Rabba wrote: ↑Sun Jul 16, 2023 9:34 am
Bez obzira što je fudbalskim liliputancima metao otprilike gol na dve utakmice, Bolingi je meni među pobrojana tri imena ubedljivo broj jedan. Još kad bi Buriramu(ili bilo kome, iskreno) uvalili Vukića u zamenu, to bi bilo štogod. Kao što napisah, daleko da mi uliva bilo kakvu sigurnost da će nešto preterano pokazati, ali dosta sa blizanačkim igračima. Ožegovića smo oživeli, otrčao je kod grobara. Vukanović sa 31 godinom teško da može da nam donese sad ono što je mogao sa 25-26. Više im ne skupljamo ni otpatke, postajemo im gerontološki centar sa idejama koje imamo.
Ideja sa Bolingijem je da bude naša varijanta Badamosija. Slični su s’tim što je Bolingi malo mršaviji i niži od Badamosija i još je procenjeno da Bolingi zna dosta više fudbala sa loptom u nogama.
Naravno Bolingi je i stariji pa Badamosi ima dosta prostora za napredak. Sa Bolingijem je ideja da igramo na neki način kao i Čukarički u samoj ofanzivi.
Generalno Bolingi je igrao u Belgijskoj, Turskoj i Švajcarskoj ligi tako da generalno ima i jako solidno evropsko iskustvo. Proveo je tri sezone u Belgiji znači nije neko ko je pao sa marsa i igrao na Tajlandu ceo život. Odigrao je zadnje dve sezone tamo.
Pogledao sam sad malo skup snimaka, ono što mi se sviđa je da je pokretljiv za svoju visinu, nije drven uopšte sa loptom u nogama. Ima vic u igri odnosno ume da iznenadi nekim jako atraktivnim potezom.
Ovaj snimak iznad pokazuje da je i solidno atletičan.
Mana mu je generalno što nije gol igrač ali ni ne troši lopte. Mada za našu ligu je mačka postigao bi bar deset golova samo glavom, kakav god da je realizator. Igra glavom mu je dobra. Plus zna da se kreće, rukama pokazuje bekovima gde da mu centriraju loptu. Znači ne stoji i očekuje centaršut pa ako ga pronađu… Zna gde hoće loptu i traži je od kolega tamo.
Recimo čuo sam da je rađena komparacija Mudrinski i Jonathan i da je procenjeno da su jako sličan profili ali da je Jonathan gotovo bolji skoro u svakom parametru.
Interesantan izbor igrača može biti.
Lično sam skeptičan nakon svega pogledanog ali ovo može da bude baš kvalitetan ubod ili ozb ispala. Dobro je što je igrao dosta sezona po evropi i što je bio reprezentativac pa je to i garancija nekog bar solidnog kvaliteta pa ti to i smanjuje malo šanse za grešku jer ima solidno evropsko iskustvo.