Владика
Administrator

Post by Владика »

Na završetku priprema u Sloveniji, novosadski crveno-beli izgubili su sinoć od ekipe Drave sa 0 : 1. Strelac je bio Drevenšek u poslednjem minutu prvog dela, a Novosađani, kao i u prethodna dva prijateljska meča, nisu uspeli da realizuju niz dobrih prilika.

Trener Dragoljub Bekvalac i njegovi izabranici, kojima su se priključili Kizito i Sepuja, kao i novajlija Lazetić, u ponedeljak se vraćaju kući.
Milan

Post by Milan »

Moram priznati da mi je pomalo drago što smo opet izgubili. To bi trebalo da malo otrezni ljude koji vode klub, da konačno shvate da bez pravih pojačanja ne možemo da se nadamo ni trećem mestu a kamoli tituli. Da smo kojim slučajem zaređali sa pobedama na pripremama, svi bi se opustili i verovatno bi usledio vruć šamar već od Azera...
POŠTO OBRAZ ???!!!
Владика
Administrator

Post by Владика »

Posle ravno 39. godina u Novi Sad nam stize stari sportski znalac i ljuti rival Vašaš. Vašaš je jedan od najvećih mađarskih fudbalskih klubova, dominirao je u domaćem prvenstvu 50-tih i 60-zih godina prošlog veka a najpoznatiji irgrači su im bili Ferenc Puškaš i Ladislav Kubala. Prvi susret između Vojvodina i Vašaša odigran je 25. IX 1927 godine u Novom Sadu i bili smo poraženi sa 6-2. U ostalim mečevima rezultat je izgledao ovako-
1930- Vojvodina 2-3 Vašaš

finale Srednjevropskog kupa 1957. godine
Vašaš 4-0 Vojvodina i Vojvodina 2-1 Vašaš,

Srednjevropski kup 1962- Vašaš 3-1 Vojvodina i Vojvodina 0-3 Vašaš,

1969. godine Vojvodina 1-3 Vašaš,

1976. godina Vašaš 3-2 Vojvodina.
Turija

Post by Turija »

podbara wrote:Posle ravno 39. godina u Novi Sad nam stize stari sportski znalac i ljuti rival Vašaš. Vašaš je jedan od najvećih mađarskih fudbalskih klubova, dominirao je u domaćem prvenstvu 50-tih i 60-zih godina prošlog veka a najpoznatiji irgrači su im bili Ferenc Puškaš i Ladislav Kubala. Prvi susret između Vojvodina i Vašaša odigran je 25. IX 1927 godine u Novom Sadu i bili smo poraženi sa 6-2. U ostalim mečevima rezultat je izgledao ovako-
1930- Vojvodina 2-3 Vašaš

finale Srednjevropskog kupa 1957. godine
Vašaš 4-0 Vojvodina i Vojvodina 2-1 Vašaš,

Srednjevropski kup 1962- Vašaš 3-1 Vojvodina i Vojvodina 0-3 Vašaš,

1969. godine Vojvodina 1-3 Vašaš,

1976. godina Vašaš 3-2 Vojvodina.
Dosta neslavan bilans.
Sutra smo na popravnom, sa verovatno mnogo slabijim Vašašom, nego pre?
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Turija wrote:Dosta neslavan bilans.
Sutra smo na popravnom, sa verovatno mnogo slabijim Vašašom, nego pre?
...ali ni mi nismo sada jaci nego sto smo bili tih godina, zar ne?

Kao i u svim pripremnim utakmicama rezultat je u drugom planu ali od nasih igraca ocekujem maksimalno zalaganje i ozbiljnu igru. Prilika je da domaca publika proceni sa kakvim kvalitekom ulazimo u novu sezonu.

Nisam optimista, zato sto opet primecujem da uprava i strucni stabb pokusavaju da nas navijace "farbaju" i pricaju svakakve price, ali se ipak nadam da ce se izvuci pravilne pouke iz ovog pripremnog perioda i da se nece dozvoliti da se obrukamo. Jos nije kasno da se brod vrati na pravi kurs, ako kapetan zna sta radi a kormilar ima sigurnu ruku - ako ne, proci cemo kao Titanik...
Владика
Administrator

Post by Владика »

Kratko leto. Dok se nekad do forme stizalo i na desetak prijateljskih utakmica, Vojvodina pred start kvalifikacija za Kup Uefe danas igra četvrtu, koja joj je generalna proba. U 18 će na njen stadion stići višestruki prvak Mađarske Vašaš, ekipa bolje prošlosti nego sadašnjosti. U prošlom prvenstvu šestostruki šampion naših komšija sa severa, poslednji put čak pre tri decenije, i četvorostruki osvajač kupa, koji je taj uspeh poslednji put slavio pre 22 godine, zauzeo je poziciju u sredini tabele u junu, kad se spustila zavesa na šampionat.

Za budimpeštanski sastav u prošloj sezoni nastupala su i četvorica naših fudbalera – Nenad Nikolić i Igor Popović iz odbrambene linije, vezista Čedomir Pavićević, kao i strelac Petar Divić, nekadašnji fudbaler Pančeva i OFK Beograda. Od stranaca su tu još bili Slovak Martin Bjelik, kao i dvojica Afrikanaca – Tijeri Isijemu iz Gabona i Senegalac Ado.

– Ne znamo mnogo o Vašašu, ali čim se o mađarskoj ekipi radi, sigurno je da nas čeka vrlo ozbiljan test. Ipak, što da krijem, verujem da ćemo u dobrom raspoloženju dočekati izlazak na evropsku scenu s Olimpikom, što znači da se nadam dobrom rezultatu u generalnoj probi – govori Dušan Tadić.

Olimpijski reprezentativac Vojvodine osvrnuo se i na utakmice u Sloveniji, u kojima su Novosađani bili prilično neubedljivi, posebno kad se radi o realizaciji:

– Pre svega, treba znati da nam rezultat nije bio u prvom planu, već je cilj bio da se što bolje uigramo. Nismo se naročito pokazali, posebno ne u duelu s Poljacima, ali nema mesta strahovanju. Uveren sam da sve polako dolazi na svoje mesto i da ćemo proraditi kako treba već u dvoboju s azerbejdžanskim Olimpikom, kao i da će to moći da se nazre u sudaru s Vašašom.
021

Post by 021 »

Prilično jadna fudbalska predstava... Ono što posebno treba istaći - Bekvalac je uspeo da pokarabasi i pretumba ekipu od proleća. Tada je Brzić sve sasvim lepo posložio. Međutim, umesto da se taj tim samo nadogradi, sada imamo situaciju da je ona zapravo osakaćena, ne bi li se po svaku cenu napravilo mesta nekim igračima. Lazetića neću uopšte da komentarišem, nemam nameru da trošim živce. Buača ponovo vozaju gde stignu, tako je i danas bio uz desnu aut liniju. Ako protekli period nije pokazao koja mu pozicija bolje odgovara, onda stvarno... Od ostalih novajlija, niko nije ništa posebno pokazao (očekivano). Ona 2 beka iz Bežanije su po meni krš obojica, o Mijatoviću neću još uvek da iznosim neke ocene, ali rekao bih da mu nedostaje brzina, jer je i ovako slabi Vašaš imao 2 jako opasne kontre u prvom poluvremenu. Po meni je bolja varijanta da Stošić ne igra beka. Miroslav Milutinović na tribinama, ne znam zašto? Pohvalio bih Vukajlovića, bio je danas naš najagilniji igrač, imao par finih pokušaja. Grozdanovski je za kratko vreme pokazao više i bio mnogo opasniji od Tadića, koji je opet neubedljiv i njegovo mrljavljenje počinje sve više da me nervira. Što se tiče ostalih, sve je to manje-više stara priča. Ništa novo u samoj igri nismo videli, osim nekih debilnih i nepotrebnih kombinovanja kod izvođenja kornera. Inače, protivnik krajnje jadan, recimo na nivou prosečne naše prvoligaške ekipe, možda još i slabiji... Posebno u II poluvremenu kada je ušao onaj debeli štoper - broj 5... Iako je prijateljska utakmica, ja sam zabrinut i mislim da ćemo se (ako se neke stvari ne promene - a neće) dobro preznojavati sledeće nedelje u isto vreme protiv Azerbejdžanaca...
Naš početni sastav bio je: Brkić, Pavlović, Đurić, Mijatović, Stošić, Tumbasević, Popović, Tadić, Vukajlović, Buač, Lazetić. U drugom poluvremenu igrali su: Trivunović, Kizito, Pantelić, Ilić, Aleksić, Grozdanovski i Korać.
Stoik
Starosedelac

Post by Stoik »

Od sad ćeš i Sepuju gledati na tribinama pošto Beki ima bolju poziciju za njega - poslednjeg igrača odbrane! :shock:

P.S. Kako li samo sme da igra na istoj poziciji na kojoj igra Lazetić :!:
vladans

Post by vladans »

Moj prvi utisak je da mi mozemo da promenimo jos sto trenera ali igru,formaciju,taktiku...nikada!Izuzimajuci Brzica,svugde je vidljiv rukopis Bata Djorine skole sa Dojrana,tako da ni covek koji je tu dobio licencu neodstupa od svog "magistarskog"rada 4-2-3-1!
Vide se neke sitne takticke promene,pre svega kod izvodjenja prekida,ali u principu sve je to isto sto gledamo u nazad par sezona!
Rekao bih dosta tanko,pre svega prvo poluvreme,srednji red tj.Pop i Tumbasevic prakticno kao da nisu ni postojali u ofanzivi,ne traze loptu od zadnje linije pa smo bili osudjeni na bunarenje nasih stopera sto naravno retko kada daje rezultate,narocito kada se igra sa jednim spicom!
Janka postujem kao igraca jer je pravi profesionalac,uvek posteno odradi svoj posao,borben je....ali kao sto smo milion puta vec ovde rekli,ako vec igramo sa dva zadnja vezna,onda jedan od ta dva mora biti Veseljko jer jedini zna da iznese loptu,miran je u igri,ima finu tahniku,ne dize odmah loptu kad je dobije....uostalom to se i videlo kada je usao!
Sto se tice igraca koji su dosli,kao sto sam i mislio,Mijatovic i Pavlovic ce biti pojacanja dok ce Lazetic biti taj koji ce samo bez ikakve potrebe zauzeti mesto Sepuji....isto mislim i za tog Ilica(decko po meni nema sta da trazi ovde)!Mijatovica sam gledao nekoliko puta i znao sam da je korektan igrac,dok me je Pavlovic bas prijatno iznenadio,cuo sam da je dobar,a evo danas sam se i uverio u to!
Ne zelim da ulazim u pojedinacne ocene jer je ovo bila pre svega prijateljska utakmica ali moram da pomenem Vukajlovica koji po meni igra odlicno,jedino mi nije jasno da nema snage za devedeset minuta!
Turija

Post by Turija »

No comment :? :arrow:
Post Reply