VOJVODINA u Evropi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Turija

Re: VOJVODINA - Maribor, četvrtak 20h (1:2 prvi meč)

Post by Turija »

Red Marquis wrote: Fri Aug 16, 2024 1:36 pm Turija, u kom svemiru će Zbiljić da napusti ovo? Stranka je zasela, nema tu mrdanja.
Znam da je nerealno, ali trenutno je jedino moguce resenje da se ne brukamo i dalje. Barem, to je moje misljenje, kako vec napisa' @ Buda o misljenju.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
naseljekolumbija

Post by naseljekolumbija »

021 wrote: Fri Aug 16, 2024 2:05 pm Dokle god ne dođe do promena na nivou čitave države
Промене 😂, какве црне промене? То се говори овде 35 година, и ништа се променило није, нити ће.
Uvek sa tobom

Post by Uvek sa tobom »

Одгледао сам сад преглед утакмице и идаље ми није јасно како ово нисмо успели да прођемо, Сери пада у 16 кад је требао да шута све одлично урађено, Вукан уместо да шута додаје, Лазар Николић исто. Не знам утисак ми је и јуче и данас исти да смо били бољи и да смо морали дати тај други. Али да нису имали му.а да све те прилике претворе у гол.

Нешто ме још тишти, дал је могуће да се не вежбају пенали пред овако битну утакмицу, ако су се вежбали још горе, Вукан и Његош рутински, кад сам видео да Ивановић шутира помислио сам можда је добар извођач (као Зука), кад оно брука, пола трибине би боље шутнуло пенал.
Други долазе... одлазе... али ми смо УВЕК СА ТОБОМ !

УПРАВА НАПОЉЕ !
Savcic Luka

Post by Savcic Luka »

@budababa
Ma pozdravljam različitost mišljenja, nema tu jeda.

Oni su u prvih 15 min, tačnije do Vukanovog šuta i prečke imali 100% kontrolu i dve fenomenalne šanse izradjene iz akcije. Ako to ne znači raskostiti ne znam šta je. Da je bio Ajax to bi verovatno bio kraj, ali nisu tako kvalitetni.

Posle toga neki egal, mi na momente bolji, ali go dati ne umemo. Ne dati go, izgraditi šansu do gola.
Maki

Post by Maki »

I još uz sve to Firma počinje da navija tek u 8. minutu utakmice, a do tada je moglo već biti 0:2. Firma, fudbaleri i mi Slaninari su tri paralelna univerzuma. U jednom smo bili jedinstveni sinoć, paralisani smo ušli u meč, paralisani smo ga i završili.
Last edited by Maki on Fri Aug 16, 2024 2:43 pm, edited 1 time in total.
naseljekolumbija

Post by naseljekolumbija »

Ми смо испали већ у првом мечу у скоро 100 минуту и то је то, јасно као дан.
Milan

Post by Milan »

Ne mogu da opišem koliko sam sinoć (a osećaj traje i danas) ispražnjen. Ne znam ni šta bih napisao, niti bi mi to nešto pomoglo. Pomenuo bih samo nekoliko igrača i završio na temu utakmice.

Ivanović - za razliku od većine, smatram da je odlično odigrao. Odlično se kretao, borio sa po dva njihova igrača i dobio gro vazdušnih duela. Problem je što to kod nas nema ko da isprati, pa sav učinak ostaje bez efekta.
Carević - dobro branio, ali je od dolaska u Vošu jasno da penale ne zna da brani i ja bih pred kraj uveo Rosića.
Savićević - zločin koji traje. Dobar dečko, ali je bezmudi jebeni bambi na terenu.
Njegoš - goooomila pogrešnih dodavanja

Image

Ovu poruku mi je jutros poslao otac od 79 godina. Nema se tu šta puno dodati...

budababa wrote: Fri Aug 16, 2024 12:14 pm
Za kraj, trener. Njegova je odgovornost za igru i za rezultat. Igrom nisam nezadovoljan, rezultatom jesam. Ovo juče se moralo proći, kako znamo i umemo, ko zna kada ćemo sledeći put imati ovakvu šansu. Ni sam nisam načisto da li će veća šteta biti po ekipu da trener dobije otkaz, ili da ostane na klupi. Ako će opet da se vrte Batak, Rastavac, Gaćinović... onda ipak bolje ne. I šta je garancija da će taj sledeći da napravi rezultat? Ime? Eno Gatuzo juče ispao sa Hajdukom iz Evrope, pre mesec dana ga dočekalo pola Splita, juče mu j**u milosnu mater žabarsku. Zna se ko je srž problema u klubu, dok ne ode Zbiljić, nećemo imati ni rezultate, ni marketing, ni posetu dostojnu ovog kluba. Sve ostalo je mazanje očiju. Pa i smena trenera.

Iskreno, ni ja nisam pametan šta bi trebalo činiti i da li ima uopšte svrhe sad menjati. Svakako ga trenutno smatram najvećim krivcem.

Najveći utisak mi ostavlja stav onih najvernijih, onih poslednjih Mohikanaca. Imamo situaciju da i oni polako dižu ruke od kluba, a uz ogroman broj onih koji su to već odavno uradili, dolazimo do poražavajućih podataka da u osnovnim školama po odeljenjima jedno ili najviše dvoje dece navija za Vojvodinu. Nije poraz ispadanje iz Evrope, poraz je što su nas navijački kroz decenije ugasili i što je taj proces ireverzibilan...
POŠTO OBRAZ ???!!!
VošaNS

Post by VošaNS »

Nikada ne kritikujem golmana kod penala, tako da juče skoro pa perfektan meč Carevića, Sičenje je klasa i vredi onih 3.5m ako ne i više. Crnomarković je odigrao najbolji meč od dolaska kod nas, bez greške. Baros je naš najbolji bek kojeg sam gledao zadnjih 5+ godina, Butean opet toplo-hladno. Savićević i Uroš su zločini na terenu, rešiti ih se što pre. Njegoš se više posvetio defanzivi, ali to je očekivano jer je pored sebe imao 2 ofanzivnija igrača. Mnogo je falio Poletanović umesto bilo koga od ove dvojice i mislim da smo tu izgubili meč, Poletanović je uz Barosa najbolje pojačanje ovog leta. Seri po ko zna koji put dokazao klasu, ali isto tako po ko zna koji put pokušava da odglumi penal, sećam se onog protiv partizana pa i Lučana...Kod Bamidelea sam prvi put juče video želju za igrom, ali tehnika mu je u debelom minusu, Ivanović je sada verovatno u totalnom psihičkom kanalu, tako da ću ga preskočiti ovaj put.

Lazar Nikolić je više odneo nego što je doneo, ali da je ušao onaj šut svakako bi se druga pesma pevala, Veličković je još uvek zelen za ovakve utakmice. Klupa nam je pretanka, ali još jednom ponavljam da smo ovaj meč izgubili na sredini terena jer smo tu imali 2 ofanzivna vezna i Njegoša koji je nešto izmedju. Mnogo je falio Poletanović koji je uz Barosa najbolje pojačanje ovog leta.

Još jedna ništa drugačija sezona u odnosu na prošle, ne vidim plasman u top 3, ali tek smo počeli sa ovom sezonom, idemo dalje u nova mučenja, SAMO NAPRED VOJVODINA!
Stojim u mestu gubim vreme
Čekam bolje dane, koji dolaze!
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Hronologija pada kako sam je ja video.

Početak sezone, Tekstilac, slab protivnik, neke slabosti su se već videle, ali okej, prvi meč, rutinska pobeda.
Ajax u gostima, ličimo na tim, poraz koji se možda mogao i izbeći, ali, ipak Ajax u Amsterdamu, pun stadion, bolja ekipa, sve normalno.
Prvi jajarski potez, odlaganje ligaškog meča. Ali opet, navikli smo na to u našoj ligi, ne sviđa mi se, ne mislim da da to pomaže već odmaže. Ali ništa još alarmantno.
Ajax u Topoli. Svestan da smo proći mogli samo pobedom u Amsterdamu i da nas sad čeka bolji Ajax, nisam nezadovoljan porazom. Držali su se dugo, i dalje ličimo na tim.
Ključni momenat sezone. Dunster menja ekipu pred Čuku. I pokazuje mi par stvari. a) on nema pojma jer precenjuje kvalitet tima jer nije došao da izgubi tamo b) upao je i on u naprednu priču o dva jaka tima, iluzija veličine.
Škripi mu očigledno atmosfera, skupi igrači traže minute, taktike više nema, igra se na mahove i stihijski, mentalno takođe...slobodni pad kod mnogih igrača.
Maribor, TSC, Maribor...samo slobodni pad. Svaki meče sve gori, i ekipa deluje sve manje taktički posložena.

Zaključak je da nemamo budućnost sa njim, a jedini malecki problem je da nemamo ni bez njega. Klub je ponovo imao prvobitan cilj prodaju kao imperativ, a ne prolaz u grupe pa kroz to zarada. A to se recimo najbolje vidi na primeru da nije tražen novi napadač jer je želja bila da se Ivanović pogura do prodaje, a svima je jasno bilo da bi i ovakvi luzeri, sa nekim golgeterom, igrali četvrto kolo. A s druge strane, primer Uroša Nikolića mi je pokazatelj da su tu opet neke menadžerske zakulisne radnje odnele primat, jer odbijam da verujem da Dunster koliki god bio neznalica bi gurao tog nevidljivca.

Dokle god uprava ne bude imala kao prvi prioritet rezultat, a tek onda prodaju kao logični isled poslovanja, ovako će biti. Naravno sa ovim nazadnjacima to je jedini mogući scenario. Gledanje šta danas ućariti, sitni šrekulanti svi odreda.
Io odio Belgrado
Savcic Luka

Post by Savcic Luka »

Još jedna stvar sa moje strane.

Prozivanje da nemamo špica i da se u tome traži uzrok mi isto tako nije jasno, šta više mislim da je potpuno netačno da je to uzrok bilo čega.
Da ne bude zabune, ne tvrdim da je Miha suvo zlato, ali da je loš daleko od toga.
Kao što reče Milan on je juče prikazao dobru partiju, a ponoviću još jednom da nije dobio dve upotrebljive lopte.
To da je napadač uzrok što nismo izborili Evropu, lično smatram da nije tačno.

Dodato mi baš smeta što se sada dečku tovari neki pritisak.
Prvo avioni-kamioni za njega, sad nemamo špica.

Uzork ispadanja nije napadač, već organizacija igre.
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

S jedne strane, svako normalan bi kaznio ovo luzerstvo. Mozemo da pricamo kako promena trenera nista ne bi donela, ali cak i da ne donese, ne moze se nagradjivati luzerstvo.
S druge strane, taj ''navijaci treba da budu ponosni'' Severna Koreja mentalitet je upravo nesto sto on deli sa svojim poslodavcima, tako da sto se njih tice - mi smo ''zamalo usli u grupnu fazu''. Cekam da prodje par meseci, pa da klupski naprednjaci izgamizu iz svojih rupa i kazu kako nam je eto ''malo falilo da udjemo u grupnu fazu, ALI dogodine napadamo grupnu fazu i titulu, imacemo moderan Karadjordje po svim uefinim standardima''....

Image
fraxmanutd

Post by fraxmanutd »

Milan wrote: Fri Aug 16, 2024 2:52 pm Nije poraz ispadanje iz Evrope, poraz je što su nas navijački kroz decenije ugasili i što je taj proces ireverzibilan...
Tačno, ovo meni prolazi kroz glavu stalno.
Pogledam posle one fotografije sa utakmice, vidim ložu našu.
Sve mi bude jasno. Ja se prvi lomim da li da idem ili ne, baš zbog tih ljudi (većine njih).
Znam da to njih ne tangira mnogo, da li ću ja ili još njih 50 ili 100 odustati od dolaska na stadion iz nekog revolta.
Банат цео, црвено бео!
Duplof

Post by Duplof »

Razmišljam od sinoć šta da napišem ali da ponavljam neke već napisane rečenice. Najbolje je situaciju opisao moj drug koji me je nakon utakmice pitao "čekaj, tebi uopše ne pada teško ovaj poraz?". Dobio je potvrdan odgovor.
Jedem luka i slanine, navijač sam Vojvodine
Turija

Post by Turija »

@Milane, nekad je po osnovnim skolama u selima bilo tako, da u razredu ima jedan ili nijedan djak da navija za Vosu. Danas je, eto, i Novi Sad dogurao dotle da postane selo. Samo veliko, sto je jos gora varijanta.
Razumem lose kotiranje Vojvodine po selima, posto je televizijska propaganda ucinila svoje, jer je to glavni nacin informisanja tamosnjeg stanovnistva, ali univerzitetski grad da dozivi takav debakl sa statusom strukture i obrazovanjem stanovnistva je za Riplija ili zaljenje, a najtacnije reci sramotu.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Savcic Luka wrote: Fri Aug 16, 2024 3:52 pm To da je napadač uzrok što nismo izborili Evropu, lično smatram da nije tačno.

Dodato mi baš smeta što se sada dečku tovari neki pritisak.
Prvo avioni-kamioni za njega, sad nemamo špica.

Uzork ispadanja nije napadač, već organizacija igre.
Napisao sam već ali da pojasnim. Uzrok je uprava kojoj nije bio primarni cilj ulazak u grupe. A to potkrepljujem time da su hteli da isforsiraju njega i ostali smo nedeljama sa jednim napadačem. Da je Haland, morao bi da ima još nekoga. Ali razlog je nasilna želja za prodajom. A drugo je ponovno preskakanje traženja organizatora igre, i guranja Uroša NIkolića da igra. Da nemamo para, razumeo bi. Igraš sa onim čime možeš/moraš. Ovako, ne može se izbeći činjenica da klub i dalje ima pobrkane prioritete.
Da se razumemo, nikog od igrača ne krivim. Već sam ih upotrebio kao primer da pokažem da se klub od starta sezone nije vodio onim čime nas zamazuju da jesu.
Io odio Belgrado
Post Reply