SP u fudbalu - Juzna Afrika 2010
Uživancija je gledati latinoamerički fudbal.
Večeras očekujem pobedu Amera, jako mi se sviđa njihov pristup fudbalu na ovom prvenstvu, vidi se da su fizički najspemnija ekipa na svetu i spremni su da igraju jednako dobro u napadu i odbrani. Imam osećaj da su uspeli da spoje Engleski šmek i Nemačku disciplinu. Lepo sklađen tim. Rajevac će pokušati taktiziranjem da izvuče nerešeno.
Večeras očekujem pobedu Amera, jako mi se sviđa njihov pristup fudbalu na ovom prvenstvu, vidi se da su fizički najspemnija ekipa na svetu i spremni su da igraju jednako dobro u napadu i odbrani. Imam osećaj da su uspeli da spoje Engleski šmek i Nemačku disciplinu. Lepo sklađen tim. Rajevac će pokušati taktiziranjem da izvuče nerešeno.
Од самог почетка првенства сам навијао за Уругвај и то ми се исплатило, јер нисам кидао живце на наше и још сам и опкладу добио. А једини разлог зашто сам њих изабрао је боја њихових дресова
али сада ми се свиђа и њихова игра.
Гана за сада добро гура и надам се да ће ових 1:0 остати до самог краја.
Гана ме некако подсећа на Војводину са Деспотовићем.....ех тај Рајевац.

Гана за сада добро гура и надам се да ће ових 1:0 остати до самог краја.
Гана ме некако подсећа на Војводину са Деспотовићем.....ех тај Рајевац.

Gana igra tipicno srpsku superligasku taktiku, samo sa malo boljim igracima nego sto ces naci kod nas. Ocigledno je da im to daje rezultata, a u modernom fudbalu rezultat je Bog i sve mu je podredjeno.Grba_NS wrote:Ne znam koja mi je ekipa odvratnija po stilu-nacinu igre, Gana ili Urugvaj...
Urugvaj mi je OK, nisu nesto ultrakreativni ali nisu ni totalno neinventivni kao na primer Grci i slicni. Igrali su relativno lose protiv Koreje, poveli brzo pa krenuli da cuvaju rezultat, i dodali su ponovo gas tek kad je Koreja izjednacila. A da su igrali punom snagom odvalili bi ih sa jedno 3:0.
Urugvaj dok je igrao fudbal prvo poluvreme je odlicno delovao na terenu. Brza transformacija iz odbrane u napad, neverovatne trkacke sposobnosti veznog reda, a kada se tome pridodaju Forlan, Suarez i Kavani to po meni impresivno deluje. Videcemo kako ce bti kada nalete na neku od jacih ekipa. Stali su u drugom poluvremenu a Koreja je pocela da veze kao blesava, sanse su gotovo bile u svakom napadu i zasluzeno je dosla do 1:1 medjutim onda je ona stala a Urugvaj ponovo poceo da igra i na kraju srecno lepim golom Suareza dosao do cetvrtfinala.
A sto se tice Gane. Rajevac je ubio Amere u prvom poluvremenu, ovi nisu mogli doci do lopte. Odmah sam se setio Antica i one njegove promasene taktike, stim sto je Antic imao jos i Milijasa
koji nije mogao da potrci a kamoli da doda loptu. Kada su poceli da igraju sa jednim spicem umesto dva, Ameri su vec lepo izgledali na terenu ali su ih dve greske odbrane skupo kostale.
Cestitke gospodinu Rajevcu na prolasku u cetvrtfinale
Neko ce reci sa mnooooogo srece i nezasluzeno, ali to su samo sujetni ljudi. To sto nas je Gana pobedila nije ona kriva, vec nasa losa taktika sa pogresnim igracima na terenu, a onda i ona glupost Kuzmanovica. Gani nije nista poklonjeno na prvenstvu
A sto se tice Gane. Rajevac je ubio Amere u prvom poluvremenu, ovi nisu mogli doci do lopte. Odmah sam se setio Antica i one njegove promasene taktike, stim sto je Antic imao jos i Milijasa

Cestitke gospodinu Rajevcu na prolasku u cetvrtfinale

Neko ce reci sa mnooooogo srece i nezasluzeno, ali to su samo sujetni ljudi. To sto nas je Gana pobedila nije ona kriva, vec nasa losa taktika sa pogresnim igracima na terenu, a onda i ona glupost Kuzmanovica. Gani nije nista poklonjeno na prvenstvu

Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
- etxeberria
Svojevremeno je iznet podatak da su Nemci sa ovom loptom odigrali citav drugi deo prvenstva. Da li je moguce da niko od njih nije imao prituzbi, ili je neki lobi opet odradio svoje i sakrio mane svog proizvoda, kako ne bi bio upropasten veliki posao velikoj kompaniji? A kada se zavesa spusti, vise nista nece biti vazno, racunace se profit, a prasina ce se spustiti za tri dana.B92 wrote:FIFA priznala probleme sa loptom
Svetska fudbalska federacija (FIFA) priznala je da nešto možda nije u redu sa loptom koja se koristi na Svetskom prvenstvu.
Ipak, pitanje lopte nazvane Džabulani se neće rešavati pre kraja Mondijala u Južnoj Africi.
Nakon brojnih žalbi na performanse te lopte, generalni sekretar FIFA Džerom Valke rekao da federacija nije gluva i da su do nje došle kritike na ponašanje te lopte u igri.
Valke je rekao da će FIFA o tim pritužbama razgovarati sa selektorima i igračima posle Svetskog prvenstva, a da će u te razgovore biti uključen i proizvođač Adidas.
„Postoje određena pravila o veličini i težini lopte. Ali lopta mora da bude savršena“, rekao je Valke.
Mnogi igrači opisali su Džabulani kao loptu iz supermarketa, odnosno loptu lošeg kvaliteta koja kroz vazduh leti potpuno nepredvidivo.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Nisu samo Nemci igrali sa tom loptom, ona se koristila celu proslu sezonu u severnoamerickoj MLS i niko se nije zalio na nju...budababa wrote:Svojevremeno je iznet podatak da su Nemci sa ovom loptom odigrali citav drugi deo prvenstva. Da li je moguce da niko od njih nije imao prituzbi, ili je neki lobi opet odradio svoje i sakrio mane svog proizvoda, kako ne bi bio upropasten veliki posao velikoj kompaniji? A kada se zavesa spusti, vise nista nece biti vazno, racunace se profit, a prasina ce se spustiti za tri dana.
Samo,da lopta nije normalna,nije
Strasno me nervira kad igraci s njom ne umeju da izvrse promenu strane na terenu,jer svaki pas zavrsava visoooko u autu.A sta tek reci na udarce van 16m.
Nego,da se osvrnem malo i na Rajevca.Bas malopre komentarisemo drugar i ja,i dolazimo do zakljucka da Rajevac radi samo ono sto i mi fudbalski laici vidimo da bi trebalo uraditi.Protiv nas je zatvorio Krasu i Laneta,sinoc Donovana... jednostavno,"ubijes" kljucnog igraca,i 80% posla si zavrsio.I Grci zalepise flaster Mesiju,i dugo su imali aktivan rezultat.E sad,prvi ozbiljniji ispit ispit za Rajevca,jer Forlan i Suarez igraju na zajebanijim pozicijama nego sve dosadasnje "velicine" koje je Rajevac zaustavio.Ne znam ni sam staocekivati od te utakmice,jednostavno,ne javlja mi se nista
Navijacu za Ganu,to se zna,ali... ne bih se usudio bilo sta prognozirati.Danas igraju ekipe po mom ukusu,moji veciti favoriti na svetskim prvenstvima... Nemacka i Mexico... Nadam se,dace bar jedna ekipa od ove dve proci dalje,i uciniti mi prvenstvo i dalje interesantnim,a ako ne prodju... tu su i dalje Honda & Vitek 

Strasno me nervira kad igraci s njom ne umeju da izvrse promenu strane na terenu,jer svaki pas zavrsava visoooko u autu.A sta tek reci na udarce van 16m.
Nego,da se osvrnem malo i na Rajevca.Bas malopre komentarisemo drugar i ja,i dolazimo do zakljucka da Rajevac radi samo ono sto i mi fudbalski laici vidimo da bi trebalo uraditi.Protiv nas je zatvorio Krasu i Laneta,sinoc Donovana... jednostavno,"ubijes" kljucnog igraca,i 80% posla si zavrsio.I Grci zalepise flaster Mesiju,i dugo su imali aktivan rezultat.E sad,prvi ozbiljniji ispit ispit za Rajevca,jer Forlan i Suarez igraju na zajebanijim pozicijama nego sve dosadasnje "velicine" koje je Rajevac zaustavio.Ne znam ni sam staocekivati od te utakmice,jednostavno,ne javlja mi se nista

-